Bizim bu topraklarda özgürce yaşamımız için canını feda eden yiğit delikanlılar. 250 bin gencimiz 1. Dünya Savaşı’nın seyrini değiştirdi. Üstelik sayıca kendilerinden çok üstün düşmanları karşısında. Bugün bizim için neredeyse kutsal olan, bastığınız her metrekaresinde farklı duygular içerisine girdiğimiz Gelibolu yarımadası, her yıl 18 Mart Çanakkale Zaferi haftasında ziyaretçi akınına uğruyor. Uğramalı da hem de yılın her mevsimi her gününde.
Bu yıl Çanakkale Zaferi’nin 104. yılını kutluyoruz. Kutlamak da değil aslında şehitlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyoruz. İster 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü’nde isterseniz de farklı bir zamanda mutlaka Gelibolu Yarımadası’nı ziyaret edin.
Tarihi yerinde görün Kabatepe, Çamburnu, Bigalı Köyü gibi tarihi köyler, Piri Reis Müzesi ve Çanakkale Boğazı’nın her açısından görünen Çanakkale Şehitleri Anıtı. 1952 yılında finansal sebepler yüzünden yapımı durdurulan Çanakkale Anıtı, Milliyet Gazetesi’nin düzenlediği kampanya sonrasında bitirilmiş.
Bu satırları okuyan pek çok kişinin ailesinden birileri Çanakkale’de ya savaşmış ya şehit düşmüş ya da gazi olmuştur. Benim de annemin dedesi Makedonya’dan gidip Çanakkale’de savaşmış ve bu kanlı savaşta gözünü kaybedip yeniden Kumanova’ya dönmüş. Şehitliklerin arasında dolaşırken öyle uhrevi duygular yaşayacaksınız ki, burada anlatabilmek çok zor. Gidip görmeniz ve anı yaşamanız lazım.
Tarih dolu bir Çanakkale yolculuğu için THY da artık haftanın 3 günü seferlere başladı. Salı-Cuma ve Pazar günleri haftada 3 frekans olacak seferlere, 15 Mart’ta başlanacak. Biletler 99 TL’den satışa çıktı bile. Çanakkale uçak biletlerine bu linkten ulaşabilirsiniz.