Hem Marmara Denizi hem de Karadeniz’de kıyısı olan en özel şehirlerimizden Tekirdağ kilometrelerce uzanan sahili, el değmemiş doğal güzellikleri ve tarihi hazineleriyle büyülüyor. Şehir merkezinde sıralanan tarihi camileri, çarşıları ve bedestenlerinin yanı sıra hareketli yat limanı veya tertemiz plajlarıyla da unutulmaz bir gezi deneyimi sunan Tekirdağ, her köşesinde görülmeye değer bir hazine saklıyor.

İster mavi bayraklı plajlarda masmavi suların tadını çıkarmak, isterseniz ise dağ eteklerinden panoramik tabiat manzaraları eşliğinde yamaç paraşütü gibi etkinlikler yapmak isteyin Tekirdağ’da herkese hitap edecek bir etkinlik bulmak mümkün. Tekirdağ’da gezilecek en güzel yerleri sizler için sıraladık. Tarih, deniz ve doğanın birleştiği bu etkileyici şehri yazımızı okuyarak hemen keşfe çıkabilirsiniz.

Hadi gelin Tekirdağ’da gezilecek yerleri keşfetmeye başlayalım.

Not:Yazımızdaki fiyat ve bilgiler, Ağustos 2023 tarihindeki güncel fiyat ve bilgilerdir.

1-Tekirdağ Sahili

Tekirdağ Sahili

Tekirdağ’ın oldukça uzun ve geniş bir sahili bulunuyor. Yaz kış hem Tekirdağ’da yaşayan halkın hem de turistik olarak kenti ziyaret edenlerin gezebileceği ideal noktalardan biri Tekirdağ sahili oluyor. Tekirdağ sahilinde balıkçılar, çay bahçeleri ve lunapark gibi yeme-içme ve eğlenceli alanlar bulunuyor.

Konum Linki

Yazar Notu: Son yapılan çalışmalarla birlikte Tekirdağ sahiline uzun bir bisiklet yolu yapıldı. Burada bisiklet sürmenin keyfini çıkarmanızı öneririz.

2-Namık Kemal Evi

Namık Kemal Evi

Tekirdağ denildiğinde Namık Kemal’in adı anılmadan olmaz. Vatan şairimiz olarak bilinen Namık Kemal’in 1840 yılında Tekirdağ’da doğduğu ev, Tekirdağ Namık Kemal Derneği tarafından 1993 yılında restore edilerek 1994 müze olarak ziyarete açıldı. Hem klasik mimarisi hem de geniş koleksiyonlarıyla ilgi gören Namık Kemal Evi’nde sanatçının eserleri ve kişisel eşyalarının yanı sıra döneme ait etnografik eşyalar ve Namık Kemal hakkında yazılmış eserleri de inceleme şansı bulacaksınız. Şehir merkezinde Namık Kemal Caddesi üzerinde yer alan müzeyi gezdikten sonra yürüyüş mesafesindeki tarihi Eski Camii ve Orta Camii’yi de gezmeyi unutmayın.

Giriş ücreti

  • 10 TL bağış yapılıyor

Ziyaret saatleri

08:00-12:00 / 13.00-17.00 (Cumartesi-Pazar günleri kapalı)

Konum Linki

Yazar Notu: Namık Kemal Evi merkeze yakın bir noktada yer alıyor. Yürüyerek kolayca ulaşılabiliyor. Yolun biraz yokuş olduğunu da belirtelim.

3-Rakoczi Müzesi

Rakoczi Müzesi

Görülmeye değer tarihi bir konakta yer alan ve geleneksel sanat eserleri ile hatıra eşyalarının sergilendiği bir Türk-Macar müzesi olan Rakoczi Müzesi, Tekirdağ gezinizde ilk uğramanız gereken yerler arasında. Süleymanpaşa ilçesinde bulunan ve toplu taşıma araçlarıyla kolayca gidebileceğiniz müze, 18. yüzyılın başlarında Tekirdağ'da sürgünde yaşayan Macar Prensi 2. Ferenc Rakoczi'ye ithaf edilmiş. Müzenin zengin koleksiyonlarında Rakoczi'nin kişisel eşyalarının yanı sıra Macar tarihi ve kültüründen etkileyici eserleri de yakından inceleme şansı bulacaksınız.

Prensin 1720 ile 1735 yılları arasında 15 yıl yaşadığı ev, 1932 yılında Macaristan hükümeti tarafından satın alınarak aslına uygun restore edildi ve müze olarak ziyarete açıldı. Yabancı turistlerin de Tekirdağ’da en çok ziyaret ettiği müzelerden biri olan Rakoczi Müzesi, hem tarih hem de nostalji ve antika meraklılarının güzel zaman geçirebileceği yerler arasında.

Giriş ücreti

  • 10 TL

Ziyaret saatleri

09:00-12:00 / 13.00-17.00 (Pazartesi günleri kapalı)

Konum Linki

Yazar Notu: Müze içerisinde fotoğraf çekmenin yasak olduğunu söyleyelim.

4-Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi

Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi

Binasıyla dikkat çeken Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Mimar Kazım Tahsin tarafından yaptırılmış. 1927 yılından beri kapılarını ziyaretçilerine açmaya devam eden müzenin en ilginç çeken kısmı kuzey tarafta yer alan ve İznik çinileriyle bezeli girişi oluyor.

Farklı çağlara ait etkileyici heykeller, sikkeler ve el yapımı aletler gibi arkeolojik eserlerin yanı sıra Tekirdağ’a özgü halk sanatları ve dini eserleri de müzenin zengin koleksiyonlarında yakından görebilirsiniz. Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi koleksiyonlarında toplamda 4863 arkeolojik eser, 17.129 sikke ve 1909 etnografik eseri yakından inceleyebilirsiniz.

Giriş ücreti

  • Ücretsiz

Ziyaret saatleri

08:00-17:00 (Pazartesi günleri kapalı)

Konum Linki

Yazar Notu: Müze ziyaretinizde bahçe kısmını es geçmeyin.

5-Rüstem Paşa Camii

Rüstem Paşa Camii

Tekirdağ merkezinde keyifle gezebileceğiniz başka bir mimari şaheser de 1553 yılında Mimar Sinan tarafından yapılan ve sağlam mimarisiyle günümüze kadar kalan Tekirdağ Rüstempaşa Camii. Sadrazam Rüstem Paşa’dan ismini alan ve kare planlı olarak inşa edilen tarihi yapı; 22 sütun üzerinde yer alan ahşap çatısı ve iki kubbeyle görülmeyen değer bir manzaraya sahip. İç bölümleri etkileyici lale motifli çinilerle süslü olan Tekirdağ Rüstempaşa Camii, özellikle bu çini süslemeleriyle ünlü. Hem tarih hem de sanat sevenlere hitap eden Tekirdağ Rüstempaşa Camii, merkezi Süleymanpaşa ilçesinde Mimar Sinan Caddesi üzerinde gezilebilir. Camiyi gezerken hemen yanındaki 6 kubbeli bedestene ve Rüstem Paşa Türbesi’ne de uğramayı unutmayın.

Giriş ücreti

  • Ücretsiz

Ziyaret saatleri

Namaz saatleri dışında camiyi turistik amaçlı ziyaret edebilirsiniz.

Konum Linki

Yazar Notu: Rüstem Paşa Camii merkezde yer aldığı için yürüyerek kolayca ulaşabileceğiniz bir konumda yer alıyor.

6-Süleymaniye Camii

Süleymaniye Camii

Tekirdağ’da da İstanbul’da olduğu gibi Süleymaniye Camii bulunur. Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılan Süleymaniye Camii’nin bir diğer adı Camii Kebir’dir. Çorlu’da yer alan Süleymaniye Camii’nin yapılış kitabesinde bir divan şiiri yer alır. Bu şiirin son mısrasında ebced hesabı ile hesaplanmış caminin yapılış tarihi gizlenmiştir.

Konum Linki

Yazar Notu: Çorlu’nun merkezinde yer alan camiye kolayca ulaşmak mümkün.

7-Tarihi Çorlu Evi

Tarihi Çorlu Evi

Tekirdağ’ın ilçelerinden biri olan Çorlu’dayken görebileceğiniz Tarihi Çorlu Evi Rum bir doktora ait. 100 yıldan fazla bir geçmişe sahip Tarihi Çorlu Evi -bir diğer adıyla Doğanca Muhacir Evi Müzesi- müze olarak faaliyet gösteriyor. Sivil mimarinin güzel bir örneği olan ahşap konakta oturma odası, mutfak, kiler, yemek odası gibi bölümlerin dönemi yansıtan formları sergileniyor.

Giriş ücreti

  • Yetişkin 5 TL

  • Öğrenci 2,50 TL

  • Şehit ve gazi yakını, engelli vatandaşlar ve bir refakatçisi, basın kartı olanlar ile 0-6 yaş ücretsiz

Ziyaret saatleri

10:00-17:00

Konum Linki

Yazar Notu: Yakın tarihe ilgi duyanların gezi listesine almasını öneririz.

8-Hoşköy (Hora) Feneri

Hoşköy (Hora) Feneri

Doğa gezileri ve fotoğraf safarileriyle sıkça ziyaret edilen Tekirdağ güzelliklerinden biri olan Hora Deniz Feneri, Sultan Abdülmecit’in emriyle 1861 yılında Fransa’dan getirilen özel malzemelerle inşa edilmiş görülmeye değer bir eser. Tamamı demirden yapılan ve 150 yılı aşkın zamandır gemilere yol gösteren Hora Deniz Feneri, 20 metre uzunluğa ve 25 metre yüksekliğe sahip. 20 mil uzaklığa kadar görülebilen ışığıyla yılın dört mevsimi Marmara Denizi’nden geçen gemilere yol gösteren Hora Deniz Feneri’nden özellikle gündoğumu ve gün batımlarında kartpostal güzelliğinde fotoğraflar çekebilirsiniz. Şarköy merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Hoşköy’de bulunan deniz fenerine Tekirdağ merkezinden minibüslerle de kolayca gidebilirsiniz.

Konum Linki

Yazar Notu: Feneri gezmek isteyenler için içeriyi gezmenin mümkün olmadığını belirtelim.

9-Uçmakdere

Uçmakdere

Tekirdağ’ın en çok ziyaret edilen doğa sporu ve turizm merkezlerinden biri olan Uçmakdere, şehri gezenlerin mutlaka uğraması gereken yerler arasında. Tekirdağ’a sadece 30 kilometre uzaklıktaki Uçmakdere; Ganos Dağları’nın Marmara Denizi’ne bakan eteklerinde sıralanan tarihi Rum evleri, el değmemiş doğal güzellikleri, Akdeniz’i aratmayan tertemiz plajları ve her bütçeye uygun otelleriyle özellikle doğa tatili yapmak isteyen kişiler tarafından tercih ediliyor.

Ganos Dağları eteklerinde düzenlenen yamaç paraşütü etkinlikleri için de her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği Uçmakdere’de rehberli trekking turlarıyla Ganos Dağları’nın gizlediği tarihi ve doğal güzellikleri keşfe çıkabilirsiniz. Hem sahilde hem de çam ormanları arasında kamp da yapabileceğiniz Uçmakdere’de hareketli çarşılara uğrayarak yöresel ürünler alabilir veya sahil restoranlarında taze balıklardan yöresel Tekirdağ lezzetlerine kadar seçeneklerle keyifli akşamlar geçirebilirsiniz.

Konum Linki

Yazar Notu: Ganos Dağları’nın harika manzarası eşliğinde yamaç paraşütü yapmak için güvenilir kuruluşları tercih ederek benzersiz bir deneyim yaşayabilirsiniz.

10-Kumbağ

kumbag

Tekirdağ’ın deniz tatili için en çok tercih edilen yeri Kumbağ oluyor. Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesine bağlı mahalle olan Kumbağ eskiden bir Rum balıkçı köyüymüş. Şimdilerde Tekirdağ’ın önemli bir turizm merkezi konumuna gelen Kumbağ’da rüzgar sörfü, su kayağı gibi su sporları da yapmak mümkün.

Konum Linki

Yazar Notu: İstanbul’dan günübirlik olarak denize girilecek yakın yer arıyorsanız Kumbağ’ı listenize dahil edin deriz.

11-Barbaros

Limanı ve deniz yolu taşımacılığı ile Tekirdağ’ın önemli bir yeri olan Barbaros son zamanlarda gelişen yeni yüzü ile gurmelerin ilgisini çekmeyi başarıyor. Sahil hattında açılan balıkçıları ile keyifli bir akşam geçirmek isteyenlerin durağı Barbaros oluyor.

Konum Linki

Yazar Notu: Barbaros limanından kalkan Ro-Ro seferleri ile Erdek, Marmara Adası ve Avşa’ya arabalı ya da yaya olarak kolayca gidebilirsiniz.

12-Tekirdağ Bağları

tekirdag-baglari

Üzüm bağları ile son dönemin gastronomi duraklarından biri haline gelmeyi başaran Tekirdağ’da ziyaret edilebilecek birbirinden güzel bağ evleri yer alıyor. İstanbul’dan kolaylıkla günübirlik keyifli bir gün için gidebileceğiniz bağ evlerinin arasında Barel Bağ Evi, Barbaros Bağ Evi, Barbare Bağları ve Umurbey öne çıkan bağ evleri yer alıyor.

Barel Bağ Evi Konum Linki

Barbaros Bağ Evi Konum Linki

Barbare Bağları Konum Linki

Umurbey Konum Linki

Yazar Notu: Bağ evleri için yola çıkmadan önce rezervasyon yaptırmanızı öneririz.

13-Muratlı Atatürk Evi

muratli-ataturk-evi

Muratlı’yı ziyaret eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk burada bir eve konuk olup kahve içer. Ağırlandığı o günün anısına müzeye dönüştürülen evde günümüzde Atatürk ile ilgili arşivler sergileniyor. Muratlı’daki geziniz sırasında acıkırsanız şanslı olduğunuzu belirtmeden geçmeyelim. Çünkü

Tekirdağ’da gezilecek yerler Tekirdağ köftesi yemeden bitmez. Tekirdağ’ın birçok yerinde lezzetli köfteler bulunabildiği gibi tam bir esnaf lokantası olan ve farklı yerleri de keşfettiren köfte durakları mevcut. Bu lezzetli köfteleri bulabileceğiniz Muratlı da o duraklardan biri. Muratlı da ayrıca güzel bir piknik alanı arıyorsanız Muratlı Çeşme mesire alanına uğrayabilirsiniz.

Konum Linki

Yazar Notu: Muratlı’da Mavi Köşe Köfte Salonu ya da Güven Tekirdağ Köftecisi’nde köfte yemelisiniz.

14-İbrahim Balaban Müzesi

/ibrahim-balaban-muzesi

Türk resim sanatına sunduğu etkileyici tablolarıyla bilinen ünlü ressamlarımızdan İbrahim Balaban’ın yüzlerce eserinin sergilendiği İbrahim Balaban Müzesi, her sanat ve resim meraklısının Tekirdağ’da uğraması gereken yerler arasında. Sanatçının birbirinden güzel resimlerinin yanı sıra kişisel eşyalarının da sergilendiği müze, 7 Eylül 2018 yılında hizmete açıldı. Tarihi bir Osmanlı konağının antika mobilyalarla süslü odalarında sergilenen İbrahim Balaban resimlerini keyifle inceleyebilirsiniz.

Giriş ücreti

  • Ücretsiz

Ziyaret saatleri

08:00-17:00

Konum Linki

Yazar Notu: Tekirdağ merkezde yer alan müzeye otogardan kalkan dolmuşlarla ulaşabilir; merkezden yürüyerek kolayca gidebilirsiniz.

15-Abide-i Hürriyet Anıtı

abide-i-hurriyet-aniti

Abide-i Hürriyet olarak da bilinen Tekirdağ Hürriyet Abidesi, anıt bir çeşme olarak 1908 yılında tasarlanmış bir şaheser. Osmanlının son döneminin etkileyici bir eseri olan ve 2. Meşrutiyet’in ilanından ismini alan Tekirdağ Hürriyet Abidesi, sağlam mimarisiyle 100 yılından fazla zamandır insanları etkilemeye devam ediyor. Üzerinde Osmanlıca bir kitabe de olan anıtın çevresi ise tarihi camiler ve yapılarla sarılı durumda. Merkezi Süleymanpaşa ilçesinde Hükümet Caddesi’nde yer alan Tekirdağ Hürriyet Abidesi’ne yürüyerek birçok noktadan kolayca ulaşabilirsiniz.

Konum Linki

16-Namık Kemal Heykeli ve Anıtı

namik-kemal-heykeli-ve-aniti

Hükümet Konağı’nın tam karşısında yer alan Namık Kemal Parkı içindeki Namık Kemal heykeli ve yine merkezde bulunan Namık Kemal anıtı da Tekirdağ gezilecek yerler listenizde yer almalı.

Konum Linki

17-Kastro Plajı

kastro-plaji

Tekirdağ'ın turistik Saray ilçesinde bulunan Çamlıköy Kastro Plajı, bir tarafı yemyeşil Kastro Tabiat Parkı diğer tarafı ise masmavi Karadeniz sularıyla çevrili gizli tatil cennetlerimizden biri. Tekirdağ’da denize girmek için en çok ziyaret edilen plajlardan biri olan ve özellikle hafta sonları tatilcilerle dolan Çamlıköy Kastro Plajı, uzun sahili ve berrak sularıyla Akdeniz plajlarını aratmıyor. Güneş şemsiyesi ve şezlong kiralayabileceğiniz; kanodan uçurtma sörfüne onlarca su sporu yaparak eğlenebileceğiniz plajın çevresinde ise oteller, pansiyonlar, kafeler ve restoranlar hizmet veriyor.

Konum Linki

Yazar Notu: Bazen dalgalı ve rüzgarlı olabilen plajda acemi yüzücüler ile çocuklu ailelerin çok dikkatli olmasını öneririz.

18-Şarköy

sarkoy

Tekirdağ gezinizde etkileyici Marmara Denizi manzaraları eşliğinde keyifli bir tatili yapabileceğiniz en popüler yerlerden biri de Şarköy sahili. 60 kilometre uzunluğuyla ülkemizin en uzun, dünyanın ise 12. en uzun güzel kumsalı olan Şarköy sahilinde tertemiz plajlar, her bütçeye uygun oteller, aile pansiyonları, kamp alanları, balık restoranları ve kafeler gibi olanaklar bulmanız mümkün. Yaz aylarında Tekirdağ halkının yanı sıra çevre illerden gelen turistlerle de hareketlenen sahilde tekne gezilerine çıkabilir veya balık avlama etkinliklerine katılarak masmavi suların tadını çıkarabilirsiniz. Tekirdağ merkezine sadece 1 saat uzaklıktaki Şarköy sahiline her saat bulabileceğiniz minibüslerle kolayca ulaşmanız mümkün.

Konum Linki

Yazar Notu: Şarköy’de de tıpkı Danimarka’da yer alan deniz kızı heykeli yer alıyor. Denizin içindeki bu heykeli görmeyi es geçmeyin.

Otel

19-Tekirdağ Fotoğraf Müzesi

tekirdag-fotograf-muzesi

Tarih ve fotoğrafçılık meraklılarının şehirde zevkle gezebileceği başka bir güzel müze de Tekirdağ Fotoğraf Müzesi. 1922 yılından günümüze kalan etkileyici bir köşkte ziyarete açılan müzenin koleksiyonlarında Tekirdağ’ın farklı dönemlerine ait 1500’den fazla fotoğraf sergileniyor. Çoğu Dimitrios Mavradis tarafından toplanan fotoğraflarda Tekirdağ’ın her dönemini yakından görme fırsatı bulacaksınız. Nostalji tutkunlarının da keyifli zaman geçirebileceği Tekirdağ Fotoğraf Müzesi, Süleymanpaşa ilçesi Sefa Sokak üzerinde yürüyerek kolayca ulaşabileceğiniz güzel bir konumda bulunuyor.

Giriş ücreti

  • Ücretsiz

Ziyaret saatleri

Hafta içi 08:00-17:00

Konum Linki

20- Müzik Teknolojileri Müzesi

muzik-teknolojileri-muzesi

2017 yılında hizmete açılan ve Türkiye’nin ilk müzik teknolojileri müzesi olmasıyla ünlü olan Tekirdağ Müzik Teknolojileri Müzesi, hem teknoloji hem de müzik tutkunlarının şehirde mutlaka uğraması gereken yerlerden. Zengin bir müzik kültürüne sahip olan Tekirdağ’ın bu özelliğini anlatmak amacıyla açılan müzenin koleksiyonlarında ney, gitar, kanun, kemençe, keman, bağlama, kaval, davul, viyola, darbuka, ud, tef gibi Türk müzik enstrümanlarının yapım ve zaman içindeki gelişim aşamalarını keyifle inceleyebilirsiniz.

Müze, aynı zamanda önemli söyleşiler ve müzik dinletilerine de ev sahipliği yapıyor. Tekirdağ Müzik Teknolojileri Müzesi’nde yüzlerce müzik aletinin yanı sıra Tekirdağ’ın farklı bölgelerine özgü yöresel kıyafetleri de yakından görebilirsiniz.

Giriş ücreti

  • Ücretsiz

Ziyaret saatleri

Hafta içi 08:00-17:00

Konum Linki

21- On Dokuzuncu Fırka Anıtı

on-dokuzuncu-firka-aniti

Mustafa Kemal Atatürk'ün Çanakkale Savaşları sırasında gösterdiği büyük kahramanlıklara ithafen 2013 yılında tasarlanan 19. Fırka Anıtı, ismini de Atatürk’ün başında bulunduğu 19. Fırka’dan alıyor. Tekirdağ’ın gözbebeği olarak bilinen ve şehri gezenler tarafından sıkça ziyaret edilen 19. Fırka Anıtı, hem etkileyici tasarımı hem de yemyeşil doğal güzellikler içinde sunduğu çarpıcı manzarasıyla sizi etkileyecek Kurtuluş dönemi eserlerinden biri.

Konum Linki

22-Çorlu Belediyesi Balmumu Heykelleri Müzesi

corlu-belediyesi-balmumu-heykelleri-muzesi

Tekirdağ gezinizde güzel zaman geçirebileceğiniz ve harika fotoğraflar çekebileceğiniz başka bir önemli müze de Çorlu Belediyesi Balmumu Müzesi. İlk olarak Eskişehir’de açılan balmumu müzesinden sonra ülkemizin 2. balmumu müzesi olan ve 1903 yılında inşa edilen tarihi belediye binasının restore edilmesiyle 2020 yılında ziyarete açılan Çorlu Belediyesi Balmumu Müzesi’nin etkileyici koleksiyonlarında dünyaca ünlü 100’den fazla bilim adamı, sanatçı, siyasetçi ve yazarın balmumu heykelini inceleyerek fotoğraflar çekebilirsiniz. Çocuklu ailelerin de keyifle gezebileceği Çorlu Belediyesi Balmumu Müzesi’ne ilçe merkezinde Salih Omurtak Caddesi üzerinde kolayca ulaşabilirsiniz.

Giriş ücreti

  • Yetişkin 15 TL

  • Öğrenci 10 TL

  • Şehit ve gazi yakını, engelli vatandaşlar ve bir refakatçisi, basın kartı olanlar ile 0-6 yaş ücretsiz

Ziyaret saatleri

Hafta içi 10:00-17:00

Konum Linki

23-Çorlu Cumhuriyet Parkı

corlu-cumhuriyet-parki

Çorlu’da yaşayanların uğrak yeri Çorlu Cumhuriyet Parkı koşu ve bisiklet yolları, yürüyüş imkanları, paten kaymaya elverişli yapısı ile görülecek yerler arasında yer alıyor.

Konum Linki

24-Çerkezköy

cerkezkoy

Birçok giyim markasının outlet mağazalarının bulunduğu Çerkezköy’ü alışveriş için listenize eklemenizi öneririz. Tekirdağ’ın bir ilçesi olan ve iş gücü ile önemli bir konumda yer alan Çerkezköy’de giyim üzerine bulabileceğiniz birçok güzel mağaza var.

Konum Linki

Yazar Notu: Outlet mağazalara gitmek için herhangi bir ulaşım aracı bulunmuyor.

25-Güngörmez Kanara Kanyonu

gungormez-kanara-kanyonu

Ergene Nehri kenarında görkemli bir manzara sunan Kanara Kanyonu, Tekirdağ’ın en önemli doğa sporları merkezlerinden biri haline gelmiş durumda. Yüzlerce metre yükseklikteki ihtişamlı kanyon duvarlarıyla fotoğrafçıları da kendine çeken kanyon, tarih öncesi çağlarda yerleşme yeri olarak kullanılmış ve etkileyici kaya mezarlarıyla dikkat çekiyor. 2019 yılında sit alanı ilan edilerek koruma altına alınan Kanara Kanyonu’nu gezerken yaklaşık 40 metre uzunluğundaki Güngörmez Mağarası’nı da yakından görme şansı bulacaksınız. Dar geçitler ve muhteşem fotoğraflar çekebileceğiniz seyir alanlarında unutulmaz anlar yaşayacağınız Kanara Kanyonu’nu hem rehberli turlarla hem de kendi başınıza keşfe çıkabilirsiniz.

Konum Linki

Yazar Notu: Toprak yoldan kanyona ulaşıldığını ve aracın buna uygun olması gerektiğini belirtelim.

26-Olimpos At Çiftliği

olimpos-at-ciftligi

101 dönümlük geniş yeşil alanı, organik ürünlerle kahvaltılar sunan kır bahçeleri, çocuk oyun alanları ve her yaş için düzenlenen binicilik eğitimleriyle ilgi gören Olimpos At Çiftliği’ni hafta sonu gezileri yaparak güzel zaman geçirmek için ziyaret edebilirsiniz. Çocuklarınızla gür çam ormanları arasında at safarilerine çıkabileceğiniz çiftlikte yıl boyu düzenlenen etkinliklerle de güzel zaman geçirebilirsiniz. Restoranında geleneksel Tekirdağ lezzetlerini tadabileceğiniz Olimpos At Çiftliği’ne hem şehrin kalabalığından uzaklaşıp dinlenmek hem de çocuklarınızla eğlenceli aktiviteler yapmak için uğrayabilirsiniz.

Konum Linki

Yazar Notu: Bebekli aileler için de elverişli olan çiftlikte küçük yaş çocuklar için park alanı bulunuyor.

28-Güzelköy

guzelkoy

Tekirdağ’ın en güzel köylerinden biri olan Güzelköy, Trakya’da Osmanlı zamanında yapılmış ilk camilerden birine ev sahipliği yapıyor. Kültürel miras niteliğindeki Güzelköy Şarköy’de yer alıyor. Mübadele döneminde Rum ve Türklerin birlikte yaşadığı köyde bugün de mimaride bu birliikteliğin izlerini görmek mümkün. Restorasyon geçiren köyde bugün birçok yapıyı orijinaline yakın olarak görebilirsiniz.

Konum Linki

Yazar Notu: Tekirdağ Kültür Rotası projesi kapsamında Likya Yolu gibi rota yer alıyor. Güzelköy de bu rota içinde yer alıyor.

27-Orion Avm

orion-avm

Çorlu’da yer alan alışveriş merkezi ihtiyaçlarınız ya da alışveriş merkezi gezmeniz için bekleneni vadediyor. Büyük bir alışveriş merkezi olan Orion AVM’de birçok markanın dükkanı, yeme-içme alanları ve eğlence yerleri bulunuyor.

Konum Linki

29-Karacakılavuz

karacakilavuz

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesine bağlı bir mahalle olan Karacakılavuz dokumacılığı ile öne çıkıyor. Bulgaristan’dan gelen muhacirler tarafından kurulan Karacakılavuz dokumaları gürgen, meşe ağaçlarından yapılıyor. Coğrafi işaretli Karacakılavuz Dimi Dokuması ise burada alabileceğiniz hediyelik eşyalar arasında yer alıyor. Kadınların ürettiği bu harika dokumalar arasında halı, kilim, çanta gibi ürünler yer alıyor.

Konum Linki

Yazar Notu: Karacakılavuz dokumalarının Somut Olmayan Kültürel Miras Türkiye Ulusal Envanteri'nde 1.0004.01/59 sayısı ile kayıt altına alındığını belirtelim.

30-Yeniköy

yenikoy

Uçmakdere güzergahında yer alan Yeniköy yamaç paraşütü meraklıların gizli uğrak noktası. Uçmakdere kadar adı bilinmeyen ama en az onun gibi yamaç paraşütüne elverişli olan Yeniköy de Güzelköy gibi Miras Yolu rotasında yer alıyor. Tekirdağ’da günübirlik gezilerle keşfedebileceğiniz en ilginç ve güzel yerlerden olan Yeniköy, şehir merkezine sadece 20 kilometre uzaklıkta. Yeniköy hem deniz kıyısında sunduğu çarpıcı manzaraları hem de vadisinde gizlenen tarihi manastırlarıyla insanları kendine çekiyor. Kır bahçeleri ve çay bahçelerinde sunulan organik ürünlerle hazırlanan kahvaltılarıyla da çok ilgi gören Yeniköy, aynı zamanda yamaç paraşütü yapmak ve doğa yürüyüşlerine çıkmak için de Tekirdağ’da gidebileceğiniz en güzel yerler arasında. Yeniköy gezinizde hareketli çarşılara uğrayarak yöresel ürünler ve organik yiyecekler almayı da unutmayın.

Konum Linki

31-Naipköy

naipkoy

Yine kültürel rota kapsamında yer alan Naipköy de Uçmakdere rotası üzerinde yer alıyor. Filibe ve Selanik göçmenlerinin yaşadığı Naipköy güzel fotoğraflar çekebileceğiniz bir durak.

Konum Linki

32-Gaziköy

gazikoy

Bilinen eski adıyla Ganos olan Gaziköy, günümüzde kalıntıları görebileceğiniz bir kültüre noktası. Güzel bir sahili de bulunan Gaziköy de gün batımında harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

Konum Linki

33-Marmaracık Göleti Mesire Alanı

marmaracik-goleti-mesire-alani

Sıcak yaz aylarında Tekirdağ’ın en popüler kaçış noktalarından biri olan Marmaracık Göleti, doğanın sessiz ve huzurlu atmosferinde keyifli bir gün geçirmek için gidebileceğiniz en güzel yerlerden biri. Masmavi gölet manzaralı piknik alanlarının yanı sıra kır bahçeleri, iyi düzenlenmiş yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları ve seyir alanları gibi pek çok imkan bulabileceğiniz mesire alanında mangal yapabilir veya hamaklarda oksijen seviyesi yüksek havada Tekirdağ gezinizin bütün yorgunluğunu atabilirsiniz. Marmaracık Göleti’ne Tekirdağ Otogarı’nda her saat bulabileceğiniz Ergene minibüsleriyle rahatça gidebilirsiniz.

Konum Linki

34-Kumbağ Mesire Yeri

kumbag-mesire-yeri-

Tertemiz denizi ve güzel doğasıyla ünlü Kumbağ, aynı zamanda yemyeşil ormanlar içindeki deniz manzaralı mesire alanlarıyla da insanları kendine çekiyor. Huzurlu bir atmosferde modern dünyanın karmaşasından bir süre uzaklaşarak dinlenebileceğiniz Kumbağ Mesire Yeri, hem spor yapmak isteyen gençler hem de çocuklu aileler tarafından sıkça ziyaret ediliyor. Mangal ve piknik alanlarından harika fotoğraflar çekebileceğiniz yürüyüş parkurları ile seyir alanlarına kadar imkanlar sağlanan mesire alanında isterseniz masmavi sulara kendinizi bırakarak da yorgunluk atabilirsiniz.

Konum Linki

Yazar Notu:Mesire alanında sadece belirlenen alanlarda ateş yakılmasına izin verildiğini unutmayın.

35-Kazak Gölü ve Mesire Alanı

kazak-golu-ve-mesire-alani

Kapaklı ilçesinde bulunan ve çevresini saran piknik ve rekreasyon alanlarıyla çok ilgi gören Kazak Gölü de her doğa tutkununun Tekirdağ’da keşfetmesi gereken yerler arasında. Hafta sonu sporu yapmak için de ziyaret edilen Kazak Gölü’nde çam ormanlarıyla çevrili masmavi sularda sandal gezilerine çıkabilir veya olta balıkçılığı yaparak huzurlu atmosferde keyifli zaman geçirebilirsiniz. Çarpıcı göl manzaraları eşliğinde mangal yapabileceğiniz gölün çevresinde ise kır bahçeleri, kamp alanları, ahşap çardaklar ve yürüyüş parkurları gibi imkanlar bulabilirsiniz. Tekirdağ merkezine yaklaşık 1,5 saat uzaklıktaki Kazak Gölü’ne her saat bulabileceğiniz Kapaklı minibüsleriyle rahatça gidebilirsiniz.

Konum Linki

36-Çorlu Mini Hayvanat Bahçesi

corlu-mini-hayvanat-bahcesi

Ailece keyifli bir gün için Tekirdağ gezilecek yerler listenize Çorlu Mini Hayvanat Bahçesi’ni dahil edebilirsiniz. Havuzlar Mahallesi’nde yer alan Çorlu Mini Hayvanat Bahçesi’nde birçok farklı tür hayvanı görebilmek mümkün.

Giriş ücreti

  • Ücretsiz

Konum Linki

37-Perinthos Antik Kenti

perinthos-antik-kenti

M.Ö. 6. yüzyılda Samos Adası’ndan gelenlerce kurulan antik kentin kalıntıları bugün 1 ve 3. derece arkeolojik sit alanı statüsünde sergileniyor. iyi durumdaki kalıntıların açık hava müzesi olarak konumlandığı Perinthos Antik Kenti Marmaraereğlisi’nde yer alıyor.

Konum Linki

Yazar Notu: Geçici olarak kapalı ya da bakımda olabilir.

38-Dut Limanı Koyu

dut-limani-koyu

Kumbağ’da yer alan Dut Limanı Koyu hem güzel manzarası hem de piknik yapma imkanı tanıması ile ilgi görüyor. Doğal sit ve nitelikli koruma alanı statüsünde yer alan Dut Limanı Koyu kamp alanları içinde de popüler duraklardan biri.

Konum Linki

39-Gölbaşı Gençlik Parkı

golbasi-genclik-parki

Çorlu’da yer alan Gölbaşı Gençlik Parkı bölgenin en büyük yeşil alanlarından birine ev sahipliği yapıyor. Büyük bir göl kenarına çevrili tesislerin hizmet verdiği Gölbaşı Gençlik Parkı aynı zamanda spor yapmaya da oldukça elverişli.

Konum Linki

40-Hayrabolu

hayrabolu

Tekirdağ’ın tatlısı ile ünlü Hayrabolu’da mutlaka Hayrabolu tatlısı yemenizi öneririz. Burada ayrıca Emiryakup Köyü Camii de görülecek yerler arasında yer alıyor. Kagir yapıdaki cami köyün önemli yapısı olarak dikkat çekiyor. Hayrabolu’da ayrıca Sarbanı Ahmed Türbesi de ziyaret edilecek yerler arasında yer alıyor.

Konum Linki

41-Çalıkuşu Tarihi Beşevler

besevler

Tekirdağ’ın eski dokusunu yansıtan mimarisi ile görülmesi gereken yerlerden biri olan Çalıkuşu Tarihi Beşevler günümüzde otel, restoran ve cafe olarak hizmet veriyor.

Konum Linki

42-Sarı Köşk

Tekirdağ Belediyesi Hizmet Binası olarak faaliyet gösteren Sarı Köşk 1918-1921 yılları arasında Müses Agovoviç tarafından yaptırılıyor. Kagir bir yapı olan sarı Köşk tavan süslemeleri ile dikkat çekiyor.

Konum Linki

43-Kartaltepe Tabiat Parkı

kartaltepe-tabiat-parki

Ganos Dağları’nın görülmeye değer manzaraları karşısında 250 hektardan daha büyük bir alanı kapsayan Kartaltepe Tabiat Parkı, hem doğa yürüyüşlerine çıkmak hem de kamp yapmak için Tekirdağ’da en çok tercih edilen yerler arasında. El değmemiş güzellikleriyle sizi büyüleyecek olan Kartaltepe Tabiat Parkı’nda kaya tırmanma, dağcılık, trekking, dağ bisikleti gezileri ve fotoğraf safarileri gibi birçok etkinlikle güzel zaman geçirebilirsiniz. Hafta sonları İstanbul gibi komşu şehirlerden gelen günübirlik piknikçilerle hareketlenen Kartaltepe Tabiat Parkı’nda kır bahçesi, mangal alanları, piknik alanları, çardaklar, orman köşkleri ve panoramik manzaralar sunan seyir alanları gibi olanaklar bulmanız da mümkün.

Giriş ücreti

  • Tam ücreti 19 ₺

  • İndirimli ücret 10 ₺

  • Bisiklet giriş ücreti 19 ₺

  • Motorsiklet ve ATV giriş ücreti 40 ₺

  • Otomobil ve karavan giriş ücreti 60 ₺.

Konum Linki

44-Çamlıköy (Kastro) Tabiat Parkı

camlikoy-kastro-tabiat-parki

Kastro Deresi’nin yanı başında Saray ilçesine yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan Çamlıköy (Kastro) Tabiat Parkı, doğal güzelliklerinden dolayı 1988 yılında koruma altına alındı. Hem Karadeniz hem de Kastro Deresi’nin çarpıcı manzaraları eşliğinde doğa yürüyüşleri, kamp, bisiklet gezileri ve fotoğraf safarileri gibi birçok etkinliğe katılabileceğiniz tabiat parkında isterseniz 3 kilometre uzunluğundaki çam ormanlarıyla sarılı sahilde gözlerden uzakta yüzerek de tertemiz suların tadını çıkarabilirsiniz. Piknik yapmak için hafta sonları komşu büyük şehirlerden insanların akın ettiği tabiat parkında köy kahvaltıları yapabileceğiniz kır bahçeleri, tuvalet, otopark, büfe ve mangal alanları gibi olanaklar bulabilirsiniz.

Giriş ücreti

  • Giriş ücretsiz

  • Çadır kamp alanı 100 ₺

  • Karavan kamp alanı 120 ₺

Konum Linki

45-Namık Kemal İl Halk Kütüphanesi

namik-kemal-il-halk-kutuphanesi

Bir İtalyan konağı olan ve günümüzde Namık Kemal İl Halk Kütüphanesi olarak hizmet veren bina İtalyan Dussi ailesine aitti. Geniş bir kitap arşivi olan ve çocuk bölümü de bulunan Namık Kemal İl Halk Kütüphanesi merkezde konumlanıyor.

Giriş ücreti

  • Ücretsiz

Ziyaret saatleri

Hafta içi 08:30-17:30 (Pazar günü kapalı)

Konum Linki

46-Marmarareğlisi

marmarareglisi

Sahil, balık, temiz hava ihtiyacınız varsa Marmarareğlisi güzel bir tercih olabilir. İstanbul’a yakın bir konumda olan ve günübirlik gezilere de olanak tanıyan Marmaraereğlisi’nde denize girme için uzun bir sahil şeridi de yer alıyor.

Konum Linki

47-Ganos Dağı

Ganos Dağı

Birbirinden güzel köylerin manzarasını oluşturan Ganos Dağı eteklerinde yürüyüş, off-road, trekking gibi outdoor aktiviteler yapma imkanı yer alıyor. Kadim bir geçmişi olan Ganos Dağı manzarasına yukarıdan şahit olmak için yamaç paraşütü de yapabilirsiniz.

Konum Linki

48-Eriklice Köyü

eriklice-koyu

Miras yolu rotası arasında yer alan Eriklice Köyü doğal güzellikleri ve temiz havası ile İstanbul’dan günübirlik gidilecek yerler arasında yer alıyor. Özellikle yaz tatili için sakin ve huzurlu bir yer arıyorsanız Eriklice Köyü’ne uğrayın deriz.

Konum Linki

49-Saray

saray

Plajları, kanyonu ile hem doğal güzellikleri hem de deniz tatilini ziyaretçilerine sunan Tekirdağ’ın saray ilçesinde görülmesi gereken yerler arasında Ayaspaşa Camii bulunuyor. Tekirdağ’ın Karadeniz’e kıyısı olan tek ilçesi Saray’ı yaz ve bahar aylarında gezi rotanıza eklemenizi öneririz.

Konum Linki

50-Tekira Alışveriş Merkezi

tekira-alisveris-merkezi

Alışveriş için Tekirdağ’daki ilk durak Tekira Alışveriş Merkezi oluyor. Merkezi bir konumda yer alan Tekira Alışveriş Merkezi’nde birçok marka, yeme-içme yeri ve sinema ile eğlence alanları bulunuyor.

Açılış - kapanış saatleri

10:00-22:00

Konum Linki

51-Tekirdağ Barış ve Özgürlük Parkı

tekirdag-baris-ve-ozgurluk-park

Tekirdağ'ın merkezindeki en büyük şehir parkı olan Barış ve Özgürlük Parkı, hem yerli halk hem de turistler tarafından sıkça ziyaret edilen popüler noktalardan biri. Yemyeşil doğal güzellikler içinde, deniz manzaraları eşliğinde ilerleyen yürüyüş parkurları, bisiklet yolları, göletler, çeşmeler, çocuk oyun alanı, kafeler ve çay bahçeleriyle Tekirdağ'ın en sevilen rekreasyon alanlarından biri olan park, şehri gezdikten sonra yorgunluk atmak için de ideal bir adres. Çocuklar için eğlenceli bir lunaparkın da olduğu parkta Macar Prensi Rakoczi’nin heykeli ile Macar tarzında tasarlanmış Barış ve Özgürlük Anıt Parkı’nı da yakından görme şansı bulacaksınız.

Giriş ücreti

  • Ücretsiz

Konum Linki

52-Uçmakdere Plajı

ucmakdere-plaji

Tekirdağ’ın en popüler doğa sporu merkezlerinden biri haline gelen Uçmakdere, büyüleyici plajıyla da her yıl binlerce tatilciyi misafir ediyor. Doyasıya yüzebileceğiniz, balık sürüleriyle birlikte dalışlar yapabileceğiniz ve sahilde çam ağaçları altında kamp yapabileceğiniz Uçmakdere, Tekirdağ’da gidebileceğiniz en güzel adreslerden biri. Tertemiz sulara kendinizi bırakabileceğiniz veya Ganos Dağları eteklerinde yüzlerce metre yükseklikte düzenlenen yamaç paraşütü etkinlikleriyle Uçmakdere sahili üzerinde büyüleyici kuş bakışı manzaralara şahit olabileceğiniz gezinizde yılın her mevsimi düzenlenen doğa yürüyüşleri ve fotoğraf safarilerine katılarak da Uçmakdere’nin çarpıcı güzelliklerini yakından görebilirsiniz.

Konum Linki

53-Rüstempaşa Çarşısı

rustempasa-carsisi-

Tekirdağ'ın en eski çarşılarından biri olan ve halı, tekstil veya hediyelik eşya gibi ürünlerin satıldığı küçük dükkanlarıyla hala hareketliliğini koruyan Rüstempaşa Çarşısı’na da şehrin tarihi yerlerini gezerken uğrayabilirsiniz. Rüstempaşa Camii’nin hemen yanı başında, Mimar Sinan Caddesi üzerinde yer alan yüzlerce yıllık çarşı, hem taş oymalarla süslü etkileyici mimarisi hem de keyifli tatil alışverişleri yapabileceğiniz yüzlerce yöresel ürünüyle gezilmeye değer yerler arasında.

Giriş ücreti

  • Ücretsiz

Ziyaret saatleri

Haftanın her günü 08:00 ile 01:00 saatleri arasında açık.

Konum Linki

54-Tekirdağ Atatürk Heykeli

tekirdag-ataturk-heykeli

1929 yılında Türkiye’nin ilk heykeltraşlarından biri olan Kenan Ali Yontuç tarafından yapılan görkemli Tekirdağ Atatürk Heykeli, Mustafa Kemal Atatürk’ün birebir ölçüleriyle yapılan az sayıdaki Atatürk heykelinden biri olmasıyla ayrı bir öneme sahip. Ülkemizin ilk yerli yapım heykellerinden biri olan eserde Atatürk, sağ eli cebinde sol eli ise mermer sütun üzerinde ayakta dururken tasvir ediliyor. Geceleri özel olarak aydınlatılan Tekirdağ Atatürk Heykeli’ni yakından görmeden ve fotoğraflarını çekmeden şehirden ayrılmayın.

Konum Linki

55-Atatürk Halk Plajı

ataturk-halk-plaji

Tekirdağ’ın en sevilen mavi bayraklı plajlarından biri olan Atatürk Halk Plajı, aynı zamanda şehir merkezinden en kolay ulaşabileceğiniz plajlardan biri olmasıyla da ilgi görüyor. Çakıl kum karışımı uzun bir sahile sahip olan ve çevresi restoranlar, kafeler, oteller, çay bahçeleriyle turizm olanakları bakımından gelişmiş olan Atatürk Halk Plajı’nda güneş şemsiyesi ve şezlong kiralayarak tüm gün güneş ile denizin tadını çıkarabilirsiniz.

Konum Linki

56-Yeniçiftlik Plajı

yeniciftlik-plaji

Tekirdağ’da ince kumlu sahiliyle yaz aylarında günübirlik tatilcilerle dolan başka bir sevilen plajı da Yeniçiftlik Plajı. Marmaraereğlisi’nde yer alan ve ilçe merkezine sadece 12 kilometre uzaklıkta bulunan Yeniçiftlik Plajı, sığ ve dalgasız deniziyle çocuklu ailelerin de en sevdiği plajlar arasında. Çevresinde restoran, market, büfe ve kafelerin hizmet verdiği plajda şezlong, güneş şemsiyesi, soyunma kabinleri, tuvalet ve otopark gibi imkanlar bulabilirsiniz. Ücretsiz olarak faydalanabileceğiniz Yeniçiftlik Plajı’na akşamları da sahil yolunda keyifli yürüyüşlere çıkabilir veya bisiklet kiralayarak gezebilirsiniz.

Konum Linki

57-Sultanköy Plajı

sultankoy-plaji

Tekirdağ’ın en çok rüzgar alan plajlarından biri olduğu için su sporları meraklılarının da en çok uğradığı plaj olan Sultanköy Plajı’na da gezinizde uğramayı unutmayın. Tertemiz denizde kanodan yelken, uçurtma sörfü ve deniz paraşütüne kadar onlarca etkinlikle güzel zaman geçirebileceğiniz plaj, kamp yapmak için de ideal bir adres. Sığ denizinden dolayı çocuklu aileler tarafından da çok sevilen Sultanköy Plajı’nın çevresinde ise balık restoranları, kafeler, çay bahçeleri ve her bütçeye uygun oteller bulmanız mümkün. Ücretsiz olarak faydalanabileceğiniz plajda şezlong ve güneş şemsiyesi kiralayabilir veya ücretli otoparkı kullanabilirsiniz.

Konum Linki

Yazar Notu:Rüzgarlı ve dalgalı olmasıyla ünlü plajda acemi yüzücüler ile çocuklu ailelerin çok dikkatli olması gerekiyor.

58-Atatürk Kent Ormanı

ataturk-kent-ormani

Hem piknik yapmak hem de doğa yürüyüşlerine çıkmak için Tekirdağ’da gidebileceğiniz en sevilen yerlerden biri olan Atatürk Kent Ormanı, kalabalıklardan uzakta dinlendirici zaman geçirmek isteyenlerin tercih edebileceği adresler arasında. Özellikle hafta sonları ailelerle hareketlenen kent ormanında oksijen seviyesi yüksek havada yılın bütün yorgunluğunu atarak yenilenebilirsiniz. Çeşme, kır bahçesi, mangal alanları, piknik masaları ve yürüyüş parkurları gibi geniş olanaklar bulabileceğiniz Atatürk Kent Ormanı’nda ilkbahar ve sonbahar aylarında da tablo güzelliğinde muhteşem fotoğraflar çekebilirsiniz. Tekirdağ merkezine sadece 10 kilometre uzaklıktaki kent ormanında hem toplu taşıma araçları hem de özel aracınız ve taksilerle rahatça gidebilirsiniz.

Konum Linki

Yazar Notu: Ormanda sadece belirlenen alanlarda mangal yapılmasına ve ateş yakılmasına izin verildiğini unutmayın.

59-Tekirdağ Eski Camii

tekirdag-eski-camii

15. yüzyılda inşa edilen ve şehrin en eski camilerinden biri olan Tekirdağ Eski Camii, etkileyici Osmanlı dönemi mimarisiyle hem inanç turizmi hem de tarih turlarıyla şehirde en çok ziyaret edilen yerler arasında. Dikdörtgen planlı ve düz ahşap çatılı olarak inşa edilen, 1830 yılında aslına uygun olarak yenilenen tarihi cami; yuvarlak kemerli pencereleri, altıgen mihrabı ve çarpıcı vaaz kürsüsüyle de ilgi görüyor. Hem kendi başınıza hem de şehir turlarıyla rehberli olarak gezebileceğiniz Tekirdağ Eski Camii, şehir merkezinde Hükümet Caddesi'nde yürüyerek kolayca ulaşılabilecek bir konumda yer alıyor.

Konum Linki

60-Tekirdağ Orta Camii

tekirdag-orta-camii

Her köşesinde başka bir görülmeye değer tarihi camiye ev sahipliği yapan Tekirdağ’da mutlaka uğramanız gereken yerlerden biri de Orta Camii. Merkezi Süleymanpaşa ilçesinde bulunan ve yürüyerek kolayca ulaşabileceğiniz Orta Camii, ilk olarak 1855 yılında Kürkçü Sinan Bey tarafından yaptırıldı ve yıkılmasından sonra halk tarafından 1912 yılında aslına uygun olarak yeniden inşa edildi. Şehrin en önemli iki yapısından Rüstempaşa Camii ile Eski Camii arasında yer aldığı için Orta Camii olarak anılan tarihi cami, klasik Osmanlı dönemi mimarisini yansıtan taş duvarları ve sade iç süslemeleriyle de ziyaretçilerini büyülüyor.

Konum Linki

61-Süleymanpaşa Tarihi Belediye Binası

suleymanpasa-tarihi-belediye-binasi

Paris Belediye Binası örnek alınarak Ermeni ustalara yaptırılan Süleymanpaşa Tarihi Belediye Binası, Tekirdağ’ın ilk belediye teşkilatının kurulduğu yer olmasıyla da özel bir tarihi öneme sahip. 1879 yılında inşa edilen, otantik odalarını süsleyen antikalar ve çalışma masalarıyla sizi tarihte unutulmaz bir yolculuğa çıkaracak olan tarihi belediye binası; mermer sütunları, ahşap oymaları ve tavan süslemeleriyle de hem mimari hem sanat ve tarih tutkunlarının keyifle gezebileceği yerler arasında. Hükümet Caddesi üzerinde güzel bir konumda bulunan Süleymanpaşa Tarihi Belediye Binası’na yürüyerek veya toplu taşıma araçlarıyla rahatça gidebilirsiniz.

Giriş ücreti

  • Ücretsiz

Ziyaret saatleri

Cumartesi ve pazar günleri hariç haftanın her günü 09:00 ile 17:00 arası açık.

Konum Linki

62-Şarköy Etnografya Müzesi

sarkoy-etnografya-muzesi

Tekirdağ’ın en güzel ve en çok ziyaret edilen ilçelerinden biri olan Şarköy’ün en çok ziyaret edilen yerlerinden biri olan Şarköy Etnografya Müzesi, hem Tekirdağ hem de Şarköy’ün zaman içinde değişen kültürü ve etnografik yapısını anlamak isteyenler için zengin koleksiyonlar sunuyor.

Müzenin binlerce eserlik sergilerinde Şarköy tarihi, Şarköy’de farklı dönemlerde yaşam, ilçenin coğrafyası, kurtuluş mücadelesi dönemi, doğal güzellikler ve zamanla değişen günlük yaşama dair birçok detayı yakından inceleme şansı bulacaksınız. Şarköy merkezinde Arif Hikmet Caddesi üzerinde bulunan müzeyi hem turlarla hem de kendi başınıza gezebilirsiniz.

Giriş ücreti

  • Ücretsiz

Ziyaret saati

Pazartesi günleri hariç haftanın her günü 08:00 ile 17:00 arası açık.

Konum Linki

63-Dallas Plajı

dallas-plaji

Tekirdağ’ın en büyük ilçelerinden Marmaraereğlisi’nde yer alan ve tertemiz deniziyle insanları kendine çeken Dallas Plajı, belediye tarafından işletilen ücretsiz bir plaj. Turizm olanakları bakımından gelişmiş olan plajın çevresinde kafeler, restoranlar, mağazalar ve su sporu merkezleri gibi birçok işletme hizmet veriyor. Plajda güneş şemsiyesi, şezlong, duş ve soyunma kabini gibi birçok imkanı bir arada bulabilirsiniz.

İnce kumlu sahile sahip olan 250 metre büyüklüğündeki Dallas Plajı, sığ deniziyle acemi yüzücüler ve çocuklu ailelere de güvenli bir deniz keyfi yaşatıyor. Marmaraereğlisi merkezine sadece 3 kilometre uzaklıktaki Dallas Plajı’na Tekirdağ Otogarı’nda her saat bulabileceğiniz minibüsler de rahatça gidebilirsiniz.

Konum Linki

Otobüs Bileti

64-Tekirdağ Şehitler Abidesi

tekirdag-sehitler-abidesi

Tekirdağ’ın en çok ziyaret edilen ve fotoğraflanan yerlerinden biri de Çanakkale Savaşı sırasında tedavi için Tekirdağ’a getirilen askerlerin anısı için tasarlanan Tekirdağ Şehitler Abidesi. 1952 yılında yapılan şehitlik abidesi, görkemli bir mermer kaide üzerinde yer alıyor ve çarpıcı kitabesiyle de dikkat çekiyor. Çevresi yemyeşil doğal güzelliklerle sarılı olan Tekirdağ Şehitler Abidesi, Kurtuluş Savaşı’nın önemli şehirlerinden biri olan Tekirdağ’da o günleri anmak isteyenlerin ilk uğradığı yerler arasında.

Konum Linki

65-Tekirdağ Kadınlar Plajı

tekirdag-kadinlar-plaji

Sadece kadınlar ile çocuklara hizmet veren ve ismini de buradan alan Tekirdağ Kadınlar Plajı, kalabalıklardan ve gözlerden uzakta denizin tadını çıkarmak isteyenlerin ilk uğradığı yerler arasında. 10 yaş altı erkek çocukların alındığı plajda güneş şemsiyesi, şezlong, duş, soyunma kabinleri, çocuk oyun alanları, restoranlar ve kafeler gibi birçok olanakla keyifli bir deniz günü yaşayabilirsiniz. Toplu taşıma araçlarıyla şehir merkezinden 45 dakikada kolayca gidebileceğiniz plaj, çabuk derinleştiği için acemi yüzücüler ve çocukların yüzerken çok dikkatli olmasını öneririz. Akşam 18:00’a kadar açık olan Tekirdağ Kadınlar Plajı’nda akşamları yürüyüşler yapabilir veya deniz manzaraları eşliğinde sahil kafelerinde yorgunluk atabilirsiniz.

Konum Linki

66-Çorlu Belediye Plajı

corlu-belediye-plaji

Tekirdağ gezinizde denizin tadını çıkarmak için gidebileceğiniz en güzel plajlardan biri de şehir merkezine sadece 20 kilometre gibi yakın bir konumda bulunan Çorlu Belediye Plajı. İnce kumlu sahili ve tertemiz sularıyla Ege ile Akdeniz sahillerini aratmayan plaj, sıcak yaz aylarında çevre şehirlerden günübirlik tatilcileri de misafir ediyor. Çevresinde her bütçeye uygun otel, pansiyon ve apart bulabileceğiniz Çorlu Belediye Plajı, su sporları yapmak ve akşamları büyüleyici gün batımı manzaraları eşliğinde dinlendirici yürüyüşlere çıkmak için de ideal bir adres.

Konum Linki

67-Değirmenaltı Halk Plajı

degirmenalti-halk-plaji

Tekirdağ merkezine en yakın plajlardan biri de şehre sadece 7 kilometre uzaklıkta yer alan Değirmenaltı Halk Plajı. Hem toplu taşıma araçları hem de özel aracınızla kısa sürede gidebileceğiniz plaj, büyüleyici manzarasıyla sadece yaz aylarında değil yılın her mevsimi keyifli geziler ve tatiller yapmak için ziyaret edilebilir. Çakıl kum karışımı güzel bir sahile sahip olan Değirmenaltı Halk Plajı; şezlong ile güneş şemsiyesi kiralayabileceğiniz turistik tesisler, restoranlar, kafeler ve eğlence merkezleriyle de güzel bir gezi deneyimi yaşatıyor.

Konum Linki

68-Marmara Evleri Halk Plajı

marmara-evleri-halk-plaji

Tekirdağ’da birçok mavi bayraklı plaj bulunuyor ve bu plajların en güzellerinden biri de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Marmara Evleri Halk Plajı. Çevresi yazlıklar ve otellerle çevrili olan, çoğunlukla aileler tarafından tercih edilen tertemiz plaj, 200 metre gibi oldukça küçük olmasına rağmen çok ilgi görüyor. Güneş şemsiyesi veya şezlong kiralayabileceğiniz turistik işletmelerden atıştırmalıklar alabileceğiniz kafeteryalara kadar geniş imkanlar bulabileceğiniz Marmara Evleri Halk Plajı’nda hem keyifli bir yaz tatili yapabilir hem de günübirlik olarak masmavi suların tadını çıkarabilirsiniz.

Konum Linki

69-Gündal Plajı

gundal-plaji

Tekirdağ merkezine 12 kilometre uzaklığıyla en yakın ve popüler plajlardan biri olan Gündal Plajı, yaz aylarında hem yerel halk hem de turistlerle doluyor. Asyaport Limanı’na kısa bir yürüyüşle ulaşabileceğiniz, yaklaşık 500 metre uzaklıktaki plajda güneş şemsiyesi, şezlong, soyunma kabinleri, duş, tuvalet ve atıştırmalıklar alabileceğiniz turistik tesisler bulabilirsiniz. Özellikle hafta sonları çok kalabalık olabilen plajda hafta içi günlerde çok daha sakin bir ortamda masmavi denizin tadını çıkarabilirsiniz. Ücretsiz olarak faydalanabileceğiniz Gündal Plajı’nın çevresinde ise her bütçeye uygun oteller ve pansiyonlar bulabilirsiniz.

Konum Linki

70-Tekirdağ Altınova Plajı

tekirdag-altinova-plaji

Tekirdağ merkezine en yakın plaj olduğu için yüzmek isteyenlerin ilk uğradığı yer olan 200 metre uzunluğundaki Altınova Plajı’nı hem doyasıya yüzmek hem de çarpıcı gün batımı manzaraları karşısında akşam yürüyüşlerine çıkmak için ziyaret edebilirsiniz. Çakıl kum karışımı bir sahili olan plajda güneş şemsiyesi ve şezlonglardan restoranlar, su sporu merkezleri, plaj voleybolu alanları ve kafelere kadar zengin imkanlar bulmanız mümkün. Hafta sonları kalabalık olabilen plaja gelirken çakıl kum karışımı sahilde rahat etmek için yanınıza deniz ayakkabısı almayı unutmayın.

Konum Linki

71-Sipahi Mezarlığı

Tekirdağ doğa yürüyüşleri ve tarih turlarıyla en çok ziyaret edilen yerlerden biri de Malkara ilçesinde bulunan Sipahi Mezarlığı. Geniş bir yeşil alana yayılana tarihi taş mezarların Hunlar ve Avarlar döneminden günümüze kaldığı tahmin ediliyor. Yaklaşık 4 metre uzunlukta olan ve benzerlerini Orta Asya’da görebileceğiniz taş anıtlar, arkeoloji meraklılarının da çok ilgisini çekiyor. Şehrin kalabalığından bir süre uzaklaşmak ve el değmemiş güzellikler arasında bu ilginç taş mezarları incelemek için Sipahi Mezarlığı’na uğrayabilirsiniz.

Konum Linki

Yazar Notu:Engebeli bir alanda yer alan antik mezarları gezmeyi planlıyorsanız yanınıza mutlaka kaymayan ayakkabılar, yeterince su ve böcek ilacı almanızı öneririz.

72-Malkara Eğitim ve Kültür Vakfı Özel Müzesi

Tekirdağ ve Malkara ilçesi çevresindeki Roma dönemi yerleşim alanlarında yapılan kazılarda bulunan arkeolojik kalıntılar ve döneme ait yüzlerce kişisel eşyanın sergilendiği Malkara Eğitim ve Kültür Vakfı Özel Müzesi, arkeoloji meraklılarına hitap eden Tekirdağ müzelerinden biri. 1992 yılında hizmete açılan müzede arkeolojik ve etnografik olarak ayrılmış iki bölümü gezme şansı bulacaksınız. Toplamda 1837 eserin sergilendiği müzenin koleksiyonlarında Malkara tarihini ve Tekirdağ’ın kültürel mirasını da yakından görebilirsiniz. Malkara merkezinde Kadıdüştü Sokak üzerinde yer alan müzeye hem yürüyerek hem de toplu taşıma araçlarıyla kısa sürede gidebilirsiniz.

Giriş ücreti

  • Ücretsiz

Ziyaret saati

Pazartesi günleri hariç haftanın her günü 09:00 ile 17:30 arası açık.

Konum Linki

73-Tekirdağ Surları

Tekirdağ'ın eski kent bölgesini çevreleyen antik kent surları, hem günümüze kadar sağlam kalan mimarileri hem de her köşelerinden sundukları çarpıcı manzaralarla şehri gezenlerin mutlaka uğradığı yerler arasında. Tarihi Osmanlı dönemi evlerinin sıralandığı dar Kaleiçi sokaklarında keyifli yürüyüşler yapabileceğiniz ve yöresel ürünler alabileceğiniz gezinizde görkemli surlar karşısında çayınızı yudumlayarak da yorgunluk atabilirsiniz.

Konum Linki

74-Tekirdağ Saat Kulesi

Süleymanpaşa Saat Kulesi olarak da bilinen Tekirdağ Saat Kulesi, 1800’lü yılların başından günümüze kalan bir mimari şaheser. Özellikle geceleri aydınlatıldığında muhteşem bir manzara sunan saat kulesi, 1912 yılında meydana gelen depremde hasar gördükten sonra aslına uygun olarak yenilenmiş. Şehrin önemli buluşma noktalarından biri olarak çevresi kafeler, restoranlar, yürüyüş yolları ve eğlence mekanlarıyla dolu olan Tekirdağ Saat Kulesi, Tekirdağ kartpostallarını süsleyen simgesel yapılardan biri olarak görülmeye değer.

Konum Linki

75- Tekirdağ Yat Limanı

Şehrin en sevilen gezi alanlarından biri de yüzlerce yat ve tekneyle çarpıcı manzaralar sunan Tekirdağ Yat Limanı. Alışveriş merkezleri ve deniz manzaralı restoranların yanı sıra yürüyüş yolları ile seyir alanlarıyla da insanları kendine çeken yat limanında yaz aylarında her gün düzenlenen tekne gezileri ve dalış turlarına katılarak Tekirdağ sahilinin güzelliklerini keşfe çıkabilirsiniz. Şehir merkezine sadece kısa bir yürüyüş mesafesinde, Barış ve Özgürlük Parkı’nın yanı başında yer alan Tekirdağ Yat Limanı’nda kızıl gün batımı manzaraları eşliğinde keyifli akşam gezileri yapmayı ve harika fotoğraflar çekmeyi unutmayın.

Giriş ücreti

  • Ücretsiz

Ziyaret saatleri

Haftanın her günü 24 saat açık.

Konum Linki

76- İncecik Hamamı

Erenler Hamamı olarak da bilinen tarihi hamam Tekirdağ rotanıza dahil edeceğiniz farklı bir deneyim olabilir. 16. yüzyılda inşa edilen yapının günümüzdeki şekli orijinal planıyla korunarak gelmeyi başarmış.

Konum Linki

77-Gazibey Bulgar Kilisesi

Malkara’da yer alan Gazibey Bulgar Kilisesi 19. yüzyılda yapılmış taş ve tuğla karışımı yapıya sahip bir Bulgar kilisesi. İçini gezmek mümkün olmasa da yapıyı dışarıdan görebilir, fotoğraflayabilirsiniz.

Konum Linki

78-Mürefte

Şarköy’e bağlı ve yaz tatillerinin vazgeçilmezi Mürefte özellikle İstanbul’dan gelen ziyaretçileri ile yazın büyük ilgi görüyor. Üzüm bağları ile de verimli topraklara sahip Mürefte’de Türkiye’nin ilk şarap müzesi yer alıyor.

Tekirdağ gezinizde sakin ve sessiz bir ortamda tertemiz denizin tadını çıkarmak için şehir merkezine sadece 10 kilometre uzaklıktaki Mürefte Halk Plajı’na da uğrayabilirsiniz. Taksiler ve toplu taşıma araçlarıyla kolayca gidebileceğiniz plaj, 200 metreyi aşan uzunluğa sahip. Masmavi ve berrak sularından dolayı her yıl mavi bayrak ödülü kazanan Mürefte Halk Plajı, kum çakıl karışımı bir sahile sahip olduğu için plaja gelirken yanınıza deniz ayakkabılarınızı almayı unutmayın. Güneş şemsiyesi, şezlong, soyunma kabinleri, kafe, market ve cankurtaran gibi geniş olanaklar bulabileceğiniz plajda tüm gün güneşin ve denizin tadını çıkarabilirsiniz.

Konum Linki

Yazar Notu:Kutman ailesine ait müzeyi ziyaret ederken tadım yapma imkanı da bulabilirsiniz.

79-Laladere Mesire Alanı

Osmanlı döneminde padişahların av için geldikleri Laladere bugün yerel halkın doğa ile iç içe oldukları yer konumunda. Saray ilçesinde yer alan Laladere’de yürüyüş yolları, masa, çocuk parkı, spor sahaları yer alıyor.

Konum Linki

80-Bağımsızlık ve Özgürlük Parkı

Çorlu’da yer alan Bağımsızlık ve Özgürlük Parkı Namık Kemal, Rakoczi gibi isimlerin heykellerini barındırıyor. Doğa ile iç içe olmak, yeşil alanda zaman geçirmek için parkı ziyaret edebilirsiniz.

Konum Linki


ipekincir
İpek İncir
368 Yazı
Marmara Üniversitesi Reklam bölümünde yüksek lisans yaptı. Eğitimini tamamlamak için bir süre Londra’ya gitti. Otomotiv, sağlık, turizm sektörü gibi birçok farklı alanda içerik üretti. Şimdi ise Enuygun ekibinin bir parçası olarak seyahat yazıları yazıyor.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN