Ankara’nın tarihi ve kültürel durakları keşfetmeyi sevenler için birçok güzelliği barındırıyor. Başkent Ankara sadece gezilecek ve görülecek yerleri ile değil eğlenceli ve unutulmaz aktiviteleri ile de keşifleri benzersiz kılıyor. Ankara’da yapılacak aktiviteler şehre uğrayan hemen herkese hitap eden özelliklere sahip. Eğer yolun Ankara’ya düşerse burada yapılacakları es geçme deriz.

Hazırsak Ankara’da yapılacak aktiviteler listemize başlıyoruz

Önemli not: Bu içerikte yer verilen tüm giriş ücretleri ve fiyatlar 2023 yılı ağustos ayına ait.

İçindekiler

1- Resmi bayramda Anıtkabir’e git

anıtkabir nerede

Eğer Ankara’ya seyahat edeceksen yapacağın ilk şey ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün anıt mezarı Anıtkabir’i ziyaret etmek olmalı. Tabii gitmişken Atatürk’ün kişisel eşyalarının bulunduğu, Sakarya Meydan Muharebesi ve Büyük Taarruz savaşlarının panoramalarının sergilendiği ve Atatürk devrimlerinin görsellerle tanıtıldığı Kurtuluş Savaşı Müzesi’ni de gezmelisin. Hem Atatürk’ün anıt mezarını ziyaret etmek hem de ona dair yaşanmışlıkları görmek sende öyle yoğun duygular uyandıracak ki “İyi ki yolum Ankara’ya düştü” diye düşüneceksin. Anıtkabir ziyaretini milli bayramların olduğu döneme getirmeyi tercih etmelisin. Böylelikle coşkulu kalabalıkla birlikte daha yoğun duygular yaşayabilirsin.

Giriş ücreti

  • Ücretsiz.

Açık olduğu saatler

01 Şubat - 14 Mayıs tarihleri arasında 09.00-16.30

15 Mayıs - 31 Ekim Tarihleri Arasında 09.00-17.00

1 Kasım - 31 Ocak Tarihleri Arasında 09.00-16.00

Ulaşım

Anıtkabir’e gitmek için tercih edebileceğin hatlar: 203, 204, 256, 264, 221-3, 220-3, 202-3, 340, 341, 362, 366, 370, 376, 410, 545.

Konum Linki

Yazar Notu: Aslanlı Yol uzun bir yürüyüş gerektiriyor, bu nedenle özellikle çocuklu ailelerin hazırlıklı olup bebek arabası bulundurmasında fayda var. Ayrıca Anıtkabir ziyaretin için rahat ayakkabılar seçmen iyi bir tercih olabilir.

2- Gün batımında Ankara Kalesi’ne çıkAnkara Kalesi

Bir şehrin olanca güzelliğini görebileceğin yer şüphesiz ki onun panoramik manzarasını izleyebileceğin yerlerdir. Ankara’da da şehrin panoramik manzarasını görmek için çıkmayı tercih edebileceğin yer tabii ki de Ankara Kalesi. Altındağ ilçesinde konumlanmış ve M.Ö. 2.yüzyıla tarihlenen kale, yıl boyunca çok sayıda festivalin de mekanı. Sen de yolun Ankara’ya düşerse bu kaleye çıkıp şehrin manzarasını izleyebilir, farklı medeniyetlerinden yaşanmışlıklarla dolu bir yapıda şehri izleyebilirsin.

Açık olduğu saatler

Kalenin ziyaret saatleri: 10.00-19.30

Ulaşım

Ankara Kalesi’nin yakınlarından geçen otobüsler: 112-1, 185-7, 194, 278, 286, 437, 444.

Konum Linki

Yazar Notu: Yokuşluk bir alanda yer aldığı için kaleye özel aracınla çıkmanı tavsiye etmiyoruz. Ayrıca kaldırım taşları ve yokuş kaleye çıkmayı zorlu kılabiliyor. Ayakkabı ve kıyafet tercihini yaparken bunu göz önünde bulundurmanı tavsiye ederiz.

3- Seğmenler Parkı’nda vakit geçir

seğmenler parkı

Ankara’nın en güzel parkı hangisi sorusuna çoğu kişinin cevabı olan Seğmenler Parkı, kapalı mekanlarda vakit geçirmektense rüzgar esintisini hissetmek isteyen tüm Ankaralıların ilk tercihi. Şehirde, evden hazırladığı yemekleri yanına alan, kendisine bir kafeden sandviç ve kahve ısmarlayan ya da yalnızca katlanabilir sandalyesinde kitap okumak isteyen herkes soluğu Seğmenler Parkı’nda alıyor. Özellikle köpeği olanlar köpekleriyle sosyalleşmek için burayı tercih ettiklerinden park, köpek severlerin kendilerini çok iyi hissedeceği bir yer. Kendini bir Ankaralı gibi hissetmek, doğanın tadını çıkarmak, köpeklerle vakit geçirmek ve tüm bunların ışığında da Ankara’yı daha çok sevmek istersen rotan belli.

Ankara'da tıpkı Seğmenler Parkı gibi çok sayıda yemyeşil park var. Bu parkları Ankara parkları içeriğimizden keşfedebilirsin.

Giriş ücreti

  • Ücretsiz.

Ulaşım

Parka otobüsle gitmek istersen tercih edebileceğin hatlar: 114, 304 ve 391 no’lu otobüsler. Ulus ya da Kızılay duraklarında inerek parka gidebilirsin.

Konum Linki

Yazar Notu: Akşamları çok esintili olduğu için sıkı giyinmenizde fayda var. Ayrıca çocuğumun eğlenebileceği keyifli bir park alanı arıyorum diyorsan beklentini karşılayamayabilir çünkü çocuk oyun alanları bulunmuyor. Daha çok dinlenebileceğin bir mesire yeri gibi.

4- Ankara göllerini keşfet

Mogan gölü

Tuz Gölü, Eymir Gölü, Mogan Gölü, Mavi Göl ve Karagöl mutlaka görmen gereken göllerden. Yolun Ankara’ya düşerse bu göller etrafındaki alanlarda piknik yapabilir, manzaraya karşı keyifli vakit geçirebilirsin. Dilersen Mogan Gölü’nde deniz bisikletine binebilir ya da Eymir Gölü’nün etrafındaki bisiklet yolunda bisiklet sürebilirsin. Şehirdeki gölleri keşfetmek Ankara'da yapılacak şeyler listenin en keyifli aktivitelerinden biri olacak.

Giriş ücreti

  • Mogan Gölü: Araç girişi 5 TL, araçsız giriş ücretsiz.

  • Tuz Gölü: Ücretsiz

  • Eymir Gölü: Ücretsiz

  • Mavi Göl: Araç başı 5 TL.

  • Karagöl Tabiat Parkı: Otomobil girişi 25 TL, günübirlik kişi başı giriş ücreti 8,5 TL.

Mogan Gölü Konum Linki

Tuz Gölü Konum Linki

Eymir Gölü Konum Linki

Mavi Göl Konum Linki

Karagöl Tabiat Parkı Konum Linki

5- Kızılay Meydanı’nda yürüyüş yap

Kızılay Meydanı

Bugün 15 Temmuz Kızılay Millî İrade Meydanı ismiyle anılan bölge ismini 1929 yılında meydana kurulan Türk Kızılay’ı genel merkez binasından aldı. Ankara’nın en kolay ulaşılan meydanı olduğu için şehirliler arasında popülerleşmiş Kızılay’da çok sayıda mağaza, kafe ve park var. Nasıl İstanbul’daki Taksim Meydanı’nda yürürken şehrin kültürel mozaiğine dair fikir sahibi oluyorsan şehirdeki bu meydanı ziyaret ederek de Ankara’nın çok yönlülüğüyle tanışabilirsin.

Ulaşım

Meydana M1, M2, M3 metroları ve Ankaray ile ulaşabilirsin.

Kızılay Meydanı’na otobüs ile gitmek için tercih edebileceğin hatlar ise şöyle: 185-7, 195-1, 297-7, 317-7, 439, 440-5.

Konum Linki

Yazar Notu: Meydandayken acıkırsan yemeğini Anadolu Et Lokantası’nda ya da Masabaşı Kebapçısı’nda yemeni öneririm. Kahve içmek içinse Bilim ve Sanat Kafe ile Kahveci Paşazade en ideal yerler.

6- Üniversite şenliklerine katıl

Üniversite Şenliği.

Ülkemizin öncü eğitim kurumlarından ODTÜ, Hacettepe Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi Ankara’da. Hal böyle olunca Türkiye’nin en keyifli üniversite şenliklerinden birkaçı Ankara’da yapılıyor. Eğer şehre bahar aylarında gideceksen üniversitelerin festival programlarını incelemeyi ihmal etme. Çünkü eminim ki ülkemizin en sevilen sanatçılarının yer aldığı keyifli bir program bulacaksın ve çok eğleneceksin…

7- Ankara dönerinin tadına bakAspava

Ankara döneri yemek için istikamet Aspava olsun. Ankara’nın en ünlü yönlerinden biri de bünyesinde hizmet veren çok sayıdaki Aspava restoranlar. Menüsündeki lezzetli yemeklerle öne çıkan mekan özellikle de yemek öncesinde masaya getirilen ikramlarıyla beğeni kazanıyor. Farklı kebap çeşitleri, lezzetli çorbalar ve bol malzemeli pideler yolun Ankara’ya düşerse Aspava’da yemen gereken tatlar.

Açık olduğu saatler

  • 11:00-00:00 arası açık.

Ulaşım

Küçükesat’taki Aspava’ya gitmek için 317-7 no’lu otobüse binebilirsin.

Konum Linki

Yazar Notu: Şehirde çok sayıda Aspava olsa da en iyisi Küçükesat’taki.

8- Ankara simidi ile çay keyfi yap

Simit

Hani nasıl İstanbul’dayken kahvaltıda Sarıyer Böreği yemen, İzmir’de iken Boyoz yemen ya da Adana’da iken ciğer yemen önerilir ya… İşte yolun Ankara’ya düşerse de günün ilk öğününde mutlaka Ankara simidi yemen gerekiyor. İçeriğinde yağ olmadığı için sert bir hamura sahip Ankara simidi aynı zamanda son derece kavruk bir renge sahip olmasıyla da diğer simitlerden farklılaşıyor.

9- Şinasi Sahnesi’nde tiyatro izle

Şinasi Sahnesi

Ankara kültürel etkinlikleri açısından oldukça bereketli bir yer. Tiyatronun gelişiminde büyük rol oynayan Ankara’da bir akşamınızı oyun izlemeye ayın deriz. Ankara’daki Şinasi Sahnesi öyle güzel bir konumdaki. Şehirde yaşayan kültür sanat düşkünlerinin en sevdiği etkinliklerden biri Şinasi Sahnesi’nde bir oyun izledikten sonra Tunalı Hilmi Caddesi’ndeki mekanlarda yemek yemek ya da tatlı ve kahve keyfi yapmak.

Ulaşım

Şinasi Sahnesi’ne gitmek için tercih edebileceğin otobüs hatları: 114-7, 135-2, 413-7, 440-5 no’lu otobüsler.

Metro hatları ise: M1, M2 ve M3

Konum Linki

Yazar Notu: Ankara Devlet Tiyatrosu’na ait birbirinden güzel oyunlara sezon programlarını takip ederek gidebilirsiniz.

10- Baharda Kuğulu Park’ta yürüyüş yap

kuğulu park

Ankara’da huzurlu bir gün geçirmek isteyen kişilerin tercihi Kuğulu Park oluyor. Kavaklıdere Mahallesi’nde konumlanmış parkın içerisindeki havuzda kazlar, kuğular ve ördekler var. Özellikle kar yağdığında sunduğu kartpostallık manzaralarla beğeni kazanan Kuğulu Park, hem romantik bir gün geçirmek istersen hem de etrafı izleyerek dinlenmek istersen tercih edebileceğin en güzel yerlerden. Parka gidersen Tunalı Hilmi Heykeli’ni de görmeni öneririm. Kuğulu Park hakkında bilmen gereken bir diğer bilgi de bu alanın ateş yakıp piknik yapabileceğin bir parktan ziyade yanına sandviçini ve kahveni alıp ağaçların altında dinlenebileceğin bir yer olduğu. Yani eğer aklında piknik yapmak varsa rotanı şehrin başka noktalarına çevirmelisin.

Giriş ücreti

  • Yayalar için de araçlar için de giriş ücreti 5 TL.

Ulaşım

Kuğulu Park’a toplu taşıma ile gitmek istersen tercih edebileceğin otobüs hatları: 188, 135, 105 ve 106 no’lu otobüsler.

Konum Linki

11- Tunalı Hilmi Caddesi’nde dolaş

Tunalı Hilmi Caddesi | galpay

Ankaralıları ve şehri ziyaret eden kişileri ikiye bölen bir diğer yer de Kuğulu Park’ın hemen yanındaki Tunalı Hilmi Caddesi. Bazı Ankaralılar bu caddenin farklı tarzlarda çok sayıda kafe içermesinin karmaşık bir ambiyans yarattığını ve dar kaldırımların caddeyi gezmeyi zorlaştırdığını düşünüyor. Bazılarıysa bu caddenin bir ruhu olduğuna ve Ankara’nın gezilmesi gereken en özel yerlerinden biri olduğuna inanıyor. Her ne kadar hakkında farklı fikirler olan bir yer olsa da bana sorarsan Kuğulu Park’a gittikten sonra Tunalı Hilmi Caddesi’nde de yürümelisin.

Ulaşım

Tunalı Hilmi Caddesi’ne toplu taşıma ile gitmek istersen tercih edebileceğin otobüs hatları: 188, 135, 105 ve 106 no’lu otobüsler.

Konum Linki

12- Atatürk’ü hatırlamaya devam et

Ankara Kokoreç

Ankara’ya gittiğinde Atatürk tarafından Türk tarımına öncülük etmesi için kurulan Atatürk Orman Çiftliği’nde vakit geçirmelisin. Burada Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evin bir benzeri var. Ayrıca Atatürk’ün 1936 yılında Ankaralıların deniz hasretini gidermek için yaptırdığı Karadeniz Havuzu da burada görebileceklerin arasında. İçerisinde yer alan Gazi İstasyonu ise bugün restoran olarak hizmet veren bir yer. Dilersen Ankara’nın en yeşil alanı Atatürk Orman Çiftliği’nde yemeğini bu nostaljik alanda yiyebilirsin.

Giriş ücreti

  • Ücretsiz

Açık olduğu saatler

Atatürk Evi ve AOÇ Müze ve Sergi Salonu ziyaret saatleri 09:00-17:15

Ulaşım

Atatürk Orman Çiftliği’ne otobüsle gitmek istersen tercih edebileceğin hatlar: EGO 519, EGO B1 ve EGO B2

Konum Linki

13- Ulucanlar Cezaevi’ni gör

ulucanlar

Yılmaz Güney’in Duvar filmine ilham olmuş, Uçurtmayı Vurmasınlar filmine ve Ezel dizisine ise mekan olmuş Ulucanlar Cezaevi Müzesi’ni gez. 1925 ve 2006 yılları arasında cezaevi olarak faaliyet göstermiş Ulucanlar, Ankara’nın Altındağ ilçesinde konumlanmış bir yapı. Türk siyasi ve edebi hayatında önemli bir yere sahip olan cezaevinde tutuklu veya mahkum olarak kalan kişiler arasında Deniz Gezmiş, Nazım Hikmet, Fakir Baykurt, Yılmaz Güney, Yaşar Kemal, Halikarnas Balıkçısı, ve Kemal Tahir gibi isimler var. Tarihimizden daha nice ünlü figürün tutuklu olarak kaldığı Ulucanlar’da müşahede odalarını görmek, ortamda hüküm süren kasveti hissetmek, koğuşları gezerken arka plandan yükselen türküleri dinlemek seni adeta geçmişe doğru bir yolculuğa çıkaracak. Mahkumlara ait eşyaların sergilenmesi sayesinde Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde kendini edebiyatımızdan önemli figürlere yakın hissedeceksin.

Yolun Ankara’ya düşerse bu farklı deneyimi de yaşamanı öneririm. Ankara’ya gidersen Ulucanlar Cezaevi Müzesi gibi sende değişik hisler yaratacak daha çok yeri Ankara’da gezilecek yerler içeriğimizi okuyarak keşfedebilirsin.

Giriş ücreti

  • 5 TL

Açık olduğu saatler

10:00-17:00 (Pazartesi günü kapalı)

Ulaşım

321 ve 392 no’lu otobüslere binip Ankara Hastanesi durağında inerek Ulucanlar Cezaevi Müzesi’ne ulaşabilirsin.

Konum Linki

Yazar Notu: Müzekart geçerli değil. Park yeri bulma sorunu olabilir, o nedenle müzenin çevresindeki ara sokaklara park etmenizi tavsiye ederiz.

14- Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ne uğra

Anadolu Medeniyetleri Müzesi

Kuruluşu 1921 yılına ve Atatürk’ün bir isteğine dayanan müzenin bugünkü yerini ve ismini alması 1968 yılında gerçekleşmiş. Tarih öncesi çağlardan bugüne dek Anadolu’da yaşayan medeniyetlere dair detaylarla bezeli müze, eserlerin kronolojik sıralanması sayesinde dünyanın sayılı müzelerinden biri kabul ediliyor. Hatta bu müze, 1997 yılında 68 müze arasından 1.seçilerek “Avrupa Yılın Müzesi” ödülünü de almış olma ayrıcalığına sahip.

Giriş ücreti

  • 280 TL

  • Müze Kart geçerli

Açık olduğu saatler

Açılış Saati: 08:30

Kapanış Saati: 19:00

Gişe Kapanış Saati: 18:30

Ulaşım

Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ne otobüsle gitmek istersen tercih edebileceğin hatlar: 106-3, 185-7, 203-7, 309, 375, 437 ve 482-7.

Konum Linki

15- Hamamönü’nde fotoğraf çekil

hamamönü

Hamamönü, sana Ankara’dayken başka bir diyardaymışsın gibi hissettirecek bir yer. Altındağ ilçesinde bulunan bu tarihi bölge, 19.yüzyıldan kalma sivil mimari örnekleriyle dolu. Tarihi Karacabey Hamamı’nın önünde konumlanmış ve ismini bu durumdan alan Hamamönü sana Ankara’dan uzakta ve geçmişte olduğunu hissettirecek bir mekan.

Ulaşım

Hamamönü’ne otobüsle gideceksen tercih edebileceğin hatlar: 503, 507, 507-1, 509, 514, 516, 577 no’lu otobüsler. Hamamönü’ne Başkentray ile de gidebilirsin.

Konum Linki

16- Gençlik Parkı’nda eğlen

Ankara Gençlik Parkı

Altındağ ilçesinde konumlanmış Gençlik Parkı, şehir merkezine 3 kilometre uzaklıktaki bir konumda yer alıyor. İçerisinde yüzme havuzu, lunapark, açık hava tiyatrosu ve minyatür trenlerin olduğu park 69 dönümlük bir yeşil alan üzerine kurulmuş durumda. İçerisinde çok sayıda büfenin ve seyyar satıcının olduğu bu park özellikle lezzetli sokak yemeklerinden tatmaktan hoşlanan Ankaralılar için ideal.

Giriş ücreti

  • Gençlik Parkı’na giriş ücretsiz.

Ulaşım

Gençlik Parkı’na otobüs ile gitmek için tercih edebileceğin hatlar: 112, 281 ve 502 no’lu otobüsler

Konum Linki

 

17- Açık havada film izle

Cermodern

Kabul edelim, açık hava sineması aslında rota fark etmeksizin her yerde keyifli olan etkinliklerden. Ankara’daki Cermodern Açık Hava Sineması ise bu alanda son derece başarılı olan yerlerden. Yolun Ankara’ya düşerse ve mevsimlerden yazsa Cermodern Açık Hava Sineması’nın programına bir göz atmanı ve sevebileceğin filmlerden birini seçerek bu deneyimi bir de Ankara’da yaşamanı öneririm.

Konum Linki

18- Ankara Caz Festivali’ne katıl

Ankara Caz Festivali

Ankara’da gerçekleşen en önemli etkinliklerden biri de Uluslararası Ankara Caz Festivali. Mayıs ayında gerçekleşecek bu etkinliğin bu yıl 26.sı yapılacak. Eğer etkinliğin yapılacağı tarihlerde şehirde olacaksan ülkemizdeki en büyük müzik etkinliklerinden biri olan bu festivale katılmanı, dünyanın farklı yerlerinden gelmiş caz müzisyenlerini dinleyerek kaliteli vakit geçirebilirsin. Ankara Caz Festivali 16-22 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek.

19- Manhattan’da canlı müzik dinle

Manhattan'da canlı müzik

Ankara denince aklına Aşk Tesadüfleri Sever filmleri gelenlerden misin sen de? Eğer öyleyse baştan belirteyim, sıradaki önerimiz filmdeki ünlü bar Manhattan. İlk filmde Mehmet Günsür’ün Ankaralı grup TNK ile “Eylül Akşamı” şarkısını söylediği Manhattan Bar, sürekli canlı müzik dinletilerinin yapıldığı bir mekan. Ankara’da konumlanmış bu barda ortam o kadar salaş ki. Canlı müzik dinlemek isteyen her Ankaralı keyifli bir hafta sonu gecesi için rotasını Çankaya’da konumlanmış bu yere çeviriyor. Ankara’ya kadar gittiysen Manhattan’a uğrayarak canlı müzik eşliğinde keyifli bir akşam geçirebilirsin.

Ulaşım

Manhattan’a gitmek için tercih edebileceğin otobüsler: 135-2, 413, 413-7 ve 440-5 no’lu hatlar

Konum Linki

20- Harikalar Diyarı’nda vakit geçir

Harikalar Diyarı

Ülkemizin en büyük parklarından Ankara Harikalar Diyarı, Alice’in Harikalar Diyarı kitabındaki tüm kahramanları görebileceğin konseptte bir park. 1.320.000 metre karelik bir alana kurulan bu parkın toplam alanının yarısı yeşilliklerle kaplı. 2004 yılında açılan park Sincan ilçesinde konumlanmış. Ankara’da harika bir gün geçirmenin sırrı halı sahaların, basketbol sahalarının, tenis kortlarının, mini golf sahalarının ve Nejat Uygur Amfi Tiyatrosu’nun bulunduğu bu parkta gizli.

Giriş ücreti

Harikalar Diyarı’na giriş ücretsiz. İçerideki platformlardan yararlanmak için de cüzi ücretler talep ediliyor.

Ulaşım

Harikalar Diyarı’na otobüsle gitmek istersen tercih edebileceğin hatlar: 500, 557, 561

Otobüs seçeneğinin yanı sıra park metro durağına da oldukça yakın olduğu için M1, M2, M3 hatlarından Harikalar Diyarı durağında inerek kolayca ulaşabilirsin.

Konum Linki

21- Beypazarı evlerini keşfet

beypazari

Osmanlı Devleti’ndeki tımarlı sipahi merkezlerinden Beypazarı, Safranbolu evlerini aratmayan yapılarıyla öne çıkan bir ilçe. Havuç Heykeli ile de bilinen ilçe de tıpkı Hamamönü gibi sana Ankara’dayken farklı bir coğrafyada olduğunu hissettirecek tatta bir yer. Geçmişte pek çok uygarlığa ev sahipliği yaptığı için nostaljik bir atmosfere sahip bölgenin tarihi önemi Evliya Çelebi’nin Seyahatname’sinde değindiği bir konu. Geçmişten bugüne topraklarında Hitit, Frig, Galat, Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu ve Osmanlıların egemen olduğunun bilindiği Beypazarı, Ankara’nın sevdiğin noktalarından biri olacak. Gitmişken Havuç Heykeli’nin önünde fotoğraf çektirmeyi ve dönerken hem kendin hem de sevdiklerin için Beypazarı Kurusu almayı unutma.

Ulaşım

Beypazarı Ankara şehir merkezine 100 kilometre uzaklıkta. Bu nedenle ilçeye gitmek için Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden bir otobüse binmen gerekiyor.

Konum Linki

Yazar Notu: Beypazarı'na gitmişken organik ürünlerle ve yöresel lezzetlerle donatılmış meşhur Beypazarı kahvaltısını denemeden geçme deriz.

Beypazarı gibi Ankara şehir merkezine yakın yerleri Ankara'ya yakın gezilecek yerler içeriğimizi okuyarak keşfedebilirsin.


busraguzeller
Büşra Güzeller
173 Yazı
İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun oldu. Kariyeri boyunca farklı ajanslarda metin yazarı olarak çalıştı. Darcy adlı köpeğiyle vakit geçirmeyi, yeni yerler keşfetmeyi ve gurme rotaların izini sürmeyi seven yazar Enuygun'un sevilen seyahat içeriklerini üretiyor.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN