Yeni yıl için seyahat planlarını yaptın mı? 2020'de gezginlerin dilinden düşmeyecek destinasyonları yazdık. Görmediğin yerleri listene ekleyip, biletini şimdiden satın almaya ne dersin? 

İçindekiler

1-Galway

2020’nin kültür başkenti seçilen Galway, İrlanda’nın son yıllarda yıldızı parlayan önemli bir turistik şehri. Hareketli caddeleri, bu caddelerdeki kafeleri, pubları, müzeleriyle ülkenin en çok turist çeken kentlerinden biri. Galway’a Türkiye’den direkt uçuş yok, dilersen Dublin üzerinden gidebilirsin. Dublin uçak biletlerine göz atmak ister misin?

galway

Uçak Bileti

2-Laponya

Kuzey ışıkları son yılların en popüler seyahat rotası. Aslında Finlandiya, Norveç, İsveç, İzlanda, Rusya, Grönland, Kanada ve Alaska’nın bazı şehirlerinde kuzey ışıkları görülebilir. Ancak Finlandiya’nın Laponya bölgesi hem ekonomik oluşu hem de diğer yerlere göre daha fazla aktivite seçeneği sunması açısından daha popüler. Kuzey ışıklarının yanı sıra buzdan yapılmış oteller, köpeklerle yapılan kızak turları ve daha birçok aktivite seçeneği var. Laponya’ya bağlı İnari belediyesinin İvalo köyü, en çok turist çeken yerlerden birisi. Kuzey ışıkları için rezervasyonlarını erkenden yapmanın avantajı büyük.

laponya

3-Floransa

Rönesans’ın en iyi eserlerini nerede görebileceğini merak ediyorsan yanıtı belli: Floransa. İtalya’nın bu küçük ama şirin kentinin meydanlarını Michelangelo’nun önemli eserleri süslüyor. Bugüne kadar görmediysen, 2020 yılı rotana sanatın önemli şehirlerinden birini ekleyebilirsin.

floransa

4-Kudüs

3 büyük dinin kutsal kenti Kudüs, eski şehir merkezinde her karesinde mistik atmosferiyle sizi derinden etkileyecek. Ağlama Duvarı, Kutsal Kabir Kilisesi ve Mescid-i Aksa yan yana farklı dinlerden insanların ibadet ettikleri özel yerler. İnsanlık tarihine, dinler tarihine ve mistik şehirleri görmeye meraklıysan 2020 rotana eklemelisin.

Kudüs

5-Ohri

Tarihi manastırları, Osmanlı dönemi eserleri ve doğal güzellikleri Ohri, Balkanlara yolculuk yapmak isteyenlerin mutlaka görmesi gereken bir yer. Burası yemekleri, çarşısı şirin yapılarıyla kendini hiç de yabancı hissetmeyeceğin bir şehir. Üstelik vizesiz de gidebilirsin. Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp-Ohri ve Manastır şehirlerini içine alan mini bir Balkan yolculuğu planlayabilirsin.

ohri

6-Kapadokya

Kapadokya her yıl dünyanın önde gelen turizm siteleri tarafından görülmesi gereken yerler arasına giriyor. Hala Kapadokya’ya gitmediysen seyahatini planlamaya başla. Dünyada eşi benzeri görülmeyen muhteşem doğal yapısı Kapadokya’yı ayrıcalıklı bir yer haline getiriyor. Bu seyahati balon turuyla noktalarsan, unutulmaz bir deneyim yaşamış olursun.

Kapadokya

7-Zanzibar

Afrika’nın en turistik bölgesi Zanzibar’da muhteşem sahiller seni bekliyor. Turkuaz rengi sularında yılın her mevsimi, üstelik dev kaplumbağalar ile yüzebilmek mümkün. Tanzanya’ya bağlı Zanzibar’da baharat tarlaları, bölgeye özgü maymunlar turistlerin ilgi gösterdiği yerler. Ancak en etkileyici yeri Köle Müzesi. Amerika kıtasına yapılan köle ticaretinde siyahi insanların yaşadığı zulmün izlerini görmek çok üzücü.

zanzibar

8-Bangkok

Tayland’ın başkenti Bangkok son yıllarda yıldızı en çok parlayan şehirlerden bir tanesi. Hareketli gece hayatı, tapınakları, yerel pazarları, doğa harikası yerleri Bangkok’u oldukça popüler yapıyor. Bu kadar uzaklara gitmişken 1,5 saat uzaklıktaki Pattaya’yı da görmeden dönme derim.

Bangkok

9-Budva - Kotor

Karadağ’ın dünyaca ünlü kıyılarını bu yılkı rotana ekleyebilirsin. Gitmesi de kolay çünkü Karadağ, Türk vatandaşlarından vize istemiyor. Ortaçağ’da yaşıyormuşsun hissi uyandıran eski şehir merkezleri, dev dağlar ve deniz bu eşsiz manzaraya bayılacaksın. Adriyatik kıyılarında tatil yapmak inan çok keyifli.

Budva

10-Kamboçya

Asya’nın en sıra dışı ülkelerinden Kamboçya’da çok ilginç bir egzotik tatil deneyimi yaşayabilirsin. Ülkede yeme içme fiyatları da ucuz. Sadece uçak biletleri pahalı gelebilir. Turkuaz denizi, su yolları ve tapınakları... Farklı tapınakları, ilginç eserleri, doğal güzelliklerini yerinde görmek için rotana Kamboçya’yı eklemelisin.

 

kamboçya

11-Berlin

Avrupa’nın önemli kültür başkentlerinden biri olan Berlin; çok kültürlü yapısı, rahat ulaşımı, müzeleri, sanat galerileri ve renkli gece hayatıyla gidenleri kendisine hayran bırakan bir şehir. Sadece müzeleri gezmek için bile birkaç gün ayırman gerekir. Berlin şehir rehberinden daha ayrıntılı bilgi alabilirsin.

Berlin


tugbahacibayramoglu
Tuğba Hacıbayramoğlu
1299 Yazı
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik mezunu. Yine Marmara Üniversitesi’nde Radyo Televizyon Sinema bölümünde yüksek lisans yaptı.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN