Yaklaşık Seyahat Mesafesi | 1060 Km |
---|---|
Yaklaşık Uçuş Süresi | 1 saat 20 dk |
Popüler Havalimanı | Sabiha Gökçen Havalimanı |
Split - İstanbul Uçak Bileti Tahmini Fiyatlar
Cts15
Paz16
Pts17
Sal18
Çar19
Per20
Cum21
Cts22
Paz23
Pts24
Sal25
Çar26
Per27
Cum28
Cts29
Paz30
Pts31
Sal01
Çar02
Per03
Cum04
Cts05
Paz06
Pts07
Sal08
Çar09
Per10
Cum11
Cts12
Paz
İstanbul Seyahat Rehberi
Split Şehir Merkezinden Havalimanına Ulaşım
Split Havalimanı
Şehir içinden Split Havalimanı’na ulaşım seçeneklerinden en popüler olanları otobüs ve taksi hizmetleri. Otobüsler taksilere göre çok daha ucuz olduğu için daha çok tercih ediliyor. Şehir temelde Zone 1, 2, 3 ve Zone 4 olmak üzere 4 bölgeden oluşuyor.
Otobüs biletleri ve diğer ulaşım araçlarının bilet ücretleri de bu bölgelere göre belirleniyor. En güncel haliyle Zone 1 için 11 kuna; Zone 2 için 17 kuna; Zone 3 için 21 kuna ve Zone 4 için 21 kuna ücretleri mevcut. Zone 1 biletleri 45 dakika; Zone 2 biletleri 65 dakika; Zone 3 biletleri 85 dakika ve Zone 4 biletleri 105 dakika geçerli. Bu bilet ücretleri 11 yaş üstündekiler için geçerli.
6-11 yaş arası yolcular içinse bütün bölgeler için ödenmesi gereken ücret, 5 kuna. 6 yaşından küçük çocuklar içinse bilet almanıza gerek yok.
Otobüs
Split’teki ana otobüs istasyonu, Domovinsko Sokağı’nın hemen yanındaki Sukoisan’da bulunuyor. Diğeri ise 2. ana otobüs istasyonu olan ve Opcina’da yer alan istasyon. Üçüncüsü ise Split’in en ünlü yerlerinden birin olan Green Market bölgesinde yer alan Trznica.
Sukoisan otobüs istasyonundan banliyö otobüsleri kalkıyor. Ve bunlardan en popüler olan 37 numaralı otobüs direkt olarak Trogir’e gidiyor ve Split Havalimanı’nda da durağı var. Bir diğer sık kullanılan otobüs hattı olan 60 numaralı otobüs ise Omis’e gidiyor ve Green Market durağına sahip.
Split şehrindeki ana otobüs hatları; 1, 3, 4, 6, 8, 9, 17 ve 21 numaralı hatlar. Split’ten şehir dışına ve şehir içinde ulaşımın en büyük kitleye hitap eden ulaşım şekli feribotlar.
Split feribot limanının olduğu durağın adı ise Luka. 2, 9, 10 ve 15 numaralı otobüsler bu duraktan geçiyor. Hemen hemen bütün otobüslerin geçtiği durak ise National Theatre’ın bulunduğu Trznica durağı. 12 ya da 12A otobüsleri Riva’ya gidiyor. Sv Frane Kilisesi ce Saat Kulesi’nin tam karşısındaki bu durakta inerek bu iki önemli yeri gezmeniz mümkün. Buraya 20 dakika uzaklığındaki Bene’de de çok büyük bir park alanı, tenis kortları, yüzme yerleri, kafe ve restoranlar var.
Ayrıca Split’ten Hırvatistan’ın başkenti olan Zagreb’e ve diğer şehirleri olan Dubrovnik, Mostar, Sibenik, Zadar, Rijeka gibi birçok yere direkt otobüsler mevcut. Mostar’a gitmek isterseniz Split’ten sabah 6 otobüse binerek en güncel haliyle 125 kuna gibi bir ücretle ulaşmanız mümkün. Bosna Hersek’in Sarajeva’ya 210 kunaya, Sırbistan’da yer alan Belgrad’a, İtalya’daki Trieste, Almanya ve Avusturya’nın en ünlü şehirlerine de direkt otobüsler bulunuyor.
Otobüs
biletlerini, duraklardaki bilet otomatlarından da otobüs şoföründen de almanız mümkün. Otomatlardan temin ederseniz çok daha ucuza geliyor. Tek biniş için otobüs bileti en güncel haliyle 11 kuna; eğer biletinizi otomattan alırsanız bu fiyat 9 kuna oluyor. 2 biniş için otobüs bileti almak isterseniz 16 kuna; 10 biniş için bilet almak isterseniz 75 kuna ve aylık bilet satın almak istiyorsanız 260 kuna ödemeniz gerekiyor.
Bunun dışında Karnet biletleri adında gidiş-dönüş şeklinde kullanılabilen 17 kona fiyatlı biletler de bulunuyor. 60 numaralı otobüs ise Green Market’ten Omis’e gidiyor ve yolculuk yaklaşık 40 dakika sürüyor.
Aynı zamanda LeMeridien Hotel’de de durağı var. Bu otelin plajını ve diğer imkanlarını ücretsiz kullanmak mümkün. Sukoisan otobüs istasyonundan kalkan 60 ve 37 numaralı otobüsler, şehrin en popüler otobüs hatları. Sukoisan otobüs istasyonu ise şehrin sadece 1 km uzaklığında yer alıyor. 60 numaralı otobüse aynı zamanda Green Market’in hemen yanındaki duraktan da binebiliyorsunuz.
Şehrin bir diğer önemli otobüs istasyonu ise, 300 metre uzaklıktaki Opcina; bir diğeri ise Green Market bölgesinde yer alan Trznica istasyonu. Otobüs biletlerinizi genellikle otobüs şoförlerinden almanız mümkün fakat bunun dışında da genelde duraklarda görebileceğiniz bilet otomatlarından da biletlerinizi temin edebilirsiniz. Eğer biletinizi otomattan satın alırsanız otobüse binerken mutlaka otobüs şoförüne gösterin.
Taksi
Açık sarı renkteki taksiler, Promet tarafından işletiliyor ve bunun dışında şehir içinde hiçbir şirkete bağlı olmayan özel taksiler de mevcut. Şehir merkezi ile Split Havalimanı arasındaki mesafe yaklaşık olarak 25 km ve taksiyle bu yolculuğunuzu gerçekleştirmek istiyorsanız eğer hemen hemen 150-250 kuna gibi bir ücret ödemeniz gerekiyor. Genelde 250 kuna isteyen taksi şoförleriyle pazarlık yapma şansınız olursa bu ücrete en aza indirmeniz mümkün.
Araç Kiralama
Eğer Split’te araç kiralama gibi bir fikriniz var ise, Split şehir içinde çok fazla park alanının olmamasını göz önünde bulundurmalısınız. Şehirde tek bir büyük araç park alanı mevcut o da, Diocletians’ Palace denilen ve aynı zamanda Split’in Old Town olarak adlandırılan bölgesinde yer alıyor. Split şehir merkezinin yaklaşık 25 km doğusunda yer alan Split Havalimanı’na aracınızla ulaşmak için sahil yolunu kullanabilir ya da E65 otoban yolunu kullanarak 20-30 dakika içerisinde havalimanına ulaşabilirsiniz.
Split şehrinden Trogir’e aracınızla gitmek içinse sahil yolunu kullanarak varmanız mümkün. Bu arada Trogir, Split Havalimanı’nın sadece 7 km batısında. Şehir içindeki araç kiralama şirketlerinden biri Rent a Car Split NOVA (+385989836950); diğeri ise Avax Rent a Car (+385951539493).
Havalimanı Bilgileri
Kastela Kasabası’nın hemen çıkışında, Trogir’e çok yakın bir bölgede yer alan Split Havalimanı’nın Split şehir merkezine olan uzaklığı 25 km. Kastel Stafilic’te yer alan Split Havalimanı, Trogir’in 7 km doğusunda Split’in ise 25 km batısında bulunuyor. Havalimanında sadece küçük bir terminal mevcut.
Split Havalimanı’nda ATM, Banka, Duty Free mağazası, ücretsiz internet erişimi, sigara içme alanı, turist danışma merkezi, araç kiralama şirketleri, VIP salonu, restoran, kafe ve barlar, ve 353 araç kapasiteli park alanı var.
Havalimanının 15 dakika yürüme mesafe uzaklığında ünlü bir plaj da var. Fakat havalimanı sadece sabah 6 ile akşam 10 mesai saatleri arasında açık. Havalimanındaki en ünlü restoranın adı ise Restaurant Ikar.
Havalimanından İstanbul Şehir Merkezine Ulaşım
Sabiha Gökçen Havalimanı
Sabiha Gökçen Havalimanı, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda yer alır. Havalimanından şehir merkezine otobüs, metro, Havabüs, taksi, araç kiralama ve transfer seçenekleri ile kolayca gidebilirsiniz.
Otobüs- Havalimanından şehir merkezine E3, E9, E10, E11, 16S, MR60, 130H, 132H, 131C, 122 otobüsleri ile gidebilirsiniz.
- Otobüsler ile Kadıköy, 4.Levent, Pendik, Sultanbeyli, Kurtköy gibi İstanbul’un farklı noktalarına ulaşım sağlayabilirsiniz.
- Otobüs sefer saatlerini İETT resmi web sitesinden kontrol edebilirsiniz.
- Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Havabüs servisleri ile Kadıköy ve Taksim güzergahlarına gidebilirsiniz.
- Kadıköy Havabüs servisi ile Kavacık ve Yenisahra duraklarında, Taksim Havabüs servisi ile de Levent ve Zincirlikuyu’da inebilirsiniz.
- Kadıköy Havabüs 06.30 - 00.30, Taksim Havabüs 06.30 - 00.30, Yenisahra Havabüs 04.30 - 21.30 arası hizmet verir.
- Sabiha Gökçen Havalimanı - Kadıköy metrosu ile havalimanından şehir merkezine ulaşım sağlayabilirsiniz.
- Metro ile Kadıköy’e ulaşım yaklaşık 50 dakika sürer.
- Metro hafta içi 06.00 - 00.00, cuma ve cumartesi geceleri ile 24 saat boyunca hizmet verir.
- Metro biletlerini online ya da istasyon girişinde bulunan bilet makinelerinden alabilirsiniz.
- Marmaray ile şehrin birçok merkez noktasına gidebilirsiniz.
- Öncelikle MR60 otobüsleri ile Pendik veya KM22 ile Kartal durağına gitmelisiniz. Ardından Marmaray ile şehrin çeşitli noktalarına rahatça gidebilirsiniz.
- Havalimanından taksi ile şehir merkezinin istediğiniz yerine kolayca gidebilirsiniz.
- Köprü ve tünel geçişleri yolcuya aittir.
- Avec, Avis, Bostancı, Budget, Central, Çizgi, Enterprise, Europcar, Garenta, Goldstar, Green Motion, Nord Travel, Payless, Rent Go, Sixt, Turmobil, Windycar, Wish şirketlerinden araç kiralayarak havalimanından şehir merkezine gidebilirsiniz.
- Araç kiralayarak şehir merkezine gidebilir ve İstanbul’u rahat gezebilirsiniz.
- Havalimanından şehir merkezine özel transfer hizmeti ile lüks ve konforlu bir şekilde gidebilirsiniz.
- Transfer hizmeti için en az 24 saat önce rezervasyon yaptırmanız önerilir.
İstanbul Havalimanı
İstanbul Havalimanı Avrupa Yakası’nda yer alır. Arnavutköy ilçesinde bulunan havalimanından şehir merkezine otobüs, Havaİst, metro, taksi, araç kiralama ve transfer seçenekleri ile ulaşım sağlayabilirsiniz.
Otobüs- İstanbul Havalimanı’ndan H-1, H-2, H-3, H-6, H-8 otobüsleri ile Mecidiyeköy, Mahmutbey, Sultangazi, Sarıyer ve Halkalı gibi şehir merkezinin farklı noktalarına ulaşım sağlayabilirsiniz.
- Mecidiyeköy’e 1 saat 40 dakika, Halkalı’ya 1 saat 45 dakika, Mahmutbey’e 1 saat 30 dakika, Sultangazi’ye 1 saat 25 dakika, Sarıyer’e 1 saat 50 dakikada gidebilirsiniz.
- Otobüs biletlerini havalimanı peronlarında yer alan bilet gişeleri ya da makinalarından veya online şekilde alabilirsiniz.
- Havalimanından şehir merkezine M11 Gayrettepe - İstanbul Yeni Havalimanı metrosu ile ulaşım sağlayabilirsiniz.
- Metro ile şehir merkezinin Arnavutköy, İhsaniye, Göktürk, Kemerburgaz, Hasdal, Kağıthane, Gayrettepe noktalarına doğrudan ulaşım sağlayabilirsiniz.
- Gayrettepe istasyonunda indikten sonra metrobüs, otobüs ve M1 Hacıosman - Yenikapı metrosuna da aktarma yapabilirsiniz.
- Metro 06.00 - 00.00 saatleri arasında hizmet verir.
- Yolculuk ortalama 45 dakika sürer.
- Havaİst servisleri ile Aksaray, Esenler Otogarı, Arnavutköy, Halkalı-Başakşehir, Silivri - Çatalca, Beylikdüzü, Avcılar - Bahçeşehir, Bakırköy, Kadıköy, Taksim ve Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşım sağlayabilirsiniz.
- Havaİst ücretini online, peronlarda bulunan gişelerden ya da otobüs içinde kartla ödeyebilirsiniz.
- Havaİst ücreti gideceğiniz güzergahın hattına göre farklılık gösterir.
- İstanbul Havalimanı’ndan şehir merkezine turuncu, turkuaz ve siyah renk taksiler ulaşım sağlar.
- Havalimanından şehir merkezinin belirli noktalarına sabit ücret alınır.
- Köprü geçişi, otogar çıkış ücreti ve ücretli yollar yolcuya ait.
- Havalimanında bulunan Avec, Sixt, Hertz, Rent Go ve daha çok sayıda şirketten araç kiralayarak şehir merkezine ulaşım sağlayabilirsiniz.
- Havalimanına gelmeden önce rezervasyon yaptırarak sıra beklemeden direkt aracı teslim alabilirsiniz.
- Araç kiralama ile hem şehir merkezine kolayca ulaşım sağlayabilir hem de Tarihî Yarımada, Taksim, Kadıköy, Üsküdar, Florya, Polonezköy, Çatalca, Şile gibi İstanbul’un tarihî ve doğal güzelliklerine rahatça gidebilirsiniz.
- Havalimanından İstanbul’un farklı noktalarına özel transfer hizmeti ile lüks ve konforlu bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.
- Transfer hizmeti için en az 24 saat öncesinden rezervasyon yaptırmanız önerilir.
İstanbul Otelleri
İstanbul Ortalama Sıcaklık
Alternatif Kalkışlı Uçuşlar
Sıkça Sorulan Sorular
Sana özel kampanyalar, fırsatlar ve daha fazlası ENUYGUN mobil uygulamasında!
- Uygulamaya özel fiyatlar
- Anlık bildirimler
- Sana özel kampanyalar
- Yolcu kaydedebilme özelliği