• Anasayfa
  • Bilgi
  • Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Seyahatsever Projesi hakkında bilgiler

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Seyahatsever Projesi hakkında bilgiler

busraguzeller

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın gençler daha çok gezebilsin ve daha çok yer keşfedebilsin diye hayata geçirdiği Seyahatsever Projesi bu aralar gündemdeki konulardan biri. Seyahatsever başvuru nasıl yapılır? sorusuysa gençlerin en çok merak ettiği sorulardan.

Hazırladığım içerikte henüz yeni bir proje olan Seyahatsever ile ilgili merak edilenlere yer verdim. Sen de 18-30 yaş aralığındaysan ve seyahat etmeyi çok seviyorsan bu içerikte anlatacaklarım çok hoşuna gidecek.

Seyahatsever Projesi nedir?

Seyahatsever Projesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın seyahat etmeyi seven gençler için hayata geçirdiği ve konaklama masrafını ortadan kaldıran bir proje. Şöyle ki bu proje sayesinde gençler başvuru yaparak kontenjan boşluğuna göre kalmak istedikleri şehirdeki KYK yurtlarında ücretsiz olarak 3 gün kalabiliyor. 15 Temmuz’da hayata geçirilen projenin şu an 1 Eylül’e kadar devam etmesi planlanmış durumda olsa da talep çok yüksek olduğu için sürenin uzatılabileceği de gündemde. Başlangıçta proje 18-25 yaş arası içindi fakat sonrasında yaş aralığı 18-30 olarak güncellendi. Bu proje sayesinde seyahat etmek isteyen gençlerin konaklama masrafıyla ilgili endişelenmesine gerek yok. Yalnızca ulaşım ve yeme-içme masraflarını ödeyerek keyifli bir tatil yapabilirsin.

Seyahatsever Projesi’nin bir diğer güzel yanı da bu proje kapsamında Gençler Ne Sever platformu tarafından 18-25 yaş arasına verilen Müzekart GNS ile ülkemizin dört bir yanındaki 300’den fazla müzeyi ücretsiz şekilde gezebilirsin.

Peki, ülkemizin farklı şehirlerini keşfetmek isteyen gençler bu projeye nasıl başvuru yapabiliyor?

Uçak Bileti

Seyahatsever’e nasıl başvuru yapılıyor?

seyahatsever projesi gezisi

  • Seyahatsever’e başvuru yapabilmek için keşfetmek istediğin şehre karar verdikten sonra Seyahatsever İnternet Sitesi’ni ziyaret etmelisin.
  • Web sitesinde alt bantta kalmak istediğin şehri ve cinsiyetini seçtikten sonra o şehirde kalabileceğin yurtların hangi ilçelerde konumlandığını, adreslerini, yurtların isimlerini, kapasitelerini, bloklarını, adreslerini, yurtta görevli kişileri, bu kişilerin numaralarını ve unvanlarını öğrenebilirsin.
  • Başvurunu gitmeyi planladığın yurtta sorumlu kişiye konaklama tarihinden en az bir gün önce isim soy isim ve T.C. Kimlik Numaran ile yaparak rezervasyonunu gerçekleştirebilirsin.
  • Seyahatsever Projesi’ne genel başvurular 444 0 472 numaralı ALOGSB hat üzerinden yapılıyor. Sorularını sorup projeyle ilgili görüşlerini paylaşabileceğin numara da yine bu.

Başvurunu yaptıktan sonra bir otobüs bileti alarak ekonomik bir tatile doğru yola çıkabilirsin. 

otobüs bileti en uygun

Seyahatsever Projesi kimleri kapsıyor?

  • Proje 18-30 yaş arasındaki gençleri kapsıyor.
  • Seyahatsever’e başvurmak için öğrenci olunması gerekmiyor.  

Seyahatsever Projesi hangi tarihler arasında?

Proje şu anda başta da belirttiğim gibi 15 Temmuz- 1 Eylül arasında başvuru kabul ediyor. Ama çok talep gören bir proje olduğu için sürenin uzatılması şu an gündemde.

Seyahatsever kapsamındaki KYK yurtlarında geçerli kurallar

  • Yurtlarda kalacak kişilerin yurda giriş yaptıkları gün nüfus cüzdanlarının fotokopisi alınıyor.
  • Konaklayacak gençler için yurda giriş saati 13.00.
  • Konaklaması biten kişilerin yurt odalarını en geç 13.00’te boşaltmaları gerekiyor.
  • Her gün 13.00-17.30 arasında yurt odaları temizleniyor. Yani proje kapsamında yurtta konaklayacak kişilerin bu saatlerde dışarıda olması gerekli.
  • Yurtlardan en erken çıkış saati 05.00, en geç giriş saati ise 01.00 olarak belirlendi.
  • Eğer herhangi bir katılımcı yurt sınırları içindeyken başka kişileri rahatsız edecek davranışlarda bulunursa yurt çalışanları onun konaklamasını sonlandırabilir.
  • Yurtlarda kahvaltı ya da diğer yemekler servis edilmiyor.

Seyahatsever Projesi ile ilgili en önemli bilgilerden bahsettik. Konuyla ilgili bir diğer önemli nokta da başta da belirttiğim gibi Genç Ne Sever platformu tarafından verilen Müzekart GNS. Şimdi ülkemizde 300’den fazla müzeyi ücretsiz şekilde ziyaret etmeni sağlayacak bu kartın nasıl alındığına da içeriğimizde yer verelim.

Müzekart GNS nedir?

Müzekart GNS, Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki Genç Ne Sever Platformu aracılığıyla 18-25 yaş arasındaki kişilerin alabildiği ve ülkemizdeki çok sayıda müze ve ören yerinde geçerli bir dijital kart.

Müzekart GNS hangi tarihler arasında kullanılabilir?

18-25 yaş arasındaki kişilerin ücretsiz alabileceği bu dijital kart 1 Temmuz 2022 ve 1 Ekim 2022 tarihleri arasında kullanılabiliyor.

Müzekart GNS hangi müzelerde geçerli?

Müzekart GNS’nin geçerli olduğu müze ve ören yerlerini keşfetmek için Müzekart GNS'nin geçerli olduğu müze ve ören yerleri listesini ziyaret edebilirsin. 

Müzekart GNS nasıl alınır?

  • Genç Ne Sever sayfasına gir.
  • Sitede karşına çıkan Müzekart GNS’ye başvur bannerına tıklayarak Kayıt Formu’nu doldur.
  • İstenen bilgileri girdikten sonra “Fotoğraf Yükle” alanından yüzünün net olduğu bir fotoğrafı yükle.
  • Sonrasında paylaştığın bilgilerin doğruluğunu beyan etme kutucuğuna ve “Ben Robot Değilim” kutucuğuna tıklayarak kayıt işlemini tamamla.
  • Bilgilerin Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sistemi üzerinden kontrol edildikten sonra e-postana bir mail gelecek.
  • Onay e-postan geldikten sonra telefonuna Türkiye’nin Müzeleri isimli uygulamayı indir.
  • Formda belirttiğin e-posta ve şifre ile sisteme giriş yaparak Müzekart GNS’i karekod oluşturarak deneyebilirsin.
  • Müzekart GNS’yi oluşturmak işte bu kadar.

Müzekart GNS nasıl kullanılır?

  • Gezmek istediğin müze ya da ören yerinin kapısında uygulama üzerinden barkod oluşturup bu barkodu okutarak giriş yapabilirsin.

Birçok kez Müzekart GNS alınabilir mi?

Hayır alınamaz. 18-25 yaş arasındaki her bir genç bu haktan yalnızca bir kere yararlanabilir.

Müzekart GNS ile bir müze kaç kez gezilebilir?

Bu kart ile her bir müzeyi ya da ören yerini en fazla 2 defa gezebilirsin.

Müzekart ile aynı müzeye üst üste girilebilir mi?

İlk girişinin ardından 3 saat geçmeden aynı müzeye tekrar girmen mümkün değil.

Müze demişken Türkiye'de mutlaka görmen gereken 10 müze yazısını  mutlaka okumanı tavsiye ederim. 


busraguzeller
Büşra Güzeller
177 Yazı
İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun oldu. Kariyeri boyunca farklı ajanslarda metin yazarı olarak çalıştı. Darcy adlı köpeğiyle vakit geçirmeyi, yeni yerler keşfetmeyi ve gurme rotaların izini sürmeyi seven yazar Enuygun'un sevilen seyahat içeriklerini üretiyor.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN