Haftalık uçuş sayısı | 0 | Para Birimi |
AUD
|
Uçuş süresi |
17 saat
| En çok uçulan şehirler | |
En popüler hava yolu | En popüler havalimanı |
Nauru, konum olarak Okyanusya'da, Ekvator çizgisinin güneyinde yer alıyor. Mikronezya adalar grubu içerisinde bulunan Nauru, 21 kilometrekarelik yüzölçümü ile dünyanın en küçük ada ülkesi olarak da biliniyor.
Yüzölçümü bakımından İstanbul’un dört katı büyüklüğünde bir ülke olarak anılabilecek Nauru Vatikan'dan sonra dünyanın en az kalabalık ikinci ülkesi. Nauru’nun nüfusu yaklaşık 10 bin civarında.
3000 yıl önce Mikronezya ve Polinezyalılar tarafından yerleşim yeri olarak kullanılmaya başlanan ülkede geçmişte 12 kabile yaşıyordu. Nauru’unun resmi bayrağındaki 12 köşeli yıldız da bu kabileleri temsil ediyor.
Cumhuriyetle yönetilen ülke, 1968 yılında bağımsızlığını kazanmıştır. Ülke Aiwo, Anabar, Anetan, Anibare, Baiti, Boe, Buada, Denigomodu, Ewa, Ijuw, Meneng, Nibok, Uaboe, Yaren olmak üzere 14 farklı idari bölge ile yönetiliyor. Ülkenin idari kurumları Yaren bölgesinde yer alıyor. Düzenli bir askeri kuvvet yapılanması bulunmayan ülkede polis güçleri asayişi sağlıyor. Ülke savunma ve uluslararası güvenlik konusunda Avustralya’dan destek alıyor. Etnik olarak ülkede çoğunlukla Naurulu yaşıyor.
Diğer Pasifik Adalılar, Çinliler, Avrupalılar da ülkede yaşam sürüyor. Ülkede Hıristiyanlık dinine inanılıyor. Resmi dilin Nauruca olduğu ülkede, ziyaretçiler İngilizce konuşarak da yerli halk ile anlaşabiliyor. 30 kilometrelik kıyı şeridi bulunan ülkenin en yüksek noktası Command Ridge’tir (71 metre).
Tropikal bir iklimin hissedildiği ülkede kasım-şubat ayları arasında yağmur görülüyor. Kıyı kesiminde tatilciler için güzel kumsallara sahip olan ülkede, aynı zamanda kıyı bölgelerinde bulunan tarıma elverişli topraklarda tropikal meyveler, Hindistan cevizi ve sebze yetiştiriliyor, balık avcılığı yapılıyor.
Denizdeki mercan çeşitliliği dalış sporlarını ilgi çekici hale getiriyor ve ülkeye turist çekiyor. Ada ekonomisi kaynakların tümünü oluşturan guano rezervlerinden sağlanıyor. Guano, deniz kuşlarının dışkılarıyla oluşan potasyum ve fosfat bakımından çok zengin bir gübre.
Pasifik Okyanusu’nda en büyük fosfat kaynağına sahip üç ülkeden biri olan Nauru, Avustralya ve Yeni Zelanda’ya fosfat ihraç ediyor. Ülke aynı zamanda Avustralya, İngiltere, Yeni Zelanda ve Japonya’dan da gıda, petrol, sanayi malları, yapı malzemeleri, makine ürünleri alıyor.
Adaya özgü baharatlarla et ve balık yemeklerinin sık yapıldığı Nauru’da, susamlı sığır eti oldukça meşhurdur. Nauru mutfağını beğenmeyenler için de ülkede bir alternatif var. Adadaki restoranlarda pizza ya da hamburger gibi farklı lezzetleri tadabilirsiniz.
Ülkede para birimi olarak Avustralya Doları (AUD) kullanılıyor. Ülkeye ulaşım Nauru Uluslararası Havaalanı ile yapılıyor. Hangi renk pasaportu olursa olsun tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Nauru’ya vize ile giriş yapabiliyor.
Enuygun, Nauru uçuşları için arama yaptığınızda iniş yapabileceğiniz havalimanlarına uçuşu olan tüm hava yollarının anlık verilerini direkt olarak çeker ve karşılaştırır. Böylece aradığınız tarih için tüm Nauru uçuşlarını bir arada görebilir ve en uygun uçak biletini tercih edebilirsiniz.