Türkiye'nin en büyük 3. adası olan Bozcaada, Çanakkale Boğazı'nın hemen girişinde yer alıyor ve büyülü atmosferiyle huzurlu tatil arayanların en çok tercih ettiği yerlerin başında geliyor. Akvaryum berraklığındaki masmavi denizi, adanın her köşesinde uzanan el değmemiş sessiz koyları, tarihi konaklarla süslü sokakları ve gelişmiş turizm olanaklarıyla her yıl binlerce insanı misafir eden Bozcaada, fotoğrafçıların da sık uğradığı tatil cennetlerimizden biri.

Hadi gelin Bozcaada'da gezilecek yerler için keşif yolculuğuna başlayalım.

1- Bozcaada Sokakları

bozcaada

Türkiye’de sessiz ve huzurlu tatillerin en sevilen adreslerinden olan Bozcaada'nın Arnavut kaldırımlı sokakları ve bu sokakları süsleyen taş mimarili tarihi konaklar, hem keyifli geziler yapmak hem de otantik atmosferin tadını çıkarmak için ideal. Rum Mahallesi ve Türk mahallesi olarak ikiye ayrılan ilçenin sarı, kırmızı ve mor çiçeklerle süslü sokakları, modern dünyanın gürültüsünden uzaklaşıp güzel bir gün geçirmek için mutlaka keşfe çıkmanızı önerdiğimiz yerler.

Bozcaada feribot iskelesinden başlayarak Bozcaada Kalesi, Çınar Çarşı Caddesi, Alaybey Mahallesi, Rum Mahallesi ve Türk Mahallesi boyunca ilerleyen Bozcaada sokakları, büyüleyici atmosferleri ve benzersiz manzaralarıyla yılın her mevsimi fotoğraf safarilerinin değişmez noktaları arasında. Butik oteller, yöresel hediyelik eşyalar alabileceğiniz küçük mağazalar, yol üstü kafeleri, Ege ile Akdeniz mutfaklarından lezzetler sunan şirin restoranlarıyla özellikleri yaz akşamları yerli ve yabancı turistlerle dolan Bozcaada sokaklarında gezerek harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

Konum Linki

2- Geyikli

Geyikli plajı

Bozcaada ile Geyikli arası hizmet veren feribotlarla yaklaşık 30 dakika içinde ulaşabileceğiniz Geyikli beldesi, günübirlik geziler yapmak için en çok tercih edilen yerler arasında. Yaz aylarında tertemiz denizin ve ince kumlu sahilin tadını çıkarabileceğiniz Geyikli Plajı ile ünlü belde; sahilinde sıralanan rengarenk balıkçı sandalları, doğal güzellikleri, huzurlu atmosferiyle pek çok dizi ve filme ilham vermiş.

Organik ürünlerle hazırlanan kahvaltı sunan sahil bahçeleri ve taze deniz ürünleri tadabileceğiniz kaliteli balık restoranları için de sıkça ziyaret edilen Geyikli’de meyve bahçeleri arasında doğa yürüyüşlerine çıkabilir veya bisiklet kiralayarak sessiz sokakları keşfedebilirsiniz. Büyüleyici gün batımı manzaralarıyla ünlü beldede akşamları sahil restoranlarında romantik yemekler tatmak ise en sevilen aktiviteler arasında.

Konum Linki

3- Polente Feneri ve Rüzgâr Gülleri

bozcaada rüzgar gülleri

Bozcaada'nın en çok ziyaret edilen turistik noktalarından biri de 1861 yılında inşa edilen etkileyici Polente Feneri. Batı Burnu üzerinde yer alan bembeyaz fener, aynı zamanda yanında sıralanan 17 tane devasa rüzgâr gülü ile doğa gezileri ve yürüyüşlerinin en sevilen adreslerinden.

Adayı gezen yerli ve yabancı turistlerin ilk ziyaret ettiği yerlerden biri olan, denize hakim konumuyla özellikle gün doğumu ve gün batımlarında büyüleyici manzaralara şahit olabileceğiniz Polente Feneri’ni fotoğraf safarileriyle de ziyaret edebilirsiniz. Rüzgârdan elektrik üreterek adanın elektrik ihtiyacının bir bölümünü karşılayan rüzgâr gülleriyle birlikte harika fotoğraflarını çekebileceğiniz fenere Bozcaada merkezinden kiralayabileceğiniz bisikletlerle de kolayca ulaşabilir ve keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

Konum Linki

Yazar Notu: Güneş battıktan hemen sonra jandarma toparlanmanızı istiyor. Bölgeye arabayla gitmeniz gerekiyor. Çünkü çok uzun bir yürüme yolu var. Ancak çocuklu ailelerin ve yaşlıların arabayı olabildiğince yukarı park etmelerini öneriyoruz. Çünkü dik bir yokuş çıkmanız gerekiyor. Bozcaada merkezden kalkan minibüslerle de buraya ulaşım mümün.

4- Bozcaada Kalesi

Bozcaada City View

Adanın simgesi ve en çok ziyaret edilen turistik yeri olan Bozcaada Kalesi, hem denize hem de adaya hakim konumuyla görülmeye değer bir tarihi hazine. Adaya feribotla gelirken ilk karşılaşacağız manzara olan etkileyici kalenin ne zaman yapıldığı hala tam olarak bilinmiyor. Adada hakimiyet kuran Venedik, Ceneviz, Bizans ve Osmanlılar tarafından aktif olarak kullanılan Bozcaada Kalesi, Fatih Sultan Mehmet döneminde genişletilerek günümüzdeki halini almış.

İç kale ve dış kale bölümleri bulunan kalenin 8 tane burcu, tarihi camisi, cephanelikleri ve sarnıçlarını gezebilir; devada surlardan panoramik Bozcaada manzaralarının fotoğraflarını çekebilirsiniz.Bozcaada Kalesi, aynı zamanda adanın tarihini yansıtan arkeolojik ve etnografik eserlerin sergilendiği bir müzeye de ev sahipliği yapıyor.

  Ziyaret Saatleri

  • Haftanın her günü 08.30-19.30

2023 Ücretleri

  • 20 TL 

Konum Linki

5- Ayazma Plajı

Ayazma plajı

Bozcaada merkezine sadece 3 kilometre uzaklıkta yer alan ve kısa bir yürüyüşle kolayca ulaşabileceğiniz Ayazma Plajı, ismini adanın en önemli tarihi yapılarından biri olan Ayazma Manastırı’ndan alıyor. Altın kumlu uzun sahili ve masmavi denizi ile Bozcaada'nın en sevilen plajı olan Ayazma Plajı, özellikle yaz aylarında çok hareketli. Plajda güneş şemsiyesi ve şezlong kiralayabileceğiniz turistik tesisler, kafeler, restoranlar ve su sporları merkezleri gibi pek çok olanak bulabilirsiniz.

