3 tarafı denizlerle çevrili, 4 mevsimin yaşandığı ülkemiz, söz konusu kış tatili olduğunda oldukça tatmin edici seçenekler sunuyor. Kayak yapmak isteyen ya da yalnızca karın tadını çıkarmak isteyen kişiler için ülkenin dört bir yanında çok sayıda rota çok sayıda kayak merkezi var. Bu içerikte kayak tatili planlamak isteyen fakat hangi rotanın kendisi için daha uygun olacağına henüz karar verememiş seyahat severler için ülkemizde kış tatili dendiğinde öne çıkan kayak merkezleri yer alıyor.

İçindekiler

1. Uludağ kayak merkezi / Bursa

Uludağ Kayak Merkezi

Türkiye’de kayak tatili yapmak için akla ilk gelen yer elbette Uludağ kayak merkezi oluyor. Bursa şehir merkezine 35 km’lik bir uzaklıkta bulunan Uludağ, hem Türkiye’nin ilk hem de en büyük kayak merkezi olma ayrıcalıklarına sahip. Aralık ortasından Mart ortasına kadar olan dönemde burada keyifle kayak yapabilirsiniz. I. ve II. Gelişim Bölgeleri’nde 30’u aşkın konaklama tesisi barındıran Uludağ’da, Alp ve Kuzey disiplinleri ile kayak yapmak da mümkün.

Uludağ’ın 31 pistinde 13 teleski, 1 gondola ve 10 telesiyej ile hizmet veriliyor. Klasik kayak dışında helikopterli kayak, snowboard, kar motosikleti, buz pateni gibi aktiviteler de bölgenin kış aktiviteleri arasında yer alıyor. Harika bir kış için Uludağ otelleri arasından araştırmalara başlayabilirsiniz.

Uludağ kayak merkezi ile ilgili tüm detayları keşfetmek için linkteki yazımıza göz atabilirsiniz.

Konum Linki

2. Kartepe kayak merkezi / Kocaeli

Kartepe

Özellikle günübirlik kayak deneyimi yaşamak isteyen İstanbulluların sıklıkla ziyaret ettiği Kartepe, kaliteli pistleri sayesinde uzun süreli tatillerin için de eşsiz bir kış rotası. Kasım ortalarında yağmaya başlayan kar, bölgede nisan ayının sonuna dek devam ediyor. 42 kilometrelik pist alanı ile ülkemizin sayılı kayak merkezlerinden biri olan Kartepe’de 14 doğal pist, 3 adet telesiyej ve 2 tane de teleski var.

Türkiye’de kayak tatili yapabileceğiniz yerler listemde üst sıralarda yer almayı hak eden Kartepe’de kar seviyesi sezonda 1,5 metre ila 3 metre arasında değişiklik gösteriyor. Eğer kayak yapmayı bilmiyorsanız hocalardan ders almanız da mümkün. Çok kolay pistin yanı sıra Kartepe’de 4 tane kolay seviyesinde, 5 tane orta zorlukta ve 2 tane çok zor pist bulunuyor. Yani kış tatiliniz için ilçeyi seçerseniz kayakla ilişkiniz ne olursa olsun kendinize uygun bir pist bulabileceksiniz. Yarım pansiyon konseptiyle hizmet veren Kartepe otelleri hafta sonu tatilleri için de sıklıkla tercih ediliyor. Otel araştırmasına linke tıklayarak başlayabilirsiniz.

Kartepe kayak merkezi ile ilgili tüm detayları keşfetmek için linkteki yazımıza göz atabilirsiniz.

Konum Linki

3. Erciyes kayak merkezi / Kayseri

Erciyes Kayak Merkezi

İç Anadolu Bölgesi’nin en önemli kayak merkezlerinden Erciyes, şehir merkezine 25 km uzaklıkta konumlanmış bir kayak merkezi. Saatte 26.750 kişi taşıma kapasiteli mekanik taşıma tesisleri ile Erciyes, kayak tutkunlarının sıklıkla ziyaret ettiği rotalardan. 41 pisti bulunan kayak merkezinde çocuklardan profesyonel kayakçılara kadar her ziyaretçinin keyifle vakit geçirmesi için uygun bir pist alternatifi var. Burada pist uzunluğuysa 112 kilometre.

Aralık başı ile nisan başı arasında kayak için uygun olan Erciyes ulusal ve uluslararası pek çok yarışma ve etkinliğe de ev sahipliği yapıyor. Engelsiz kayak, snowboard, kar voleybolu, kar havuzu gibi etkinliklerle sezon boyunca eğlence devam ediyor. Erciyes otelleri her bütçeye uygun seçenekler barındırıyor. Kayak merkezini ziyaret etmek isterseniz hem dağ hem şehir otellerinde konaklayabilirsiniz.

Erciyes kayak merkezi ile ilgili tüm detayları keşfetmek için linkteki yazımıza göz atabilirsiniz.

Konum Linki

4. Sarıkamış kayak merkezi / Kars

Sarıkamış Kayak Merkezi

Türkiye’nin en doğusunda yer alan kayak merkezi, Kars il sınırları içerisinde konumlanıyor. Sarıkamış’ın aralık başından mart sonuna kadar doyasıya kayak yapabileceğiniz 25 kilometre uzunluğunda, 5 etaplı pisti mevcut. Dünya üzerinde sadece Alpler’de görülen “Kristal Kar” isimli özel bir kar tipine sahip olan kayak merkezinin pisti çam ormanları içerisinden geçiyor. Bu da ormanın rüzgarı kesmesini sağlıyor. Yani Sarıkamış’ta rüzgardan korunarak kayak yapma olasılığınız bir hayli yüksek. Snowboard da Sarıkamış’ta deneyimleyebileceğiniz sporlardan bir diğeri.

Hem amatör hem profesyonel kayak sporcuları tarafından tercih edilen Sarıkamış’ın pistleri deniz seviyesinden 2.200 ila 2.900 metre yükseklikte bulunuyor. Sakin ve doğayla iç içe bir kayak tatili hayal edenlerin tercihi olan bölgeye ulaşım da oldukça kolay. Dilerseniz 1.5 kilometre uzaklıktaki Sarıkamış merkezinde, dilerseniz de kayak merkezinde bulunan Sarıkamış otelleri arasında seçtiğin bir tanesinde konaklayabilirsiniz.

Sarıkamış kayak merkezi ile ilgili tüm detayları keşfetmek için linkteki yazımıza göz atabilirsiniz.

Konum Linki

5. Palandöken kayak merkezi / Erzurum

Palandöken Kayak Merkezi

Dünyadaki en uzun ve en dik pistlere sahip olan Palandöken, yılın ortalama 5 ayı kayak yapmak için elverişli. 2011’de Kış Oyunları’na ev sahipliği yapmasıyla uluslararası popülerliğini arttıran bölgeye her yıl binlerce yerli ve yabancı turist akın ediyor. Gece kayak yapma keyfini yaşatabilmek için bazı pistleri özel olarak ışıklandırılıyor.

Kaymayı keyifli hale getiren “toz kar” adındaki özel kar çeşidine sahip Palandöken’de snowboard, klasik kayak ve kızak gibi kış sporu aktivitelerini her seviyede yapmak mümkün. Kayak merkezinde bulunan pistler aynı anda 12.000 kişiye kadar hizmet verebiliyor. Keyifli bir tatil yapmak istersen Palandöken otelleri de bu linkte sizi bekliyor.

Palandöken kayak merkezi ile ilgili tüm detayları keşfetmek için linkteki yazımıza göz atabilirsiniz.

Konum Linki

6. Kartalkaya kayak merkezi / Bolu

Kartalkaya Kayak Merkezi

Bolu şehir merkezine 40 km mesafede bulunan kayak merkezinin kayak için ideal tarihleri aralık ayında başlar ve mart ayının sonlarına doğru biter. Özel arabayla 45 dakikada ulaşabileceğiniz bölgeye şehir merkezinden toplu taşıma da sağlanmakta. Kartalkaya, ortalama 20 kilometrelik yamaçlarıyla dağ kayağı için tercih edilen yerlerin başında geliyor.

Bölge kayak turizmi ile bilinirliğini arttırsa da son yıllarda yayla turizmi ve doğa aktiviteleri için de sıklıkla ziyaret ediliyor. Kartalkaya’da bulunan konaklama tesislerinin bazılarında malzemelerini unutan ya da ilk kez kayak sporuyla ilgileneceği için malzemeleri kiralamayı tercih edenlere yönelik kayak odası mevcut. Bölgede ayrıca snowboard tutkunları için yapılmış Snowpark isimli bir alan da bulunuyor. 25 pisti bulunan kayak merkezinde 8 teleski, 6 telesiyej, 2 babylift ve 8 skilift ile saatte 10.000 kişiye kadar hizmet verilebiliyor. Bu tam donanımlı yerde kayak keyfi yaşamak için Kartalkaya otelleri arasından hangisinde kalmak istediğinize karar vermeniz yeterli.

Kartalkaya kayak merkezi ile ilgili tüm detayları keşfetmek için linkteki yazımıza göz atabilirsiniz.

Konum Linki

7. Saklıkent kayak merkezi / Antalya

Saklıkent Kayak Merkezi

Ekvator’a ve Akdeniz’e en yakın kayak merkezilerinden biri olan Saklıkent, yılda ortalama 120 gün kayak yapmaya uygun. Antalya merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunan kayak merkezine şehir içi turlar, ücretli müşteri servisleri ve özel araçla ulaşmak mümkün. Şubat sonundan mart ortasına kadar “Önce kayak yap, sonra denize atla!” mottosu ile tanıtım yapan Saklıkent’te bir konaklama tesisi ve üç kafeterya bulunuyor.

Toplam 4 kayak pisti, 1 kızak pisti, 1 teleski, 1 chairlift, 1 babylift ile hizmet veren kayak merkezinde dağ evleri ve kayak odası da mevcut. Özellikle çevre şehirlerden ve Antalya merkezden günübirlik ziyaretçi ağırlayan kayak merkezinin pistleri hem amatörler hem de profesyoneller için uygun. Dilerseniz Antalya otelleri için kendinize en uygun yeri seçerek bu farklı deneyimi yaşamak için plan yapmaya başlayabilirsiniz.

Saklıkent kayak merkezi ile ilgili tüm bilgiler için yazımıza göz atabilirsiniz.

Konum Linki

8. Ilgaz kayak merkezi / Kastamonu

Ilgaz Kayak Merkezi

Türkiye’de kayak tatili yapabileceğiniz yerler arasında Kastamonu ve Çankırı sınırları arasındaki bölgede yer alan ve uğruna şarkılar yapılan Ilgaz Dağı da var. Ormanlık bir alanda konumlanmış Ilgaz kayak merkezi özellikle Kastamonulu seyahat severler tarafından sıklıkla ziyaret edilse de aslında kayak yapma tutkunu çokça kişi tarafından da kış mevsiminde tercih edilen bir yer. Şehrin mutlaka görülmesi gereken cazibe merkezlerinden Ilgaz Dağı Milli Parkı içerisinde yer alan kayak merkezi, genellikle amatörler tarafından tercih edilen bir özellikte.

Ilgaz kayak merkezini ülkemizdeki diğer seçeneklere göre daha ulaşılabilir kılan bir özelliği de var. Bu da kayak merkezinde verilen hizmetin diğer opsiyonlara göre daha uygun fiyatlı olması. Kayağın yanı sıra snowboard ve kızak için de uygun bir alan olan Ilgaz, keyifli bir tatil için sizi çağırıyor. Sizin için en uygun konaklama seçeneğini bulmak için Kastamonu otelleri linkimizi ziyaret edebilirsiniz.

Ilgaz kayak merkezi ile ilgili tüm detayları keşfetmek için linkteki yazımıza göz atabilirsiniz.

Konum Linki

9. Davraz kayak merkezi / Isparta

Davraz Kayak Merkezi

Ispartalıların Akdeniz’in İncisi ismiyle de andığı Davraz kayak merkezi, Isparta şehir merkezinden 26 kilometre uzakta konumlanmış ve 1995 yılında turizm merkezi ilan edilmiş, 2016 yılında ise statüsü Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi olarak değiştirilmiş bir kayak merkezi. Her ne kadar Isparta sınırları içerisinde yer alsa da merkez, Antalya’ya yakınlığıyla da öne çıkmakta.

Davraz kayak merkezi modern pistleri, geniş otoparkı, günübirlik kullanıma ayrılmış alanları ve farklı seviyelerdeki kayakçılara yönelik parkurlarıyla güzel bir kış tatili vadediyor. Siz de kayak keyfi yapmak isterseniz rotanızı Isparta’daki Davraz Dağı’na çevirebilirsiniz. Kış tatili planları için de Isparta otelleri linkimizi ziyaret ederek en uygun konaklama seçeneğini bulabilirsiniz.

Davraz kayak merkezi ile ilgili tüm detayları keşfetmek için linkteki yazımıza göz atabilirsiniz.

Konum Linki

10. Gerede Arkut Dağı kayak merkezi / Bolu

Gerede Kayak Merkezi

Her ne kadar Bolu’nun en çok bilinen kayak merkezi Köroğlu Dağları’nın zirvesinde konumlanmış Kartalkaya olsa da aslında Gerede’de kayakla yakından ilgilenen kişilerin beğenisini kazanacak bir seçenek var. Arkut Dağı kayak merkezi, Bolu şehir merkezine 56 kilometre, Gerede ilçe merkezine ise 4 kilometre uzaklıkta bir konumda yer alıyor. Uzunluğu 1800 metre olarak ölçülmüş dağda kar kalınlığıysa 1,5 metre ila 2 metre arasında değişiyor. Ocak ve Mart ayları arasında kayağa elverişli olan Arkut Dağı kayak merkezi, 900 metrelik slolam ve 5000 metrelik mukavemet pistine sahip.

Arkut Dağı Kayak Merkezi’ndeki pistlerin özellikle kayak yapmaya yeni başlayan kişiler için uygun olduğunu söylemek mümkün. Yüksek rakımı ve temiz havasıyla beğeni toplayan Arkut Dağı kayak merkezinde bir tatil planlayacaksanız seçiminizi Gerede otelleri arasından yapmanız çok daha iyi olacaktır.

Konum Linki

11. Zigana kayak merkezi / Gümüşhane

Zigana Kayak Merkezi

Gümüşhane’ye 40 kilometre, Trabzon Havalimanı’na ise 60 kilometre mesafede konumlanmış Zigana kayak merkezi, Karadeniz Bölgesi’nin en önemli kayak merkezlerinden biri. Yolunun asfalt olması sayesinde kolayca ulaşılabilen merkez, Türkiye’de kayak yapabileceğiniz yerler arasında en keyifli olanlardan biri. 1900 metre ile 2500 metre arasında değişen yüksekliğe sahip pistleriyle kayak severlerin beğenisini kazanan merkezde 1 adet teleskiye ve 1 adet baby lift de bulunuyor.

Konaklayabileceğiniz yalnızca 1 adet tesisin bulunduğu Zigana kayak merkezine günübirlik turlar da düzenleniyor. Eğer yolunuz Trabzon’a ya da Gümüşhane’ye düşerse keyifli bir deneyimiçin rotanızı bu kayak merkezine çevirebilirsiniz. Trabzon uçak bileti alarak hem ülkemizin en güzel şehirlerinden Trabzon'u ve Gümüşhane’yi görebilir hem de kayak deneyimi yaşayabilirsiniz.

Konum Linki

12. Akdağ kayak merkezi / Samsun

Akdağ Kayak Merkezi

Samsun’un Ladik ilçesinden 7 kilometre uzakta konumlanmış Akdağ kayak merkezi 1788 rakımlı Uzunyazı Tepe ile 1404 rakımlı Yemişen Tepe arasına kurulmuş bir kayak merkezi. Arazi yapısıyla çok uzun kayak pistlerine sahip olan bu kış sporları merkezi doğal çimle kaplı ve bu da seyahat severlerin yaz mevsiminde çim kayağı yapmasına olanak tanıyor. Toplamda 6 adet pisti olan kayak merkezi, Samsun Havaalanı’ndan 100 kilometre uzaklıkta. Kayak merkezindeki 1365 metrelik telesiyejde 87 adet de sandalye bulunuyor.

Konum Linki

13. Merga Bütan kayak merkezi / Hakkari

Merga Bütan Kayak Merkezi

Gençlerin kayak alanında kariyer yapabilmesi ve şehrin turistik değerini artırmak için aldığı destekle yenilenen ve gelişen Merga Bütan kayak merkezi, Hakkarı il sınırları içerisinde yer alıyor. Burada kayak sezonu neredeyse 6 ay sürüyor ve bu da merkezin şehrin önemli bir turistik bölgesi olmasını sağlıyor. Pistinin kademeli olmaması nedeniyle profesyonel kayakçılar tarafından daha çok tercih edilen Merga Bütan’da kızak ile kaymak da mümkün. Dilerseniz kızağını dilersen de kayak takımını merkezden kiralayabilirsin. Hakkari otelleri arasından tercihinizi yapmak için linke tıklayabilirsiniz.

Konum Linki

14. Salda kayak merkezi / Burdur

Salda Kayak Merkezi

Burdur, Denizli ve Antalya illerinin kesişim noktasında konumlanmış Salda kayak merkezi, 2012 yılında açılmış bir kayak merkezi. Ülkemizdeki her kayak merkezi oldukça başarılı olsa da bu kayak merkezi manzarasının çok güzel olmasıyla diğerlerinden ayrılıyor. Çünkü Salda kayak merkezi, Salda Gölü manzarasına bakıyor. Burdur şehir merkezine 77 kilometre uzaklıkta konumlanmış kayak merkezinde farklı kategoriden kayakçılara hitap edecek uzunlukları 1000 ile 1500 arasında değişen 5 pist var.

Konum Linki

 

Uçak Bileti


busraguzeller
Büşra Güzeller
177 Yazı
İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun oldu. Kariyeri boyunca farklı ajanslarda metin yazarı olarak çalıştı. Darcy adlı köpeğiyle vakit geçirmeyi, yeni yerler keşfetmeyi ve gurme rotaların izini sürmeyi seven yazar Enuygun'un sevilen seyahat içeriklerini üretiyor.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN