Başlıkta ’44 günlük tatil’ kelimelerini görünce eminim bu yazı senin de dikkatini çekti. Evet yeni yılda 44 gün izin fırsatı var ama nasıl? 2020 yılında çalışanlar seyahat planlamalarını nasıl yapmalı? İşte yanıtı…

Önümüzdeki yıl Ramazan ve Kurban bayramları hafta sonuna denk geliyor. Bu yüzden geçtiğimiz yıllardaki gibi 9’ar günlük uzun tatil yapmak istiyorsan, yıllık izninden birkaç gün alman gerekiyor. Yılın ilk tatili 1 Ocak Çarşamba. Öncesinde 2 gün izin alıp 5 günlük tatile çıkılabilir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ise perşembe günü. 1 gün izinle 4 gün tatil yapılabilir. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Cuma. Dolayısıyla ilkbaharın en güzel zamanında 3 günlük tatil imkanı var.

İçindekiler

Mayıs'ta bol tatil var

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı salı günü, pazartesi tek gün izin alarak 4 günlük güzel bir ilkbahar seyahatine çıkılabilir. Ramazan Bayramı 23 Mayıs Cumartesi başlıyor ve 26 Mayıs Salı sona eriyor. İster sonrasında 3 gün izin al, istersen de önceki hafta 4 gün izin alarak 19 Mayıs tatiliyle birleştirme yap. Bu kısım senin seyahat planlarına kalmış. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Çarşamba. 2 gün yıllık izninden alıp 5 günlük güzel bir yaz tatili yapabilirsin.

Uçak Bileti

Birleştirme yaparsan tatil bol

Kurban Bayramı ise 30 Temmuz Perşembe Arife günü başlıyor. 3 Ağustos pazartesi sona eriyor. Öncesinde 3,5 gün izin alarak 10 günlük seyahat programı yapabilirsin. Bu yıl resmi 30 Ağustos Zafer Bayramı dışında tüm resmi tatiller hafta içi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Perşembe günü. Yine birleştirme yaparak yılı güzel bir sonbahar tatiliyle kapatabilirsin. Özetle yeni yılda eğer yıllık izinden 13,5 gün izin alırsan 44 gün tatil yapman mümkün. 

Resmi Tatiller

Tarih

Gün

İzin Süresi

Tatil Süresi

Yılbaşı

1 Ocak

Çarşamba

2 gün

5 gün

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan

Perşembe

1 gün

4 gün

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs

Cuma

-

3 gün

Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs

Salı

1 gün

4 gün

Ramazan Bayramı

24-26 Mayıs

Pazar, Pazartesi, Salı

3 gün

9 gün

Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz

Çarşamba

2 gün

5 gün

Kurban Bayramı

30 Temmuz-3 Ağustos

Perşembe-Pazartesi

3,5 gün

10 gün

Zafer Bayramı

30 Ağustos

Pazar

-

-

Cumhuriyet Bayram

29 Ekim

Perşembe

1 gün

4 gün

 


tugbahacibayramoglu
Tuğba Hacıbayramoğlu
1299 Yazı
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik mezunu. Yine Marmara Üniversitesi’nde Radyo Televizyon Sinema bölümünde yüksek lisans yaptı.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN