Tatile doymayanlar, yeni işe girenler ya da kısa süreli sık sık tatile çıkmak isteyenler şanslısınız. 2019’da bol tatilli bir yıl sizleri bekliyor. Nasıl mı?

İçindekiler

Bol tatilli bir yıl

Benim gibi yılbaşı yaklaşırken yeni yılın tatillerine bakanlar azımsanamayacak kadar çoktur herhalde. Yeni yıl gelmeden resmi tatillerin hangi günlere geldiğini, bayram tatillerinin uzun mu yoksa kısa mı olduğunu mutlaka kontrol ederim. 2019 yılı çalışanlar için gerçekten de şanslı bir sene. Resmi tatillerin bir çoğu Salı ya da Çarşamba gibi hafta içi günlere denk geliyor. Bu yüzden de bir iki gün birleştirmelerle 8 gün izin alanlar, toplamda 41 gün tatil yapabilecek.

Tatillerin birçoğu hafta içine denk düşüyor

Yeni yıla zaten Salı gününe denk düşen Yılbaşı tatiliyle başlıyoruz. Bir günlük izinle ve 4 günlük kısa soluklu bir tatille yeni yıla merhaba diyebilirsin. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı da Salı gününe denk düşüyor. Yine dört günlük bir tatil yapmak mümkün. Hemen ardından Çarşamba gününe denk gelen 1 Mayıs tatili var. Bu durumda 2 günlük izinle 5 günlük tatil yapabilmek mümkün.

Uçak Bileti

Bayram tatillerini 9'ar güne çıkar

Bu sene Ramazan ve Kurban Bayramlarında da birleştirmelerle 9’ar günlük tatile çıkılabiliyor. Ramazan Bayramı 4 Haziran Salı Arife günüyle başlıyor, 1,5 günlük izinle 9 günlük tatile çıkılabilir. Kurban Bayramı ise 10 Ağustos Pazar günü başlıyor. 14 Perşembe ve 15 Ağustos Cuma günleri izin alarak yine 9 gün tatil yapılabilir. 15 Temmuz Demokrasi Bayramı Pazartesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı da Cuma günü. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı da Salı günü pazartesi yarım günlük izinle yine 4 günlük tatil yapabilmek mümkün.

Bilet iptal güvencesini unutma!

Bayram dönemlerinde uçak bileti ve otel fiyatlarının yüksek olduğunu hatırlatmakta yarar var. Bu yüzden yeni yıl tatil programına şimdiden başlayarak uçak bileti ve otel rezervasyonlarınızı daha uygun fiyatlara yapabilirsiniz. Ayrıca Enuygun’un Türkiye’de ilk defa başlattığı ‘Bilet İptal Güvencesi’ ile biletini alıp dilersen olası bir iptal durumunda bilet ücretinin %90’ının iade alabilirsin. 


tugbahacibayramoglu
Tuğba Hacıbayramoğlu
1299 Yazı
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik mezunu. Yine Marmara Üniversitesi’nde Radyo Televizyon Sinema bölümünde yüksek lisans yaptı.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN