Seyahatlerinizin daha güzel geçmesi için hazırladığımız bu öneriler sayesinde hem zamandan hem de paradan tasarruf edebilirsiniz.
Havalimanında ve yurt dışında gezerken wi-fi internet bağlantılarını kaçırmayın. Havaalanında internet url'lerinin sonuna ?.jpg ekleyin. Böylece wifi ağlarından faydalanabilirsiniz. Dışarda gezerken internetinizi kapatıp, bir kahve dükkanına oturup ücretsiz internetten faydalanabilirsiniz.
Pantolonlarınızı katlamak yerine rulo haline getirmeyi deneyin. Çantanızda diğer eşyalar için yer açıldığını fark edeceksiniz.
Havalimanlarında girişe yakın olan tuvaleti es geçin, ikinci ve üçüncü tuvaletler daha temiz ve daha az kalabalık olur.
Çoraplarınızı veya iç çamaşırlarınızı bir poşet içine koyarak, ayakkabılarınızın içine koyabilirsiniz.
Seyahate çıkmadan önce uçuş ve otel bilgilerinizin çıktılarını almak güzel fikir, ama onları tarayıcıda taramak ve fotoğraflarını da çekmek daha güzel. Kağıt kaybolsa bile işlemlerinize devam edebilirsiniz.
Yüz bakım kremleri ve losyonların tamamını yanınızda taşımak istemiyorsanız bant ve ufak pipetler kullanarak yanınıza alabilirsiniz.
Güvenlik kapılarından geçerken 3-4 ayrı kaba eşyalarınızı koymak, sonra onları tekrar toplamak zor iş. En iyisi kemer, cüzdan, telefon ve anahtarlık gibi eşyalarınızı bir çantaya koyun ve güvenlik kapısında vakit kaybından kurtulun.
Gömleklerinizin yakası kırışmasın istiyorsanız, katladıktan sonra yaka kısmını kemer ile doldurun, dik durmasını sağlarsınız.
Müzik dinlemek güzel de ah şu kulaklığın karışması olmasa diyorsanız, bir dosya tutacağı aracılığıyla bu sıkıntınızdan kurtulabilirsiniz. Kabloyu büyük atacın uçlarına bağladıktan sonra çantanıza tutturun.
Türbülanstan daha az etkilenmek için uçakta kanat kısmına en yakın yerde oturun.
Eğer çantanızı kapatmak konusunda sorun yaşıyorsanız ve eşyalarınızdan vazgeçemiyorsanız; vakumlamayı deneyin. Neredeyse 2/3 oranında boşluk oluşacaktır.
Ceketlerinizi katlarken tersini çevirdikten sonra içe doğru katlayınız. Böylece kırışmasını ve kirlenmesini önlersiniz.
Uzun uçuşlarda ayaklarınızın uyuşmaması için belli aralıklarla koridorda gezin ya da tuvalete gidin.
Özellikle yurt dışı seyahatlerinizde akıllı telefonlarınızdaki harita özelliğinden faydalanmayı unutmayın. Ama bunu yaparken internet paketi almış olmaya dikkat edin. Kaybolmayayım derken, faturaların arasında kaybolmayın. Kullanımı azaltmak için yanınıza bir harita da alabilirsiniz.
Havalimanlarında para değişimi için döviz büroları yerine ATMleri kullanın. Kesinlikle karlı çıkarsınız.
Seyahatiniz boyunca her gittiğinizi şehirden kendinize posta kartı gönderin. Eve vardığınızda sizin için hoş bir anı olacak.
Turistik yerlerin fotoğraflarını çekerken birden fazla çekmeyi ihmal etmeyin. Sizin fotoğraflarınızın arasında hiç tanımadığınız misafirler de olabilir. Çok sayıda fotoğrafınız olursa temizleme şansınız olur.
Bone kullanıyor musunuz bilmiyorum ama eğer evde boneniz varsa ve valiz hazırlamayı planlıyorsanız; ayakkabınızı bu boneler yardımıyla valize koyabilirsiniz.
Şarj aletinizi evde unuttuysanız hemen şarj aleti almaya gitmeyin, ilk olarak otel resepsiyonuna sorun. Eski müşterilerin unuttuğu şarj aletleri olabilir.
Bozuk paralarınızı dönmeden önce değiştiremiyorsanız; bir iki tane anı olarak sakladıktan sonra buzdolabı mıknatısı, kitap ayracı gibi şeyler almak için kullanın. Dostlarınıza hediye ederek onların da gönlünü alabilirsiniz.