Hafif rüzgârlı havasında gün boyu su kayağı, deniz paraşütü, rüzgâr sörfü ve uçurtma sörfü gibi aktivitelerle güzel zaman geçirebileceğiniz Ayazma Plajı’nda akşamları ise yürüyüşlere çıkabilir veya balık restoranlarında mola vererek mevsimlik balıklar tadabilirsiniz. Çınarlı Çarşı Caddesi üzerinde yer alan Ayazma Plajı’na minibüslerle, kısa bir yürüyüşle veya teknelerle kolayca ulaşmanız mümkün. Bozcaada'da denize girilecek yerler için bu yazımıza da göz atabilirsiniz.

Konum Linki

6- Bozcaada Rum Mahallesi

bozcaada rum mahallesi

Türk Mahallesi ve Rum Mahallesi olarak iki bölüme ayrılan Bozcaada’da Kurtuluş Savaşı sonrasında yaşanan nüfus mübadelesi öncesinde 500 yıl boyunca Rumların yaşadığı tarihi mahalle, günümüzde meyhaneleri, kafeleri ve restoranlarıyla adanın en sevilen gezi alanlarından biri. Bozcaada'nın simgesel yapılarından Meryem Ana Kilisesi ve Bozcaada Saat Kulesi'ne de ev sahipliği yapan Rum Mahallesi, denize kadar uzanan Arnavut kaldırımlı dar sokaklarında sıralanan mavi beyaz boyalı şirin taş evleri ve rengarenk çiçeklerle süslü yürüyüş yollarıyla unutulmaz bir akşam gezisi sunuyor.

Taze deniz ürünleri tadabileceğiniz balık restoranları, gezinizden sonra mola vererek huzurlu manzaranın tadını çıkarabileceğiniz yol üstü kafeleri ve canlı müzik eşliğinde eğlenebileceğiniz meyhaneleriyle mutlaka uğramanızı önerdiğimiz Bozcaada Rum Mahallesi’nin bazı taş konaklarının iç bölümlerini de gezebilir veya butik otel olarak hizmet veren tarihi Rum evlerinde birkaç gün konaklayarak Bozcaada ruhunu tam anlamıyla yaşayabilirsiniz.

Konum Linki

7- Troya Müzesi

Troya müzesi

Türkiye'nin dünya çapında ünlü bir tarihi hazinesi olan Truva Antik Kenti’nin yanı sıra Assos Antik Kenti gibi bölgenin önemli yerleşim alanlarında yapılan kazılarda elde edilen paha biçilmez eserlerin sergilendiği Troya Müzesi, Truva Antik Kenti’nin kalıntılarının yanı başında 90.000 m2 büyüklükteki bir alanda hizmet veriyor.

Cilalı Taş Devri, Bakır Çağı, Tunç Çağı ve Demir Çağı’ndan antik dönemlere kadar uzanan tıbbi aletler, kemikten yapılmış objeler, mermer heykeller, pişmiş topraktan yapılan çömlekler, tören maskeleri ve cam eserlerin sergilendiği müzeyi 1998 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne dahil edilen Truva Antik Kenti’yle birlikte ziyaret edebilir ve döneminin en önemli yerleşim yeri hakkında ilginç bilgiler alabilirsiniz.

  Ziyaret Saatleri

  • Haftanın her günü 08.30-17.30
  • Gişe Kapanış 17.00

2023 Ücretleri

  • 330 TL 

Konum Linki

Yazar Notu: Çocuklu aileler, yaşlılar ve ihtiyaç duyanlar için katlar arasında kullanılmak üzere asansör bulunuyor. Kullanmak için görevliye danışabilirsiniz.

8- Beylik Koyu (Batık Gemi Koyu)

Beylik Koyu

Bozcaada'da denizin ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz en güzel koylardan biri de Beylik Koyu. 2015 yılında karaya oturan gemiden dolayı Batık Gemi Koyu olarak da bilinen Beylik Koyu, altın kumlu uzun sahili ve turkuaz renkli deniziyle ünlü. Kalabalıklardan uzakta doyasıya yüzmek veya şnorkelli dalışları yaparak büyüleyici su altı zenginliklerine şahit olmak için ideal olan koy, Bozcaada gezinizde ilk uğramanız gereken yerlerden biri.

Çevresinde donanımlı kamp alanları bulabileceğiniz Beylik Koyu, sığ ve sıcak denizinden dolayı çocuklu aileler için de keyifli bir deniz günü sunuyor. Özellikle gün batımlarında kıyısındaki kara oturmuş gemi enkazıyla birlikte benzersiz manzaralar sunduğu için fotoğraf çekmek için en çok ziyaret edilen Bozcada koylarından biri olan Beylik Koyu’na teknelerin yanı sıra doğa yürüyüşleri veya minibüslerle de kısa sürede gidebilirsiniz.

Konum Linki

9- Odunluk İskelesi

Bozcaada'nın hemen karşısında yer alan ve feribotlarıyla Geyikli’ye geçtikten sonra kısa bir minibüs yolculuğuyla ulaşabileceğiniz Odunluk İskelesi, zeytin ve çam ağaçlarıyla sarılı sahiliyle günübirlik bir gezi yapmak için en güzel yerlerden biri. Bölgenin en güzel iki plajı Siteler Plajı ve Geyikli Plajı arasında uzanan Odunluk İskelesi, Bozcaada'ya feribot seferlerinin düzenlendiği ilk iskele olmasıyla da biliniyor.

Sahili boyunca sıralanan rengarenk balıkçı tekneleri, salaş balık restoranları ve çay bahçeleri arasında dinlendirici bir gün geçirebileceğiniz Odunluk, butik otelleri ve donanımlı kamp alanlarıyla da yaz aylarında oldukça hareketli. Bozcaada ve gün batımı manzaraları eşliğinde akşam yürüyüşleri yapabileceğiniz Odunluk İskelesi, zengin balık çeşitlerinden dolayı Bozcaada’da düzenlenen balık avlama turlarının da ana noktaları arasında.

Konum Linki

10- Tavaklı

Tavaklı

Bozcaada'nın hemen karşısındaki Ezine ilçesine bağlı bir tatil cenneti olan Tavaklı, antik dönemden kalan tarihi ve doğal güzellikleriyle unutulmaz bir gezi sunuyor. Çam ormanları ile sarılı Tavaklı Plajı’nda yüzmek için Bozcaada'dan sıkça ziyaret edilen belde; tarihi konaklarla süslü sokakları, kaliteli restoranları ve kafeleriyle de çok ilgi görüyor. Doğa yürüyüşlerine çıkarak Neandria Antik Kenti’nin M.Ö. 7. yüzyıla uzanan tarihi hazineleri keşfedebileceğiniz Tavaklı’nın ince kumlu sahilinde gün boyu güneşlenebilir, deniz manzaralı restoranlarda ise yöresel yemekler tadarak yorgunluk atabilirsiniz.

Konum Linki

11- Truva Antik Kenti

Truva antik kenti

Sadece Çanakkale'nin değil, Türkiye'nin de en önemli tarihi hazinelerinden biri olan Truva Antik Kenti, her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor. Bozcaada'ya yaklaşık 45 kilometre uzaklıkta yer alan ve Homeros'un ünlü İlyada ile Odysseia destanlarında geçen efsanevi savaşın yaşandığı yer olduğu düşünülen Truva Antik Kenti, Bozcaada’da düzenlenen tarih ve kültür gezilerinin en önemli adresi konumunda.

M.Ö. 3000 yılında kurulduğu tahmin edilen ve uzun tarihi boyunca defalarca yıkılıp yeniden yapılan Truva Antik Kenti, 1996 yılında milli park ilan edildi ve 1998 yılından beri UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor. Hem rehberli turlarla hem de kendi başınıza keşfe çıkabileceğiniz, dünyanın en önemli antik kentlerinden biri kabul edilen Truva Antik Kenti’nin amfi tiyatroları, etkileyici tapınakları ve devasa sur kalıntıları arasında unutulmaz bir tarih gezisi yapabilirsiniz.

Konum Linki

Yazar Notu: Müzede sesli rehberlik hizmeti bulunuyor.

12- Assos Antik Kenti

Assos antik kenti

Bozcaada'da tarih ve kültür gezileriyle keşfe çıkabileceğiniz başka bir efsanevi antik kent de Assos Antik Kenti. Çanakkale'nin Berham ilçesinde Bozcaada'ya sadece 70 kilometre uzaklıkta yer alan antik kent, denize hakim volkanik bir tepenin üzerinde M.Ö. 6. yüzyılda inşa edilmiş.

Etkileyici sütunları, görkemli Athena Tapınağı, amfi tiyatrosu, agorası ve nekropol alanında muhteşem fotoğraflar çekebileceğiniz Assos Antik Kenti’nde 1800’lü yılların sonundan beri arkeolojik kazı çalışmaları yapılıyor ve bulunan paha biçilmez eserler Türkiye'nin önemli arkeolojik müzelerinde sergileniyor. 3200 metre uzunluğunda, 20 metre yüksekliğindeki surlarından büyüleyici gün batımı ve deniz manzaraları izleyebileceğiniz antik kente Bozcaada’dan feribotlarla Geyikli’ye ulaştıktan sonra minibüslerle yapacağınız kısa bir yolculukla geçebilirsiniz.

  Açık Olduğu Saatler

  • Haftanın her günü 08.30-17.30

2023 Fiyatları

  • Müze kart geçerli
  • Müze kartınız yoksa 60 TL 

Konum Linki

Yazar Notu: Antik kentte su bulamayabilirsiniz. Yanınıza su almanızı öneriyoruz.

13- Alexandria Troas Ören Yeri

Alexandria Troas Ören Yeri

Bozcaada'nın güneyinde Ezine ilçesinin Dalyan Köyü sınırında bulunan Alexandria Troas Ören Yeri, tarih ve kültür gezilerinin yanı sıra doğa gezilerinin de önemli noktaları arasında. Bozcaada'ya yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta yer alan ören yeri, M.Ö. 310 yılında Büyük İskender'in ünlü komutanlarından biri tarafından kurulan Alexandria Troas Antik Kenti’nin günümüze kalan bölümlerini kapsıyor. Etkileyici tapınaklar, hamamlar, sütunlu caddeler, antik tiyatro ve su kemerleri ile güzel bir tarih gezisi yapabileceğiniz Alexandria Troas Ören Yeri, 390 hektardan daha büyük bir alanı kapsıyor.

8 kilometre uzunluğundaki sur kalıntılarıyla büyüleyici bir manzaraya sahip olan ve Anadolu'da inşa edilen en büyük antik kentlerden biri olarak gösterilen Alexandria Troas Antik Kenti’nde onlarca yıldır kazı çalışmaların devam ediyor ve devasa yerleşim yeri sadece Türkiye’den değil, tüm dünyadan arkeoloji meraklılarını kendine çekiyor.

Konum Linki

14- Papaz Plajı

papaz plajı

Bozcaada’nın çevresindeki sevilen plajlardan bir diğeri de altın kumlu uzun sahili ve huzurlu atmosferiyle dikkat çeken Papaz Plajı. Ada merkezine yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta yer alan plaj, özellikle kendine has ince kumları ve sahilin çevresini saran asırlık çınar ağaçlarıyla görülmeye değer güzellikte. Masmavi deniz karşısında piknik yapmak için de sıkça ziyaret edilen Papaz Plajı’nda büyüleyici gün batımı manzaralarını daha şahit olabilirsiniz.

Konum Linki

15- Bozcaada Akvaryum Koyu

bozcaadaakvaryum

Bozcaada’nın güney ucundaki Mermer Burnu’nda yer alan Akvaryum Koyu, adada mutlaka uğramanız gereken doğal güzellikler arasında. Yemyeşil ağaçlarla çevrili küçük koy, akvaryumu andıran kristal berraklığı denizinden ismini alıyor. Şnorkelli, tüplü ve tüpsüz dalışlar yapabileceğiniz, yüzerken bile balık sürülerini yakından görebileceğiniz Akvaryum Koyu, berrak deniziyle Bozcaada'nın en önemli dalış merkezlerinden biri haline gelmiş durumda.

Kamp yapmak isteyenlerin ilk uğradığı yerlerden biri olan ve hiçbir yapılaşmanın bulunmadığı Akvaryum Koyu, el değmemiş güzellikler arasında doyasıya yüzmek, güneşlenmek ve dinlenmek için tercih edebileceğiniz en güzel noktalardan biri. Bozcaada merkezine yaklaşık 6 kilometre uzaklıkta bulunan koya yürüyerek, tekne gezileriyle veya yaz aylarında her yarım saatte bir bulabileceğiniz minibüslerle kolaylıkla ulaşabilir, turkuaz renkli denize kendinizi bırakarak yılın bütün yorgunluğunu atabilirsiniz.

Konum Linki

Yazar Notu: Tuvalet, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye kiralama olanakları bulunuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmenizi öneriyoruz.

16- Taşkapı Sahili

Taşkapı koyu

Bozcaada'nın karşı kıyısındaki Kumburnu Plajı’nın hemen yanında uzanan Taşkapı Sahili, yeşil ve mavinin birleştiği büyüleyici doğasıyla hem doyasıya yüzmek hem de zengin balık çeşitliliğinden dolayı balık avlama turlarına katılmak için sıkça ziyaret ediliyor. Çam ormanları arasında sıralanan donanımlı kamp alanlarının çok sevildiği sahilde rüzgâr ve dalgalarla şekillenmiş etkileyici kayalar arasında doğa yürüyüşlerine de çıkabilirsiniz. Taşkapı Plajı’na Geyikli feribotları ve sonrasında minibüslerle kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.

Konum Linki

17- Çayır Plajı

Çayır Plajı

Bozcaada'nın en kuzeyinde bulunan Çayır Plajı, rüzgârlı ve dalgalı deniziyle adanın su sporları merkezi haline gelmiş durumda. Altın renkli kumlarla süslü sahilinde güneşlenerek dinlendirici bir gün geçirebileceğiniz plajda 2010 yılından beri sörf okulları hizmet veriyor.

Kısa bir eğitim alarak uçurtma sörfü, rüzgâr sörfü, deniz paraşütü ve yelken gibi onlarca su sporunu yapabileceğiniz Çayır Plajı’nın çevresindeki bağ evleri, oteller, restoranlar, kafeler, eğlence merkezleri ve donanımlı kamp alanları da çok ilgi görüyor. Bozcaada merkezine yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta yer alan Çayır Plajı’na yürüyerek veya yazın her yarım saatte bir hareket eden minibüslerle kolayca ulaşmanız mümkün.

Konum Linki

18- Kumburnu Plajı

kumburnu-plajı

Bozcaada feribot iskelesinin hemen karşı kıyısında bulunan Kumburnu Plajı’na Geyikli feribotlarıyla kısa sürede ulaşabilir, çam ormanlarının çevrelediği ince kumlu sahilin tadını çıkarabilirsiniz. Yaz aylarında bile oldukça sakin olan ve büyüleyici manzarasıyla ünlü plaj, masmavi denizi ve ılık sularıyla çocuklu aileler için de ideal.

Şezlong ve güneş şemsiyesi kiralayabileceğiniz veya atıştırmalıklar alabileceğiniz küçük işletmeler bulabileceğiniz Kumburnu Plajı, kamp yapmak için de sıkça ziyaret ediliyor. Sessiz ve huzurlu atmosferde kalabalıktan uzakta dinlendirici bir gün geçirebileceğiniz Kumburnu Plajı’nda muhteşem gün batımı ve Bozcaada manzaraları eşliğinde akşam yürüyüşlerine de çıkabilirsiniz.

Konum Linki

19- Ayazma Manastırı

Bozcaada ayazma manastırı

Bozcaada'nın simgesi haline gelen tarihi yapılardan biri olan Ayazma Manastırı, Ayazma Plajı ile Beylik Koyu arasında, ada merkezine sadece 2 kilometre uzaklıkta güzel bir tarih gezisi sunuyor. Bozcaada, uzun tarihi boyunca 36 tane manastıra ev sahipliği yaptı ve bu manastırlardan günümüze kadar ayakta kalan iki manastırdan biri olmasıyla ünlü Ayazma Manastırı, ismini çevresindeki doğal su kaynaklarından alıyor.

1734 yılında Azize Aya Paraskevi için Rumlar tarafından inşa edilen Ayazma Manastırı; Rum mimari özelliklerini yansıtan taş mimarisi, asırlık çınar ağaçları ve mum yakılarak dilek dilenen küçük mağarasıyla adayı gezen yabancı turistlerin ilk uğradığı yerlerden biri. Günümüzde de hizmet vermeye devam eden ve her yıl temmuz ayında Paraskevi Günü kutlamalarının düzenlendiği tarihi manastıra doğa yürüyüşleri, fotoğrafçılık turları ve bisiklet gezileriyle uğrayabilir, hem fotoğraflar çekebilir hem şifalı olduğuna inanılan kaynak sularını tadabilirsiniz.

Konum Linki

20- Sulubahçe Plajı

Sulubahçe plajı

Ayazma Plajı ile Habbele Plajı arasında uzanan Sulubahçe Plajı; sessiz ortamı, tertemiz denizi ve çarpıcı manzaralarıyla kampçılar için adeta bir cennet. Deniz kenarında uzanan kayalıklarda havuzu sererek güneşlenebileceğiniz plajda hiçbir tesis ve yapılaşma bulunmuyor. Yaz aylarının turist kalabalığından uzaklaşarak doğa ve denizle baş başa güzel bir gün geçirmek isteyenler için ideal olan Sulubahçe Plajı, tekne turlarının da çok sevdiği mola noktalarından biri. Bozcaada merkezine yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki plaja yürüyerek ve bisiklet kiralayarak kolayca gidebilirsiniz.

Konum Linki

21- Bozcaada Yel Değirmenleri

Bozcaada Yel Değirmenleri

Bir zamanlar kıyıları taş mimarili küçük yel değirmenleriyle çevrili olan Bozcaada'da günümüze kalan üç tane yel değirmeni 2019 yılında restore edilerek turizme kazandırıldı. Adaya özgü kesme taş mimarileri, kubbeli çatıları ve bembeyaz rüzgâr gülleri ile çarpıcı manzaralar sunan Bozcaada yel değirmenlerini adaya feribotla gelirken hemen karşınızda görebilirsiniz.

Ada merkezinden 10-15 dakikalık kısa yürüyüş mesafelerinde, denize hakim bir konumda inşa edilmiş olan 4 metre çapında ve 6,5 metre yükseklikteki Bozcaada yel değirmenleri, özellikle gün doğumu ve gün batımlarında romantik fotoğraflar çekmek isteyen çiftlerin en sık uğradığı yerler arasında. Bulundukları konumdan Bozcaada Kalesi ve Bozcaada Yat Limanı’nın panoramik manzaralarının fotoğraflarını izleyebileceğiniz yel değirmenlerine doğa gezileriyle veya bisiklet kiralayarak da kolayca ulaşabilirsiniz.

Konum Linki

22- Kalpli Göl (Dalyan Pembe Göl)

Dalyan kalpli göl

Dalyan Pembe Göl olarak da bilinen Kalpli Göl, Bozcaada’da düzenlenen günübirlik gezilerin en sevilen ve popüler adreslerinden biri. Balayı çiftlerinin de sıkça uğradığı ve romantik fotoğraflar çektiği Kalpli Göl, dünyada sadece 8 tane olan pembe göllerden biri ve Türkiye’nin görülmeye değer tabiat harikaları arasında. Bozcaada'ya sadece 20 kilometre uzaklıkta yer alan ve hem kalbi andıran şekli hem de büyüleyici pembe sularıyla kesinlikle uğramanızı önerdiğimiz Kalpli Göl’e hem kendi başınıza hem de doğa yürüyüşleri veya tekne gezileriyle uğrayabilirsiniz.

Konum Linki

23- Bozcaada Yeni Kale

Bozcaada Yeni Kale

Günümüzde büyük bölümü harabe halinde olan Bozcaada Yeni Kale, 1827 yılında tüm adaya hakim yüksek bir konumda inşa edilmiş. İsminin aksine oldukça yıpranmış görünen Bozcaada Yeni Kale’nin iç bölümlerini ve dağ yamaçlarında uzanan surlarını gezebilir; Bozcaada’nın en güzel panoramik fotoğraflarını burada çekebilirsiniz. Adaya özgün moloz taşlar kullanılarak tasarlanan kalede pişmiş toprak ve seramiklerden yapılan tarihi eserleri de yakından görme şansı bulacaksınız.

Konum Linki

24- Bozcaada Şarap Fabrikaları

Bozcaada şarap fabrikaları

Kaliteli üzüm bağları ve şarapları ile ünlü Bozcaada’da günümüzde 4 tane şarap fabrikası hala hizmet vermeye devam ediyor. 3 tanesi Bozcaada merkezinde, 1 tanesi ise Tuzburnu Koyu yakınında bulunan şarap fabrikalarına düzenlenen gezilere katılarak hem Bozcaada'nın ünlü şaraplarının nasıl yapıldığını görebilir ve çeşit çeşit ada şarapları tadabilir hem de hediyelik şaraplar satın alabilirsiniz. Adayı gezen yabancı turistlerin de en çok aldığı hediyelik eşyalar olan Bozcaada şaraplarını ada merkezindeki hediyelik eşya dükkanlarında da bulabilirsiniz.

Konum Linki

25- Köprülü Mehmet Paşa Camii

Köprülü Mehmet Paşa Camii

Bozcaada'nın tarihi evleri ve Arnavut kaldırımlı sokakları arasında yükselen minaresiyle hemen dikkatinizi çekecek olan Köprülü Mehmet Paşa Camii, ilk olarak Venedikliler döneminde inşa edilen ve 1655 yılında ünlü Osmanlı sadrazamı Köprülü Mehmet Paşa tarafından yenilenerek günümüzdeki ismini alan görülmeye değer bir yapı.

Halk arasında Yalı Camii olarak da bilinen ve dikdörtgen planlı, kırma çatılı olarak inşa edilen tarihi cami, sade iç tasarımı ve klasik Osmanlı mimarisini yansıtan tasarımıyla adanın en güzel camilerinden biri. Günümüzde de hala hizmet vermeye devam eden Köprülü Mehmet Paşa Camii’ne uğrayarak hem huzurlu atmosferin tadını çıkarabilir hem de adanın en eski camilerinden birini inceleyebilirsiniz.

Konum Linki

26- Bozcaada Müzesi

Bozcaada müzesi

Bozcaada Yerel Tarih Müzesi olarak da bilinen ve 2006 yılında hizmete açılan Bozcaada Müzesi, Rum Mahallesi'nde yüzlerce yıllık taş bir konakta hizmet veriyor. Zengin koleksiyonlarıyla adayı gezen yerli ve yabancı turistler tarafından mutlaka ziyaret edilen müze, uzun yıllar Rumlar ve Türklerin bir arada yaşadığı Bozcaada’nın zengin kültürel yapısını gözler önüne seriyor.

Büyüleyici koleksiyonlarıyla 2013 yılında UNESCO’dan ödül de kazanan Bozcaada Müzesi’nde adada yapılan kazılarda elde edilen arkeolojik eserlerin yanı sıra Çanakkale Savaşı ile Kurtuluş Savaşı dönemine ait belgeler ve savaşlarda kullanılan silahları da sergileniyor. Etnografya bölümünde ise Rumların ve Türklerin günlük eşyaları, adaya yüzlerce yıldır yapılan şarapçılıkla ilgili aletler, Bozcaada kültürünü yansıtan fotoğraflar ve objeleri yakından inceleyebilirsiniz. Yerel Tarih Araştırma Merkezi olarak da hizmet veren müze, Bozcaada merkezinde Lale Sokak üzerinde yer alıyor ve her gün 10:00 ile 19:00 saatleri arasında açık.

Konum Linki

Yazar Notu: Müze geçici olarak kapalı.

27- Babakale Limanı

babakale

Babakale Kalesi'nin limanı olarak inşa edilen Babakale Limanı, günümüzde yat ve teknelerin sıkça uğradığı noktalar arasında. Oldukça küçük ve sakin olan liman, balık geçiş noktasında bulunduğu için balık avlama turlarının da önemli çıkış noktalarından biri. Tarihi hamamı, camisi ve hemen yanı başında yer alan Babakale Kalesi’nin çarpıcı sularıyla harika bir manzara sunan Babakale Limanı’nda güzel bir akşam yürüyüşü yapabilirsiniz.

Konum Linki

28- Habbele Plajı (Mitos Plajı)

Habbele Koyu

Bozcaada'nın batı ucunda Ayazma Plajı’na komşu konumda bulunan Habbele Plajı, ada merkezine sadece 8 kilometre uzaklıkta sakin bir deniz günü sunuyor. İnce kumlu sahili ve balık sürülerini bile görebileceğiniz turkuaz renkli sığ deniziyle mutlaka uğramanızı önerdiğimiz plaj, acemi yüzücüler ve çocuklar için de güvenli bir yüzme deneyimi sağlıyor.

Çarpıcı su altı zenginliklerinden dolayı dalış turları ve tekne gezilerinin değişmez adreslerinden biri haline gelen, ayrıca Bozcaada'da gün batımını izleyebileceğiniz en güzel yerlerden biri olmasından dolayı akşam saatlerinde fotoğraf çekmek isteyen insanlarla dolan Habbele Plajı’nda tüm gün turkuaz denizin tadını çıkardıktan sonra akşamları da kızıl gün batımı manzaraları eşliğinde yürüyüşlere çıkabilirsiniz.

Konum Linki

Yazar Notu: Burasının özel bir plaj olduğunu belirtelim.

29- Namazgah Çeşmesi

Namazgah Çeşmesi

Bozcaada merkezini gezerken görebileceğiniz başka bir tarihi yapı da Namazgah Çeşmesi. 1703 yılında inşa edilen ve etkileyici bir taş mimariye sahip çeşme, Bozcaada'da günümüze kadar kalmayı başarmış az sayıdaki Osmanlı dönemi eserlerinden biri. İstanbul'da hemen her semtte görebileceğiniz meydan çeşmelerinin bir benzeri olan Namazgah Çeşmesi, ismini verdiği Namazgah Meydanı’nda, yürüyerek kolayca ulaşabileceğiniz güzel bir konumda yer alıyor. Buz gibi şifalı kaynak sularını da içebileceğiniz tarihi çeşmede Osmanlı dönemi çeşme mimarisini yakından inceleme şansı bulabilirsiniz.

Konum Linki

30- Babakale Kalesi

Babakale

Bozcaada’dan 64 kilometre uzaklıktaki Babakale Kalesi, tarih ve kültür gezileriyle keşfe çıkabileceğiniz başka bir etkileyici Çanakkale kalesi. Anadolu'nun en batı ucunda 1723 yılında inşa edilen etkileyici kale, aynı zamanda Osmanlı döneminde inşa edilen son kale olmasıyla da ünlü. Korsan saldırılarını önlemek ve deniz yolunu gözetlemek amacıyla bölgeye hakim bir konumda inşa edilen, günümüze kadar sağlam kalmış devasa sularından büyüleyici panoramik fotoğraflar çekebileceğiniz Babakale Kalesi’nin iç bölümlerini de keşfe çıkabilir ve Osmanlı döneminin son kalesini yakından görebilirsiniz.

Konum Linki

Yazar Notu: Manzaranın tadını çıkarmak için girişte bulunan çay bahçesinde bir kahve içmenizi öneriyoruz.

31- Bozcaada Göztepe

Bozcaada Göztepe

Yerli ve yabancı turistlerin Bozcaada'yı gezerken ilk uğradığı yerlerden biri olan Göztepe, adanın en yüksek noktası konumunda. Panoramik Bozcaada ve deniz manzaraları izleyerek harika fotoğraflar çekmek için kesinlikle uğramanızı önerdiğimiz Göztepe’de bağ evleri, rüzgâr gülleri, iyi düzenlenmiş yürüyüş yolları ve mesire alanları bulabilirsiniz. 1 saatlik yürüyüşle ulaşılabilen ve bu nedenle doğa yürüyüşlerinin en sevilen adreslerinden biri haline gelen Göztepe, özellikle gün doğumu, gün batımı ve dolunayda sunduğu muhteşem manzarasıyla Bozcaada’nın en güzel fotoğraflarını size sunacak.

Konum Linki

Yazar Notu: Güneşin çok tepede olduğu saatlerde yürümekte zorlanabilirsiniz. Çıkarken yanınıza su, güneş kremi ve şapka almanızı öneriyoruz. Daha rahat yürümek için ayağınıza uygun ayakkabılarınızı giymenizi öneriyoruz.

32- İncirli Adası

İncirli adası

Bozcaada'nın güney bölümünde, Tuzburnu Koyu ile Akvaryum Koyu arasında yer alan küçük İncirli Adası; incir, çam ve zeytin ağaçlarıyla süslü el değmemiş doğasıyla Bozcaada'nın sevilen köşelerinden biri. Küçük butik otellerin ve restoranların hizmet verdiği İncirli Adası’nda üzüm bağları ve meyve bahçeleri arasındaki yürüyüşlere çıkmak, kristal berraklığındaki denizde yüzmek veya dalışlar yapmak en sevilen aktiviteler arasında.

Sahil restoranlarında sunulan organik ürünlerle hazırlanan kahvaltılar için de sıkça ziyaret edilen adada taze deniz ürünleri ve yöresel mezeler tadabileceğiniz balık restoranları da çok popüler. Çam ormanları arasındaki hamaklar, minderler ve salıncaklarda yılın bütün yorgunluğunu atabileceğiniz İncirli Adası, Bozcaada merkezine sadece 5 kilometre uzaklıkta ve teknelerle adaya kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.

Konum Linki

33- Cezayirli Hasan Paşa Köşkü

Bozcaada’da doğa ve tarih gezileriyle ziyaret edebileceğiniz bölgenin başka bir önemli tarihi yapısı da 18. yüzyılın ikinci yarısında inşa edilen Cezayirli Hasan Paşa Köşkü. Yerleşim yerlerinden uzak, ıssız bir ortamda etkileyici bir manzara sunan Cezayirli Hasan Paşa Köşkü, döneminin ünlü sadrazamlarından biri olan Cezayirli Hasan Paşa tarafından 1770 yılında dinlenme yeri olarak inşa ettirilmiş.

Klasik Osmanlı mimarisi yansıtan kesme taşlarla tasarlanan köşk, dört köşesindeki çarpıcı gözetleme kuleleriyle birlikte görülmeye değer güzellikte. Özellikle gün batımlarında fotoğrafçıların sıkça ziyaret ettiği tarihi köşkü rehberli turlarla veya kendi başınıza keşfe çıkabilirsiniz.

Konum Linki

34- Bozcaada Yat Limanı

Bozcaada yat limanı

Geyikli-Bozcaada feribot iskelesinin hemen yanında yer alan Bozcaada Yat Limanı, oldukça küçük ama hem rengarenk balıkçı sandalları ve gezi tekneleri hem de büyüleyici Bozcaada Kalesi manzaralarıyla çok sevilen bir akşam yürüyüşü rotası. Çevresi balık restoranları, kafeler, barlar, hediyelik eşya dükkanları ve butik otellerle çevrili yat limanı, günün her saati hareketli.

Yaz aylarında yat limanından her sabah düzenlenen günübirlik veya saatlik tekne turlarına katılarak Bozcaada ve Çanakkale koylarını keşfe çıkabilir, uzmanlarla birlikte tüplü ve tüpsüz dalışlar yapabilirsiniz. Yaz akşamları yerli ve yabancı turistlerle dolan Bozcaada Yat Limanı’nda hem dinlendirici akşam yürüyüşleri yapabilir hem de güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.

Konum Linki

35- Geyikli Plajı

Geyikli plajı

Bozcaada'nın hemen karşısındaki Geyikli beldesinin büyüleyici plajı, altın renkli kumlarla süslü uzun sahilinin yanı sıra plajın arkasını saran zeytin ve çam ağaçlarıyla dinlendirici bir deniz günü geçirmek için ziyaret edilmeye değer. Bozcaada’da kolayca bulabileceğiniz feribotlarla kısa sürede ulaşabileceğiniz Geyikli Plajı’nın çevirisi de kafeler, restoranlar, butik oteller ile oldukça hareketli.

Gün boyu plaj voleybolu ve su sporları gibi eğlenceli aktiviteler ile zaman geçirebileceğiniz plaj, zengin balık çeşitliliğinden dolayı balık avlama turlarının da önemli merkezlerinden biri. Akşam deniz kokusu eşliğinde keyifli yürüyüşlere çıkabileceğiniz plajda büyüleyici gün batımı manzaralarına da şahit olabilirsiniz.

Konum Linki

36- Bozcaada Meryem Ana Kilisesi

Bozcaada Meryem Ana Kilisesi

Bozcaada'nın simgesel yapılarından biri olarak adayı gezen yerli ve yabancı turistlerin mutlaka ziyaret ettiği Meryem Ana Kilisesi, adada Rum Ortodoks cemaatinin tek ibadet alanı konumunda. Venedikliler dönemde yapıldığı tahmin edilen kilise, 2007 yılında aslına uygun olarak restore edildi. Küçük çan kulesi ile Bozcaada manzarasını süsleyen, mavi ve beyaz boyalı Meryem Ana Kilisesi’nde her pazar günü saat 08:00'da ayinler düzenlenmeye devam ediyor. Bozcaada Rum Mahallesi'nin tam ortasında, Bozcaada Kalesi ve feribot iskelesine kısa bir yürüyüş mesafesinde yer alan tarihi kiliseye kısa bir yürüyüşle uğrayabilirsiniz.

Konum Linki

37- Tuzburnu Plajı

Tuzburnu Plajı

Adanın batı bölümünde uzanan ve mavinin her tonunu görebileceğiniz sakin sularıyla çocuklu ailelerin en sevdiği Bozcaada plajlarından biri de Tuzburnu Plajı. Çoğu zaman rüzgârsız ve sakin bir denize sahip plaj, poyrazlı havalarda ise rüzgârlı havasıyla, uçurtma sörfü ve deniz paraşütü gibi su sporları yapmak için ideal bir yer haline geliyor.

Hiçbir tesis ve yapılaşma olmadığı için bakir doğal güzelliklerini korumayı başarmış Tuzburnu Plajı’nın ince kumlu sahiline havlunuzu sererek tüm gün güneşlenebilir veya kamp yaparak yorgunluk atabilirsiniz. Balık çeşitliliğiyle ünlü plaj, harika su altı fotoğrafları çekmek için de sıkça ziyaret ediliyor. Tekne turlarıyla kolayca gidebileceğiniz plaja 1 saatlik yürüyüşle veya minibüslerle kısa sürede ulaşabilirsiniz. Polente Feneri’ne oldukça yakın bir konumda yer alan Tuzburnu Plajı’na deniz fenerini ziyaret ettikten sonra da uğrayabilir, kendinizi masmavi sulara bırakarak yorgunluk atabilirsiniz.

Konum Linki

38- Poyraz Liman Koyu

Poyraz Liman Koyu

Bozcaada feribot iskelelerinden sadece 15 dakikalık kısa bir yürüyüş mesafesinde yer alan Poyraz Liman Koyu, Bozcaada merkezine en yakın ve popüler koylardan biri. Turizm olanaklarının gelişmiş olduğu koyda bağ evleri, butik oteller, apart oteller ve pansiyonlar gibi pek çok konaklama tesisi hizmet veriyor. Poyraz Liman Koyu’nun kaliteli balık restoranları, kafeleri ve eğlence merkezleri de çok seviliyor.

Yarım daire şeklindeki koy, her iki taraftan sert rüzgârlardan korunduğu için oldukça sakin ve dalgasız bir denize sahip. Ilık deniziyle acemi yüzücüler ve çocuklu ailelerin de keyifle zaman geçebileceği küçük koyda iskeleler, güneş şemsiyesi ve şezlong kiralayabileceğiniz turistik tesisler de bulabilirsiniz. Ada merkezinden kısa bir yürüyüşle ulaşabileceğiniz koyun donanımlı kamp alanlarında ise masmavi deniz manzaraları eşliğinde çadırınızı kurabilirsiniz.

Konum Linki

39- Tekirbahçe Koyu

Poyraz Liman Koyu’nun hemen ilerisinde yer alan Tekirbahçe Koyu da Bozcaada’da turizm imkanları gelişmiş olduğu noktalar arasında. Her bütçeye uygun oteller bulabileceğiniz koy, aynı zamanda tatil köylerinin içinde hizmet veren su parkları ve su sporları merkezleriyle de çok popüler. Akvaryumu andıran berrak denizinde doyasıya yüzebileceğiniz Tekirbahçe Koyu’nda yelkenden rüzgâr sörfüne kadar onlarca etkinlikle de güzel zaman geçirebilirsiniz. Ulaşımı çok kolay olduğu için özellikle yaz aylarında oldukça kalabalık olan koya 15-20 dakikalık yürüyüşlerle veya minibüslerle kolayca gidebilirsiniz.

Konum Linki

40- Rengigül Sanat Galerisi

Bozcaada, doğal ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra sanat galerileriyle de ilgi görüyor. Adanın ilk sanat galerisi olan Rengigül Sanat Galerisi, zengin koleksiyonları ile yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği galerilerinden biri konumunda. Bozcaada temalı resimleri inceleyebileceğiniz ve yöreye özgü hediyelik eşyalar alabileceğiniz sanat merkezinin konukevi ise meyve ağaçlarıyla süslü bahçesinde sunulan yöresel ve organik ürünlerle hazırlanan kahvaltılarıyla ünlü. Hem sanat galerisini incelemek hem de atölye ve workshop çalışmalarına katılmak için Bozcaada Kalesi’ne kısa bir yürüyüş mesafesinde Atatürk Caddesi üzerinde yer alan Rengigül Sanat Galerisi’ne uğrayabilirsiniz.

Konum Linki

41- Alaybey Camii ve Alaybey Hamamı

Bozcaada gezinizde ziyaret edebileceğiniz tarihi yapılardan biri olan Alaybey Camii ve hemen yanı başındaki Alaybey Hamamı, 1700 yıllarında yapıldığı tahmin edilen adanın en eski mimari eserleri arasında. Bozcaada Kalesi kumandanı tarafından inşa ettirilen ve ismini verdiği Alabey Mahallesi'nde kısa bir yürüyüş ulaşabileceğiniz cami; kırmızı kesme taşlarla inşa edilmiş dış mimarisi, kemerli ve çift girişli ahşap kapısıyla görülmeye değer güzellikte.

Minaresi beyaz kesme taşlarla inşa edilen, etkileyici taş ve ahşap oymaları ile dikkat çeken Alaybey Camii, aynı zamanda Barok tarzda tasarlanmış pencereleriyle de mimari meraklılarının ilgisini çekiyor. Caminin hemen yanında yer alan ve camiyle aynı dönemde 17. yüzyılda inşa edilerek 1960 yıllarına kadar hizmet vermeye devam eden Alaybey Hamamı ise klasik Osmanlı hamam mimarisini yansıtan kalın duvarları, sıcaklık ve soğukluk bölümleriyle görülmeye değer.

Konum Linki

42- Mavra Adası (Tavşan Adası)

Bozcaada Yat Limanı’ndan hareket eden saatlik veya günübirlik tekne gezileri ile keşfe çıkabileceğiniz Mavra Adası, Tavşan Adası olarak da biliniyor. Hiçbir yapılaşmanın olmadığı küçük ada, doğal güzellikleri ile Çanakkale’nin gizli cennetlerinden biri ve teknelerin önemli mola noktaları arasında.

Balık bolluğu ve çeşitliliğinden dolayı yılın her dönemi balık avlama turlarının düzenlendiği Mavra Adası, aynı zamanda bölgede gün batımını izleyebileceğiniz en özel noktalardan biri olduğu için fotoğrafçılar tarafından da sıkça ziyaret ediliyor. Mavi ve yeşilin her tonunu görebileceğiniz, tropik bir cenneti andıran adanın çevresinde ise uzmanlarla tüplü ve tüpsüz dalışlar yaparak su altı zenginliklerine şahit olabilirsiniz.

Konum Linki

43- Bozcaada Camping

Adada kamp yapmak isteyen yerli ve yabancı turistlerin en çok uğradığı yer olan Bozcaada Camping, Sulubahçe mevkiinde 7,5 dönüm bir yeşil alanda hizmet veriyor. Plaja kısa bir yürüyüş mesafesinde, yemyeşil doğal güzellikler arasında yer alan donanımlı kamp alanların yanı sıra bungalov evler de bulabileceğiniz alanda tertemiz havada, deniz manzaraları eşliğinde kahvaltı yapabileceğiniz sahil bahçeleri ve yöresel ürünler tadabileceğiniz küçük restoranlar gibi pek çok olanak sağlanıyor. Meyve ağaçları içindeki salıncaklar ve minderlerde yorgunluk atabileceğiniz kamp alanının barı da geceleri oldukça hareketli.

Konum Linki

Yazar Notu: Kendi çadırınızı götürürseniz kişi başı 250 TL ödemeniz gerekiyor. Otopark, duş tuvalet ücretsiz ve kampta wi-fi bulunuyor.

44- Ayana Koyu

Bozcaada'nın güney bölümünde yer alan başka bir güzel koy da Ayana Koyu. Berrak deniziyle ünlü Akvaryum Koyu’nun hemen yanında uzanan ve mavinin her tonunu görebileceğiniz tertemiz deniziyle ünlü Ayana Koyu, 500 yıldan uzun zamandır adada yaşayan Rumların ünlü azizesi Azize Anna’dan ismini alıyor.

Rüzgârlı havası ve hafif dalgalı deniziyle su sporları yapmak için ideal olan koyun berrak denizde tüplü ve tüpsüz dalış turlarına katılarak da benzersiz su altı fotoğrafları çekebilirsiniz. Hiçbir yapılaşma ve tesis bulunmadığı için bakir güzelliklerini korumayı başarmış Ayana Koyu, kalabalıklardan uzakta denize girmek isteyen ailelerin de uğrayabileceği en güzel Bozcaada koylarından biri.

Konum Linki

45- Köprülü Hamamı

Bozcaada'nın en eski camilerinden biri olan ve Sadrazam Köprülü Mehmet Paşa tarafından inşa ettirilen Köprülü Mehmet Paşa Camii'nin hemen yanında yer alan Köprülü Hamamı, klasik Osmanlı hamam mimarisini yansıtan güzelliği ile görülmeye değer. Cami ziyareti sırasında gezebileceğiniz ve fotoğraflarını çekebileceğiniz tarihi yapı, yüzlerce yıl hamam olarak hizmet verdikten sonra yaklaşık 70 yıldır şarap mahzeni olarak kullanılmaya devam ediyor.

Konum Linki

46- Aburga Ahmet Dede Türbesi

Bozcaada’nın ünlü denizcilerinden biri olan Aburga Dede’nin türbesi, Bozcaada Yat Limanı’nın hemen sol tarafındaki tarihi mezarlık bölümünde yer alıyor. Ada halkının çok sevdiği bir kişi olan ve denizcilerin denize açılmadan önce dua edip adak adamak için uğradığı Aburga Dede Türbesi, aynı zamanda 1714 yılında Osmanlı döneminde Bozcaada’da inşa edilen ilk türbe olmasıyla da ünlü. Adaya ve denize hakim bir noktasında inşa edilen Aburga Ahmet Dede Türbesi’ni ziyaret ederek hem dilek dileyebilir hem de türbenin bulunduğu konumdan benzersiz Bozcaada fotoğrafları çekebilirsiniz.

Konum Linki

47- Güneştepe Plajı

Bozcaada’nın hemen karşı kıyısında, Kalpli Göl ve Tavaklı İskelesi arasında yer alan Güneştepe Plajı, küçük sahili ve çevresinde sıralanan butik otelleriyle özellikle yaz aylarında oldukça hareketli. Turizm olanakları bakımından gelişmiş plajda yöresel yemekler tadabileceğiniz restoranlardan sahil bahçeleri ve kafelere kadar pek çok tesis bulabilirsiniz. Güzel bir deniz günü geçirebileceğiniz Güneştepe Plajı’na feribotlarla Geyikli’ye ulaştıktan sonra kısa bir minibüs yolculuğuyla rahatça geçebilir, plajda bisiklet kiralayarak veya yürüyüş yaparak çarpıcı gün batımı manzaraları eşliğinde güzel bir akşam geçirebilirsiniz.

Konum Linki

48- Kumkale ve Kumkale Altı Plajı

Çanakkale Boğazı'nın hemen girişinde yer alan ve Bozcaada'dan sadece 46 kilometre uzaklıkta bulunan Kumkale Kalesi, boğaz güvenliğini sağlamak amacıyla tasarlanmış bölgedeki önemli tarihi hazinelerden biri. 1657 ile 1659 yıl arasında inşa edilen ve Seddülbahir Kalesi’nin tam karşısında yer alan kale; 1. Dünya Savaşı sırasında tahrip olmuş kuleleri, klasik kesme taşlarla inşa edilmiş mimarisi ve Çanakkale Boğazı'na hakim güzel konumuyla hem fotoğrafçıların hem de tarihçilerin ilgisini çekiyor.

Kaleye kısa bir yürüyüş mesafesindeki Kumkale Altı Plajı ise kalabalıklardan uzakta sessiz bir ortamda denizin tadını çıkarmak için tercih edebileceğiniz en güzel yerler arasında. Balık geçiş noktasında bulunduğu için balık avlama bölgesi ilan edilen Kumkale, aynı zamanda Bozcaada düzenlenen balık avlama turlarının da ana merkezlerinden biri konumunda.

Konum Linki

49- Akçansa Plajı

Çanakkale’nin en güzel plajlarından biri olarak gösterilen ve Kumburnu Köyü’ne kısa bir yürüyüş mesafesinde yer alan Akçansa Plajı, Bozcaada’ya sadece 25 kilometre uzaklıkta. Teknelerle kolayca ulaşabileceğiniz plajda hiçbir tesis ve yapılaşma bulunmuyor. Plajın ince kumlu sahilinde hem turist kalabalığından uzakta yüzebilir hem de piknik yaparak yılın bütün yorgunluğunu atabilirsiniz. Sakin ortamıyla mahremiyet arayan çocuklu ailelerin de tercih edebileceği Akçansa Plajı’nda kamp yaparak birkaç gün konaklayarak huzurlu atmosferin tadını çıkarabilirsiniz.

Konum Linki

Bozcaada gezisi bittikten sonra size önerimiz Çanakkale'de gezilecek yerler yazısı olacak.

Uçak Bileti


ipekincir
İpek İncir
361 Yazı
Marmara Üniversitesi Reklam bölümünde yüksek lisans yaptı. Eğitimini tamamlamak için bir süre Londra’ya gitti. Otomotiv, sağlık, turizm sektörü gibi birçok farklı alanda içerik üretti. Şimdi ise Enuygun ekibinin bir parçası olarak seyahat yazıları yazıyor.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN