Tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Çorum, M.Ö 2000 yılından sonra Hititler Anadolu’ya gelerek burada bir devlet kurup ismine Hati Ülkesi diyorlar. Çorum Hititlerden sonra Frig, Pers, Pontus Krallığı ve Bizans gibi farklı farklı imparatorlukların egemenlik sürdüğü bir şehir olarak karşımıza çıkıyor. Malazgirt ve Danişment savaşlarından sonra Selçuklu ve Osmanlı hakimiyetine giren şehirde o dönemin izlerine rastlanır. 

Osmanlı dönemine ait birçok esere sahip olan Çorum’da Osmanlı ve Selçuklu döneminin kalıntılarına rastlamak Osmanlı mimarisine şahit olmak için doğru adres olan şehir aynı zamanda birbirinden güzel yemekleriyle de adını duyuruyor.  Çorum’a gitmek için avantajlı otobüs bileti bulmak isterseniz linke tıklayabilirsiniz.

1. Çorum Kalesi

corum-kalesi

Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesine konu olmuş kalenin tam olarak ne zaman yapıldığı bilinmese de, 17. yy’da Çorum’a gelen Evliya Çelebi, kalenin Sultan Kılıç Arslan tarafından yaptırıldığını söylediği bilgilere ulaşılmaktadır. Bu nedenle kalenin bir Selçuklu yapısı olduğu düşünülür. 1800’lü yıllarda Çorum’a gelen Ainsworth ise kaleyi Kanuni Sultan Süleyman tarafından yapıldığını öne sürmüştür. Kalenin yapımında ise Roma-Bizans döneminde kullanılan devşirme taşlar, moloz ve kesme taşlar bulunur. M.S. 1577’ye kale ile ilgili bazı yazılı belgelere ulaşılmıştır. Bu belgelere göre ise kale Bizans dönemine ait olduğu söylenmektedir. Kale kapısından içeri girildiğinde sağ ve sol tarafta iki adet oda bulunuyor. Soldaki oda kale muhafızlarına aitken sağdaki oda ise zindan olarak kullanıldığı biliniyor. Kalenin içerisinde yer alan bir adet cami ve 42 adet konut günümüzde de varlığını korumaya devam ediyor. Kaleye merkezden kalkan toplu taşıma araçlarıyla ulaşılıyor.

Açık olduğu saatler

  • Hafta içi her gün 08.00-18.00

  • Hafta sonları kapalı 

Konum Linki

2. Saat Kulesi

saat-kulesi

Çorum Saat kulesi hem sembolik hem de tarihi bir anlam taşıyor. Saati  İstanbul’da Ali Suavi olayını bastıran Yedisekiz Hasan Paşa tarafından inşa ettiriliyor. 1984 yılında hizmete sunulan saat kulesi minare tarzında inşa edildiği için diğer saat kulelerinden farklı olarak karşımıza çıkıyor. Kulenin güney tarafına açılan kemerli kapı üzerinde, 8 satırlı ve satırları arasında cetvelli bir kitabe bulunuyor. Kulenin yapımında sarı renkli kesme kum taşları kullanılmış olup, sekizgen ayaklıktan Türk üçgeni şekilli bir pabuç gövdeye geçilen kulenin üzeri kurşun kubbe ile örtülü. Saat kulesinin dört bir çevresinde saat kadranı bulunuyor. Saat kulesinin tepesine çıkmak için kemerli kapıdan geçerek 81 adet merdiveni çıkmanız gerekiyor. Kulenin yüksekliği yaklaşık 27,5 metre olup Osmancık, İskilip ve Gazi Caddelerini birleştiriyor.

Konum Linki

3. Alacahöyük Müzesi

alacahoyuk-muzesi

Çorum müzesinin devamı olan Alacahöyük müzesi 1940 yılında kapılarını açıyor. Alacahöyük Müzesi'nde 1935 yılında Alacahöyük kazılarında bulunan tarihi eserler sergileniyor. Müzede Kalkolitik, Eski Tunç Çağı , Hitit ve Frig dönemi eserleri bulunuyor. Aynı zamanda Alacalı Pazarlı Ören Yeri kazısında bulunan Frig dönemine ait eserler Alacahöyük Müzesi'nde meraklılarıyla buluşuyor. 1935 yılında yapılan kazılarda  4 farklı uygarlık olan Helenistik, Roma, Bizans ve Selçuklu-Osmanlı dönemine ait eserlere rastlanıyor.

Açık olduğu saatler

Haftanın her günü 08.30-19.00 arası ziyarete açık (Gişe kapanış saati: 18.30)

Giriş ücreti

  • 70 TL

  • Müze Kart geçerli 

Konum Linki

4. Osmancık Kalesi

osmancik-kalesi

Tarihi geçmişi oldukça eski dönemlere dayanan kalenin farklı medeniyetlerin etkisi altında kaldığını söyleyebiliriz. Bizans İmparatorluğu döneminde inşa edilmiş olsa da Selçuklu ve Osmanlı İmparatorluğu dönemlerinde de kullanılmaya devam edilmiş ve onarım görüyor. Yüksek duvarları ile dikkat çeken kale taş ve moloz malzemeleri ile inşa edilmiştir. Bölgenin savunması için inşa edilen kale, stratejik bir konumda bulunuyor. Kalenin, tarih ve arkeoloji meraklıları için ilginç bir mekan olduğunu ve aynı zamanda bölgenin tarihini daha iyi anlamak açısından önemli bir yere sahip olduğunu söyleyebiliriz. Günümüzde koruma altında bulunan Osmancık Kalesini Çorum ziyareti sırasında gezebilir ve tarihe yolculuk yapabilirsiniz.

Konum Linki

5. Sıklık Tabiat Parkı

siklik-tabiat-parki

1992 yılında piknik alanı olarak hayata geçen park 2009 yılında koruma altına alınıyor. Park Türkiye’de bir ilki temsil edip ülkemizin en büyük parkları arasında bulunuyor. Parkta 165 farklı türde 500 adet fidanın dikildiği botanik bahçesinde tüm bitkileri bir arada görme imkanı bulabilirsiniz. Sıklık Tabiat Parkında; tanıtım merkezi, seyir kulesi, ahşap çay bahçesi, fauna tanıtım alanı, botanik bahçesi kır lokantası ve çeşme bulunuyor. 50 dönüm gibi geniş bir alana yayılan Fuana Tanıtım Alanında karaca, geyik, yaban koyunu ve keçi gibi türleri bir arada görebilirsiniz.

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 08.00-22.00 

Konum Linki

Yazar Notu: Sıklık Tabiat Parkının tam olarak keyfini çıkarmak için bir gününüzü ayırmanızı öneriyoruz. Parka gelirseniz Kartal tepesine çıkıp muazzam doğa manzarasını ziyaret etmenizi öneriyoruz.

6. İskilip Kalesi

iskilip-kalesi

Çorum merkezde yer alan kale Osmanlı döneminde inşa edilse de etrafındaki kaya mezarlarının Bizans dönemine ait olduğu biliniyor. Kale, Kızılırmak kenarında bulunduğu için mükemmel bir manzaraya sahip olduğunu söyleyebiliriz. Kalenin keyfini çıkarmak için yarım gününüzü ayırmanızı öneriyoruz.

Konum Linki

 7. İncesu Kanyonu

incesu-kanyonu

Halk arasında Uzungeçit olarak adlandırılan İncesu Kanyonu  iki tarafında kayalar bulunan ve bu kayaların üzerinde Helenistik döneme ait duvar kabartmaları, su sarnıçları ve hatıl oyukları bulunan tarihi bir kanyon olarak karşımıza çıkıyor. Kanyondan içeriye girdikçe bir buçuk metre uzunluğunda Kybele Kabartması ile karşılaşıyorsunuz. Bu kabartma taht üzerine oturmuş aslan yavrusu tutan tanrıçayı temsil ettiğini biliniyor. Kabartma diğer Helenistik kabartmalar arasında en büyüğü olduğu bilinir. İncesu Kanyonu 12 kilometre uzunluğa sahip olup rafting, trekking ve doğa sporu severlerin de tercih ettiği yerler arasında bulunuyor.

Çalışma Saatleri

  • 06.00-21.00 

Konum Linki

8. Kargı Yaylası

kargi-yaylasi

Şehir merkezine 140 km uzaklıkta bulunan Kargı Yaylası içerisinde yapısı bozulmamış yayla evlerinin eşsiz güzelliğine tanık olabilirsiniz. Yöreye özgü bitki örtüsü ve su kaynaklarıyla ünlü olan yayla temiz havada güzel bir hafta sonu geçirmek için ideal yerlerden biri olabilir. Görenleri kendine hayran bırakan eşsiz güzellikteki Kargı Yaylası görmeden dönmemenizi öneriyoruz.

Konum Linki

9. Koyunbaba Köprüsü

koyunbaba-koprusu

Osmancık’ın simgesi haline gelen bu tarihi köprü Kızılırmak üzerinde yer alıyor. Farklı mimarisi ile görenleri kendine hayran bırakan köprünün harika bir manzaraya sahip olduğunu söyleyebiliriz. Huzurlu bir atmosfere sahip olan köprü Osmancık ilçesinde bulunuyor. Köprüyü ziyaret etmek istiyorsanız şehir merkezinden kalkan minibüsler ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Günün her saati açık olan köprüyü ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

 Konum Linki

10. Kubbeli Cami

kubbeli-cami

1697-1784 yılları arasında Kubbeli mescidi olarak hizmet verirken 1921-1922 yılları arasında restore edilerek camiye çevrildi. Caminin yapımında Çorum ilinin diğer yapılarında gördüğümüz sarı renkli kesme kumtaşı kullanılıyor. Caminin kubbe tarafında bitkisel motifli bir göbek yer alırken kapılardan birinde ‘’Sene 1340’’ yazısı yer alıyor.

Konum Linki

11. Çatak Tabiat Parkı

catak-tabiat-parki

Karaçam ve sarıçam ağaçlarının olduğu park 1984 yılından beri varlığını korumakta. Huzur veren atmosfere sahip olan parkın bünyesinde yürüyüş yapabilir veya sevdikleriniz ile hazır yiyecekler eşliğinde piknik yapabilirsiniz. Yerel halk tarafından çok sevilen parkın içerisinde tilki, tavşan, kurt, farklı kuş türlerine rastlanmaktadır. Büyük bir alana yayılan Çatak Tabiat Parkı şehir merkezine 22 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Konum Linki

12. Karaca Yaylası

karaca-yaylasi

Kamp severlerin ilk tercihleri arasında yer alan Karaca yaylasında trekking yapabilir veya 15 kilometre uzunluğundaki ormanlık parkur alanında yürüyüş yapabilirsiniz. Çam ağaçları ile çevrili huzurlu bir atmosfere sahip olan yayla özellikle yaz aylarında bölge halkı tarafından piknik yapmak veya kamp yapmak için tercih ediliyor.

 Konum Linki

13. Hattuşa Antik Kenti

hattusa-antik-kenti

Birçok medeniyete ev sahipliği yapmanın yanı sıra aynı zamanda Hitit İmparatorluğuna başkentlik yapan kent geniş bir alana yayılıyor. 1984 yılında yapılan kazı çalışmalarında dünyada yazılan ilk yazılı anlaşma tabletlerine burada rastlandığını söyleyebiliriz. Geniş bir alana yayılan Antik Kentin yukarı şehir adlandırılan kısmında tapınaklar ve kutsal yapılar yer alırken, önemli olarak kabul edilen Aslanlı kapı ve Kral kapıda bu bölümde bulunuyor. Kazılarda elde edilen bilgilere göre Hitit Kralının Anitta oluğu bilinen şehir yaklaşık olarak 400 sene Hitit İmparatorluğuna başkentlik yapıyor. 1986 yılında UNESCO Dünya Miras Listesine giren kent yerli ve yabancı birçok turistin dikkatini çekiyor.

Açık olduğu saatler

Haftanın her günü 08.30 - 19.00 saatleri arasında açık. (Gişe kapanış saati 18:30)

Giriş Ücreti

  • 50 TL

  • Müze Kart geçerli 

Konum Linki

Yazar Notu: Hattuşa’ya gelmeden önce Muazzez İlmiye Çığ’ın Hititler ve Hattuşa kitabını okumanızı öneririz.

14.  Abdullah Yaylası

abdullah-yaylasi

Çorum’a 114 kilometre uzaklıkta bulunan ve Çorum’un en yüksek dağı olarak kabul edilen Köse Dağında bulunan Abdullah Yaylası yemyeşil doğası ile görenleri kendine hayran bırakacak güzellikte. Yaylada 12 kilometre uzunluğunda trekking ve atlı doğa turizmi yapılacak parkur alanlarının yanı sıra 22 yataklı bir tesis bulunuyor. Yaylada aynı zamanda 120 kişi kapasiteli bir restoran ve 1000 kişinin piknik yapabileceği bir piknik alanı bulunuyor.

Konum Linki

Yazar Notu: Yaylaya giderken aracınızı dikkatli kullanmanızı öneriyoruz. Yolların çok virajlı ve dar olduğunu söyleyebiliriz.

15. Pir Baba Parkı

pir-baba-parki

Yerel halk tarafından çok sevilen ve tercih edilen park Çorum merkezde yer alıyor. Parkın içerisinde belediye tarafından işletilen bir kafe ve çocuk oyun alanları bulunuyor. Kermeslere de ev sahipliği yapan parkı Çorum ziyaretiniz sırasında dinlenmek için uğramanızı öneriyoruz.

 Konum Linki

 16. Obruk Barajı

obruk-baraji

Günümüzde yerli ve yabancı turistler tarafından sık sık ziyaret edilen Obruk Barajı içerisinde sahip olduğu biyolojik çeşitlilik ile de dikkat çekiyor. Barajın ön tarafında sevdikleriniz ile piknik yapabileceğiniz veya anı ölümsüzleştirerek manzara fotoğrafı çekebileceğiniz noktalar bulunuyor. Obruk Barajının doğa severlerin vazgeçemediği noktalardan biri olmasının nedeni de her sene milyonlarca kuş barajı ziyaret ediyor.

Konum Linki

17. Yazılıkaya Tapınağı

yazilikaya-tapinagi

Hattuşa döneminden kalan açık hava tapınağı şehrin dışında yüksek kayalık bölgenin arkasında yer alıyor. Eski dönemlerde insanların inandığı 90’dan fazla Tanrı, Tanrıça, hayvan ve hayal ürünü yaratıkların hepsi kayaların üzerine çizilmiştir. Hitit dini törenlere göre yeni yıl zamanı ve ilkbahar döneminde bütün tanrılar bir araya gelir ‘’Fırtına Tanrısının’’ evinde buluşurlardı. Bu şenliklerde tüm tanrılar Yazılıkaya Tapınağına getirilir ve bütün tanrıların bir arada olması sağlanırdı.

Konum Linki

18. Şapinuva Ören Yeri (Ortaköy)

sapinuva-oren-yeri-ortakoy

Hitit uygarlığının en önemli kentleri arasında yer alan Şapinuva, Alaca Ovası ve Göynücek arasında bulunuyor. Bulunduğu konum nedeniyle hem askeri hem de dini bir merkez olarak stratejik konumda olduğunu söyleyebiliriz. Ortaköy’de yapılan kazılarda Hattice, Hurrice ve Akadce gibi dini, idari, ve fal içeren 4.000’e yakın çivi yazılı tablet bulunuyor. Dönemin sosyal, siyasal ve ekonomik hayatına ışık tutan bu eserleri Çorum ziyaretiniz sırasında görmenizi öneriyoruz.

Konum Linki

19. İskilip Kaya Mezarları

iskilip-kaya-mezarlari

Roma dönemine ait kaya şeklinde olan mezarlar İskilip merkezde yer alıyor. Mezarlarının iki sütunlu dikdörtgen bir girişi bulunuyor. Girişte başlıklar üzerinde oturur halde birer aslan figürü göze çarpıyor. Geçmişten günümüze kadar gelen mezarlıkları görmeden dönmemenizi öneriyoruz.

Konum Linki

20. Murad-ı Rabi Cami (Ulucami)

murad-i-rabi-cami-ulucami

Caminin Selçuklu sultanı 3. Alaattin Keykubat tarafından yaptırıldığı düşünülür. Cami 2. Beyazıt döneminde meydana gelen deprem sırasında hasar görür ve ünlü mimar Mimar Sinan tarafından restore ediliyor. 4. Murat Erivan Seferine giderken Çorum’da konaklamış camiyi tekrar tamir ettirerek medrese yaptırılmıştır. 1970 yılında deprem sırasında cami tekrar hasar görmüş ve tekrar restore edilmiştir. Günümüzde bazı eklemeler yapılan Ulucami’nin orjinal mimarisi korunarak restore edilmiştir.

Konum Linki

21. Boğazköy Müzesi

bogazkoy-muzesi

1966 yılında kapılarını açan müzede Hattuşa kazılarından bulunan eserler sergileniyor. Müzenin giriş bölümünde Hitit dönemine ait eserlere yer verilirken müzede, kalkolitik, Eski Tunç , Frig , Roma ve Bizans dönemine ait eserlerde bulunur. Müzenin ikinci sergi salonunda ise Azur Ticaret Kolonileri Çağı ile Eski Hitit dönemine ait testiler ve kazı fotoğrafları bulunuyor

Açık olduğu saatler

Haftanın her günü 08.30 - 19.00 saatleri arasında açık. (Gişe kapanış saati 18:30)

Giriş Ücreti

  • 70 TL

  • Müze Kart geçerli 

Konum Linki

22. Velipaşa Hanı

velipasa-hani

Veli Paşa tarafından yaptırılan han, 1914’te çıkan bir yangında tamamen yanmıştır. Han  1915-1916 yılları arasında yeniden inşa edilirken iki katlı olarak inşa ediliyor. Osmanlı Dönemi mimarisinin izlerini yansıtan han uzun yıllar boyunca işletme olarak kullanıldı. Daha sonra aslına uygun olarak restore edilen han 2018 yılından beri turizme açılıyor. Handa geleneksel lezzetlerin tadına bakabileceğiniz birçok işletme ve kafe bulunuyor. Bunlardan bazılarının belediyeye ait olduğunu da söyleyebiliriz.

Konum Linki

23. Çorum Park

corum-park

Çorum şehir merkezinde yer alan Çorum Parkı, şehrin yoğunluğundan kaçıp doğayla iç içe olmak isteyenler için mükemmel bir kaçış noktası olabilir. Parkın çevresi yeşillikler ile çevrili olup parkta piknik yapabilir, yürüyüş yapabilir veya sevdiklerinizle birlikte keyifli dakikalar geçirebilirsiniz. Park içinde bulunan kafeden kahvenizi alıp huzur dolu ortamda kitabınızı okuyabilirsiniz. Çorum parkı aynı zamanda yaz aylarında çeşitli konserlere ve festivallere de ev sahipliği yapıyor.

Konum Linki

24. Çorum Atlıspor Kulübü

corum-atlispor-kulubu

Temel binicilik eğitimi, temel okçuluk eğitimi, hippoterapi gibi eğitimler veren kulüp 2019 yılından beri misafirlerine hizmet veriyor. Tesise girişler ücretsiz bir şekilde yapılıyor. Kulübü dilediğiniz gibi gezebilir, aktiviteler hakkında bilgi alabilirsiniz. Doğa ile baş başa vakit geçirebileceğiniz kulübe Çorum ziyaretiniz sırasında uğramanızı öneriyoruz.

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 09.30-19.00 

Konum Linki

25. Koyunbaba Türbesi

koyunbaba-turbesi

Türbenin tam olarak inşa tarihi bilinmese de Osmanlı dönemine ait eserlerde bulunan özellikler türbede de yer aldığı için Osmanlı döneminde inşa edildiği kabul edilir. Klasik Osmanlı eserlerinde olan tek oda, basit tasarım ve dış cephenin süslü oluşu bu türbede de karşımıza çıkıyor. Türbeyi genellikle sessizlik ve huzur arayanların ziyaret ettiğini söyleyebiliriz. Çorum ziyaretiniz sırasında hem tarihi hem de kültürel bir deneyim yaşamak için türbeyi ziyaret etmenizi öneriyoruz.

Konum Linki

26. Atatürk Evi Müzesi

ataturk-evi-muzesi

Müze, 1930 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün Çorum’u ziyareti sırasında kendisine hediye edilen bir evin müzeye dönüştürülmesi ile kuruluyor. Çorum merkezde yer alan müze Türkiye'nin ilk milli müzesi olarak kabul edilir ve Atatürk'ün Çorum'u ziyareti sırasındaki anıları anlatılır. Müzede, Atatürk'ün Çorum'u ziyaret ettiği döneme ait özel eşyaları, fotoğrafları, belgeleri ve diğer tarihi eserler bulunurken, bu eserler günümüze kadar bozulmadan gelmiştir.

Konum Linki

Yazar Notu: Müze restore edildiği için geçici olarak kapalı.

27. Hacıhamze Kalesi

3. Ahmet tarafından 1723 yılında inşa ettirilen kalenin içerisinde cami, medrese, han ve hamamın yer aldığı bir külliye bulunur. Kale yeterince korunmadığı için doğu kapısı yıkılınca kapı yerine evler inşa edilirken, kuzey kapısı hala bulunuyor.

 Konum Linki

28. Gölpınar Hitit Barajı

Belediye tarafından çevre düzenlemeleri ve peyzaj mimari yapılarak düzenlenen baraj hem yerli halk hem de turistler tarafından muhteşem bir gezi noktası olarak kabul ediliyor. Barajın içerisinde sergi alanları, yöresel ürün satış noktaları ve hediyelik eşya satış noktaları bulunuyor. Belediye tarafından yapılan bitkilendirmeler sonucunda Hitit Ormanı ve Hitit Usulü tarım alanları yapılıyor. Çorum gezini sırasında buraya yarım gününüzü ayırmanızı öneriyoruz.

Konum Linki

29. Ali Paşa Hamamı

Erzurum Beyi Ali Paşa tarafından 1573 yılında yapılan hamam, 1943 yılına kadar vakıflar tarafından işletiliyor. 2005 yılından sonra özel kişilerin satın aldığı hamam Çorum’un en büyük hamamı olarak biliniyor. 2008 yılında restore edilen Ali Paşa Hamamı Çorum Saat Kulesinin hemen yanında yer alıyor.

Açık olduğu saatler

  • Her gün 07.00-23.00 

Konum Linki

30. Saklısu Kanyonu

Yeşil vadiler ve kayalık yamaçlar arasına gizlenmiş, içinden akan dere ve çevresindeki doğal güzellikleri ile ünlü olan kanyon ziyaretçilerine tam bir görsel şölen yaşatıyor. Bölge özellikle doğa yürüyüşleri, fotoğrafçılık ve doğa severlerin vazgeçemediği destinasyonlar arasında.Kanyona gelen ziyaretçiler, doğa yürüyüşleri yapabilir, dere kenarında piknik yapabilir ve çevresindeki manzaraların fotoğraflarını çekebilirler. Kanyon, sessiz ve huzurlu bir atmosfer sunarak, doğa ile baş başa vakit geçirmek isteyenler için ideal bir yer olarak biliniyor.

Konum Linki

31. Hıdırlık Cami

Manevi olarak huzuru hissedeceğiniz şehir merkezinde bulunan Hıdırlık tepesinde yer olan cami Hıdıroğlu Hayrettin tarafından yaptırılıyor. Camide toplamda 3 kitabe bulunuyor. Bunlar ‘’Sene 1307(1889), ‘’Hıdırlık Cami 1307(1889)’’, ve  ‘’Sene 1308(1890) kitabeleri olarak bilinir. Camide Suheybi Rumi, Ubeyd Gazi, Elhac Yusufğu Bahri ve Kerebi Gazi’nin türbeleri bulunuyor. Ayrıca caminin çevresinde çok sayıda türbe ve mezara rastlanır.

Konum Linki

32. Mecitözü Hükümet Binası

Tarihi hükümet binası İskipli İsmail Beyin Mecitözü Kaymakamlığı sırasında kasaba halkının yardımı ile yapıldığı biliniyor. Binanın salon ve bazı odalarının tavanları ahşap ve göbekli bir yapıya sahip. Günümüze kadar orjinalliğini koruyan bu kısımları Çorum ziyaretinizde görmenizi öneriyoruz.

Konum Linki

33. Hacı Hüseyin Cami

Çorum il merkezinde yer alan bu tarihi caminin, 16. yüzyılda Osmanlı döneminde inşa edildiği tahmin ediliyor. Yapım tarihi kesin olarak bilinmese de cami Osmanlı mimarisi ve sanatının önemli özelliklerini günümüze kadar taşıyor. Osmanlının dönemi karakteristik özelliklerini taşıyan cami dönemin estetik anlayışını yansıtıyor ve genellikle ahşap süslemeleri ve Osmanlı dönemine özgü mimari detayları ile dikkat çekiyor. Cami, adını yanındaki Hacı Hüseyin Türbesi'nden alıyor ve türbe ile cami bitişik olup ve aynı tarihsel döneme ait oldukları bilinir. Hacı Hüseyin Türbesi, ziyaretçilere tarihi ve kültürel bir deneyim sunar.

Konum Linki

34. Kerebi Gazi Türbesi

Türbenin tam olarak ne zaman yapıldığı bilinmese de Osmanlı İmparatorluğu döneminde inşa edildiği tahmin ediliyor. Türbe ismini İslam'ın ilk dönemlerinde yaşamış ve İslam'ı yaymak için savaşan Kerebi Gazi’den alır ve burası mezarının bulunduğu yer olarak kabul edilir. Geleneksel Osmanlı mimarisi özelliklerini taşıyan yapı; ahşap çatılı, tek odalı ve basit bir tasarıma sahip olup türbenin dış cephesi dekoratif detaylarla süslendiği gözlenir. Hem yerel halk hem de ziyaretçiler için sıklıkla ziyaret edilen türbe hem dini hem de tarihi bir mekân olarak önemini koruyor.

Konum Linki

35. Osmancık Kent Park

Osmancık ilçe merkezinde bulunan park hem yerli halkın hem de şehir dışından gelen ziyaretçilerin huzur bulduğu bir destinasyon olarak karşımıza çıkıyor. Parkın içerisinde ruhunuzu dinlendirebileceğiniz bir gölet bulunuyor. Göletin içerisinde bulunan kuğuları ve ördekleri izlerken ruhunuzu dinlendireceğinize inanıyoruz. Çocuklu ailelerin çok sevdiği parkın içerisinde çocuk oyun alanları, spor severler için basketbol ve futbol gibi aktivite alanları bulunuyor. Doğanın tadını çıkarmak, dinlenmek ve sevdiklerinizle keyifli zaman geçirmek isteyenler için mükemmel bir seçenek olan parka Çorum ziyaretiniz sırasında uğramanızı öneriyoruz.

Konum Linki

Çorum gezinizden sonra sıradaki rota önerimiz Ankara. Birbirinden güzel keşifler için Ankara’da gezilecek yerler yazımıza tıklayabilirsin.

Otobüs Bileti


ipekincir
İpek İncir
363 Yazı
Marmara Üniversitesi Reklam bölümünde yüksek lisans yaptı. Eğitimini tamamlamak için bir süre Londra’ya gitti. Otomotiv, sağlık, turizm sektörü gibi birçok farklı alanda içerik üretti. Şimdi ise Enuygun ekibinin bir parçası olarak seyahat yazıları yazıyor.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN