Çeşme, Ege Bölgesi'nin en sevilen ve turistik olanakları en gelişmiş tatil duraklarından. İzmir'e yaklaşık 1 saat uzaklıkta bulunan Çeşme Yarımadası, güzel koylarla çevrili olup antik çağlardan beri büyüleyici güzelliklere sahip bir destinasyon niteliği kazanmış. Çeşme, şifalı termal sulara karışan ılık denizi, hareketli plajlar ve balıkçı restoranlarıyla yılın her mevsimi ziyaretçilerini bekliyor. Ülkemizin en önemli yat ve tekne destinasyonlarından da biri olan Çeşme’nin güzelliklerini yazımızı okuyarak keşfe çıkabilirsin.

Çeşme-İzmir arası ne kadar sürüyor?

Çeşme'den İzmir'e gitmek yaklaşık 90 kilometre yani ortalama 1.30 saat sürüyor.

Çeşme neyi ile ünlü?

Çeşme denizi, koyları, popüler beachleri ve sakızlı dondurması ile ünlü.

Alaçatı ile Çeşme aynı yer mi?

Alaçatı, Çeşme'ye bağlı popüler bir tatil beldesi.

1- Alaçatı

Alaçatı Lükse karşı küçük tekne

Yılın 360 günü rüzgarlı havasıyla Türkiye'nin su sporları cenneti olan ve her yıl on binlerce turistin ziyaret ettiği Alaçatı, Çeşme'ye sadece 8 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Ege'ye özgü taş evlerle süslenmiş Arnavut kaldırımlı sokakları, kaliteli butik oteller, apart oteller ve aile pansiyonlarıyla turizm olanakları açısından oldukça gelişmiş bir tatil destinasyonu. Alaçatı rüzgarlı plajlarının yanı sıra ince kumlu ve sığ deniziyle çocuklu ailelere ve yüzme konusunda kendine güvenmeyen tatilcilere de hitap eder.

Yüzlerce yıllık taş evlerin restoran, kafe ve sanat galerisi olarak kullanıldığı Alaçatı'da fotoğraf çekebilir ve renkli yöresel ürünlerle süslü çarşıda tatil alışverişi yapabilirsiniz. Ege Denizi'nin masmavi sularında tüm gün keyifli zaman geçirdikten sonra akşamları gün batımı manzarası eşliğinde mevsimlik taze balıklarla ve zeytinyağlı Ege lezzetleriyle romantik akşamlar yaşayabilirsiniz.

Konum Linki

2- Çeşme Marina

Çeşme Marina gün batımı görünümü

Türkiye'nin en önemli yat ve tekne destinasyonlarından biri olan Çeşme, Doğu Akdeniz'in en büyük yat limanlarından birine ev sahipliği yapıyor. Denizde 400, karada ise 100 tekne bağlama kapasitesine sahip Çeşme Marina, zengin turizm olanakları ile aynı zamanda ilçenin en sevilen gezi alanlarından biri.

Yat ve tekneler arasında keyifli akşam yürüyüşlerine çıkabileceğiniz, kaliteli restoranlarında büyüleyici gün batımı manzaraları eşliğinde dünya mutfaklarından lezzetler tadabileceğiniz Çeşme Marina; kafeler, hediyelik eşya mağazaları, eğlence kompleksleriyle her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. İlçe merkezinden kısa bir yürüyüşle kolayca ulaşabileceğiniz Çeşme Marina’nın çevresindeki deniz manzaralı butik otellerde konaklayabilir, her sabah düzenlenen saatlik ve günübirlik tekne turlarına katılarak Ege koylarını keşfe çıkabilirsiniz.

Konum Linki

3- Delikli Koy

Delikli Köy, Çeşme, İzmir, Türkiye'den muhteşem manzara

Çeşme gezinizde ilk görmeniz gereken yerlerden biri de benzersiz manzarasıyla bölgenin simgesel yapılarından biri haline gelen Delikli Koy. Tekne ve yat turlarının yanı sıra doğa gezileri veya fotoğrafçılık turlarıyla da yakından görme şansı bulacağınız Delikli Koy, deniz kıyısındaki devasa bir kayanın binlerce yılda rüzgârlar ve sert dalgalarla delinmesinden oluşmuş.

Kristal berraklığında denizine kendinizi bırakabileceğiniz, tüplü ve tüpsüz dalışlar yaparak su altı fotoğrafları çekebileceğiniz Delikli Koy’da gün batımlarında kartpostal güzelliğinde manzaralara da şahit olabilirsiniz. Çevresindeki donanımlı kamp alanlarında kalabalıklardan uzakta çadırınızı kurup birkaç gün dinlenebileceğiniz Delikli Koy, Ege’nin görülmeye değer doğa harikalarından biri.

Konum Linki

4- Sakız Adası

Sakız Adası deniz görünümü

Çeşme Yarımadası'nın karşısında bulunan ve Yunanistan'ın 5. büyük adası olan Sakız Adası günübirlik geziler için popüler bir destinasyon. Çeşme'den feribotlar veya gezi tekneleriyle 30 dakikada ulaşılabilen turistik ada, taş mimarili yel değirmenleri, plaj kulüpleri, mavi bayraklı plajlar ve otantik sokaklardaki tarihi evlerle unutulmaz bir deneyim sunuyor.

M.Ö. 10. yüzyıla uzanan zengin tarihi olan Sakız Adası'nda, görkemli kaleler ve panoramik manzaralarla dolu surlar keşfedilebilir, özenle dekore edilmiş kiliseler gezilebilir ve sakız ağaçlarının gölgesinde kahve molası verilebilir. Tarihi manzaralarıyla fotoğraf tutkunlarının uğraması gereken Sakız Adası'nda, akşamları sahil tavernalarında eğlenceli bir gece yaşamayı da ihmal etmeyin.

Konum Linki

5- Ilıca Plajı

ılıca plajı görünümü

Şifalı kaynak sularının karıştığı ılık deniziyle Türkiye'nin de en güzel plajlarından biri olarak gösterilen Ilıca Plajı Tarih boyunca insanları büyüleyen konumlardan olmuş. Turizm olanakları açısından gelişmiş durumda ve çevresinde kaliteli butik oteller, apart oteller, pansiyonlar, balık restoranları ve canlı müzikli kafeler bulunur.

Rüzgar sörfünden deniz paraşütüne kadar çeşitli su sporlarının yapılabildiği plaj, ince kumlu sığ deniziyle çocuklu aileler için de ideal. Çeşme'den her yarım saatte bir kalkan minibüslerle 10 dakikada ulaşılabilen Ilıca Plajı'nda güneşin ve şifalı masmavi suların keyfini çıkararak unutulmaz bir gün yaşayabilirsiniz. 

Konum Linki

6- Altınkum Plajı

Sonbaharda Çeşme İlçesindeki Altınkum Plajı

Ege'nin en güzel plajlarından biri olan Altınkum Plajı Çeşme Yarımadası'nın güneyinde ilçe merkezine sadece 10 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Bu büyüleyici plaj adını altın renkli kumlarından alıyor. 150 metre uzunluğa ve 15 metre genişliğe sahip plaj, küçük olmasına rağmen oldukça popüler.

Çeşme'nin diğer plajlarına göre daha az rüzgar alması nedeniyle, Altınkum Plajı özellikle acemi yüzücüler ve çocuklu aileler için ideal. Plajın çevresinde butik oteller, apart oteller, eğlence merkezleri ve plaj kulüpleri gibi olanaklar bulunuyor. Ayrıca şezlong ve güneş şemsiyesi kiralayabileceğiniz turistik tesisler mevcut. Akvaryum benzeri kristal berraklığındaki sularında balık sürüleriyle yüzerek ve şnorkelli dalış yaparak su altı fotoğrafları çekebilirsiniz.

Konum Linki

7- Çeşme Kalesi

Çeşme Kalesi manzarası

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan ve Çeşme’nin en çok ziyaret edilen simgesel yapısı olan Çeşme Kalesi, her yerli ve yabancı turistin mutlaka uğradığı yerler arasında. Hem Ege Denizi hem de Çeşme’ye hakim bir konumda 1508 yılında inşa edilen ve günümüze kadar sağlam kalmış mimarisiyle dikkat çeken görkemli kale, paha biçilmez binlerce eseri yakından görebileceğiniz Çeşme Müzesi için de sıkça ziyaret ediliyor.

Yüzlerce metrelik surlarından Çeşme’nin panoramik manzaralarını izleyebileceğiniz, iç kale bölümünde taş odalar arasında unutulmaz bir tarih gezisi yapabileceğiniz Çeşme Kalesi’nin özellikle gün batımlarında kartpostal güzelliğinde fotoğraflarını çekebilirsiniz. Yaz aylarında Uluslararası Müzik Festivali ve Çeşme Festivali gibi pek çok önemli etkinliğe katılarak da Çeşme Kalesi’nin büyülü atmosferinde unutulmaz bir gece yaşayabilirsiniz.

Konum Linki

8- Alaçatı Pazarı

alaçatı pazarı satılan ürünler

Çeşme Yarımadası'ndaki çiftlik ve köylerden gelen organik ürünler ve el yapımı hediyelik eşyalar için Alaçatı pazarını ziyaret etmelisiniz. Çeşme'den her yarım saatte bir kalkan minibüslerle 10 dakikada ulaşabileceğiniz pazar, taş mimarili konaklarla dolu sokaklarda rengarenk bir çehreye sahip.

Hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgi odağı olan pazarda organik ürünlerin yanı sıra yöresel Ege lezzetlerini deneyebilir ve güzel fotoğraflar çekebilirsiniz. Alışverişin ardından yol üstündeki bir kafede mola verip çayınızı yudumlayarak otantik atmosferin keyfini sürmeyi ihmal etmeyin.

Konum Linki

9- Şifne

Şifne Plajı manzarası.

Çeşme turistik imkanlarının ve mavi bayraklı plajlarının yanı sıra şifalı kaynak sularıyla da her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. İlçe merkezinden 10 dakika uzaklıkta bulunan Şifne zengin mineralli şifalı suları, çamur banyoları ve pırıl pırıl plajıyla oldukça ilgi görüyor. Termal oteller, sağlık merkezleri ve havuzlar gibi tesislerde konaklayarak Şifne'nin sularının cilt sorunları gibi rahatsızlıklara şifa olduğunu deneyimleyebilirsiniz.

Ayrıca Şifne'de rüzgar sörfü ve yelken gibi su sporları yapabilirsiniz. Sahilde yer alan kaliteli balık restoranları, gastronomi tutkunlarını cezbedecek türden. Şifne hem şifa bulabileceğiniz günübirlik geziler için hem de keyifli bir yaz tatili için uygun ve her bütçeye göre konaklama seçenekleri sunuyor.

Konum Linki

10- Aya Yorgi Koyu

aya yorgi koyu havadan görünümü

Çeşme'nin en popüler destinasyonlarından Aya Yorgi Koyu yaz aylarında binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlar. Yarımada'nın en sevilen ve sakin rüzgarlı bölgelerinden biri olan Aya Yorgi Koyu adeta havuz gibi sakin ve berrak sularıyla ünlü. Çeşme'nin en gelişmiş turistik bölgelerinden biri olan Aya Yorgi Koyu'nda plaj kulüpleri, kaliteli oteller, uluslararası mutfaklara sahip restoranlar ve canlı müzik barlar gibi çok çeşitli olanaklar mevcut.

Koyun berrak sularında renkli balık sürüleriyle yüzebilir, sığ denizi sayesinde acemi yüzücüler ve çocuklu aileler de keyifli zaman geçirebilirler. Aya Yorgi Koyu'nda gün boyu denizin tadını çıkarırken geceleri de sahilde düzenlenen partilere katılabilirsiniz. Kızıl gün batımı manzaraları eşliğinde serin deniz havasında yapılan akşam yürüyüşleri, unutulmaz fotoğraflar yakalayabileceğiniz bir manzara sunuyor.

Konum Linki

11- Germiyan Köyü

Germiyan Köyü. Köyde rengarenk duvarlarıyla turistlerin ilgisini çeken bir kafe

Çeşme'de günübirlik gezilere çıkmak isteyenler için popüler bir rota olan Germiyan Köyü sakin ve huzurlu bir Ege köyü atmosferinde keşfe çıkmanız için ideal. Slow food akımının Türkiye'deki öncü yerlerinden olan Germiyan Köyü, organik ürünlerle hazırlanan kahvaltılar ve yöresel lezzetlerle gastronomi tutkunlarını cezbediyor.

Yüzlerce yıllık köy evleri, yeşil meyve bahçeleri ve organik tarım çiftlikleriyle dolu sokaklarında keyifli yürüyüşler yapabilirsiniz. Her sonbahar düzenlenen Germiyan Köyü Festivali'nde dans gösterileri ve yemek tadımlarıyla eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz. Doğa yürüyüşleri ve fotoğrafçılık için de tercih edilen Germiyan Köyü'ndeki pazardan organik ürünleri satın alarak gezinizi tamamlayabilirsiniz.

Konum Linki

12- Çiftlik Koyu

Çiftlik koyu havadan plaın görünümü

Çeşme'nin özel yerlerinden Çiftlik Koyu su sporları ve berrak denizin keyfini sürmek için ziyaret etmeniz gereken noktalardan. Çeşme merkezinden sadece 6 km uzaklıkta olup, minibüslerle kolayca ulaşılabilir. Villalar, butik oteller ve dağ eteklerinde bulunan bungalovlar ile konaklama imkanları bulunuyor.

Deniz kenarındaki restoranlarda mevsimlik taze balıklar ve Ege mezeleri tadabileceğiniz, kafe ve eğlence merkezleri bulunan Çiftlik Koyu, her mevsim rüzgarlı almasıyla rüzgar sörfü, uçurtma sörfü, deniz paraşütü ve yelken gibi aktivitelerle keyifli zaman geçirebileceğiniz adreslerden. Sahil yolunda akşam yürüyüşleri için de tercih edilen bu büyüleyici koy, günübirlik geziler ve yaz tatili için en uygun Çeşme koylarından.

Konum Linki

13- Kleopatra Koyu

çeşme kleopatra plajı havadan görünümü

rengarenk balık sürüleri ile Ege Denizi’nin tadını çıkarmak için gidebileceğiniz en güzel yerlerden biri. Halk arasında Güvercinlik Koyu olarak da bilinen ve Çeşme’nin diğer koylarına göre daha sakin olan Kleopatra Koyu’nun altın kumlarla süslü sahilinde havlunuzu sererek tün gün güneşlenebilir ve şnorkelli dalışlar yaparak Ege’nin benzersiz su altı dünyasını yakından görebilirsiniz.

Çevresinde donanımlı kamp alanları ve yürüyüş parkurları da bulabileceğiniz Kleopatra Koyu’na her gün düzenlenen tekne gezileriyle de uğrayabilir ve masmavi sulara kendinizi bırakarak yılın bütün yorgunluğunu atabilirsiniz.

Konum Linki

14- Alaçatı Marina

Alaçatı Marina görünümü

Alaçatı Marina günübirlik tekne turları için hem de keyifli akşam yürüyüşleri yapmak adına mükemmel bir yerdir. Çeşme merkezinden sadece 20 dakikalık kısa bir minibüs yolculuğuyla ulaşabileceğiniz Alaçatı Marina çevresinde ulusal ve uluslararası mutfaklara sahip kaliteli restoranlar, yat limanı manzaralı oteller, eğlence merkezleri ve çok sayıda ürünü bulabileceğiniz mağazalar hizmet sunuyor.

Gün boyu oldukça hareketli olan ve özellikle gün batımlarında muhteşem tekne manzaralarına şahit olarak harika fotoğraflar çekebileceğiniz Alaçatı Marina’yı gezdikten sonra marina restoranlarında da taze Ege balıkları ve mezeleri tadarak romantik bir akşam geçirebilirsiniz.

Konum Linki

15- Eşek Adası

Yaz aylarında her gün düzenlenen günübirlik ve saatlik tekne turlarının önemli mola noktalarından biri olan Eşek Adası, Yunanistan'ın 12 Adası'na en yakın Türk adası konumunda. Dağ eteklerinde özgürce gezen sevimli eşekleriyle ünlü olan adanın zeytin ve çam ağaçlarıyla sarılı sessiz koylarında turist kalabalığından uzakta keyifle yüzebilir, şnorkelli, tüplü ve tüpsüz dalışlar yaparak Ege Denizi’nin su altı dünyasını yakından görebilirsiniz.

13,5 kilometrelik bir alana sahip adada taze deniz ürünleri ve Ege mutfağından lezzetler sunan restoranlarda gün batımı eşliğinde güzel bir akşam yemeği tadabilir, doğal seyir teraslarından büyüleyici deniz manzaralarının fotoğraflarını çekebilir ve çocuklarınızla adanın eşeklerini besleyerek eğlenceli zaman geçirebilirsiniz.

Konum Linki

16- Ildır Köyü

Ildır köyü havadan görünümü

Çeşme'nin saklı güzelliklerinden biri Ildır Köyü yüzlerce yıl boyunca küçük bir balıkçı köyü olarak yaşamış ve günümüze kadar huzurlu atmosferini koruyan çok özel bir yer. Yaz aylarında Çeşme'nin turist kalabalığından uzakta, dinlendirici bir gün için ideal olan köy, sahilindeki renkli balıkçı kayıkları, taze deniz ürünleri ve Ege lezzetlerinin sunulduğu restoranlar ile keşfedilmeye değer.

Ildır Köyü'ndeki şifalı kaynak sularının karıştığı plajda ılık denizin keyfini sürebilir, meyve bahçeleri ve çam ormanlarında hoş yürüyüşler yapabilir ve dar sokaklarda yer alan yüzlerce yıllık evlerin fotoğraflarını çekebilirsiniz. Antik dönemden bu yana yerleşim yeri olan Ildır Köyü'nü gezdikten sonra, sahil kafesinde mola vererek sessiz atmosferde çayınızı yudumlayıp yorgunluğunuzu atmayı unutmayın.

Konum Linki

17- Pırlanta Plajı

 Türkiye'nin İzmir ilinin Çeşme tatil beldesinin güneybatısındaki Pırlanta plajı görünümü

Çiftlikköy bölgesinde Çeşme merkezine sadece 15 dakika uzaklıkta bulunan Pırlanta Plajı berrak denizi ile yüzmek için ideal lokasyonlardan. 500 metrelik geniş kumsala sahip olan plajın ince kumlarında güneşlenebilirsiniz. Benzersiz kumlarından ismini alan Pırlanta Plajı çevresindeki doğal güzellikler nedeniyle koruma altındadır.

Çeşme'nin diğer popüler plajlarına göre daha sakin olan Pırlanta Plajı kalabalıktan uzak yüzmek isteyenler ve sığ, dalgasız denizi sayesinde çocuklu aileler için birebir. Kamp ve karavan alanları, şezlong ve güneş şemsiyesi kiralayabileceğiniz işletmeler, sahil restoranları ve deniz esintisi eşliğinde yürüyüş yapabileceğiniz parkurlar da mevcut. Pırlanta Plajı'nın çevresindeki çam ormanlarında piknik yapabilir ve Ege'nin mavi sularının keyfini çıkarabilirsiniz.

Konum Linki

18- Ege Orman Vakfı

Çeşme’nin masmavi denizinde yüzmekten yorulursanız doğanın içinde dinlendirici bir gün geçirmek ilçe merkezine 18 kilometre uzaklıktaki Ege Orman Vakfı’na gidebilirsiniz. Onlarca bitki ve ağaç çeşidiyle bölgenin en büyük yeşil alanlarından biri olan vakıf ormanında çam ağaçları arasında uzanan yürüyüş parkurları, dinlenme alanları ve vahşi yaşam zenginliğini gözlemleyebileceğimiz seyir terasları gibi olanaklar bulabilirsiniz.

75.000 dekar gibi büyük bir yeşil alanı kapsayan ve 1995 yılında kurulan Ege Orman Vakfı, her doğa tutkununun keşfetmesi gereken sessiz ve huzurlu tabiat cennetlerimizden biri.

Konum Linki

19- Uzunkuyu Mesire Alanı

El değmemiş bakir doğal güzellikler içinde dinlendirici bir gün geçirmek için bölgenin en sevilen piknik alanlarından biri olan Uzunkuyu Mesire Alanı’na uğramalısınız. Çeşme'de her yarım saatte bir bulabileceğiniz minibüslerle 30 dakikalık kısa bir yolculukta ulaşabileceğiniz, Ege Vakıf Ormanı’nın hemen yanında yer alan mesire alanı, özellikle hafta sonları ve sıcak yaz günlerinde yüzlerce kişiyi ağırlıyor.

Günlük 1000 kişiyi ağlayabilen genişlikteki piknik alanları, çocuk oyun parkları, harika doğa fotoğrafları çekebileceğiniz seyir terasları, çam ve meşe ormanları içine uzanan yürüyüş parkurları ile bölgenin en sevilen doğaya kaçış noktalarından biri olan Uzunkuyu Mesire Alanı, 20 hektarlık büyük bir geniş alanı kapsıyor.

Konum Linki

20- Boyalık Plajı

boyalık plajı güneşli günde görünümü

Çeşme merkezine sadece 4 kilometre uzaklıkta yer alan ve bölgenin en sevilen yüzme alanlarından biri olan Boyalık Plajı, hem zengin turizm ve su sporu olanakları hem de tertemiz deniziyle Çeşme gezinizde keşfetmeniz gereken yerler arasında. Çeşme'ye en yakın kum plajı olmasından dolayı yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerle dolan Boyalık Plajı; berrak denizi, ince kumlu sahili ve sığ sularıyla unutulmaz bir yüzme deneyimi sunuyor.

Güneş şemsiyesi ve şezlong kiralayabileceğiniz turistik tesislerden butik otellere, Ege mutfağından lezzetler tadabileceğiniz kaliteli restoranlardan su sporu merkezlerine kadar pek çok olanak sunulan Boyalık Plajı’nın çevresini saran çam ormanları arasında yürüyüşlerine çıkabilir veya gün batımlarında sahil restoranlarında romantik akşam yemekleri tadarak güzel zaman geçirebilirsiniz.

Konum Linki

21- Alaçatı Yel Değirmenleri

yeldeğirmeni alaçatı görünümü

Çeşme Yarımadası’nın en çok fotoğraflanan tarihi yapıları arasında yer alan Alaçatı yel değirmenlerine hem doğa yürüyüşleri ve fotoğrafçılık gezilerine katılarak hem de bisiklet kiralayarak kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Çeşme merkezine sadece 9 kilometre uzaklıkta, bölgeye hakim tepeler üzerinde 1800'lü yılların başında inşa edilen yel değirmenleri, özellikle gün doğumu ve gün batımlarında sundukları muhteşem manzaralarla turizm dergilerinin kapaklarını süslüyor.

Yerli ve yabancı turistlerin mutlaka uğradığı yerlerden olan Alaçatı yel değirmenlerinin bazıları günümüzde restore edilerek restoran ve kafe olarak hizmet veriyor. Gün batımlarında romantik fotoğraflar çektikten sonra restoranlarda da büyüleyici manzaralar eşliğinde Akdeniz ve Ege mutfaklarından lezzetler tadarak güzel bir akşam yaşayabilirsiniz.

Konum Linki

22- Kocakarı Plajı

kocakarı plajı havadan görünümü

Çeşme ve Alaçatı'nın yaz kalabalıklarından uzakta, tertemiz suların tadını çıkarmak için Çeşme Yarımadası’nın en kuzey ucunda bulunan Kocakarı Plajı’na gidebilirsiniz. Hem minibüslerle hem de bisiklet kiralayarak 10-15 dakika içinde rahatlıkla ulaşabileceğiniz plajın çevresinde huzurlu bir ortamda tatil yapabileceğiniz butik oteller ve aile pansiyonları da hizmet veriyor.

Kuzey rüzgârlarına açık olan ve en sıcak günlerde bile soğuk kalan deniziyle yaz aylarında serinlemek için de ideal olan Kocakarı Plajı’nda rüzgâr sörfü, uçurtma sörfü, yelken ve deniz paraşütü gibi onlarca su spor yapmanız mümkün. Kum ve çakıl karışımı bir sahili olan Kocakarı Plajı, berrak deniziyle dalışlar yapmak için de tercih edebileceğiniz yerlerden biri.

Konum Linki

23- Sakızlı Koy Plajı

Sakızlı Köy plajı hırçın dalgaların kumsala vuruşu

Çok sevilen bir halk plajı olan Sakızlı Koy Plajı, Çeşme Yarımadası’nın en kuzey ucunda kolay ulaşılır bir konumda yer alıyor. Her bütçeye uygun otelleri, restoranları, kafeleri ve su sporu merkezlerine rağmen huzurlu atmosferini yıl boyu korumayı başaran plajda hem masmavi suların tadını çıkarabilir hem de plaj kulüplerinde eğlenceli zaman geçirebilirsiniz. Sahil kenarında sıralanan ve taze mevsimlik balıklar tadabileceğiniz balık restoranlarında dolayı da çok ilgi gören Sakızlı Koy Plajı’na Çeşme’de her yarım saatte bir bulabileceğiniz minibüslerin yanı sıra bisiklet kiralayarak da kolayca ulaşabilir, hem günübirlik denizin tadını çıkarabilir hem de sakin bir yaz tatili yapabilirsiniz.

Konum Linki

24- Çark Plajı

Çark Plajı havadan görünümü

Çark Plajı her yaz dünyanın dört bir yanından rüzgar sörfü tutkunlarını ağırlamaktadır. Buradaki sörf okullarında eğitim alarak siz de sörf yaparak eğlenceli bir gün geçirebilirsiniz. Denizin tadını çıkarmak veya plajdaki tatil köylerinde, 5 yıldızlı otellerde ya da butik otellerde Ege tatili yapmak için de Çark Plajı idealdir. Çeşme merkezine yaklaşık 14 kilometre uzaklıkta bulunan plaj, ünlü Delikli Koy'a yakındır ve minibüslerle kolayca ulaşılabilir.

Konum Linki

25- Çeşme Çarşısı

Çeşme çarşısı görünümü

Hem keyifli bir tatil alışverişi yapmak hem de sıcak yaz akşamları yürüyüşe çıkmak için en çok tercih edilen yerlerden biri olan Çeşme çarşısı, günün her saati oldukça hareketli. İlçe merkezinde Çeşme Marina ve Çeşme Müzesi'ne kısa bir yürüyüş mesafesinde geniş bir alan boyunca uzanan çarşıda organik ürünler ve Ege’nin şifalı otlarının yanı sıra el yapımı hediyelik eşyalar, yöresel giysiler, rengarenk takılar bulabilir, çarşı boyunca sıralanan tezgahlar ve dükkanlarda harika bir tatil alışverişi yapabilirsiniz.

Konum Linki

26- Aqua Toy City

 Aqua Toy City

Çeşme'de tatil yapan çocuklu ailelerin en sevdiği eğlence merkezlerinden biri de bölgenin en büyük su parklarından olan ve ilçe merkezinden kısa bir yürüyüş mesafesinde yer alan Aqua Toy City. Her yaşa uygun onlarca farklı büyüklükte su kaydırağı, çocuklar için şişme havuz oyuncakları, güvenlikli çocuk ve bebek havuzları ile hizmet veren su parkı, gün boyu hem yetişkinler hem de çocuklar için düzenlenen animasyon etkinlikleriyle de çok ilgi görüyor.

Dünya mutfaklarından lezzetler sunan restoranlar, dinlenebileceğiniz kafeler ve güneşlenme terasları gibi imkanlar da bulabileceğiniz Aqua Toy City’de çocuklarınızla doyasıya eğlenebilir ve sıcak yaz aylarında keyifli bir gün yaşayabilirsiniz.

Konum Linki

27- Oasis Aquapark

Oasis Aquapark görünüm

Çeşme ve Alaçatı'da her yıl binlerce insana hizmet veren en büyük su parklarından biri de Oasis Aquapark. 180 dönümlük geniş bir alan üzerinde kurulan su parkı, Çeşme merkezine sadece 9 kilometre uzaklıkta. Su parkı her yaş grubu için farklı büyüklüklerdeki kaydırakları, eğlence havuzları, güneşlenme terasları, bol seçenek sunan restoranları ve kafeleri ile hem çocuklar hem de yetişkinlerin keyifli bir gün geçirebileceği yerler arasında. Su topu, animasyonlar ve çeşitli eğlenceli etkinliklerle güzel bir gün geçirebileceğiniz Oasis Aquapark’a toplu taşıma araçlarıyla rahatça gidebilirsiniz.

Konum Linki

28- Çeşme Açıkhava Tiyatrosu

Yaz aylarında düzenlenen ve yüzlerce kişinin katıldığı etkinlikleriyle dikkat çeken Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’na ilçe merkezinden kısa bir yürüyüşle ulaşabilirsiniz. Bütün gün denizin ve güneşin tadını çıkardıktan sonra akşamları ilginizi çeken etkinliklere katılabileceğiniz Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda yıl boyu tiyatro gösterileri, dans etkinlikleri, konserler ve müzik dinletileri gibi onlarca farklı etkinlik düzenleniyor. Çevresinde ücretsiz otoparklar da bulabileceğiniz tiyatronun etkinlik takvimini gezinizden önce incelemeyi unutmayın.

Konum Linki

29- Tekke Plajı

 Türkiye'de mavi gökyüzü ve güzel denizi ile Çeşme ilçesinin Tekke Plajı

Çeşme Yarımadası'nda her köşede güzel plajlar bulunurken Tekke Plajı da akvaryum gibi berrak suların keyfini sürebileceğiniz popüler bir seçenek. Çeşme merkezine yakın olan plaj, ince kumlu sahili ve sığ denizi ile çocuklu aileler için ideal.

Tekke Plajı'nın çevresinde restoranlar, barlar, hediyelik eşya dükkanları ve konaklama imkanları gibi pek çok turistik olanak bulunuyor. Kızıl gün batımı manzaralarıyla ünlü plajda denizin tadını çıkarabilir, sahil yolunda romantik yürüyüşler yapabilirsiniz. Ayrıca, plajın çevresindeki çam ormanlarında piknik yapabilir ya da çadırınızı kurarak kalabalıktan uzakta dinlenebilirsiniz.

Konum Linki

30- Ovacık

Ovacık gün batımı görünümü

Çeşme Yarımadası’nın tarım merkezi olan son yıllarda açılan oteller ve turistik tesislerle huzurlu bir tatil isteyenler tarafından tercih edilen Ovacık, günübirlik geziler için de ideal adreslerden biri. Lezzetli enginar ve kavunlarının yanı sıra organik zeytinyağları ile hazırlanan yöresel Ege yemeklerinden dolayı gastronomi meraklarının da çok ilgisini çeken belde; sessiz atmosferi, yemyeşil meyve bahçeleri ve asırlık çınar ağaçları altında çayınızı yudumlayabilirsiniz kahveleriyle keyifli bir gün sunuyor.

Çeşme merkezinden sadece 5 kilometre uzaklıkta yer alan Ovacık’ta her bütçeye uygun butik oteller, apart oteller ve aile pansiyonları bulmanız mümkün. Yarımadanın ortasında yer aldığı için pek çok ünlü koya kolayca ulaşabileceğiniz Ovacık, Çeşme Yarımadası’nın güzelliklerini keşfe çıkmak için de güzel bir konumda.

Konum Linki

31- Dalyan

 İzmir'de bir plaj. Çeşme'nin Dalyan Körfezi havadan görünümü

Çeşme Yarımadası’nın en kuzeyinde yer alan küçük tatil beldesi Dalyan; her bütçeye uygun otelleri, tekne gezilerine çıkarak Ege koylarını keşfe çıkabileceğiniz hareketli yat limanı, sahil boyunca sıralanan balık restoranları ve yol üstü kafeleriyle hem yürüyüş hem de tatil yapmak için en çok tercih edilen yerlerin başında geliyor.

Ali Bostan Plajı gibi Çeşme'nin en sevilen plajlarından bazılarına da ev sahipliği yapan Dalyan’ın huzurlu sokaklarında ahşap ve taş mimarili evler arasında gezebilir ve Dalyan Yat Limanı’nda gün batımlarında bir kafede mola vererek Ege ruhunu hissedebilirsiniz.

Konum Linki

32- Ardıç Plajı

Ardıç Plajı görünümü

Çeşme Yarımadası ile Karaburun arasında yer alan ve ilçe merkezine uzak plajlardan biri olmasına rağmen el değmemiş güzelliği ve berrak deniziyle popüler olan Ardıç Plajı, çakıl ve kum karışımı geniş bir sahile sahip. Balık sürülerini bile görebileceğiniz berrak denizin dolayı şnorkelli, tüplü ve tüpsüz dalışlar yapmak için en ideal yerlerden biri olan Ardıç Plajı, halk plajı olduğu için ücretsiz olarak faydalanabilirsiniz.

Çevresinde şezlong ve güneş şemsiyesi kiralayabileceğiniz turistik işletmeler, aile pansiyonları, apart oteller, su spor merkezleri gibi olanaklarla da bulabileceğiniz Ardıç Plajı’nın uzun sahil yolunda akşam yürüyüşlerine çıkarak büyüleyici gün batımı manzaraları izleyebilirsiniz.

Konum Linki

33- Erythrai Antik Kenti

Bulutlu bir günde, Çeşme, Türkiye'nin Ildiri'deki (Erythrai) Saint Matrone Kilisesi'nin kalıntıları

Ege Bölgesi'nin önemli 12 İyon kentinden biri olan Erythrai Antik Kenti, Çeşme Yarımadası'ndaki tarihi zenginlikler arasında öne çıkıyor. M.Ö. 3000 yıllarına uzanan Arkaik, Klasik, Helenistik ve Roma dönemlerine ait yapıları keşfedebilirsiniz.

İyi durumda kalmış tiyatrosu, kale surları, mozaikler ve tapınaklar gibi etkileyici yapılar arasında tarihi bir gezi yapabilirsiniz. 1960'lardan beri arkeolojik kazılarda bulunan değerli eserler Çeşme Müzesi'nde sergileniyor. Ege Denizi'ne yakın konumda olan antik kenti ziyaret ettikten sonra denize girerek yorgunluk atabilir veya yakındaki Ildır Köyü'ne giderek organik ürünlerle yapılan geleneksel Ege lezzetlerini deneyebilirsiniz.

Konum Linki

34- Çeşme Müzesi

Çeşme'nin popüler tarihi simgesi olan Çeşme Kalesi içinde yer alan Çeşme Müzesi ziyaret etmenizi önerdiğimiz önemli mekanlardan. Antik çağlardan Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine uzanan koleksiyonlarıyla ilgi çeken müze her yıl binlerce turisti ağırlıyor.

Müze koleksiyonlarında Ege Bölgesi'nin 12 İyon kentindeki kazılardan elde edilen eserler, antik tanrı heykelleri, el yapımı silahlar ve büyük taş ve mermer eserler gibi değerli tarihi parçaları görebilirsiniz. Sergileri gezdikten sonra, Çeşme Kalesi'nin surlarından Ege Denizi'ne ve Çeşme'nin panoramik görüntülerini fotoğraflayabilirsiniz.

Ziyaret saatleri: Çeşme Müzesi'ni haftanın her günü 08:30-17:30 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Konum Linki

35- Alaçatı Kemalpaşa Caddesi

Kemalpaşa Caddesi üzerinde olan kafeler

Hem Çeşme hem de Alaçatı'nın en sevilen gezi alanlarından biri olan Kemalpaşa Caddesi, mutlaka görmeniz gereken çok popüler gezi alanlarından biri. Arnavut kaldırımlı sokakları, her köşesini süsleyen taş evler, onlarca hediyelik eşya dükkanı, dünya mutfaklarından yemekler bulabileceğiniz restoranlar ve otantik dekorasyonlu yol üstü kafeleriyle yaz akşamları turistlerle dolan Kemalpaşa Caddesi’nde harika fotoğraflar çekebilir, romantik akşam yemekleri tadabilir veya canlı müzik eşliğinde sabaha kadar eğlenebilirsiniz.

Konum Linki

36- Venüs Plajı

Güzelçamlı Venüs Plajı güneşli günde görünümü

Yarımadanın güney ucunda Paşalimanı Koyu’nun hemen yanı başında yer alan küçük Venüs Plajı ince kumlu sahili, ılık ve sığ denizi ile özellikle çocuklu ailelerin tercih ettiği plajlardan biri. Çeşme’nin diğer plajlarına göre daha sakin olmasıyla dikkat çeken ve çevresinde turistik tesisler, balık restoranları, her bütçeye uygun otellerin hizmet verdiği küçük plaj, aynı zamanda gençlik kampları, donanımlı kamp ve karavan alanlarıyla da ilgi görüyor. Çeşme merkezinden sadece 20 dakika uzaklıkta yer alan plajda hem keyifli bir gün geçirebilir hem de gençlik merkezlerinde düzenlenen eğlenceli etkinliklerle katılabilirsiniz.

Konum Linki

37- Çeşme Sahili

çeşme sahili havadan görünümü

Akşam yürüyüşlerine çıkmak için yerli ve yabancı turistlerin en çok tercih ettiği yerlerden biri de Çeşme’nin hareketli sahili. Serin deniz esintileri eşliğinde hem keyifli yürüyüşler yapabileceğiniz hem de büyüleyici Ege Denizi fotoğrafları çekebileceğiniz sahil boyunca kafeler, dinlenme alanları, sahil bahçeleri, yöresel hediyelik eşyalar bulabileceğiniz mağazalar ve tezgahlar sıralanıyor.

Geceleri canlı müzik eşliğinde eğlenceli zaman geçirebileceğiniz barlarda veya Ege ile Akdeniz mutfaklarından lezzetler tadabileceğiniz restoranlarda da keyifli bir akşam geçirebileceğiniz Çeşme sahilinde unutulmaz bir akşam geçirmeden gezinizi bitirmeyin.

Konum Linki

38- Alaçatı Antika Pazarı

Alaçatı Antik Pazar görünümü

Tatil alışverişleri yapmaktan hoşlanıyorsanız, Çeşme'de mutlaka uğramanız gereken yerlerden biri de Alaçatı Antika Pazarı. Her yarım saatte bir bulabileceğiniz Alaçatı minibüsleriyle 10 dakika içinde ulaşabileceğiniz antika pazarında yol kenarındaki tezgahlar ve mağazalarda birbirinden ilginç yüzlerce yıllık antika eşyalar ve el sanatı ürünleri bulabilirsiniz.

Harika bir alışveriş yapabileceğiniz antika pazarında sanat eserini andıran taş konaklar arasında güzel fotoğraflar da çekebilirsiniz. Alaçatı Antika Pazarı’nı gezdikten sonra kısa bir yürüyüş mesafesindeki Alaçatı pazarına uğrayarak bölge çiftliklerinden getirilen organik ürünleri de satın alabilirsiniz.

Konum Linki

39- Ali Bostan Plajı

Çeşme Yarımadası’nın kuzey ucunda yer alan başka bir sevilen plaj olan Ali Bostan Plajı ücretsiz olarak faydalanabileceğiniz çok sevilen bir halk plajı. Çevresi her bütçeye uygun oteller ve pansiyonlarla çevrili plajda şezlong ve güneş şemsiyesi kiralayabileceğiniz turistik işletmelerden su sporu olanaklarına kadar pek çok imkan sağlanıyor.

Rüzgarlardan korunan ince kumlu sahili ve sığ deniziyle çocuklu ailelere de hitap eden Ali Bostan Plajı, bölgenin diğer kalabalık plajlarına göre oldukça sakin olmasıyla dikkat çekiyor. Çeşme merkezine sadece 4 kilometre uzaklıkta yer alan plajda gözlerden uzakta masmavi suların tadını çıkarabilir ve çocuklarınızla keyifli bir deniz günü geçirebilirsiniz.

Konum Linki

40- Gerence Körfezi

Gerence Körfezi havadan manzarası

Çeşme merkezinden yaklaşık 27 kilometre uzaklıkta bulunan Gerence Körfezi yaz aylarında popüler balık avlama turu merkezlerinden. Zengin balık çeşitliliği ve doğal güzellikleriyle ünlü körfez balık tutarak dinlenmek isteyenler için ideal.

Gerence Körfezi'nde şnorkel, tüplü ve tüpsüz dalışla su altı dünyasını keşfedebilirsiniz. Yıl boyunca esen rüzgarlar sayesinde rüzgar sörfü, uçurtma sörfü, deniz paraşütü, yelken ve kano gibi su sporları için de tercih edilebilir. Rehber eşliğinde doğa yürüyüşlerine katılabilir, körfezin düzenli trekking parkurlarında temiz havada yenilenebilir ve özellikle gün batımlarında güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.

Konum Linki

41- Alaçatı Taş Evleri

Alaçatı İzmir renkli dükkan görünümü

Çeşme'nin turistik ve canlı bölgesi olan Alaçatı taş evleri ve Arnavut kaldırımlı dar sokaklarıyla büyüleyici manzaralar sunar. Yerli ve yabancı turistlerin keşfettiği, Türkiye'nin dört bir yanından fotoğraf tutkunlarının ziyaret ettiği Alaçatı taş evleri bahçelerindeki ve pencerelerindeki begonvillerle sanat eseri gibi görünüyor.

Yöreye özgü taş ve ahşap malzemelerle iki katlı olarak inşa edilen ve bir dönem bölgedeki Rum ustalar tarafından tasarlanan bu taş evlerin çoğu şimdi butik otel, sanat galerisi, kafe ve restoran olarak kullanılıyor. Müze olarak açık olan evlerde Ege tarzı dekore edilmiş odaları gezebilir, restoran ve kafelerde ise geleneksel Ege lezzetlerinden uluslararası mutfaklara kadar çeşitli seçeneklerle yorgunluğunuzu giderebilirsiniz.

Konum Linki

42- Pazaryeri Camii

pazaryeri camii dış görünümü

Çeşme’nin başka bir ilgi çeken tarihi hazinesi de Alaçatı merkezinde Çeşme’ye sadece 10 kilometre uzaklıkta yer alan Pazaryeri Camii. 1874 yılı yapımı Ayios Konstantinos Kilisesi’nin 1900'lü yılların başında camiye çevrilmesi ile hizmete başlayan ve hem kilise hem de cami özelliklerini bir arada görebileceğiniz tarihi yapı, her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor.

Bir dönemler Türkler ile Rumların bir arada yaşadığı Alaçatı’nın en eski Ortodoks Rum kiliselerinden olan, aynı zamanda iç bölümlerini süsleyen dini motifler ve rengarenk taşlarla tasarlanmış tavan mozaikleriyle dikkat çeken Pazaryeri Camii, ülkemizin en ilginç camilerinden biri olarak ziyaret edilmeye değer.

Konum Linki

43- Paşalimanı Koyu

Paşalimanı Koyu güneşli günde kumsalda şapka temiz denizin görünümü

Çeşme Yarımadası’nın kuzey ucundaki küçük bir yarımadada bulunan Paşalimanı Koyu, bölgenin gizli cennetlerinden biri. Çevresi kayalarla çevrili doğal bir liman olan ve yılın her mevsimi sakin kalan sularıyla Çeşme’nin diğer koylarından ayrılan Paşalimanı Koyu doyasıya yüzmek, doğa yürüyüşlerine çıkmak veya çam ormanları arasında çadır kurmak için en ideal yerlerden.

150 metre boyunca derinleşmeyen deniziyle acemi yüzücüler için ideal olan Paşalimanı Koyu, yaz aylarında oldukça hareketli olan gençlik merkezleriyle de ilgi görüyor. Tekne gezileri ve balık avlama turlarına katılarak da Paşalimanı Koyu’nun güzelliğini yakından görebilir, tüplü ve tüpsüz dalışlar yaparak büyüleyici su altı manzaralarına şahit olabilirsiniz.

Konum Linki

44- Ayıos Haralambos Kilisesi

Ayıos Haralambos görünümü

Çeşme gezilerinde yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği tarihi hazinelerden biri de Atatürk Bulvarı üzerinde hemen dikkatinizi çekecek olan Ayıos Haralambos Kilisesi. 1832 yılında Rum Ortodoks kilisesi olarak inşa edilen etkileyici yapı, 2012 yılında restore edilerek kültür ve sanat merkezi olarak hizmete açıldı.

Rum ustaların kesme taşlarla inşa ettiği büyüleyici mimarisi, çarpıcı vitray pencereleri, iç mekanlarını süsleyen dini motifler ve taş oymalarıyla görülmeye değer güzellikte olan 200 kişilik Ayıos Haralambos Kilisesi, yıl boyu düzenlenen konserler, sergiler, söyleşiler ve çeşitli etkinliklerle oldukça hareketli.

Konum Linki

45- Ilıca Küçük Plajı

Ilıca Küçük Plajı havadan temiz denizin görünümü

Çeşme'nin sakin ve güzel plajlarından biri olan Ilıca Küçük Plaj, ilçenin en hareketli yerlerinden biri olan ünlü Ilıca Plajı'nın hemen yanı başında uzanıyor. İnce kumlu küçük bir sahile sahip olan plajda güneş şemsiyesi ve şezlong kiralayabileceğiniz tesisler, plaj kulüpleri, su sporu merkezleri, kafeler ve restoranlar gibi olanaklar sağlanıyor.

Dalgalı denizinden dolayı sörf, yelken ve kano gibi aktiviteler için ideal olan plajın çevresinde her bütçeye uygun otel ve pansiyonlar bulabilir, keyifli bir Çeşme tatili yapabilirsiniz. İlçe merkezine sadece 8 kilometre uzaklıktaki Ilıca Küçük Plajı’na sakin bir ortamda şifalı suların karıştığı denizin tadını çıkarmak için de uğrayabilirsiniz.

Konum Linki

46- Sığacık Plajı

Sığacık, İzmir, Türkiye'de olağanüstü gün batımı

Çeşme ile Alaçatı'nın en sakin ve gizli kalmış plajlarından biri olan Sığacık Plajı, her iki tarafını saran dağlar arasında uzanan ince kumlu sahiliyle huzurlu bir deniz gün yaşamak için en ideal noktalardan biri. Doğal bir liman olduğu için sert rüzgârlardan korunan ve bu nedenle tekne turlarının sevilen mola noktalarından da biri haline gelen Sığacık Plajı’nda en kalabalık yaz günlerinde bile huzurlu atmosferde kristal berraklığında denizin tadını çıkarabilirsiniz.

Zengin balık çeşitliliğiyle şnorkelli, tüplü ve tüpsüz dalışlar yapabileceğiniz Sığacık Plajı’nda aynı zamanda doğa yürüyüşlerine çıkarak kısa bir yürüyüş mesafesindeki Delikli Koy’un büyüleyici manzaralarının da fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Konum Linki

47- Piyade Koyu

Çeşme Yarımadası'nın en güney ucunda bulunan Delikli Koy ile Çark Plajı arasındaki Piyade Koyu, çevredeki otel ve turistik tesislerle oldukça popüler hale geliyor. Komşusu Çark Plajı'na göre daha hareketli olan Piyade Koyu eğlence mekanları, restoranlar, plaj kulüpleri ve su sporu imkanlarıyla turizm açısından zengin. Hem günübirlik deniz keyfi hem de eğlenceli bir yaz tatili adına ideal.

Restoranlarında Akdeniz ve Ege mutfaklarının en güzel lezzetlerini deneyebilir, romantik akşam yemekleri için butik otellerde Ege Denizi manzaralı odalarda konaklayabilirsiniz. Altın kumlu sahilinde güneşlenebilir, berrak sularında şnorkelli dalış yapabilir ve tropikal bir cenneti andıran sahilinde akşam yürüyüşlerine çıkabilirsiniz.

Konum Linki

48- Çeşme Kervansarayı

Çeşme Kervansaray dış görünümü

Kanuni Kervansarayı olarak da bilinen ve denize hakim bir nokta üzerinde 1529 yılında Kanuni Sultan Süleyman tarafından inşa ettirilen etkileyici Çeşme Kervansarayı, ilçenin çok ziyaret edilen simgesel yapılarından biri.

Kuşadası'ndaki Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı’nın bir benzeri olarak tasarlanan ve klasik Osmanlı mimarisiyle inşa edilen Çeşme Kervansarayı; çarpıcı el oyması taş süslemeleri ve görülmeye değer kubbeleriyle Çeşme’yi gezerken hemen dikkatinizi çekecek görkemli bir yapı.

Konum Linki

49- Dalyan Yat Limanı

Dalyan Yat Limanı görünümü

Çeşme Yarımadası’nın kuzey ucunda yer alan küçük Dalyan beldesinin en hareketli noktalarından biri olan Dalyan Yat Limanı, keyifli akşam yürüyüşlerine çıkmak için ideal yerler arasında. Saatlik ve günübirlik tekne gezilerin başlangıç noktalarından biri olan yat limanının çevresinde her bütçeye uygun butik oteller, apart oteller ve aile pansiyonları gibi çeşitli konaklama alternatifleri bulmanız mümkün.

Ege ve Akdeniz mutfaklarından lezzetler tadabileceğiniz kaliteli restoranlardan balık restoranlarına kadar pek çok seçenek bulabileceğiniz Dalyan Yat Limanı’nın çarpıcı gün batımı manzaraları eşliğinde kahvenizi yudumlayarak da güzel bir akşam yaşayabilirsiniz.

Konum Linki

50- Fedon Koyu

Ücretsiz kamp alanlarıyla Çeşme'de kamp yapmak isteyen yerli ve yabancı gençlerin ilk tercih ettiği yerlerden biri olan Fedon Koyu, bölgenin diğer popüler koylarına göre oldukça sakin ve sessiz. Çeşme Yarımadası’nın güney ucunda, Altınkum Plajı’nın hemen yanında yer alan Fedon Koyu turkuaz renkli berrak denizi, hiçbir yapılaşmanın bulunmadığı ıssız kumsalı, yıl boyu sessiz ve huzurlu atmosferi ile hem günübirlik denizin tadını çıkarmak hem de çadırınızı kurarak birkaç gün kamp yapmak için uğrayabileceğiz en güzel noktalardan biri.

Konum Linki

51- Alaçatı Halk Plajı

Alaçatı Plajı görünümü

Çeşme'nin turist kalabalığından uzak, keyifli bir deniz günü için güneydeki Alaçatı Halk Plajı'nı ziyaret edebilirsiniz. Minibüs, doğa yürüyüşü veya bisiklet kiralama yoluyla kolayca ulaşılabilen bu plaj, diğer plajlardan farklı olarak az ağaç ve binlerce yıllık kaya oluşumlarıyla çevrelenmiş halde.

Sert rüzgarlar ve dalgalarla şekillenmiş kayalar üzerinde güneşlenebilir, akvaryum gibi masmavi sularında yüzerek keyfini çıkarabilirsiniz. Alaçatı Halk Plajı'ndaki mağaraları keşfedebilir ve kaya seyir teraslarından Ege Denizi'nin büyüleyici fotoğraflarını çekebilirsiniz. Donanımlı kamp alanları da bulunan plajda, deniz keyfinden sonra kayalar üzerinde harika gün batımı manzaralarını izlemeyi ihmal etmeyin.

Konum Linki

52- Alaçatı Meydanı

Alaçatı, Türkiye'de sokak görünümü.

Çeşme'nin en hareketli noktalarından biri de onlarca kaliteli restoran, kafe ve hediyelik eşya dükkanına ev sahipliği yapan Alaçatı meydanı. Rengarenk çiçeklerle süslü taş evler arasında yer alan meydan; mevsimlik balıklar tadabileceğiniz restoranları, muhallebicileri ve dondurmacılarıyla da çok ilgi görüyor.

Günün her saati oldukça hareketli olan Alaçatı meydanı, özellikle geceleri yürüyüşe çıkan yerli ve yabancı turistlerle doluyor. Çevresinde kaliteli butik oteller de bulabileceğiniz meydan, beldeyi keşfetmeye başlamak için de en ideal noktalarından biri.

Konum Linki

53- Babür Koyu

Çeşme’nin gizli cennetlerinden biri olan Babür Koyu, Piyade Koyu ile Delikli Koy arasında yarımadanın güney ucunda gizleniyor. Çevresindeki turizm olanakları gelişmiş koy ve plajlara göre oldukça sakin olan Babür Koyu’nda kalabalıklardan uzak dinlendirici bir deniz günü yaşayabilirsiniz.

Delikli Koy doğa yürüyüşlerinin önemli duraklarından biri olan ve sessiz bir ortamda rüzgâr sörfü, uçurtma sörfü gibi su sporları yapmak için de tercih edilen Babür Koyu, aynı zamanda berrak suları ve balık çeşitleriyle önemli dalış merkezlerinden de biri konumunda.

Konum Linki

54- Zeytineli Plajı

Çeşme merkezine 45 kilometre uzaklıkta, Urla ile Çeşme arasında yer alan Zeytineli Plajı; ince kumlu geniş sahili ve sessiz atmosferiyle kalabalıklardan uzakta Ege Denizi'nin masmavi sularının tadını çıkarmak için gidebileceğiniz plajlardan biri. Çeşme’ye en uzak plajlardan biri olmasına rağmen huzurlu atmosferiyle ilgi çeken Zeytineli Plajı’nın çevresinde her bütçeye uygun oteller ve pansiyonlar da bulmanız mümkün.

Akşamları kızıl gün batımı manzaraları eşliğinde yürüyüşler yapabileceğiniz, sahil kenarında hizmet veren balık restoranlarında Ege balıkları ve mezeleri tadabileceğiniz Zeytineli Plajı’na her saat bulabileceğiniz minibüslerle yaklaşık 30 dakikalık bir yolculukla rahatça gidebilirsiniz.

Konum Linki

55- Tanay Tabiat Parkı

Çeşme mavi bayraklı plajlar ve büyüleyici koylarının yanında doğal güzellikleriyle de keşfedilmeye değer bir yer. Merkeze yaklaşık 10 km uzaklıkta bulunan Tanay Tabiat Parkı çam ormanları arasında doğa yürüyüşleri için sıklıkla ziyaret edilen adreslerden. 30 hektarlık yeşil alanı kapsayan ve 1. derece doğal sit alanında bulunan park, deniz manzaralı mesire alanları, yürüyüş parkurları ve seyir teraslarıyla Çeşme'nin doğa cennetlerinden.

Çeşitli ağaçlar ve kuş türlerinin ev sahipliği yaptığı tabiat parkında kamp alanları da bulunuyor. Kendi başınıza ya da rehberli doğa yürüyüşlerine katılarak Tanay Tabiat Parkı'nın yeşil ve mavinin buluştuğu güzelliklerini keşfedebilirsiniz.

Konum Linki

56- Memiş Ağa Camii

memiş ağa camii  dış görünümü

Çeşme’nin görülmeye değer tarihi yapılarından biri de Çeşme Marina ve Çeşme Kalesi’ne kısa bir yürüyüş mesafesinde merkezi bir konumda yer alan tarihi Memiş Ağa Camii. 1812 yılında Hacı Memiş Ağa tarafından inşa ettirilen ve ismini de buradan adam cami, moloz yığma taşlarla dikdörtgen planlı olarak tasarlanmış.

Sağlam mimarisiyle günümüze kadar ulaşmayı başaran ve onlarca yıldır olduğu gibi günümüzde de hizmet veren Memiş Ağa Camii’ni hem son dönem Osmanlı mimari özelliklerini incelemek hem de sessiz ve huzurlu atmosferde küçük bir mola vermek için ziyaret edebilirsiniz.

Konum Linki

57- Şifne Plajı

şifne plajı görünümü

Çeşme merkezinden 15 dakikalık kısa bir yürüyüş ulaşabileceğiniz, bölgenin sağlık merkezi olan Şifne’nin büyüleyici plajı, kaynak sularının karıştığı ılık denizi ile mutlaka uğrayıp doyasıya yüzmeniz gereken Çeşme plajlarından biri. İnce kumlu sahili ve sığ deniziyle çocuklar ailelerin de güvenli bir deniz günü yaşayabileceğiniz Şifne Plajı’nın çevresinde termal oteller, sağlık merkezleri, her bütçeye uygun butik ve apart oteller hizmet veriyor.

Yıl boyu ılık kalan ve mineraller bakımından çok zengin olan Şifne Plajı'nın sularının kas ağrıları gibi pek çok rahatsızlığa iyi geldiği biliniyor. Benzersiz denizinin yanı sıra sessiz ve huzurlu atmosferinde de dinlendirici bir gün geçirebileceğiniz Şifne Plajı, aynı zamanda çevresindeki kaliteli balık restoranlarından dolayı da özellikle akşamları sıkça ziyaret ediliyor.

Konum Linki

58- Sağlık Plajı

İzmir Sağlık Plajı tertemiz denizin yakın görünümü

Çeşme’nin az bilinen küçük plajlarından biri olan Sağlık Plajı, çevresini saran doğal güzellikler ve şifalı olduğu düşünülen deniziyle keşfedilmeye değer yerlerden biri. Çeşme Marina’dan kısa bir yürüyüşle kolaylıkla ulaşabileceğiniz plajın çevresinde butik oteller ve restoranlar da hizmet veriyor.

Yat limanı ve tekne manzaraları eşliğinde ılık sularında doyasıya yüzebileceğiniz plajda akşam yürüyüşlerine çıkabilir, sahil restoranlarında Ege ve Akdeniz mutfaklarından lezzetler tadabilirsiniz. İlçe merkezine yakın olmasına rağmen yıl boyu sessiz atmosferini korumayı başaran Sağlık Plajı, Çeşme’nin en özel plajlarından biri olarak görülmeye değer.

Konum Linki

59- Sakız Ağacı Koruluğu

Çiftlikköy’de mutlaka uğramanız önerdiğimiz yerlerden biri de sakız ağaçlarının mis gibi kokularının etrafa yayıldığı çok sevilen bir gezi alanı olan Sakız Ağacı Koruluğu.

İlçe merkezinden 10 dakikada kolayca ulaşabileceğiniz korulukta kahve, likör ve rakı yapımlarında kullanılan sakız ağaçları arasında yürüyüşler yaparak yılın yorgunluğunu atabilirsiniz. Çevresinde her bütçeye uygun butik ve apart otellerin hizmet verdiği korulukta gezdikten sonra kısa bir yürüyüşle bölgenin en güzel koylarından biri olan Aya Yorgi Koyu’na uğrayarak kendinizi turkuaz sulara bırakabilirsiniz.

Konum Linki

60- Çeşme Halk Plajı

Çeşme Halk Plajı havadan muhteşem görünümü

Yarımadanın kuzey bölümünde Çeşme merkezine sadece 10 dakikalık yürüyüş mesafesinde yer alan Çeşme Halk Plajı, bölgenin diğer plajlarına göre kolayca ulaşılabildiği için çok tercih ediliyor. İnce kumlu sahile ve hafif dalgalı bir denize sahip olan halk plajının çevresinde resort otellerden balık restoranlarına kadar pek çok turistik tesis hizmet veriyor.

Ücretsiz olarak faydalanabileceğiniz Çeşme Halk Plajı’nda yarımadanın hemen her plajında olduğu gibi rüzgâr sörfünden deniz paraşütüne kadar onlarca su sporu yapmanız da mümkün.

Konum Linki

Çeşme'nin de içinde bulunduğu şehir İzmir'i tüm detaylarıyla keşfetmek için İzmir'de gezilecek yerler yazımızı okuyabilirsiniz. 

Bu arada Çeşme'de tatil yapmanın son derece pahalı olduğu biliniyor. Çeşme'de ve diğer popüler tatil beldelerinde uygun fiyatlı tatil yapmanın inceliklerini Popüler tatil beldelerinde ucuza tatil yapmanın ipuçları içeriğimizi okuyarak keşfedebilirsin. 


busraguzeller
Büşra Güzeller
172 Yazı
İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun oldu. Kariyeri boyunca farklı ajanslarda metin yazarı olarak çalıştı. Darcy adlı köpeğiyle vakit geçirmeyi, yeni yerler keşfetmeyi ve gurme rotaların izini sürmeyi seven yazar Enuygun'un sevilen seyahat içeriklerini üretiyor.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN