Uçakta daha rahat uyumak için 5 ipucu

muratekinay

Uçakla seyahat ederken ister uzun mesafeli uçuşlarda isterseniz de sadece bir saatlik kısa bir yolculukta uykunuzu alarak dinlenmek önemlidir. İyi ama nasıl? Uçakta nasıl daha rahat uykuya dalabiliriz?

İçindekiler

1- İyi uyku için doğru koltuk

Uçaklarda rahat bir yolculuk için ilk dikkat etmeniz gerekenlerden biri koltuğunuzu doğru seçmektir. Yol boyunca daha rahat bir şekilde uyumak ve dinlenmek için de bu kural geçerli. Koltuğunuzu mümkünse uçağın giriş kapılarından ve tuvaletlerden uzakta seçin. Böylece tuvalete girip çıkan yolcuların sesinden etkilenmeden rahatça uyuyabilirsiniz. Kapılara uzak bir koltuk seçerek aynı zamanda kabin ekibinin yemek ve içecek servisi hazırlığı yaparken çıkarabileceği seslerden uzakta daha rahat uykuya dalabilirsiniz. Uçakta koltuk seçimiyle ilgili daha fazla ipucu için yazımıza göz atın!

2- Pencere kenarını seçin

Uçakta fazla zorlanmadan uyumak için koridor ve orta koltuk yerine pencere kenarını seçmeniz de işinizi kolaylaştırabilir. Çünkü bu koltuklar yolculuk boyunca başınızı yalayabileceğiniz bir alan sunarken yan koltuğunuzda oturan yolcular tuvalete gitmek için ayağa kalktıklarında rahatsız olmanızın da önüne geçer.

3- Uyku gözlüğü ve kulak tıkaçları

Yolculuk sırasında açılıp kapanan ışıklardan ve seslerden etkilenmeden uyumanızı sağlayan yardımcı malzemeleri yanınızda getirin. Eczanelerden veya internetten satın alabileceğiniz kulak tıkaçları ve uyku gözlükleri bu konuda hiç tahmin etmediğiniz kadar işe yarıyor!

 

4- Sakin bir müzik dinleyin

Eğer yanınızda kulak tıkacı yoksa bunun yerine MP3 çalarınızdan veya uçuş moduna aldığınız telefonunuzdan müzik dinleyebilirsiniz. Amacınız daha hızlı bir şekilde uykuya dalmaksa, hareketli ve eğlenceli müzikler yerine daha sakin ve rahatlatıcı olanları deneyin. Uçakta yolculuk sırasında rahat etmek için kabin ekibiyle de aranızı iyi tutmaya bakın. Bu konuda yapabileceklerinz için yazımız burada!

5- Rahat giyinin

Yine kısa mesafeli uçuşlarda çok önemli sayılmasa da olası rötarlar ve beklemeler sırasında rahat etmek için giydiğiniz kıyafetlerin rahat olmasına dikkat edebilirsiniz. Yakınlarda uzun mesafeli bir yolculuğa çıkacaksanız, bu öneriler işinize yarayabilir. Eğer uçuş 5 saatten uzun sürecekse, fazla sıkmayan giysiler seçerek, tuvaletlerden uzak durarak ve müzik dinleyerek tüm yolculuk boyunca daha rahat bir uykuyu garantileyebilirsiniz!

 

Murat Ekinay
455 Yazı
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. Üniversite eğitimine devam ederken ulusal gazete ve dergilerde yazılar yazdı. Türkiye'nin önde gelen markaları için içerik stratejisi geliştirerek dijital iletişim çalışmalarını yönetti.
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN

Enuygun.com IATA üyesidir. “8821943”
© 2008 - 2024 Tüm hakları saklıdır. Enuygun.com | Enuygun Seyahat, Belge No: 7153