Bakırköy, İstanbul’un zengin bir geçmişe sahip tarihi ilçelerinden biri. Antik döneme dayanan bir tarihi olan Bakırköy’de gezilecek yerlerin sayısı da bir hayli fazla. Bakırköy deniz kıyısında olan konumu nedeniyle tarih boyunca deniz kıyısı yerleşimine sahip olmuş, deniz ticareti ve balıkçılık açısından canlı bir liman bölgesi işlevi görmüş. Tarih boyunca Romalılar, Bizanslılar, Osmanlılar ve Cumhuriyet döneminin izlerini taşıyarak günümüze ulaşmış. 

Bakırköy, modern bir ilçe olup tarihi izlerini taşımaya devam ediyor. Tarihi dokusu, eski binaları, kiliseleri ve anıtsal yapıları ile hem yerel halka hem de ziyaretçilere zengin bir kültürel miras sunuyor. İstanbul’un tarihi ve kültürel zenginlikleriyle dolu ilçesi olan Bakırköy, hem meydanı hem de Bakırköy’e bağlı olan Florya, Yeşilköy gibi semtlerinin doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini cezbediyor. 

O halde Bakırköy’de gezilecek yerler listesini birlikte keşfetmeye başlayalım.

1-Bakırköy Botanik Parkı

Bakırköy Botanik Parkı havadan görünümü

Şehrin içinde adeta yeşil bir vaha olan Bakırköy Botanik Parkı’nda çok çeşitli bitki türleri, doğayla iç içe yürüyüş ve ailenizle küçük piknikler yapabileceğiniz yeşil piknik alanları ve doğal göletler bulunuyor. Ayrıca çocukların keyifle vakit geçirebileceği çocuk oyun alanları da var. Türkiye’nin en yüksek oyun kulelerinin Bakırköy Botanik Parkı’nda yer alması burayı çocukların favori oyun alanlarından birisi yapıyor. 

Açık olduğu saatler: Haftanın her günü 24 saat açık.

Konum Linki

Yazar Notu: Bakırköy Botanik Parkı’na metro, metrobüs, otobüs seçenekleri ile ulaşmak mümkün.

2-Hilmi Nakipoğlu Kamera Müzesi

Hilmi Nakipoğlu Kamera Müzesi iç görünümü

1948 doğumlu Hilmi Nakipoğlu’nun fotoğraf çekme tutkusu siyah beyaz fotoğrafları basmakla başlamış. Zamanla toplamaya başladığı fotoğraflar ve fotoğrafçılıkla ilgili koleksiyonları korumak ve çocuklara, gençlere tanıtmak amacıyla 1997 yılında Bakırköy’de Kamera Müzesi’ni kurmuş. Müzede tarihleri 1896 yılına kadar dayanan fotoğraf makineleri ve eski fotoğraflar sergileniyor.

Fotoğrafların ve fotoğraf çekme ekipmanlarının tarihine dair merak ettikleriniz varsa bu değerli koleksiyon müzesini mutlaka Bakırköy’de gezilecek yerler listenize alın. 

Hilmi Nakipoğlu Kamera Müzesi 2023 giriş ücreti: 

Anasınıfı çocukları giriş ücreti : 10 TL

18 yaş altı için : 20 TL

19 yaş üstü için: 30 TL

Açık olduğu günler: Pazartesi günleri kapalı. Haftanın diğer günleri 10:00-17:00 saatleri arasında ziyarete açık.

Konum Linki

Yazar Notu: Müze Kart geçmediğini hatırlatalım.

3-Bakırköy Mazhar Osman Ruh Ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Müzesi

Bakırköy Mazhar Osman Ruh Ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Müzesi görünümü

Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 1924 yılından beri faaliyet gösteren psikiyatri, nöroloji ve nöroşirurji bölümlerindeki tarihsel ve kültürel değerlerin korunduğu, sergilendiği önemli bir müze. Müzenin koleksiyonunda hastanede görev yapmış hekimlerin ve tedavi olmuş kişilerin kullanmış olduğu tıbbı malzemeler, cihazlar ve kişisel eşyalar bulunuyor. Ayrıca müzede, hastanenin tarihine dair önemli fotoğraf, belge ve eşyalar yerini alıyor. 

Açık olduğu saatler: Hafta sonları kapalı. Hafta içi 08:00-17:00 saatleri arasında ziyarete açık.

Konum Linki

Yazar Notu: Müzeyi hastaneyi arayıp danışmadan randevu alarak ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz.

4-Veliefendi Hipodromu

Veliefendi Hipodromu görünümü

Türkiye Jokey Kulübü tarafından işletilen Veliefendi Hipodromu’nın tarihi Osmanlı dönemine dayanıyor. Sultan III.Mustafa tarafından Şeyhülislam Veliyüddin Efendi’ye hediye edilmişti. Veliyüddin Efendi, bu alanı mesire alanı olarak kullanmaya başladı ve burada kendisi için bir köşk de yaptırdı. Ölümünden sonra bir süre daha mesire alanı olarak kullanıldı. 1911 yılında Enver Paşa tarafından burası at yarışlarının yapıldığı bir hipodroma dönüştürüldü.

Burada düzenlenen en önemli yarış Gazi Koşusu'dur. Gazi Koşusu, Türkiye'nin en prestijli at yarışlarından biri olarak kabul edilir ve her yıl Haziran - Temmuz aylarında gerçekleştirilir. Ayrıca Veliefendi Hipodromu, yıl boyunca çeşitli at yarışları etkinliklerine ev sahipliği yapar. Dünyaca ünlü bir hipodrom olan Veliefendi Hipodromu’nda geceleri bile at yarışları yapılabilmektedir.

Hipodrom, geniş bir alana sahiptir ve at yarışları için gereken tüm tesislere sahip. Kapalı tribünler, açık tribünler, restoranlar, kafeteryalar, atlar için antrenman sahaları ve diğer hizmet alanları mevcut.

Veliefendi Hipodromu İstanbul’da yaşayanlar için sevdikleriyle piknik yapabilecekleri güzel bir piknik alanıdır. Burada çocuk alanları, çardaklar bulunuyor. 

Veliefendi Hipodromu 2023 giriş ücreti: Ücretsiz.

Açık olduğu saatler: Her gün 10:00-18:30 saatleri arasında ziyarete açık.

Konum Linki

Yazar Notu: Veliefendi Hipodromu’nda piknik yapmak için dilerseniz burada bulunan büfelerden alışveriş yapabilir veya kendi yiyeceklerinizi yanınızda getirebilirsiniz. Burada ateş yakmak ise yasak.

5- Florya Atatürk Deniz Köşkü

Florya Atatürk Deniz Köşkü kapalı günde görünümü

Florya Atatürk Deniz Köşkü, Türkiye'nin önemli tarihi ve kültürel mekanlarından biri. Florya Atatürk Deniz Köşkü, 1935 yılında Mustafa Kemal Atatürk için inşa edilmiş. Atatürk, bu köşkü bir dinlenme ve çalışma mekanı olarak kullanmış. Köşk, Atatürk'ün Cumhuriyet döneminde sık sık kullandığı ve özellikle yaz aylarında tercih ettiği bir konaklama yeriydi.

Florya Atatürk Deniz Köşkü, Atatürk'ün yaşamının bir parçası olarak kullanıldı. Atatürk, burada dinlendi, halkla birlikte denize girdi, çalıştı ve İngiltere kralı VIII. Edward ve Windsor düşesi Wallis Simpson gibi önemli misafirlerini ağırladı.  Atatürk'ün ölümünden sonra göreve gelen cumhurbaşkanlarından İsmet İnönü, Celal Bayar, Cemal Gürsel, Cevdet Sunay, Fahri Korutürk, Kenan Evren de köşkü yazlık olarak kullandılar.  

Köşk, ziyaretçilere açık ve günümüzde müze olarak kullanılmaktadır. İç mekanlarda Atatürk'ün dönemine ait eşyaları sergileniyor. Ziyaretçiler, burayı gezip Atatürk'ün yaşamına ve dönemine dair izler bulabilirler. Hem tarihi hem de kültürel açıdan zengin bir deneyim sunan Florya Atatürk Köşkü, ziyaretçilere ülkenin kurucu lideri ve dönemi hakkında bilgiler sunuyor.

Florya Atatürk Deniz Köşkü 2023 giriş ücreti: Müze Kart geçerli değildir.

Yetişkin bileti: 20 TL

Öğrenci bileti: 10 TL

Açık olduğu saatler: Pazartesi günleri kapalı. Kış döneminde 09.00-16.00 saatleri arasında, yaz döneminde ise 09.00-17.00 saatleri arasında ziyarete açık.

Konum Linki

Yazar Notu: Restorasyon çalışmaları sebebiyle kumsaldaki tesisler şuan bir süreliğine kapalı.

6-Florya Sahili

Florya Sahili görünümü

Bakırköy’ün en güzel sahillerinden biri de Florya sahili. Sahilde bulunan yeşil alanlarda piknik yapabilirsiniz. Ayrıca sahil boyunca yürüyüş yapabilir, bisiklet sürebilir, basketbol ve tenis sporları için ayrılan alanlarda bu sporları yapabilirsiniz. Ayrıca burada bulunan Florya Plajı’nda yazın serinlemek için denize girebilirsiniz. 

Konum Linki

Yazar Notu: Florya sahilinde bulunan dünyanın en büyük tematik akvaryumu olan Florya İstanbul Akvaryumu’nu ziyaret edebilirsiniz.

7-Florya Atatürk Ormanı

Florya Atatürk Ormanı iç görünümü

Atatürk’ün isteği ile 1936 yılında ağaçlandırılmaya başlanan Florya Atatürk Ormanı doğal güzelliğinin yanı sıra kültürel bir miras değerindedir. ‘Kent ormanı’ kavramının ilk defa kullanıldığı iki ormandan biri olan Florya Atatürk Ormanı 1936 yılından bu yana yeşeren bir tarih olarak günümüze ulaşıyor. 

Florya Atatürk Ormanı içinde ateş yakmadan piknik yapabilir, bisiklet sürebilir, çocuklar için yapılmış oyun alanlarında çocuklarınızla keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Florya Atatürk Ormanı 2023 giriş ücreti: Ücretsiz.

Açık olduğu saatler: 24 saat açık.

Konum Linki

Yazar Notu: Orman içine araçla giriş yasak. Engelli araçları girebilir. Aracınızı dışarıda bulunan park alanlarında park edebilirsiniz.

8-İstanbul Havacılık Müzesi (İstanbul Hava Kuvvetleri Müzesi)

İstanbul Havacılık Müzesi (İstanbul Hava Kuvvetleri Müzesi) iç görünümü

İstanbul Havacılık Müzesi, Türk Hava Kuvvetlerinin kuruluşundan bu yana Türkiye’nin havacılık tarihine ışık tutar. ‘Hava Müzesi’ kurma fikri ilk olarak 1918 yılında savaşlardan elde edilen ganimet uçaklar ve mevcutta bulunan Alman yapımı ancak uçuştan kaldırılmış olan çok sayıda uçakların bir arada olması nedeniyle akıllara gelmiş. Yeşilköy Tayyare İstasyonu, bu amaçla açılmış ancak 2.dünya savaşı nedeniyle kapatılmıştır. Havacılık müzesi kurma fikri 1960 yılında yeniden gündeme gelmiş. Mevcut uçaklardan birer tane korunarak 15 Mayıs 1971 yılında Türkiye’nin ilk Hava Müzesi İzmir-Cumaovası’nda açılmış. 

Başta halk tarafından yoğun ilgi duyulan müzeye zamanla ulaşım gibi sebeplerle ilgi azalmış. Daha sonra modern müzecilik anlayışıyla İstanbul’da bugünkü yerinde Yeşilköy’de 16 Ekim 1983 yılında ‘İstanbul Hava Kuvvetleri Müzesi Komutanlığı’ adıyla Havacılık Müzesi açılmış.

Türkiye havacılık tarihi boyunca kullanılan uçaklar, helikopterler, motorlar, sivil uçaklar, askeri teçhizatlar ve diğer havacılık ekipmanları burada sergileniyor. İstanbul Havacılık Müzesi, Türkiye’nin havacılık ve askeri havacılık gelişimini merak edenler için çok önemli bir kaynak sunar. 

Müzede, havacılığa ilgi duyanlar için eğitim programları, seminerler ve etkinlikler de düzenleniyor. 

İstanbul Havacılık Müzesi 2023 giriş ücreti: Müze Kart geçerli değildir. Her hafta çarşamba günleri Halk Günü olup, T.C. Vatandaşı ziyaretçileri için öğrenci bileti tarifesi uygulanır. 

Tam bilet: 60 TL

18-25 yaş arası öğrenci bileti: 30 TL

Yabancı ziyaretçi bileti: 200 TL

18 yaş altı ve 65 yaş üstü: Ücretsiz

Açık olduğu günler: Yılbaşı (1 Ocak), Ramazan ve Kurban Bayramları'nın ilk günü ve pazartesi günleri müze kapalı. Diğer günler hafta içi 09.00-17.00, hafta sonu ve resmî tatil günlerinde 10.00-18.00 saatleri arasında müze ziyarete açık.

Konum Linki

Yazar Notu:Yenileme çalışmaları nedeniyle müzenin kapalı sergileme salonları şuan ziyaretlere kapalı.

9-Bakırköy Belediyesi Sanat Evi ve Kent Müzesi

Bakırköy Belediyesi Sanat Evi ve Kent Müzesi dış görünümü

Sanata ilgi duyanlar için Yeşilköy’de güzel bir durak olan bu müze, çeşitli dönemlerden sanat eserlerine ev sahipliği yapıyor. Bu müzede Bakırköy ve Yeşilköy’ün tarihine dair eserler sergileniyor. Bakırköy Belediyesi Sanat Evi ve Kent Müzesi binası eskiden varlıklı bir Rum ailesinin malikanesiydi. Restore edilmiş olan evde zengin yerel kültürün izini süren birçok arşiv, fotoğraf ve eser sergileniyor. Ara ara geçici sergilere de ev sahipliği yapıyor. Siz de bu müzedeki sergileri gezip, sanatın tadını çıkarabilirsiniz.

Açık olduğu saatler: Her gün 08:00-20:00 saatleri arasında ziyarete açık.

Konum Linki

10- Yeşilköy Sahili 

Yeşilköy Sahili kapalı havada görünümü

Yeşilköy, deniz manzarasıyla huzurlu bir sahil şeridine sahip. Yeşilköy sahilinde yürüyüş yapabilir, bisiklet sürerek rüzgar esintisinin tadını çıkarabilirsiniz. 

Konum Linki

Yazar Notu: Yeşilköy Halkalı Caddesi’ndeki ünlü Roma Dondurmacısı’ndan dondurmanızı alarak yürüyüşünüze tatlı bir mola verebilirsiniz.

11-Bakırköy Cumhuriyet Meydanı 

Eski adı Bakırköy Özgürlük Meydanı olan Bakırköy Cumhuriyet Meydanı, Bakırköy’ün buluşma noktası. Bakırköy Cumhuriyet Meydanı sadece Bakırköy ilçesinin değil İstanbul’un da en hareketli meydanlarından biri. Sahil yolunun hemen yanında, denize yakın bir konumda yer alan meydan her daim hareketli. Şimdilerde yenilenme sürecine giren meydan pek çok açık hava etkinliğine ve konserlere de ev sahipliği yapıyor. Etrafında bulunan kafeler, restoranlar, alışveriş dükkanlarıyla her daim Bakırköy’ün simgesi ve popüler ziyaret noktası oluyor.

Konum Linki

Yazar Notu: Tıpkı Eminönü meydanında olduğu gibi burada da kuşları beslemek için yanınızda yem getirebilirsin.

12-Bakırköy Çarşı Camii 

Bakırköy Çarşı Camii ilk olarak 1601 yılında Şabanağa adında bir hayırsever tarafından yaptırılmış. Ahşap olarak yapılan bu cami zamanla harap hale gelmiş ve 1875 yılında Sultan Abdülaziz tarafından kagir bir yapıya dönüştürülmüş. 1980 yılında ise bugünkü halini alarak yerel halkın dini ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor.

Konum Linki

13-Bakırköy Surp Asdvadzadzin Ermeni Apostolik Kilisesi

Surp Asdvadzadzin Kilisesi, Bakırköy'ün tarihi kiliselerinden biri. Bakırköy’ün işlek caddelerinden biri olan Ebuzziya Caddesi’nde bulunan Surp Asdvadzadzin Ermeni Apostolik Kilisesi, Baruthane ve Zeytinburnu’ndaki demirci fabrikalarında çalışan Ermeni işçilerin talebiyle barut ustası Hovhannes Bey Dadyan tarafından 1844’de inşa edilmiş. 1847 yılında ise fermanla onarılmış. Kilise son onarımını 1999 yılında geçirmiş ve ibadete açılmış. Ermeni kiliselerinin yapısal özelliklerini merak ediyorsanız Bakırköy Surp Asdvadzadzin Ermeni Apostolik Kilisesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca bu kilisesin avlusunda Osmanlı Devleti’nde hizmet etmiş ve cemaat yaşamına katkıda bulunmuş kişilerin mezarları bulunuyor.

Açık olduğu saatler: Her gün 09:00-17:00 saatleri arasında ziyarete açık. 

Konum Linki

Yazar Notu: Kiliseyi ziyaret etmişken tam karşısındaki ciğerciden Edirne ciğeri yemenizi öneririz.

14-Bakırköy İstanbul Caddesi

Günümüzde her ne kadar yoğun araç trafiğine maruz kalsa da hala semt kimliğini çok iyi yansıtan, mahalle kültürünü yaşatan esnaf lokantaları, balıkçılarıyla Bakırköy’ün en işlek caddelerinden biri de İstanbul Caddesi’dir. Bu caddede butik alışveriş dükkanlarından alışveriş yapabilir, büfelerinden ayak üstü limonata içip serinleyebilir, esnaf lokantalarında lezzetli yemeklerin tadına bakabilirsiniz.

Konum Linki

Yazar Notu: Vedat Milör’ün de çok sevdiği Abdülkadir Restoran’da yemek yemeden caddeden ayrılmayın..

15-Zuhuratbaba Türbesi

Mistik bir hikayesi olan Zuhuratbaba Türbesi için, halk arasında üç cuma günü üst üste gidilip edilen duanın kabul olduğuna inanılır. Zuhuratbaba, İstanbul’un Bizanslılar tarafından fethi sırasında Osmanlı ordusunun su sıkıntısı çektiği anda elinde su kırbasıyla aniden ortaya çıkan genç bir adamdır. Bizans askerleri Osmanlı sularını zehirlemiş olduğu için Osmanlı ordusu susuzlukla karşı karşıyadır. Elindeki su kırbasıyla tüm Osmanlı ordusuna su içeren genç adam, savaşın kazanıldığı diğer gün şu an türbesinin olduğu yerde şehit olarak bulunur. Genç adamı kimse tanımıyordur. Bu genç adamın Allah tarafından Osmanlı askerine yardım için gönderildiği düşünülür. Zuhuratbaba Türbesi, özellikle sınav zamanlarında aileler ve öğrenciler tarafından sıkça ziyaret edilir, türbesine dilekler bağlanır. 

Açık olduğu saatler: Cuma günleri ve Ramazan Ayı’nda ziyarete açıktır.

Konum Linki

Yazar Notu: Türbenin etrafı demirlerle çevrili olduğu için dışarıdan görmek mümkün..

16-Yeşilköy Saint Etienne Katolik Kilisesi   

Yeşilköy Saint Etienne Katolik Kilisesi Bakırköy’ün dini çeşitliliğini yansıtan ve semtin tarihine dokunan önemli yapılar arasında. Kilisenin yapımına 1865’te başlanmış 1886’da ibadete açılmış. Mimari Pietro Vitalis’tir. 1894 İstanbul depreminde kilisenin taş olan kubbesi yıkılmış. Yeni kubbesi Avusturya’dan getirilen malzemelerle ahşap olarak yapılmış Kilisenin önünde bulunan heykeller ise Fransa’dan getirtilmiştir.

Açık olduğu saatler: Pazar günleri 09:15-12:20 arasında ayin nedeniyle ziyarete kapalı. Diğer günler 08:30-16:00 saatleri arasında ziyarete açık.

Konum Linki

17-Yeşilköy Simenoğlu Köşkü

Yeşilçamın birçok efsane filmine ev sahipliği yapmış Simenoğlu Köşkü, 1900’lü yıllarda dönemin padişahı II.Abdülhamit tarafından Arnavut bir aileye hediye olarak yaptırılmış.1980’li yıllarda geçirdiği restorasyon sayesinde bugün dimdik ayakta. Sevgili Dayım, Şaşkın Damat, Tosun Paşa, Şabanoğlu Şaban, Gol Kralı, Orta Direk Şaban, Süt Kardeşler, Neşeli Günler, Cafer'in Çilesi, Kanlı Nigar, Cici Kız burada çekilmiş filmler arasında. 

Konum Linki

18-Bakırköy Taş Mektep

Osmanlı dönemi yapılarından olan Bakırköy Taş Mektep, ilk olarak 1865-1874 yılları arasında şehircilik uzmanı Kont Alleon tarafından kendisi için konut olarak yaptırılmış. Yapımında kullanılan tuğlalar hemen yanındaki  tren hattının geçtiği Taş Köprü’de kullanılan tuğlalar gibi Marsilya’dan getirtilmiş. 1894 İstanbul depremine kadar Kont Alleon burada ailesiyle beraber oturmuş ancak yapı depremden dolayı hasar gördüğü için buradan taşınmış. Burası daha sonra çeşitli restorasyonlar geçirerek bugünkü haline kadar hep eğitim kurumu olarak kullanılmış. Bakırköy İlköğretim Okulu, Bakırköy Merkez İlkokulu gibi isimlerle hizmet veren yapı halk arasında daha çok Taş Mektep olarak biliniyor. Günümüzde özel bir üniversitenin yerleşkesi olarak kullanılıyor. 

Konum Linki

Yazar Notu: Bakırköy’de aynı isimle bir yapı daha bulunuyor. 1991 yılında Tarık Akan tarafından alınıp aslına uygun olarak yaptırılan ve bugün Özel Taş İlkokulu olarak hizmet veren Taş Mektep’i de dışarıdan görebilmek mümkün.

19-Bakırköy Meryem Ana Rosario Kilisesi

Bakırköy’ün dini çeşitliliğini yansıtan ve semtin tarihine dokunan önemli yapılardan biri de Bakırköy’ün Sakızağacı mahallesinde karşımıza çıkan Meryem Ana Rosario Kilisesi’dir. 1849 yılında yapıldı ancak şimdiki görüntüsüne geçirmiş olduğu restorasyonlarla 1885 yılında kavuşmuştur. Başta Latin Katolik cemaati için yapılmış ancak zamanla başka cemaatler de kullanmış. Şu anda Süryani Katolik cemaatine tahsis edilmiş durumda.

Açık olduğu saatler: Pazar günleri 09:15-12:20 arasında ayin nedeniyle ziyarete kapalı. Diğer günler 08:30-16:00 saatleri arasında ziyarete açık.

Konum Linki

 

20-Bakırköy İncirli Sosyete Pazarı

İstanbul’un en gözde sosyete pazarlarından biri İncirli sosyete pazarı Bakırköy’ün E-5’e yakın kısmında konumlanıyor. İncirli Sosyete pazarında hem uygun fiyatlı hem de çok çeşitli tekstil ürünleri bulabilirsiniz. Her mevsime uygun olarak marka ürünlerin ihracat fazlası ürünlerini ve son moda tekstil ürünlerini de bulmak mümkün. 

Eskiden sadece cumartesi günleri kurulan İncirli pazarı, yenilenen kurulum alanı ve yoğun talep üzerine Nisan 2023’ten itibaren haftanın üç günü kurulmaya başlandı. 

Açık olduğu saatler: Perşembe, cuma, cumartesi günleri 08:00-20:00 saatleri arasında açık. 

Konum Linki

Yazar Notu: İncirli sosyete pazarında genel olarak nakit alışveriş yapılır. Kart ile ödeme alan bazı tezgahlar da var ancak ortalama %10 komisyonlu fiyat uygulaması olabiliyor.

Bakırköy, deniz, tarih ve sanatın buluştuğu bir İstanbul semti olarak ziyaretçilerine 7 gün 24 saat farklı deneyimler sunuyor. Yeşilköy’de rüzgarın tatlı esintisini hissetmek, müzelerde tarihi keşfetmek, Bakırköy’ün sokaklarında sanatın izlerini takip etmek için Bakırköy’de gezilecek yerleri mutlaka gezi planlarınıza dahil edin. 

En iyi tatil ve şehir otelleri Enuygun’da!


ipekincir
İpek İncir
641 Yazı
Marmara Üniversitesi Reklam bölümünde yüksek lisans yaptı. Eğitimini tamamlamak için bir süre Londra’ya gitti. Otomotiv, sağlık, turizm sektörü gibi birçok farklı alanda içerik üretti. Şimdi ise Enuygun ekibinin bir parçası olarak seyahat yazıları yazıyor.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN