Dünya üzerinde gezip görülecek çok sayıda tarihi ve doğal güzellik var. Yıl içinde çıktığınız birkaç günlük tatilde bırakın hepsini, önemli bir bölümünü bile görmek mümkün değil. Tam da bu zamanlarda en keyifli tatili yaşabileceğiniz yılın en iyi tatil destinasyonlarını sizin için seçtik.

İçindekiler

Deniz, kum, güneş için Miami

Siz de tatil demek deniz, kum ve güneş üçlüsü demektir diyenlerdenseniz, başta ülkemizin güney kıyıları olmak üzere Asya’dan Avrupa’ya yüzlerce farklı seçeneğiniz var. Ancak yılda tek bir tatiliniz varsa ve bu tatilde biraz da fazla para harcamayı göze alıp en keyiflisini yaşamayı kafanıza koyduysanız, rotanızı Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaletinde bulunan Miami’ye çevirin. Hepsi birbirinden güzel plajlar, neredeyse yılın tamamı güneşli, açık bir hava ve bütün gün süren plaj partileriyle hayatınız boyunca unutamayacağınız bir tatil olacağını garanti edebiliriz. Miami'nin en ilgi çekici yanı sadece güzel plajları ve sahilleri değil, aynı zamanda dünyanın en eğlenceli şehirlerinden biri olması. Özellikle akşamüstü saatlerinde tepedeki güneş etkisini kaybederken başlayan partiler günün ilk ışıklarına dek sürüyor. Şehirde gezip görülecek diğer yerler için galerimize göz atabilirsiniz

Her mevsim Yunan Adaları

Yunan Adaları genelde yazın deniz ve güneş tatilleriyle birlikte anılır. Ancak buralar, özellikle de kışın da yerli halkın yaşadığı daha büyük ve kalabalık olanlar her mevsim gezmek, dinlenmek ve eğlenmek için harika bir seçim. Peki sizin için doğru ada hangisi? Tatil yapıp dinlenirken eğlenmek ve gün boyu süren partilere katılmak isterseniz, Mikanos tam size göre. Daha sakin bir aile tatili planlıyorsanız, rotanızı Bodrum’a da çok yakın olan Kos’a veya Rodos’a çevirebilirsiniz. Yunan Adaları'na en uygun fiyatlarla uçmak için tıklayın.

Uçak Bileti

Zamanda yolculuk için Küba

Yakın zamanda Amerika Birleşik Devletleri Küba ile tekrar ilişkilerini başlatabileceğini duyurdu. Bu da demek oluyor ki o tarihi binalar, arabalar ve yerel halkıyla zamanın belli bir döneminde kalmış hissi veren bu ülke yakında bu benzersiz dokusunu kaybedebilir. Küba’yı Küba yapan tüm bu doğal ve tarihi değerleri değişmeden bu farklı dünyayı keşfetmek isterseniz, bu yıl yapacağınız tatilde birkaç gün de olsa buraya ayırmanızda yarar var. Eski arabalar, sokaklar ve puro fabrikalarıyla ünlü bu cennet adaya giderseniz, geleneksel Küba yemeklerini tatmadan ve müziklerini dinlemeden dönmeyin. Aynı zamanda yerel kültürlerle tanışmak için ideal rotalar arasında bulunan Küba için şimdiden tatil planınızı yapmaya başlayın. 

Küba plajı

Dünyanın merkezi New York

Sadece Amerika’nın değil, dünyanın turizm, ticaret, sanat ve lezzet başkentlerinin başında gelen New York her dönemde ziyaret edilecek yerlerin başında gelmiştir. Aradan geçen yılar boyunca Singapur, Dubai gibi yeni çekim merkezleri yükselişini sürdürse de ne şehrin sunduğu tarihi ve kültürel miras ne de insana hissettirdiği atmosfer New York’un yerini tutmuyor. Aynı zamanda eyalet başkenti olan New York City’e ilk kez gidecekler içinse önerimiz şehrin kalbi Manhattan’dan gezmeye başlamanız. Ünlü Empire State Binası, 5. Cadde, Central Park ve çok daha fazlası burada. New York’da görülecek diğer tüm önemli yerler ve yapılacak şeyler için New York şehir rehberimiz sizi bekliyor.

New York - Manhattan

Tropik cennetlerin favorisi Phuket

Maldivler, Bahama Adaları veya Seyşeller… Dünyanın farklı notalarında bulunan tropik tatil cennetlerinde denizin ve güneşin keyifini çıkaraiblir, başta tropik meyveler olmak üzere yerel lezzetlerin tadına bakabilirsiniz. Ancak nbir tanesi var ki son yıllarda yıldızı gitgide parlayan Phuket. Özellikle balayı çiftlerinin vazgeçilmez tatil rotalarından olan Phuket’in benzersiz denizinde yüzerken yakında bulunan tarihi mağaraları ve tapınakları da ziyaret edip bol bol fotoğraf çekebilirsiniz. Türkiye'den vize almadan kolayca gidip görebileceğiniz tropik cennetleri öğrenmek için tıklayın

Phuket plajı

Lezzetli bir tatilin habercisi İspanya

İspanya başta başkent Madrid ve kıyı şehri Barselona olmak üzere çok sayıda tarihi ve görülmeye değer şehre sahip. Ancak sadece tek bir şehriyle yetinmek zorunda değilsiniz. Bir haftalık bir tatille ülkenin en güzel köşelerini aynı anda görüp keşfedebilirsiniz. Özellikle yeme içme sizin için önemliyse, İspanya en doğru seçim olacak. Çünkü başta birbirinden lezzetli İspanyol mezeleri tapaslar olmak üzere ülkenin tamamı adeta büyük bir restoran gibi. Tatilinizi biraz daha uzatma şansınız varsa, İspanya’nın güneyinden Fas’a geçip başka bir dünyayı daha görebilir veya ülkenin tatil cenneti İbiza’da eğlencenin İspanyolcasını deneyimleyebilirsiniz. İspanya'ya gitme konusunda halen ikna olmadıysanız, galerimize bir göz atın

İspanya

Türkiye’nin beyaz cenneti Bodrum

Türkiye’de başta istanbul, İzmir ve Antalya olmak üzere gezip görülmesi gereken şehir ve tarihi merkez var. Ancak bunlardan biri var ki 2015’de havaların da ısınmasıyla zirveye yerleşmesi tahmin ediliyor. Bodrum Yarımadası’nda Bitez, Gümbet, Türkbükü, Akyarlar gibi çok sayıda görülmeye değer merkeze sahip Bodrum yurt dışı alternatiflerine göre çok da ekonomik bir seçim olabilir. Bodrum’a giderseniz, birbirinden lezzetli dondurmalarını yemeden, masvavi koylarda yüzmeden, tarihi kale manzaralı yerlerde gün batımını izlemeden ve Bodrum’u Bodrum yapan şeylerin başında gelen eğlenceli gece hayatını keşfetmeden dönmeyin. Bu yaz Bodrum'da kalabileceğiniz uygun bir otel arıyorsanız tıklayın, hemen karşıaştırın.

Bodrum - Türkiye


muratekinay
Murat Ekinay
455 Yazı
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. Üniversite eğitimine devam ederken ulusal gazete ve dergilerde yazılar yazdı. Türkiye'nin önde gelen markaları için içerik stratejisi geliştirerek dijital iletişim çalışmalarını yönetti.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN