Antalya’da denize girilecek yerler

zehraerdin

Ülkemizin turizm başkenti olarak bilinen Antalya deniz, kum ve güneşin tadını çıkarmak adına en ideal rotaları bünyesinde barındırıyor. Yabancı turistlerin öncelik verdiği şehirlerin başında gelen Antalya, Akdeniz’in sıcaklığını hem kültürüne hem de birbirinden güzel koy ve plajlarına yansıtıyor.

Mağaraları, antik kentleri, şelaleleri, tabiat parkları, gece hayatını ayakta tutan eğlence mekânları ve etkileyici manzaralara sahip plajlarıyla Antalya, toplamda 640 kilometre sahil uzunluğuna sahip. Özellikle deniz turizminde lider konumda bulunan Antalya’da Belek’ten Konyaaltı’na, Kemer’den Kaş’a, Alanya’dan Demre’ye kadar birçok destinasyonu değerlendirebilirsin. Büyük bir kısmı mavi bayrak ödüllü olan Antalya plajlarını ve koylarını bu yazımızda senin için bir araya getirdik.

1. Kaputaş Plajı

Kaputaj Plajı eşsiz manzarası

Antalya’nın en popüler plajları denildiği zaman akla gelen ilk yerlerden biri olan Kaputaş Plajı, evrensel düzeyde bir üne sahip. Kaş sınırları içinde yer alan Kaputaş Plajı, Antalya seyahat planlarının da merkezinde konumlanıyor. Harika manzarası sayesinde yılın her döneminde apayrı bir güzelliğe sahip olan bu çok özel plaj, turkuaz renkli deniziyle meşhur. Plaj tam olarak kanyon arasında kaldığı için halk arasında Kanyon Ağzı adıyla da tanınıyor. Sit alanı olarak geçmesinden dolayı uzun zamandır buradaki atmosferi bozabilecek hiçbir yapılanmaya izin verilmiyor.

Denizin belli noktaları çakıl taşlarından oluşuyor. Bu nedenle deniz ayakkabısıyla gelmende yarar var. Kaş’a yaklaşık 19 kilometre uzaklıkta olan Kaputaş Plajı, konum olarak Kalkan’a epey yakın sayılır. Mavi yolculuk temalı tekne turlarının da popüler bir rotası olan Kaputaş Plajı, Antalya’nın mavi bayraklı plajları arasında. Bu arada girişlerin tamamen ücretsiz olduğu plaj, güzelliğiyle yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor. Plajda özellikle de yüksek sezonda çok fazla yabancı turiste rastlamak mümkün. Son olarak genel itibarıyla sığ olsa da 5 metreden sonra denizin hızlı bir şekilde derinleştiğini belirtelim.

Konum Linki

Giriş ücreti 

  • 35 TL

  • Şezlong 150 TL

Yazar Notu: Kaputaş Plajı, yol seviyesinin epey altında bulunuyor. Bu nedenle plaja merdivenden inmek gerekiyor.

2. Kleopatra Plajı

Kleopatra Plajı havadan görünümü

İsmini Mısır’ın efsane kraliçesi olan Kleopatra’dan alan bu popüler plaj, aynı zamanda çok sayıda mitolojik hikâyeye ev sahipliği yapıyor. Zamanında, Kleopatra ve sevgilisi Roma İmparatoru Antonius’un bu plajda çok defa yüzdüğü düşünülüyor. Aynı şekilde Kleopatra’ya sevgilisi tarafından bu plajın hediye edildiği söyleniyor.  Palmiye ağaçları sayesinde ferah ve huzur verici bir ortam sunan plaj, tam olarak Alanya sınırları içinde bulunuyor. Bu plaj, Sedir Adası içinde yer alan Kleopatra Koyu ile zaman zaman karıştırılıyor.

Denizi adeta bir akvaryumu anımsatan Kleopatra Plajı, 2 kilometrelik bir sahil şeridine sahip. Suyunun berraklığı sayesinde su altı canlılarını hiç zorlanmadan görebilirsin. Altın rengi kumsalı ve büyüleyici manzarasıyla dikkat çeken Kleopatra Plajı, Alanya Kalesi’ne de epey yakın. Hatta yüzdüğün esnada kaleyi net şekilde görmenin ayrıcalığını yaşayabilirsin. Merkezi bir konumda olduğu için ulaşımın epey kolay olduğu plaj, şehir merkezine 125 kilometre uzaklıkta. Off-road, şnorkelle dalış ya da kamp gibi aktiviteler için de elverişli bir yer olan Kleopatra Plajı, tam olarak Tekirova Mahallesi’nde yer alıyor.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • 2 şezlong + şemsiye 350 TL

  • Otopark gün boyu 15 TL

Yazar Notu: Plajın yakınlarında yer alan Damlataş Mağarası ve Damlataş Plajı’nı da gezmeyi unutma.

3. Konyaaltı Halk Plajı

Antalya’nın en uzun plajları arasında yer alan Konyaaltı Plajı, hem yüzme hem de yürüyüş keyfi yapmak adına oldukça ideal. Halk plajı olduğu için girişlerin ücretsiz olduğu  bu yer, oldukça ferah bir alana sahip. Bu sebeple en kalabalık olduğu zamanlarda bile sıkışıklık duygusunu hissettirmiyor. Çocuklu aileler tarafından da sıklıkla tercih edilen Konyaaltı Plajı, mavi bayrak unvanıyla kalitesini pekiştiriyor. Birden fazla plajın bir araya gelmesi neticesinde oluşturulan halk plajının çevresi, taşıt trafiğine kapalı. Bu durum, plaj atmosferinin çok daha huzurlu olmasını sağlıyor.

Toplamda 7 kilometrelik bir sahil şeridine sahip olması sayesinde hem uzun yürüyüşler yapabilir hem de farklı manzaralara tanıklık edebilirsin. Bisiklet, yürüyüş ve spor tutkunları için de uygun olanakların sunulduğu Konyaaltı Halk Plajı, hızlı bir şekilde derinleşiyor. Bu nedenle acemi yüzücülerin, giriş kısmında bir nebze dikkatli olmaları gerekiyor. Antalya şehir merkezine 6 kilometre uzaklıkta bulunmasının yanında ince kumlara sahip olması, burayı çok daha cazip kılıyor.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Şezlong + şemsiye 150 TL

  • Otopark 60 TL

Tesis olanakları

  • Giyinme kabini

  • Duş

  • Tuvalet

  • Restoran

  • Market

  • Büfe

4. Olimpos Plajı

Olimpos Plajı havadan görünümü

Antalya’da denize girilecek yerler listesinde her zaman kendine yer bulan Olimpos Plajı, kartpostalları anımsatan güzelliğiyle fark yaratıyor. Tarihî alanlara yakınlığı dışında doğal yapısını koruyabilmesi, bu plajı ayrıcalıklı kılıyor. Öte yandan caretta carette kaplumbağalar için önemli bir üreme alanı olması da plaja olan ilgiyi artırıyor. Doğru zamana denk gelirsen bu sevimli kaplumbağaların yumurtlama süreçlerine bizzat tanıklık edebilirsin.

Tam olarak Çıralı içinde yer alan Olimpos Plajı, bir sit alanı olarak kabul görüyor. Plajda özel bir tesis olmadığı için yiyecek ve içeceklerini yanında götürmelisin. Kumluca’ya bağlı olan Olimpos Plajı ve şehir merkezi arasında 1.5 saate yakın bir mesafe bulunuyor. Doğal yapının bozulmaması adına pek çok konuda hassas davranılan plaja kendi sandalye ve şemsiyenle gidebilirsin. Bölgenin bir diğer popüler plajı olan Çıralı Plajı’na da buradan kolayca ulaşım sağlayabilirsin. Ayrıca plajla komşu olan Olimpos Antik Kenti gibi bir değeri keşfetmeyi de ihmal etmemelisin.

Konum Linki

Giriş ücreti 

  • Şezlong + şemsiye 300 - 400 TL

  • Otopark 100 TL

Yazar Notu: Olimpos Plajı’na ulaşmak için özel aracınla sahili batı yönünde takip etmelisin ve Yazır Köyü’ne kadar ilerlemelisin.

5. Küçük Çakıl Plajı

Küçük Çakıl Plajı havadan görünümü

Antalya’da Büyük ve Küçük isimleriyle ikiye ayrılan Çakıl Plajı, Kaputaş Plajı’na son derece yakın. Küçük Çakıl Plajı, Kaputaj Plajı’na epey yakın tarafta. Adından da anlaşılacağı üzere plaj, görece ufak bir alanı kaplıyor. Hatta neredeyse bir yol kenarı plajı da denebilir. İçinde herhangi bir işletmenin bulunmadığı Küçük Çakıl Plajı, mütevazı ve bir o kadar da şirin bir koy havasında.

Denizin ufak bir bölümünde kaynak sularının olması, plajı ilginç kılıyor. Kapladığı alanın darlığına rağmen genel olarak kalabalık olmayan bu plaj, Kaş sınırları içinde bulunuyor. İlçe merkezine oldukça yakın bir konumda bulunan Küçük Çakıl Plajı’nın etrafında dik kayalıklar mevcut. Konumu ve görsel özellikleri nedeniyle günbatımı keyifli bir şekilde izlenebiliyor.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Plaj girişi 500 TL (şezlong ve şemsiye dahil)

6. Patara Plajı

patara plajı havadan görünümü

Antalya’nın pek çok popüler plajı, standartların çok üzerinden bir uzunluğa sahip oluyor. Bu plajlardan biri olan Patara Plajı, toplamda 12 kilometrelik bir uzunluğa sahip. Bu özelliğiyle sadece ülkemizin değil tüm dünyanın en uzun plajlarından biri olarak kabul edilen Patara Plajı, ince altın renkli kumlarıyla dikkat çekiyor. Caretta carettalara da ev sahipliği yapan Patara Plajı’nda şezlong ve şemsiyeler kiralanabiliyor. Denizi çoğunlukla rüzgârlı olmasından dolayı burada rüzgâr sörfü de yapılabiliyor.

Plaj ve Patara Antik Kenti arasında yaklaşık 1 kilometre civarında bir mesafe olduğunu da söylemeliyiz. Doğal sit alanı içinde olmasının yarattığı avantaj sayesinde plaj dokusunu koruyabiliyor ve sene boyunca bakımlı kalabiliyor. Bölgenin kumları çölleri aratmıyor. Akşam saatlerinde oluşan büyük kum tepeleri doğal bir manzara alanı yaratıyor. Bu durumu kullanan yerli ve yabancı turistler de kum tepelerinde bol bol fotoğraf çekiyor. Kaş merkeze yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta olan Patara Plajı’nın genişliği yer yer 1000 metrenin üzerine çıkabiliyor.

Konum Linki

Giriş ücreti 

  • Plaj girişi 60 TL 

  • Tuvalet 10 TL 

  • Şezlong + şemsiye 300 TL

Yazar Notu: Toplu ulaşımla plaja gelmek adına Gelemiş dolmuşlarından yararlanabilirsin.

7. Lara Halk Plajı

lara halk plajı görünümü

Antalya’nın ücretsiz girilen plajlarından biri olan Lara Halk Plajı, uzun zamandır popülerliğini korumayı sürdürüyor. Merkez plajları arasında gösterilen bu yer aynı zamanda çadır için de elverişli bir ortam sunuyor. Kumsalının çok büyük olması sayesinde plaja gelen kişiler epey rahat edebiliyor. Bu arada yüksek sezonda plaj pek çok etkinliğe, spor aktivitesine ya da eğitime de ev sahipliği yapabiliyor. Özellikle plaj alanındaki eğitim kamplarının oldukça eğlenceli geçtiği söylenebilir.

Derinleşme mesafesinin pek çok plaja göre kısa olmaması, hem acemi yüzücüleri hem de çocuklu aileleri buraya çeken önemli bir unsur. Mavi bayraklı plajlar içinde kendine yer bulan Lara Halk Plajı, şehir merkezine 16 kilometre uzaklıkta konumlanıyor. Özel aracıyla gelenler Aspendos Bulvarı’nı sahile doğru takip etmeli. Ayrıca merkezden kalkan dolmuşlarla da plaja basit bir şekilde ulaşılabiliyor.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Şezlong + şemsiye 500 TL

  • Otopark 50 TL

8. Phaselis Koyu

 Phaselis Koyu havadan görünümü

Phaselis Koyu, aynı adı taşıyan antik kentinin içinde konumlanıyor. Kemer ilçesine bağlı olan plaj, hem tarihî ve kültürel bir gezi fırsatı sunuyor hem de etkileyici bir atmosferde yüzmene olanak tanıyor. Aynı alanda sadece Phaselis Koyu değil, birçok farklı plajın bulunduğunu belirtelim. Sakin bir ortamı olan koyun çevresi yürüyüşler için de oldukça elverişli. Tarihsel dokuyu sonuna kadar hissedebileceğin bir mekanda yüzmek için sen de Phaselis Koyu’nu tercih edebilirsin.

Toplamda 3 koyun yan yana sıralandığı bölgede restoranlar mevcut. Merkeze 55 kilometre uzaklıkta olan koyda denizin rengi turkuaz. Yemyeşil ağaçların çevrelediği koyun yakınlarındaki Olympos Beydağları Milli Parkı’nda dilersen sevdiklerinle beraber piknik de yapabilirsin.

Konum Linki

Giriş ücreti 

  • MüzeKart geçerli

Tesis olanakları 

  • Giyinme kabini

  • Duş

  • Tuvalet

  • Otopark

9. Mermerli Plajı

Mermerli Plajıhavadan görünümü

Liman bölgesindeki Mermerli Plajı, ilginç bir şekilde falezlerin altında yer alıyor. Tarihî dokuyu hissettirmesinin yanında Beydağları gibi bir tabiat güzelliğini de karşısına alan Mermerli Plajı’nın şehir merkezinde bulunması gördüğü ilginin önemli nedenleri arasında bulunuyor. 

Genel olarak kayalık bir zeminde bulunan plaj, hem liman hem de Kaleiçi manzarasına eşlik ediyor. Antalya’nın Muratpaşa ilçesine bağlı olan bu halk plajına giriş ücretsiz. Lüks restoran ve kafelere yakın olan plajın mavi bayrakla taçlandırıldığını belirtelim. Bu arada tertemiz yapısıyla bilinen Mermerli Plajı’nda şnorkelle dalış yapılabiliyor.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Şezlong + şemsiye 250 TL

10. Beldibi Plajı

 Beldibi Plajı uzun kumsalı şezlong ve şemsiye görünümü

Kemer ilçesinde bulunan Beldibi Plajı, tam olarak Göynük beldesine bağlı. Şehir merkezine uzaklığı 29 kilometre olan halk plajına merkezden hareket eden Kemer dolmuşları ile ulaşmak mümkün. Antalya’nın mavi bayrak ödüllü plajları arasında olan bu yere geldiğinde, genel itibarıyla temiz bir ortam bulabilirsin. Yer yer çakıl taşları olsa da sahilinin büyük oranda kum olduğunu aktaralım.

Sahil uzunluğu 300 metre civarında olan plaj, çeşitli su sporları için elverişli. Bu sporlar arasında jet ski ve su kayağı özellikle öne çıkıyor. Öte yandan Beldibi Plajı içinde soyunma kabinleri, duş alanları tuvaletler mevcut. Dilersen kendi sandalyenin ve şemsiyeni de yanında getirebilirsin. Plaj yakınlarında çadır meraklılarının ya da karavan sahiplerinin değerlendirebilecekleri ücretli bir kamp alanı da var.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Alan girişi 50 TL

  • Çadır 250 TL

  • Otopark 50 TL

Yazar Notu: Çakıl taşlarından kaynaklı olarak deniz ayakkabısı getirmeni öneriyoruz.

11. Damlataş Plajı

Damlataş Plajı görünümü

Antalya’nın önemli plajları arasında sıralayabileceğimiz Damlataş Plajı, aynı adı taşıyan mağaranın hemen önünde yer alıyor. Mağarayı ziyarete gelen yerli ve yabancı turistler, bir süre sonra soluğu plajda alabiliyor. Mavi bayrak ödüllü bu plaj, bir diğer popüler plaj olan Kleopatra Plajı ile komşu.

İki plaj adeta birbirinin devamı gibi görünüyor. Altın renkli kumlarıyla dikkat çeken Damlataş Plajı, tam olarak Saray Mahallesi’nde konumlanıyor. Plaj içinde soyunma kabinleri ve duş alanları mevcut. Bu arada denizde yüzdüğün esnada dağda yer alan kaleyi de net şekilde görebilirsin.

Konum Linki

Giriş ücreti 

  • 2 şezlong + 1 şemsiye 270 TL

12. Adrasan Plajı

Adrasan Plajı güneşli günde havadan görünümü

Kumluca ilçesinde yer alan Adrasan Plajı, Antalya’nın sevilen halk plajları arasında bulunuyor. Sakin atmosferiyle bilinen plajın etrafında çok sayıda çam ağacı bulunuyor. Bu doğal güzelliklerin varlığı, plaja apayrı bir hava kazandırıyor. Toplamda 2 kilometrelik bir sahil uzunluğuna sahip olan Adrasan Plajı’nda dilersen uzun yürüyüşler de yapabilirsin.

Denizinin sığ olması nedeniyle çocuklu aileler için elverişli bir ortam sunan bu plaja özel teknelerin de sık sık yanaştığını söyleyelim. Kekova ya da Suluada gibi yakın yerleri keşfetmek için bu turlara katılabilirsin. Deniz adeta cam gibi berrak olduğu için su altı dünyasını çıplak gözle bile net şekilde görebilirsin. Adrasan Plajı’nın belli noktalarında çadır kampı yapılabiliyor. Eğimli yapısı sayesinde su sporları için de uygun bir yer olan Adrasan Plajı’na girişler ücretsiz.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Şezlong + şemsiye 100 TL

  • Otopark 100 TL

13. Çıralı Plajı

Çıralı Plajı havadan muhteşem görünümü

Geldik Antalya’nın çok sevilen bir diğer plajına. Toplamda 3.5 kilometrelik bir uzunluğa sahip olan Çıralı Plajı, Kemer ilçe merkezine 27 kilometre uzaklıkta. Kum ve ince çakıllardan oluşan bu uzun plaj, yürüyüş meraklıları için de benzersiz bir deneyim sunuyor. Özellikle Yanartaş ve Olimpos gibi yerlere yakınlığından dolayı ilgi gören Çıralı Plajı, birçok kafe ve restorana da ev sahipliği yapıyor. Caretta carettaları da yılın belli dönemlerinde burada görmek mümkün.

Tam olarak Ulupınar Mahallesi’nde konumlanan Çıralı Plajı, 1.derece sit alanı. Bu sayede plaj çevresinde rahatsız edici bir yapılanma mevcut değil. Plaja giriş ücretsiz olsa da plajdaki şemsiye ve şezlonglar ücret karşılığında kiralanıyor. Bu arada kano, şnorkelle dalış gibi su sporlarına ilgi duyanlar da burada kendilerine konforlu bir alan bulabiliyor. Ayrıca bazı günlerde plajda toplu meditasyon ya da yoga etkinlikleri düzenlenebiliyor.

Konum Linki

14. Örnekköy Plajı

Örnekköy Plajı gün batımı görünümü

Şehrin merkez plajları arasında olan Örnekköy Plajı, sessiz bir ortamda yüzmek isteyenlerin kolayca benimseyebileceği bir seçenek. Tümüyle kumdan meydana gelen plaja günübirlikçiler pek uğramıyor. Plaj çevresinde yazlık evleri bulunan kişiler ise genellikle sabahın erken saatlerinde ya da günbatımına doğru denize uğruyor.

Şehirden uzakta, sakinliğin ve huzurun tadını çıkarmak adına sen de Örnekköy Plajı’na şans verebilirsin. Lara içinde yer alan halk plajına herhangi bir ücret ödemeden giriş yapabilirsin. Plajın ufak bir bölümü yalnızca tekneler için ayrılıyor. Hatta Akdeniz Yelken Kulübü’nün de burada hizmet verdiğini belirtebiliriz. Dileyenler temel düzeyde yelken eğitimi de alabiliyor.

Konum Linki

15. Papaz Koyu

papaz koyu görünümü

Ormanlık alana yakın olmasından dolayı özel bir atmosfere sahip olan Papaz Koyu, aynı zamanda piknik ve kamp yapmak isteyenlerin de yöneldiği bir yer. Farklı tabiat güzelliklerini aynı noktada bir araya getiren bu özel koy, ayrıca Likya Yolu güzergâhında bulunuyor.

Koyun zemin bölümünde çakıl taşlar ağırlıkta. Denizinin genel itibarıyla sakin ve dalgasız olduğu Papaz Koyu, Antalya merkeze yaklaşık 90 kilometre uzaklıkta. Adrasan-Kumluca dolmuşlarını değerlendirmek suretiyle bölgeye ulaşım sağlayabilirsin. Tam olarak Mavikent Mahallesi’nde bulunan koyda, geniş kalabalıklara rastlamak pek mümkün değil. Şehrin saklı güzellikleri arasında gösterilen Papaz Koyu, şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyenler için müthiş bir kaçış noktası.

Konum Linki

16. Suluada Plajı

Suluada Plajı görünümü

Akdeniz Bölgesi’nin Maldivleri olarak bilinen Suluada, birbirinden temiz plajları ile biliniyor. Bu plajlardan biri olan Suluada Halk Plajı, bembeyaz kumları ve turkuaz renkli denizi ile yerli ve yabancı turistlerden tam not almayı başarıyor. Tur teknelerinin popüler duraklarından biri olan plajın çevresinde çok sayıda balıkçı restoranı bulunuyor. Bu arada denizde çok sayıda su altı mağarasının bulunması, burayı daha da cazip kılıyor.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Tekne turu 500 TL

17. Belek Plajı

Belek Plajı görünümü

Belek denildiği zaman akıllara genellikle lüks tatil bölgeleri ve elbette golf sahaları geliyor. Türkiye’de golf sporunun gelişmesine önemli bir katkısı olan Belek, ayrıca çok sayıda 5 yıldızlı oteli de bünyesinde barındırıyor.

Belek’in dünyaca ünlü olan plajı ise deyim yerindeyse günün her saati capcanlı. Serik ilçesine bağlı olan bu popüler plajın ince kumu ve sığ denizi, çocuklar ve acemi yüzücüler için müthiş bir olanak yaratıyor. Plaja giriş ücretsiz olsa da içeride şezlong ve şemsiye kiralayabileceğin ufak işletmeler mevcut. Bu arada plajın bir bölümünde özel bir çocuk oyun alanı da mevcut. Otopark, WC, duş, soyunma kabini ve kafe gibi olanakların öne çıktığı plaj, mavi bayrak ödülüne sahip.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Şezlong 100 TL

  • Otopark 50 TL

18. Kalkan Halk Plajı

Kalkan Halk Plajı güneşlenen ve denizin tadını çıkaran insanlar havadan görünümü

Berrak bir denizi olan Kalkan Halk Plajı’nda yılın en az yarısında yüzmek mümkün. Kalkan’ın 2011 yılından bu yana mavi bayrak almaya hak kazanan plajına giriş ücretsiz. Belediye kontrolünde olan Kalkan Halk Plajı’nda kum ve çakıl taşları karışık. Dilersen plajın tadını çıkarabilir dilersen de plaja yakın konumda ola çarşıda vakit geçirebilirsin.

Kalkan Halk Plajı’nın toplam uzunluğu yaklaşık 250 metre. Plaj genişliği ise ortalama 10 metre civarında. Her daim cıvıl cıvıl olan plaj, şnorkelli dalış deneyimleri için elverişli. Ayrıca kano başta olmak üzere çeşitli su sporlarına yönelebilirsin.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Şemsiye + şezlong 100 TL

19. Korsan Koyu

Korsan Koyu görünümü

Kumluca’da yer alan Korsan Koyu, etrafındaki çam ormanları ve dik kayalıklar sayesinde orijinal bir görünüme sahip. Tam olarak Karaöz köyünde yer alan koy aynı zamanda çadır kampı yapmayı sevenlerin de uğrak yerleri arasında. Bölgedeki diğer koylara kıyasla ufak sayılan Korsan Koyu’nun uzunluğu 100 metre civarında. Issız bir atmosferi olan bu yerin etrafında iki dev kayalık bulunuyor. Plaj çevresinde doğa yürüyüşleri yaparak ya da şnorkelle dalmayı deneyerek koyun keyfini çıkarabilirsin. İlginç konumu sayesinde korunaklı kalabilmiş olan koyun denizi tam anlamıyla çarşaf gibi. Bu durum ayrıca denizin akvaryum gibi kalmasına da zemin hazırlıyor.

Konum Linki

Yazar Notu: Koya geldiğinde Melanippe Antik Kenti’ne dair kalıntılara rastlayabilirsin.

20. Andrea Doria Koyu

Andrea Doria Koyu berrak denizin görünümü

Finike’de yer alan Andrea Doria Koyu, ismini meşhur Cenevizli denizcilerden olan Andrea Doria’dan alıyor. Andrea Doria aynı zamanda tarihte Barbaros Hayreddin Paşa’nın da rakibi olarak biliniyor. Dolayısıyla koy, sadece tabiat güzellikleriyle değil tarihî kimliğiyle de öne çıkıyor.

Harika manzaralarının yanında turkuaz renkli deniziyle de meşhur olan Andrea Doria Koyu’nun yakınlarında kamp ve piknik alanları da mevcut. Su altı dalışı yapmak isteyenlerin de yöneldiği koya Finike ilçe merkezinden kalkan dolmuşlarla gelebilirsin. Hem fok balıklarına hem de caretta caretta kaplumbağalarına tanıklık edebileceğin Andrea Doria Koyu, günümüzde belediye tarafından işletiliyor.

Konum Linki

Giriş ücreti 

  • Şezlong + şemsiye 50 TL

Yazar Notu: Koyun adı yakın zaman önce Radyofar Koyu Aile Plajı olarak değiştirildi. Bu nedenle tabelalarda ya da navigasyonda bu ismi de takip edebilirsin.

21. Phaselis Plajı

 Phaselis Plajı görünümü

Phaselis Plajı, Kemer ilçe merkezine yaklaşık olarak 11 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Tam olarak Tekirova köyünde konumlanan bu yer aynı zamanda ünlü bir antik kente de ev sahipliği yapıyor. Phaselis tarihte ünlü bir Likya Antik Kenti olarak tanınıyor. Turkuaz renkli deniziyle dikkat çeken plajın hem kuzey hem de güney bölümünde iki ayrı liman bulunuyor. 

Su altı canlı çeşitliliğinin bir hayli fazla olduğu denizde yüzdükten sonra dilersen antik kentin kalıntılarını yerinde inceleyebilirsin.  Antik kent çevresinde bu plaj dışında iki ayrı plaj daha bulunuyor. Çam ağaçlarının yoğunlukta olduğu bu çevrede aynı zamanda çok sayıda yürüyüş rotası da mevcut. Plajdaki soyunma kabini, duş ve tuvaletlerden ücretsiz bir şekilde yararlanabilirsin.

Konum Linki

İpucu: ENUYGUN’dan kolayca uçak bileti alabilir, dilediğin yeri uygun fiyatlarla keşfedebilirsin. Şimdi seyahatinin ilk adımı olan uçak bileti almak için tıkla.

22. Akvaryum Koyu

Akvaryum Koyu görünümü

Ceneviz Körfezi'nin hemen güney kısmında konumlanan Akvaryum Koyu, özellikle tekne turlarının popüler bir rotasını oluşturuyor. Adrasan üzerinden kalkan tekne turları buraya muhakkak uğruyor. Bu nedenle dilersen Adrasan’daki tekneler aracılığıyla koya ulaşım sağlayabilirsin. Kekova Adası’nın batısındaki koya kara yolu ile erişim yok.

Şehirden uzaklaşmak ve huzurlu bir alanda dinlenmek istersen Akvaryum Koyu’nu tercih edebilirsin. Koy, adını akvaryumu andıran tertemiz denizinden alıyor. Gümbet ve Bitez gibi iki popüler yere yakın olması, Akvaryum Koyu’nu çok daha özel kılıyor. Bu arada Akvaryum Koyu’nda şnorkelle yüzme ya da kano gibi aktiviteler yapmak da mümkün.

Konum Linki

23. Akçagerme Plajı

Akçagerme Plajı havadan görünümü

Antalya’nın mavi bayrak ödüllü plajlarından biri olan Akçagerme Plajı, Kaş ilçe merkezine yaklaşık olarak 4 kilometre uzaklıkta. 2011 senesinden bu yana düzenli olarak mavi bayraklı plaj unvanını korumayı başaran Akçagerme Plajı’nın toplam uzunluğu 200 metre civarında. Çakıldan ziyade kumlardan oluşan bu yer özellikle ince kumlu plajlardan hoşlananları epey memnun ediyor.

Kaş-Kalkan Yolu üstünde bulunan plajın denizi genel olarak sığ diyebiliriz. Kaş Belediyesi tarafından işletildiği için ücretler genel olarak makul düzeyde tutuluyor. Ufak bir kafesi bulunan Akçagerme Plajı, aynı zamanda Kaş Turizm Meslek Lisesi için de bir uygulama alanı. Plaj voleybolu, tenis ve aquapark gibi eğlenceli alanları olan plaj, çocuklu aileler için oldukça ideal.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Şezlong  + şemsiye 200 TL

24. Kızılağaç Plajı

Kızılağaç Plajı hareketli görünümü

Manavgat’ın Kızılağaç Mahallesi’nde konumlanan ve mahalle ile aynı adı taşıyan bu popüler plaj, yaz aylarında ciddi bir kalabalıkla karşılaşıyor. Özellikle bölge halkının öncelik verdiği plajlar arasında yer alan Kızılağaç Plajı’nda ince kum ve çakıl taşlarının karışık olduğu görülüyor. Girişin ücretsiz olduğu plaj ve ilçe merkezi arasında yaklaşık 15 kilometrelik bir mesafe bulunuyor. Temel ihtiyaçlarına yanıt verecek işletmeler dışında soyunma kabini ve tuvaletlerin varlığı plajın konfor düzeyini daha da artırıyor.

Konum Linki

25. İnceboğaz Plajı

İnceboğaz Plajı denizden manzarası

Çukurbağ Yarımadası’nın en dar bölümünde konumlanan İnceboğaz, adını da bu özelliğinden alıyor. Plaj kısmı hem denize hem de koya bakıyor. Plajın tamamı ufak çakıl taşlardan meydana geliyor. Zaman zaman dalgalı olsa da denizi oldukça sığ olan İnceboğaz Plajı’na gelmek adına merkezden kalkan dolmuşları değerlendirebilirsin. Koyun korunaklı olması, denizin de çarşaf gibi olmasına olanak tanıyor. Plaj içinde ufak bir belediye tesisi yer alıyor ve ayrıca girişler için de herhangi bir ücret alınmıyor. Bu arada plajın etrafında yer alan patikaları trekking aktiviteleri için değerlendirebilirsin.

Konum Linki

Giriş ücreti 

  • Şezlong + şemsiye 200 TL

26. Limanağzı Plajı

Limanağzı Plajı havadan görünümü

Yine Kaş sınırları içinde yer alan Limanağzı Plajı, aynı adı taşıyan koyda bulunuyor. Buraya gelmek adına ilçe merkezinden hareket eden ufak tekneleri değerlendirmelisin. Tekneler plajın olduğu alana yaklaşık 20-25 dakikada ulaşabiliyor.

Güneş ışınlarının en uzun kaldığı noktalardan biri olması, konumunu ayrıcalıklı kılıyor. Aynı zamanda doğal bir sit alanı olması sayesinde yapılaşmaya izin verilmeyen bu bakir alanda sakin ve huzurlu bir şekilde yüzebilir ve tatilinin keyfini çıkarabilirsin. Plaj içinde ücretsiz ve ücretli alanlar yer alıyor. Tesislerde genellikle harcama limiti uygulaması bulunuyor. Temizliği mavi bayrak ödülü ile taçlandırılan plaj hemen hemen hiç dalga almıyor.

Konum Linki

Giriş ücreti 

  • Şezlong + şemsiye 500 TL

Yazar Notu: Tekneye bindiğinde mutlaka hangi plaja gideceğini hatırlatmalısın. Aksi takdirde kendi seçtikleri bir plajda seni bırakabiliyorlar.

27. Sülüklü Plajı

Sülüklü Plajı muhteşem denizin kumsala vuran dalgaları

Demre’de bulunan Sülüklü Plajı yüzerek serinlemek için en ideal yerler arasında bulunuyor. Bu plaj haricinde hemen yakınında iki ayrı plajla daha karşılaşabilirsin. Bu plajları Taşdibi Plajı ve Çayağzı Plajı olarak sıralayabiliriz. Kumları ince olan Sülüklü Plajı, bu yönüyle diğer iki plajdan ayrılıyor.

Aynı zamanda plaj genişliğinin fazla olması ve suyun çocuklu aileler için ideal derinlikte olması da burayı cazip kılıyor. Bu arada plaj çevresinde caretta carettalarla karşılaşma ihtimalin de epey yüksek. Sülüklü Plajı ismini sahilde yer alan sülüklerden ve sıcak su kaynaklarından alıyor. Dolayısıyla şifa bulmak adına plaja ve çevredeki otellere gelenlerin sayısı hiç de az değil.

Konum Linki

Giriş ücreti 

  • Şezlong + şemsiye 500 TL

Yazar Notu: Demre merkezden Ertuğrul Günay Caddesi’ne saptıktan sonra güney yönünde yaklaşık 4 kilometre daha gitmelisin. Ayrıca Büyükkum dolmuşlarıyla da plaja gelebilirsin.

28. Muratpaşa Belediye Plajı

Muratpaşa Belediye Plajı havadan görünümü

Muratpaşa Belediyesi tarafından işletilen bu plaj, tam olarak Yeşilbahçe’de yer alıyor. İlçede en çok ilgi gösterilen plaj olan Muratpaşa Belediye Plajı, etrafında bulunan falezler sayesinde ilginç bir görüntü yaratıyor.

Soyunma kabini, büfe, duş alanı ve WC gibi olanakların yer aldığı plajda kamp yapılmasına izin verilmiyor. İnciraltı Halk Plajı olarak da bilinen bu yer, 500 metrelik uzunluğa ve 50 metrelik bir genişliğe sahip.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Şezlong + şemsiye 100 TL

29. Beycik Bükü Koyu

Beycik Bükü Koyu havadan görünümü

Kemer ilçe merkezine 24 kilometre uzaklıkta olan Beycik Bükü Koyu, hem günübirlik ziyaretçiler hem de kamp tutkunları için son derece cazip bir yer. Sahili çakıllı olan koy, tertemiz suyuyla özel bir deneyim sunuyor. Yılın 6-7 ayında yüzülebilen Beycik Bükü Koyu, görece derin olduğu için çocuklu aileler için pek elverişli sayılmaz.

Koyun yakın çevresinde hem konaklama alanları hem de bungalov evlerin yer aldığı özel kamp işletmeleri yer alıyor. Ormanlık alana da epey yakın olan koy, gün içinde tekne turlarına da ev sahipliği yapıyor. Dilersen bu turlara katılıp yakın çevrede yer alan diğer koyları da hızlıca tanıma şansı bulabilirsin.

Konum Linki

30. Evrenseki Plajı

evrenseki plajı kalabalık görünümü

Şehrin sevilen plajlarından biri ola Evrenseki Plajı, Antalya’nın Sedir ilçesinde bulunuyor. Tarihî kimliğiyle de popülerlik kazanan plaj, turkuaz renkli bir denize sahip. İnce kumlu plajı haricinde büyüleyici manzarasıyla da dikkat çeken Evrenseki Plajı’na yerli ve yabancı turistlerin ilgisi epey fazla. Yüksek sezonda plaj içinde çok sayıda aktiviteye imza atılıyor. Ayrıca su sporları yapmak için de buranın uygun koşullara sahip olduğunu belirtelim.

2010 yılından bu yana mavi bayrak ödülünü koruyan Evrenseki Plajı, tamamen ince kumlardan meydana geliyor. Plajı özel kılan bir diğer unsur ise etrafının büyük oranda palmiye ağaçları ile kaplanması. Girişin ücretsiz olduğu Evrenseki Plajı’nda engelli tuvaleti, soyunma kabini ve geniş bir duş alanı yer alıyor. Son olarak plajın uzunluğunun 150 metre civarında olduğunu söyleyebiliriz.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Şezlong + şemsiye 70 TL

31. Kiriş Plajı

kiriş koyu plajı görünümü

Kayalıklarla çevrili bir yer olan Kiriş Plajı, berrak deniziyle Kemer ilçesinde öne çıkıyor. Pek çok deniz canlısına ev sahipliği yapan plaj, aynı zamanda şnorkelle dalış için de elverişli bir yapıya sahip. Su altı mağaralarının varlığı nedeniyle dalış yapmak bambaşka bir deneyim sunuyor.

2 kilometrelik uzunluğu ile Antalya’nın en uzun plajları arasında gösterilen Kiriş Plajı, yan yana dizili portakal ağaçlarıyla ilgi topluyor. Plajın avantajlı konumu, buranın daha az rüzgar almasına neden oluyor. Dolayısıyla görece dalgasız ve sakin bir denizde yüzme şansı bulabilirsin. Bu arada plajın etrafında tatil köyleri, her bütçeye uygun konaklama seçenekleri ve kamp alanları mevcut.

Konum Linki

32. Büyük Çakıl Plajı

Büyük Çakıl Plajı denizden plaj görünümü

Küçük Çakıl Plajı’ndan söz etmiştik. Şimdi de sıra, aynı bölgede yer alan Büyük Çakıl Plajı’nda. Kaş merkezine yürüme mesafesinde olan bu plaj, 50 metrelik bir uzunluğa sahip. Günbatımı manzarasını izlemek için romantik bir atmosfer sunan plaj, turkuaz rengi denizi ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Plajın bir bölümünde soğuk su kaynağının olması nedeniyle en sıcak günlerde bile soğuk bir su ile karşılaşman olağan.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Şezlong + şemsiye 150 TL

33. Ayışığı Plajı

ayışığı plajı görünümü

Kemer’de değerlendirebileceğin halk plajlarından biri olan Ayışığı Plajı’nda ücretsiz alan dışında özel bir beach club işletmesi de yer alıyor. Bu kısım, Moonlight Beach adıyla hizmet veriyor. Turkuaz rengiyle yüzme şevkini artıracak olan bu yer aynı zamanda hareketli gece mekânlarına ev sahipliği yapıyor.

İnce kumlara sahip olan plaj, genellikle çam ağaçları ile çevrili. Burada kano, deniz paraşütü, jet ski ya da şnorkelle dalış gibi aktivitelerin sıklıkla yapıldığını görebilirsin. Gece saatlerinde canlı müzik hizmeti veren mekanların plaja yakın olması sayesinde buranın 24 saat hareketli olduğunu söyleyebiliriz.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Şezlong + şemsiye 350 - 500 TL

34. Hidayet Koyu Plajı

hidayet koyu görünümü

Akdeniz’in en özel yerlerinden biri olan Hidayet Koyu Plajı, şehir merkezine yaklaşık 120 kilometre uzaklıkta. Kaş ilçesine bağlı olan bu popüler plaj, ilçe merkezine ise 3 kilometre uzaklıkta. 2015 ve sonrasında buraya yapılan turistik yatırımlar neticesinde plaj çevresinde oteller ve işletmeler açılmaya başladı. Bu durum koyun bakir yapısını bir nebze olumsuz yönde etkilese de hala Hidayet Koyu Plajı, Kaş’ın en popüler plajlarından biri olmayı sürdürüyor. Tam olarak Çukurbağ Yarımadası içinde bulunan bu yer Limanağzı ile komşu.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • 2 şezlong + 1 şemsiye 850 TL

35. Tekirova Plajı

güneşli günde tekirova plajı görünümü

Şehir merkezinin 60 kilometre uzağında olan Tekirova Plajı, Kemer ilçesinde bulunuyor. Beydağları’nın eteğinde konumlanan plaja ulaşmak adına aynı ismi taşıyan tatil beldesine gelmen gerekiyor. Plajın yer aldığı alan aynı zamanda Tekirova Tabiat Parkı’na bağlı. Burada toplamda 4 kilometrelik bir sahil şeridine tanıklık edebilirsin.

Üç tarafının da dağlarla çevrili olması, yüzme ve yürüyüş aktiviteleri sırasında heyecan verici bir manzara yaratıyor. Plajda su kayağı ve jet ski başta olmak üzere birçok su aktivitesine dahil olabilirsin. Arka bölümü tamamıyla çam ağaçları ile dolu olmasından dolayı izin verilen belli kısımlarda ücretsiz şekilde kamp yapabilirsin.

Konum Linki

Giriş ücreti 

  • 80 TL (şezlong, şemsiye, duş, tuvalet)

36. Gökliman Plajı

Gökliman Plajı havadan görünümü

Şehirde görece daha sakin bir atmosferde yüzmek için değerlendirebileceğin plajların başında Gökliman Plajı geliyor. Mavi bayrak ödüllü bir plaj olan Gökliman Plajı, merkeze sadece 4 kilometre uzaklıkta. Finike ilçesindeki Gökliman Plajı bu çevredeki diğer plajlara kıyasla daha soğuk. Plaj Finike Belediyesi tarafından işletiliyor. Bu nedenle girişler ücretsiz ve şemsiye-şezlong kiralama ücretleri makul düzeyde tutuluyor. Ayrıca plajda yine belediye tarafından işletilen bir işletme bulunuyor. Plajın olduğu noktada Mendikli adı verilen ufak bir koy daha bulunuyor.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • 50 TL (şezlong, şemsiye, duş, tuvalet)

37. Koru Plajı

Koru Plajı görünümü

Koru Plajı, halk arasında genellikle Yalı Taşı adıyla bilinen havuz oluşumlarıyla dikkat çekiyor. Buradaki sular kendi kendin filtre etme özelliğine sahip. Bu durumun dünyada ikinci bir örneği bulunmuyor. Tıpkı doğal bir arıtma tesisi niteliğinde olan Koru Plajı havuzlarında suyun sıcaklığı ortalamanın epey üzerinde. Bu alanda toplamda 3 ayrı doğal havuz mevcut. Koru Plajı, 2 kilometreyi aşkın sahil uzunlugu ile yürüyüş meraklılarını da buraya çekiyor. Koru Plajı’nı havuzlarında yüzerken kendini denizin içinde bir jakuzideymiş gibi hissedeceksin. Sadece bu özel deneyim için bile Koru Plajı, görülmeye değer.

Konum Linki

 

38. Ceneviz Koyu

Ceneviz Koyu havadan görünümü

Adrasan ve Olimpos’un arasında yer alan Ceneviz Koyu, zaman zaman Porto Ceneviz Koyu adıyla da anılabiliyor. Böyle denmesinin tek nedeni dik yamacında yer alan ve Cenevizlilerden kalan kalenin kalıntıları. Ceneviz Koyu’na yalnızca deniz yoluyla ulaşım sağlanabiliyor. Turkuaz renkli deniziyle görenleri kendine hayran bırakan koy, aynı zamanda koruma altında olan Akdeniz fokları için de elverişli bir yaşam alanı.

Yapılaşmanın pek olmadığı bu alan, büyük ölçüde bakir kalmayı başarıyor.  Koyun olduğu noktaya Antalya şehir merkezinden gelmek için yaklaşık 90 kilometrelik bir yolculuğa ihtiyacın olacak. Musa Dağı’nın eteklerinde yer almasından dolayı etkileyici bir manzaraya sahip olan Ceneviz Koyu, günümüzde birinci derece doğal sit alanı olarak korunuyor.

Konum Linki

39. Adrasan Koyu

adrasan koyu havadan görünümü

Tabiat güzelliklerinin içinde keyifli bir plaj tatili için en doğru rotalardan biri de Adrasan Koyu. Çam ağaçları ile çevrili olan koyda günün her saati kuş cıvıltılarını duyabilirsin. Toplamda 2 kilometrelik bir uzunluğu bulunan plajda manzarayı izlemek bambaşka bir keyif.  Genellikle buradan hareket eden gezi tekneleri, Ceneviz Koyu, Çıralı ya da Olimpos gibi yerlere gidiyor. Bu arada plaj içinde hem butik oteller hem de yeme içme mekânları mevcut. Dilersen alışveriş için açık hava pazarına yönelebilirsin.

Konum Linki

40. Kekova Adası

Kekova manzarası

Kaleköy ve Üçağız açıklarında konumlanan Kekova Adası geniş bir alana sahip. Günlük olarak hareket eden tekneler sayesinde adaya ulaşım sağlamak mümkün olabiliyor. Adanın hemen kuzeyinde Batık Şehir yer alıyor. Kaş’ın turistik yerleri arasında olan Kekova, hem tarihî kimliğiyle hem de doğal güzellikleri ile fark yaratıyor.

Türkiye’nin tek batık kentinin yer aldığı adanın her tarafından farklı bir hikaye fışkırıyor. Görünümü ile zaman zaman Maldivler’e de benzetilen adanın plajı dev kayalıklarla çevrili. Ayrıca plajın bulunduğu yerden su yüzeyindeki antik duvar kalıntılarını da net şekilde görebilirsin. Doğal sit alanı olan Kekova  Adası Adrasan’ın yaklaşık 4 kilometre ilerisinde bulunuyor.

Konum Linki

41. Maden Koyu

Maden Koyu görünümü

Kemer’in en popüler koyları arasında olan Maden Koyu, şehir merkezine yaklaşık 70 kilometre uzaklıkta. Tam olarak Tekirova’da konumlanan koya ulaşmak adına Maden Yolu adı verilen yolu takip etmen gerekiyor. Aynı zamanda Çıralı Plajı’ndan Likya Yolu güzergahını kullanarak da buraya ulaşılabiliyor. Atbükü Koyu ismiyle de bilinen Maden Koyu’nun olduğu alanda uzun yıllar boyunca krom çıkarıldığı biliniyor. Maden ocağının varlığı nedeniyle koy böyle bir isimle anılıyor. Sakin bir atmosferi olan koyun toplam uzunluğu 450 metre civarında.

Konum Linki

42. Tersane Plajı

tersane koyu havadan görünümü

Kekova Adası’nda konumlanan Tersane Plajı, turkuaz renkli deniziyle gördüğü ilgiyi fazlasıyla hak ediyor. Buranın en önemli özelliği Batık Şehir olarak adlandırılan bölgenin gemi yapım kısmına ev sahipliği yapması. Bu nedenle tarihe meraklı olanların da ilgisini çekebilecek bir plaj olduğunu ifade edebiliriz.

Plajda yürüyüş yaptığında Alanya Tersanesi’nin müthiş manzarasıyla da karşılaşabilirsin. Altın renkli ve ince kumlarıyla bilinen plajın yakın çevresinde çadır kampı için de elverişli alanlar mevcut.

Konum Linki

43. Göynük Plajı

göynük plajı temiz denizin görünümü

Kemer plajları arasında yer alan Göynük Plajı, yemyeşil tabiatın masmavi sularla dans ettiği bir yer. Göynük’ün tarihi kökenleri bundan 2500 yıl öncesine dek uzanıyor. Çok farklı medeniyetlerin izlerine rastlayabileceğin bu alan, günümüzde ağırlıklı olarak plajından dolayı ziyaret ediliyor.

Göynük Plajı toplamda 3 km’lik bir sahil şeridinde uzanıyor. Mavi bayraklı plajın belli noktalarında özel tekne turları çevre koylara hareket ediyor. Toros’un eteklerinde bulunan plaja geldiğinde dilersen uzun bir doğa yürüyüşü için Göynük Kanyonu’nu da ziyaret edebilirsin.

Konum Linki

Giriş ücreti 

  • Araç girişi 50 TL (şezlong + şemsiye dahil)

44. Cennet Koyu

 Alacasu Cennet Koyu görünümü

Manzaraları ve berrak deniziyle adının hakkını fazlasıyla veren Cennet Koyu, Kemer ilçesine bağlı. Cennet Koyu ve Kemer ilçe merkezi arasında sadece 10 kilometrelik bir sürüş mesafesi yer alıyor. Beydağları Milli Parkı ile çevrili olmasından dolayı çam ormanlarının ortasında kalan koy, doğaseverlere eşsiz bir deneyim vadediyor.

Konumu itibarıyla sit alanı ilan edilen koyda yapılaşmalara izin verilmemiş. 200 metrelik uzunluğa sahip olan koylardan mavi tur tekneleri haftanın 7 günü hareket ediyor. Alacasu Cennet Koyu olarak da anılan bu yer, Phaselis Antik Kenti ile Çamyuva’nın ortasında bulunuyor.

Konum Linki

45. Teke Koyu

Teke Koyu görünümü

Teke Koyu, aslında günübirlik tatilcilerden ziyade kamp ve karavanseverler tarafından sevilen bir yer. Tekirova merkezine sadece 7 kilometre uzaklıkta olan Teke Koyu, ulaşım açısından zorlu bir güzergâha sahip. Koya off-road adı verilen araçlarla gelinmesi öneriliyor.

Koya gelmek adına ormanın içinde geçmeli ve engebeli arazileri aşmalısın. Kalkan sınırlarındaki koy özellikle zor ulaşımı nedeniyle pek kalabalık olmuyor. Bu sakin koyda çadır kampı yapabilir, sevdiklerinle sakin bir ortamda güneşlenebilir ya da şnorkelle dalış yapabilirsin. Aynı zamanda doğa yürüyüşü, fotoğrafçılık ya da piknik gibi aktiviteler için de elverişli olduğunu belirtebiliriz.

Konum Linki

Yazar Notu: Yol üstünde karşılaşacağın çeşmelerden su doldurabilirsin. Ayrıca koyun bulunduğu yerde de bir tulumba mevcut.

46. Balıkçı Koyu

yeşil doğa içinde Balıkçı Koyu görünümü

Akdeniz’in gizli kalmış cennet köşelerinden biri olan Balıkçı Koyu, Adrasan’da yer alıyor. Kumluca ilçesindeki koy bölgenin en ufak koyları arasında olsa da sunduğu olanakların fazlalığıyla beklentileri fazlasıyla karşılıyor. İyi bir şekilde korunabilmesinden dolayı bakir kalan koy, genellikle günübirlik ziyaretler için tercih ediliyor. Fakat koyun yakınlarında bazı konaklama tesislerinin olduğunu da belirtelim.

Merkezden kalkan Kumluca otobüsleri sayesinde koya kolayca erişim sağlaman mümkün. Özel aracınla geliyorsan da Ulupınar ve Adrasan güzergâhını takip etmelisin. Adrasan üzerinden hareket eden teknelerin ciddi bir bölümü, Balıkçı Koyu’nda mola veriyor. Bu arada koya yürüme mesafesinde olan bazı köyleri ziyaret edebilir ve bölgenin bambaşka bir kültürüyle de tanışabilirsin.

Konum Linki

Yazar Notu: Koya araç girişi yok. Bu nedenle yaklaşık 200 metrelik bir patika yürüyüşü sonrasında koya varabilirsin.

 

47. Çayağzı Plajı

Çayağzı Plajı görünümü

Antalya’da denize girilecek yerler arasında kendine yer bulan Çayağzı Plajı, günlük ziyaretler ve kamp kurmak için oldukça elverişli. Demre’de yer alan Çayağzı Plajı’nın çevresinde bungalov ev ve çadır kiralama olanaklarının öne çıktığı ücretli işletmeler mevcut. İzin verilen noktalarda ise ücretsiz şekilde kamp yapmak mümkün.

Çayağzı Plajı’nın koruma altındaki bir yerleşim bölgesine bağlı olması, buranın bakir kalmasını sağlamış. Bu arada Çayağzı Plajı, Kekova yönüne giden tekne turlarının başlangıç noktası olarak da biliniyor. Bu turlara dahil olup Demre’den Kekova’ya, Batık Şehir’den Simena Kalesi’ne pek çok yeri detaylı şekilde tanıma şansı bulabilirsin.

Konum Linki

48. İnönü Koyu

İnönü Koyu havadan görünümü

Kaş sınırları içinde yer alan İnönü Koyu, turkuaz mavisi deniziyle yerli ve yabancı turistleri büyülüyor. Tertemiz olması sayesinde yılın yarısında yüzülebilen bu harika koy, aynı zamanda Kekova Adası’nın batı kısmında konumlanıyor.

Herhangi bir ekipman kullanmadan denizin dibini çok rahat bir şekilde gözlemleyebilirsin. Özellikle su altı canlı çeşitliliğinin fazla olması, keyifli bir deneyim yaratıyor. Uzun ama dar bir koy olan İnönü Koyu, Likya Yolu güzergahının da bir parçası. Bu koyda ve çevresindeki alanlarda çadır kampı yapılabiliyor. Eğer şanslı bir günündeysen yunuslara, ilginç balık türlerine ve caretta caretta kaplumbağalara tanıklık edebilirsin.

Konum Linki

49. Gökkaya Koyu

Simena Kalesi’ne epey yakın olan Gökkaya Koyu, bu alandaki sayısız koydan yalnızca biri. Temiz yapısı ve atmosferi nedeniyle turistik değeri diğer koylara kıyasla daha yüksek olan koyun toplamda üç ayrı girişi bulunuyor. Kekova Batık Şehri dışında Üçağız’a da yakın olması, Gökkaya Koyu’nu daha da cazip hale getiriyor. Tam olarak Demre ve Kaş gibi iki önemli ilçenin arasında kalan koyun zemininde yer yer soğuk su kaynaklarına rastlamak olası. Bu nedenle suyun sıcaklığı, komşu koylara kıyasla daha soğuk. Gökkaya Koyu’na yürüme mesafesinde, özellikle de Üçağız tarafında kamp yapabilirsin.

Konum Linki

50. Mağaralı Koy

Finike ilçesindeki Mağaralı Koy, Demre-Finike Yolu üzerinde yer alıyor. Yıllar boyunca buradan binlerce insan geçmesine rağmen mağara 2000’li yıllardan sonra keşfedilmiş. İlginç bir doğal oluşumla bugünkü halini alan Mağaralı Koy, son yıllarda popülerliğini ciddi şekilde artırmış durumda.

Koya gelip ilginç bir atmosfer eşliğinde yüzenlerin ve hatta çadır kuranların sayısı hiç de azımsanmayacak düzeyde. Kaş içindeki pek çok koy gibi burası da turkuaz renkli bir denize sahip. Kayaların oluşumundan dolayı mağara içinde minik havuzlara da rastlayabilirsin. Girişin tamamen ücretsiz olduğu Mağaralı Koy Suluin Mağarası ve Lmyra Antik Kenti gibi popüler destinasyonlara da epey yakın.

Konum Linki

Denizin tadını çıkardıktan sonra şehri keşfetmek istersen Antalya’da gezilecek yerler yazımızı da mutlaka okumalısın. 


zehraerdin
Zehra Erdin
175 Yazı
Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. İçerik üretimi, haber editörlüğü, metin yazarlığı ve kurumsal iletişim alanlarında çalıştı. Şimdi ise ENUYGUN'un içerik süreçlerinde yer alıyor.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN