• Anasayfa
  • Bilgi
  • İstanbul İllüzyon Müzesi nerede? Nasıl gidilir?

İstanbul İllüzyon Müzesi nerede? Nasıl gidilir?

ipekincir

Çocuk ya da yetişkin fark etmeden her yaştan insanın ilgisini çeken illüzyon gösterileri, İstanbul’da bulunan İllüzyon Müzesi sayesinde interaktif bir eğlenceye dönüştü. İlk olarak 2019 yılında İstanbul İstiklal Caddesi’ndeki Namlı Han’a, 2021 yılında ise Anadolu Yakası Emaar Square AVM’ye ikinci şubesi açılan İstanbul İllüzyon Müzesi, hem aileler hem de okul grupları tarafından büyük ilgi görüyor. Peki İstanbul İllüzyon Müzesi nerede, müzeye giriş ücreti ne kadar ve müzede hangi bölümler var? İşte müze hakkında merak ettiğin her şey.

İstanbul İllüzyon Müzesi hakkında

Yetişkinler ve çocuklar için eğlence dolu bir deneyim vadeden İllüzyon Müzesi, ilk olarak 2015 yılında Zagreb’te açıldıktan sonra görmüş olduğu yoğun ilgiye bağlı olarak dünyanın farklı şehirlerinde açılmaya başladı. New York, Berlin ve Atina gibi şehirlerin de içinde bulunduğu bu listede 2019 yılına gelindiğinde 16. lokasyon olarak İstanbul İstiklal Caddesi’ndeki müze de yer aldı. Sonrasında ise şehrin Anadolu Yakası’nda ikinci bir İllüzyon Müzesi daha açıldı. Müzeler açıldığı günden beri özellikle de sosyal medyada oldukça popüler hale geldi.

İstanbul İllüzyon Müzesi nerede?

illüzyon müzesi

İstanbul’da iki adet İllüzyon Müzesi bulunuyor. Bunlardan biri Avrupa Yakası’nda diğer ise Anadolu Yakası’nda.

Avrupa Yakası’ndaki İstanbul İllüzyon Müzesi, İstiklal Caddesi üzerinde Asmalımescit’te yer alan Namlı Han’ın içerisinde hizmet veriyor. İstiklal Caddesi’ndeki müzenin açık adresi ve konumu şu şekilde;

Asmalı Mescit, İstiklal Cd. No:180 D:4B, 34430 Beyoğlu/İstanbul

Konum linki

Anadolu Yakası’ndaki İstanbul İllüzyon Müzesi ise Emaar Square Alışveriş Merkezi’nin içerisinde yer alıyor. AVM’nin içerisinde bulunan müzenin açık adresi ve konumu ise;

Ünalan, Emaar Square Mall, Libadiye Cd. No:88, 34700 Üsküdar/İstanbul

Konum linki

Araç Kiralama

İstanbul İllüzyon Müzesi’ne nasıl gidilir?

Avrupa Yakası’nda yer alan İstanbul İllüzyon Müzesi’ne ulaşım oldukça kolay. Müzeye M2 metro hattının Şişhane durağında indikten sonra yalnızca 5 dakikalık yürüme mesafesi ile ulaşabiliyorsun. Ayrıca ulaşım için tercih edebileceğin bir diğer alternatif de Karaköy’den tünele bindikten sonra, müze tünel çıkışından 1 dakika uzaklıkta yer alıyor. İstiklal Caddesi’nde müzenin yakınından geçen İETT otobüs hatları ise şu şekilde; 30D, 32T, 46Ç, 47E, 54E, 66, 89C, 97T

Anadolu Yakası’nda yer alan İstanbul İllüzyon Müzesi’ne ulaşım için ise Emaar Square AVM’ye ulaşım sağlaman gerekiyor. Emaar Squar AVM’ye M4 (Kadıköy-Kartal) metro hattını kullanarak Göztepe durağında inebilir, buradan ise yaklaşık 10 dakika yürüyerek ulaşabilirsin. Metrobüs ya da Marmaray’ı tercih edeceksen yine M4 metro hattına aktarma yapıp. Göztepe İstasyonu’ndan inebilirsin. Kadıköy sahilden kalkıp direkt Emaar Square AVM’nin önünden geçen İETT otobüs hatları ise şu şekilde; 15 SK ve 15 ÇK.

İstanbul İllüzyon Müzesi giriş ücreti ne kadar?

illüzyon müzesi

2024 İstanbul İllüzyon Müzesi giriş ücretleri;

  • 18-64 yaş arası 340 TL
  • Öğrenci 220 TL
  • 0-4 yaş arası ücretsiz
  • Çocuk 5-16 yaş 220 TL
  • Aile pakati 2 yetişkin+ 2 çocuk veya 1 yetişkin+ 3 çocuk 980 TL
  • Öğretmen 300 TL
  • 65 yaş üstü 300 TL

İstanbul İllüzyon Müzesi ziyaret saatleri

Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası’nda bulunan her iki İllüzyon Müzesi’nin çalışma günleri ve saatleri şu şekilde;

Pazar-Perşembe: 11:00-20:00 (Son giriş 19:15), Cuma-Cumartesi: 11:00-21:00 (Son giriş 19:15)

Müzede seni neler bekliyor? - İllüzyon odaları

Vortex Tüneli

illüzyon müzesi

Burası müzenin en ilgi çeken aynı zamanda en eğlenceli bölümlerinden biri. Sabit bir yerde dururken, etrafında hareket eden silindir sebebiyle hareket ediyormuş hissine kapılacağın bir oda esasında Vortex Tüneli. Kendini tünelin içinde hareket ediyor gibi hissettiğin için baş dönmesi ve kontrol kaybı yaşaman mümkün.

Ames Odası

Sosyal medyada en sık karşılaşılan odalardan biri Ames Odası. Bu oda daha çok fotoğraf çekimleri için tercih ediliyor. Çünkü illüzyon sayesinde odanın bir köşesinde duran kişi bir dev gibi görünürken, odanın diğer köşesindeki kişi ise küçücük görünüyor.

Tepetaklak oda

illüzyon müzesi

Burası da tıpkı Ames Odası gibi eğlenceli fotoğraf karelerine ev sahipliği yapan bir yer. Odanın içerisinde düz durmana rağmen odanın 90 derecelik farklı görünümü seni odada baş aşağı ya da duvara asılı gibi görünmeni sağlıyor.

Karmaşık Silindir

Karmaşık Silindir herhangi bir nesnenin aynanın önündeki kutuya yerleştirilmesi ile ortaya çıkan illüzyona şahit olabileceğin bir oda. Bu odada kutuya yerleştirdiğin nesne, görüş açısına bağlı olarak nesnenin dikdörtgen ya da silindir görünmesini sağlıyor.

Sonsuzluk Odası

Sonsuzluk Odası isminden de anlaşılacağı üzere, optik illüzyonla sonsuz bir mekan algısının yaratıldığı bir oda. Bunu da odanın bütün duvarlarına yerleştirilen boy aynaları ile sağlıyor.

Tabaktaki Kafa

Burası müzenin vücudunun gizlendiği bölüm sayesinde başının sanki bir tabağın içerisindeymiş gibi göründüğü bölüm. Oldukça basit bir illüzyon tekniği olmakla birlikte fotoğraf çekimleri için sık sık tercih ediliyor.

Kaleydoskop

Çiçek dürbünü olarak da bilinen ve dürbünden bakıldığında rengarenk çiçekleri görebildiğin kaleydoskop, İllüzyon Müzesi’nde çok sayıda ayna ile sağlanıyor ve aynadan baktığında kendinden onlarca görebiliyorsun.

Beuchet Sandalyesi İllüzyonu

illüzyon muze

Ortada herhangi bir sandalye olmamasına rağmen tahta direk ve köşesindeki mini oturma alanı sayesinde sanki odada bir sandalye varmış gibi bir algı oluşturan bir illüzyon bölümü. Bu bölümde genelde bir kişi otururken, odada bulunan diğer kişide yaratıcılığına göre ilginç fotoğraf kareleri ortaya çıkarabiliyor.

Fotoğraf İllüzyonları

Müzenin ilgi gören bölümlerinden biri de burası. Burada uygulanan illüzyonlar, esasında var olmayan nesnelerle ilgili zihnini şaşırtacak algılar oluşturmak üzerine. Oldukça ilgi çekici olan Fotoğraf İllüzyonları bölümünü müze ziyaretinde mutlaka görmelisin.

Akıl Oyun Odaları

Hem çocuklar hem de yetişkinler için eğlenceli olabilen bölümlerden biri Akıl Oyun Odaları. Burada zorluk derecesine ve yaşa bağlı olarak farklı oyunlar oynanıyor. Bu odalarda çocukların bilişsen düşünme becerilerinin artırılması hedefleniyor.

Not: Yazıda yer alan görsellerin bir kısmı müzenin resmi internet sitesinden alındı. 


ipekincir
İpek İncir
361 Yazı
Marmara Üniversitesi Reklam bölümünde yüksek lisans yaptı. Eğitimini tamamlamak için bir süre Londra’ya gitti. Otomotiv, sağlık, turizm sektörü gibi birçok farklı alanda içerik üretti. Şimdi ise Enuygun ekibinin bir parçası olarak seyahat yazıları yazıyor.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN