2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı Tatilleri

nihanbayram

2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılı başlarken öğrencilerin daha sık tatil yapması için ara tatil sistemine geçildi. Dönem aralarında öğrencilerin dinlenmesi için yarıyıl tatili ve yaz tatili dışında iki ara tatil eklendi. 2021/2022 Eğitim ve Öğretim Dönemi’nde de bu ara tatil uygulaması yapılacak. Peki öğrenciler ne zaman tatile çıkacak?

Dönemin ilk tatili 15-19 Kasım’da

Birinci dönemde 1 haftalık ara tatil, 15 Kasım 2021 ile 19 Kasım 2021 tarihleri arasında yapılacak. Öğrencilerle birlikte aileler için de dinlenme fırsatı sunan bu 1 haftalık tatilde çocuklarınızla birlikte sonbaharın tadını çıkarabilirsiniz. Abant, Yedigöller ve Mudurnu başta olmak üzere Bolu’da doğayla iç içe bir tatil yapabilirsiniz. Bolu, İstanbul ve Ankara gibi şehirlere yakın olması nedeniyle günübirlik geziler için de ideal. Ankara ya da Çanakkale’ye giderek çocuklarınızın ülkemizin tarihine yakından şahit olmasına imkan sağlayabilirsiniz. Çocuğunuzla birlikte İstanbul’u keşfetmek isterseniz İstanbul’da gezilecek yerler yazımızdan görmeniz gereken yerlerin listesini çıkarabilirsiniz.

Yarıyıl tatili 24 Ocak – 4 Şubat 2022 tarihleri arasında

Öğrenciler Eğitim ve Öğretim Yılı’nın ilk dönemini 21 Ocak 2022’de karnelerini alarak tamamlayacak. Yarıyıl tatili 24 Ocak 2022 ile 4 Şubat 2022 arasında yapılacak. Yarıyıl tatili, çocuklarınızın kışın tadını çıkarabileceği kayak tatilleri için ideal. Özellikle ülkemizin en popüler kayak merkezi olan Uludağ, yarıyıl tatillerinde çocuklu ailelerle dolup taşıyor. Biraz daha sakin bir kayak merkezi ararsan Palandöken, Erciyes ve Kartalkaya gibi merkezlerdeki kayak otelleri arasından sana en uygun olanı seçebilirsin.

Uçak Bileti

Yaz tatili 17 Haziran 2022’de başlayacak

Eğitim ve Öğretim Yılı’nın ikinci dönemi 7 Şubat 2022’de başlayacak. Öğrenciler karnelerini 17 Haziran 2022’de alacaklar. 2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda Nisan ayı için de belirlenen ikinci ara tatil, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yılki takviminde yer almıyor. İlerleyen dönemlerde bu ara tatille ilgili açıklama yapılması durumunda yazımızı güncelleyeceğiz.


nihanbayram
Nihan Bayram
412 Yazı
Bilkent Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu. Bir süre bir marka ajansında içerik editörlüğü yaptı. Hürriyet Kitap bünyesinde "Ün, Aşk ve Diğerleri" adlı kitabı yayınlandı. Ajans deneyiminden sonra Enuygun ekibine katıldı.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN