Kâr Payı Hesaplama Aracı

TL
Vade
  • 32 gün
  • 46 gün
  • 55 gün
  • 92 gün
  • 181 gün
  • Vade Süresi Girin
gün

Sizin İçin Tüm Katılım Bankalarıyla Çalışıyoruz

Yatırımlarınızı en karlı şekilde değerlendirebilmeniz için onlarca katılım bankasının kâr payı oranlarını karşılaştırıyoruz.

Albaraka-2.png
Albaraka.png
Albaraka-1.png
vakif.png
emlak.png

Kâr Payı Oranları 29 Nisan 2024

TL
USD
EUR
BankaKâr PayıAnapara (min - maks)Vade
hayat-finans%52,461.000 - 5.000.000 TL31 - 90 Gün
İncele

Kâr Payı Hesaplama Nasıl Yapılır?

Kâr payı hesabının getirisi hesaplanırken 3 ayrı formülden yararlanılır. 

 

Bu formüllerin ilki günlük kâr payı getirisini hesaplamayı sağlayan (Anapara/100)x (Kâr Payı/365)x Gün Sayısı formülüdür.

 

Diğer formül aylık kâr payı getirisini hesaplamayı sağlayan (Anapara/100)x (Kâr Payı/12)x Ay Sayısı formülüdür.

 

Son formül de yıllık kâr payı getirisini hesaplamayı sağlayan (Anapara/100) x (Kâr Payı) x Yıl Sayısı formülüdür.

 

Bu formüllere göre 15.000 TL’yi %27 kâr payı getirisi olan bir Kâr payı hesabına yatırırsanız 1 yıl boyunca sağlayacağı getiriyi şu şekilde hesaplayabilirsiniz:

 

(15.000/100)x(27/100)x1 formülünden yıllık getiri 4.050 TL olur. Bu hesaba göre %27 kâr payı getirisi olan hesaba yatırılan 15.000 TL bir yıl sonunda 19.050 TL olacaktır. 

Kâr Payı Hesaplamak İçin Neden Enuygun’u Kullanmalısınız?

Farklı kâr payı oranlarını tek bir yerde karşılaştırın
Farklı kâr payı oranlarını tek bir yerde karşılaştırın
Türkiye’nin önde gelen katılım bankalarının kâr payı oranlarını karşılaştırmak için tek tek sitelerine girmekle uğraşmayın. İhtiyacınız olan kâr payı tutarına göre Enuygun’dan size uygun kâr payı oranını bulun.
Enuygun’a özel kâr payı oranlarından yararlanın
Enuygun’a özel kâr payı oranlarından yararlanın
Katılım Bankalarıyla yaptığımız iş birlikleri sayesinde Enuygun kullanıcılarına özel kâr payı oranları sunuyoruz. Bu kâr payı oranlarından yararlanın, daha avantajlı tutarlarla kâr payı başvurusu yapın.
Kâr payı başvurunuzu saniyeler içinde yapın
Kâr payı başvurunuzu saniyeler içinde yapın
Size en uygun kâr payı ürününü bulduktan sonra sadece birkaç adımda kâr payı başvurunuzu yapabilirsiniz. Enuygun’da tüm başvuru işlemlerinizi güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Örnek Kâr Payı Hesaplama Tablosu

Kâr Payı TutarıVadeKâr Payı OranıVergiBrüt KazançNet KazançVade Sonu Tutar
100.000 TL32 Gün%2087,67 TL 1.753,42 TL 1.665,43 TL 101.665,75 TL

Kâr Payı Getirisi Stopaj (Vergi Kesintisi) Oranları

VadeTürk Lirası (TL)DövizAltın (XAU)
Vadesiz ve ihbarlı hesaplar ile 6 aya kadar (6 ay dahil)%5%25%15
6 ay üzeri - 1 yıla kadar (1 yıl dahil)%3%25%15
1 yıl üstü%0%25%15
Size Özel Kâr Payı Teklifleri E-postanıza Gelsin

Sıkça Sorulan Sorular

Enuygun, en yüksek kâr payı hesaplamamı nasıl sağlıyor?

Enuygun.com olarak, size en uygun kâr payı seçeneklerini sunabilmek adına katılım bankalarının kâr payı ürünlerini karşılaştırma imkanı sunuyoruz. Çeşitli katılım bankalarının güncel kâr payı oranlarını sizlere iletmek amacıyla anlık veri alımları gerçekleştiriyoruz. Birikiminiz için belirlediğiniz miktarın kâr payını, farklı kâr oranlarına göre sıralayarak size sunuyoruz.

Enuygun.com üzerinden online kâr payı başvurusu yapabilir miyim?

Enuygun.com platformu üzerinden, kâr payı tutarı ve süresini belirterek katılım bankalarının sunmuş olduğu kâr payı tekliflerini karşılaştırma imkanına sahip olabilirsiniz. Size en yüksek getiriyi sunan kâr payı hesabı için online başvurunuzu kolayca tamamlayabilirsiniz. Katılım bankasının şubesine gitmekle uğraşmadan, online platformumuz aracılığıyla size uygun olan kâr payına başvurabilirsiniz. Ayrıca, Enuygun.com'a özel olarak sunulan katılım bankalarının kâr payı oranlarını değerlendirebilirsiniz.

Enuygun'da kâr payı hesaplaması yaparken hangi katılım bankalarının sonuçlarını karşılaştırabilirim?

Enuygun.com platformunda gerçekleştirdiğiniz kâr payı hesaplama işlemi sırasında, anlık olarak alınan kâr payı verileri ve oranlarıyla Albaraka Türk Katılım Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası ve Ziraat Katılım Bankası gibi çeşitli katılım bankalarının sonuçlarını kolayca karşılaştırabilirsiniz.

Kâr payı stopaj oranları nelerdir?

Kâr payı hesabınızın getirilerinden kesilen vergiye kâr payı vergisi adı verilir. Katılım bankasının belirlediği kâr payı oranına göre elde ettiğiniz gelirden stopaj oranı kadar kesinti yapılır. Bu kesinti, kâr payı oranınıza göre elde ettiğiniz kazanca uygulandığından, ana paranızdan herhangi bir azalma meydana gelmez. Güncel kâr payı stopaj oranları ise şu şekildedir:

 

- Bir yıldan daha uzun vadeli hesaplar için %0

- Bir yıla kadar vadeli hesaplar için %3

- Vadesiz, ihbarlı ve 6 aya kadar vadeli hesaplar için %5

Kâr pay oranı nedir?

Kâr payı, tasarruf sahiplerinin katılım bankalarına sağladığı fonların, faizsiz finansman prensipleri çerçevesinde ticaret ve sanayi projelerinde kullanılan fonlardan elde edilen kâr ya da zararın, tasarruf sahipleri arasında dengeli bir şekilde paylaştırılmasını ifade eder.

Kâr paylaşım oranımı nasıl yükseltebilirim?

Katılım bankalarında hesaptaki bakiyenize göre belirlenen kâr paylaşım oranını artırmak için birikiminizi yükseltebilirsiniz. Daha fazla birikim oluşturarak, kâr paylaşım oranınızı artırma fırsatına sahip olabilirsiniz.

Kâr payı ile faiz arasındaki fark nedir?

Kâr payı ile faiz arasındaki temel fark, vade sonunda kazancın taahhüt edilmemesidir. Faiz, borç veren ve borç alan arasında belirlenen bir uzlaşma sonucunda oluşurken, kâr payı faizsiz kazanç esasına dayalı olarak ilgili tarafların belirlediği vadeye kadar anaparadan elde edilen kazancın dağıtılan kısmını temsil eder. Kâr payı, yatırım yapılan projenin verimliliğine göre değişiklik gösteren bir kazanç oranı taşırken, faizde ise kazanç oranını belirleyen taraf borç veren tarafıdır.

Kâr payı neyin getirisidir?

Kâr payı getirisi, hisse senedinin mevcut fiyatının yüzdesi olarak yıllık temettü ödemesi şeklinde ifade edilir. Şirketlerin bir yıllık faaliyet dönemleri sonucunda elde ettikleri net dönem kârı üzerinden dağıttıkları kâr payı, ortakların şirketteki sermayelerinin karşılığında elde ettikleri doğrudan getiriyi temsil eder. Bu getiri, hisse senedi fiyatı doğrultusunda ne kadar ödeme yapıldığını yıllık olarak gösterir.

Bankaların kâr payı helal mi?

Bankaların kâr payı dağıtımı, belirlenen esaslara uygun bir şekilde gerçekleştirildiğinde katılım bankalarının kâr hesaplarına para yatırmak ve iştirakçilere dağıttıkları kâr payını almak caizdir. Katılım bankaları, İslami finans prensipleri doğrultusunda çalışarak faizsiz ve helal yollarla kazanç elde ederler.

Kâr payından zarar edilir mi?

Kâr payı temelinde çalışan sistemde anaparanın vade sonundaki kazancı önceden belirlenmez. Kredilendirilen projelerin getirisi değişkenlik gösterebilir. Diğer yandan, faizli sistemde ise önceden belirlenen faiz oranı üzerinden sabit bir gelir elde edilir ve vade sonunda taahhüt edilen miktar mutlaka ödenir. Bu nedenle, faizli sistemde zarar etme ihtimali mümkün değildir.

Aylık kâr payı ödemeli yatırım hesabı nedir?

Bir yıl vadeli olarak açılabilen aylık kâr payı ödemeli hesap, kâr payı dağıtımını tercihe göre 1 aylık, 3 aylık, 6 aylık veya 1 yıl periyotlarıyla gerçekleştirebileceğiniz bir hesap seçeneğidir. Bu hesap seçeneği, birikimlerinizi uzun vadeli olarak değerlendirme imkanı sunarken, aynı zamanda daha düşük gelir vergisi avantajını beraberinde getirir.

Bu sayfada sunulan verilerin doğruluğu ve güncelliği konusunda herhangi bir garanti verilmemekte olup, finansal enstrümanlara ait bilgilerin gerçek zamanlı olmayabileceği ve belirli bir gecikmeyle sunulduğu dikkate alınmalıdır.