Bursa’nın sevilen ve yıl boyunca çok sayıda ziyaretçi ağırlayan dağı Uludağ, aynı zamanda ülkemizin en popüler kayak merkezlerinden birine ev sahipliği yapıyor. Kayak sezonu boyunca çok fazla rağbet gören Uludağ kayak merkezi hem aktiviteleri hem de konaklama seçenekleri ile ziyaretçilerine büyük konfor sağlıyor.

Bu yazımızda Uludağ kayak merkezine nasıl gidilir, pist özellikleri nelerdir, Uludağ kayak merkezinde kar kalınlığı ne kadardır gibi soruların yanıtlarını bulabilirsiniz.

İçindekiler

Uludağ kayak merkezi nerede?

uludağ

Bursa il sınırları içerisinde yer alan Uludağ kayak merkezi, şehrin güneybatı bölümünde Fatintepe ve Kuşaklıkaya isimli iki tepenin üzerinde konumlanıyor. Toplamda 11.338 hektarlık bir alan üzerine kurulmuş olan kayak merkezinin Bursa şehir merkezine uzaklığı ise 35 kilometre.

Konum Linki

Uludağ Kayak Merkezi’ne nasıl gidilir?

uludağ

Uludağ kayak merkezine ulaşım sağlayabilmek için rotanızı öncelikle Bursa’ya çevirmelisiniz. Bursa’ya ülkemizin pek çok şehrinden kara, deniz ve hava yolu ile ulaşım sağlanabiliyor.

Özel araç: Eğer kendi aracınız ile gelecekseniz Bursa Çekirge Caddesi üzerinden Uludağ Milli Parkı tabelalarını takip ederek yarım saat ile bir saat arasında kayak merkezine ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Ancak bu yol yokuşlu ve virajlı olduğu için kış aylarında hazırlıklı gitmeniz oldukça önemli. Hem kar lastiği hem de zinciriniz yok ise özel araçla yola devam etmeniz tavsiye edilmiyor. Bu durumda aracınızı Çekirge’de bırakıp, taksi ile yola devam edebilirsiniz.

Teleferik: Bursa Teleferik Merkez İstasyonu’na geldikten sonra teleferik ile 30 dakikada kayak merkezine ulaşabiliyorsunuz. Teleferik kabinleri 8 kişilik kapasiteye sahip ve Bursa Yıldırım ilçesinde yer alan Teferrüç İstasyonu’ndan kalkıyor. Biletini Bursa Teleferik’in resmi sitesinden online olarak satın alabileceğiniz gibi teleferiğe binmeden önce Teferrüç İstasyonu’ndaki bilet gişelerinden de alabiliyorsunuz. Yarım saat süren teleferik yolculuğunda öncelikle içerisinde WC, restoran ve hediyelik eşya dükkanının yer aldığı Sarıalan İstasyonu’na uğranıyor. Sonrasında ise yolculuk, otellerin yer aldığı, aynı zamanda son durak olan Kurbağa Kaya İstasyonu’nda son buluyor. Teleferiğe Bursa Otogarı’ndan 94 numaralı otobüsler ile ulaşım sağlanabiliyor.

Teleferik ücreti

  • Tam gidiş dönüş 180 tl

  • Öğrenci gidiş dönüş 90 TL (Öğrencilerin E-devlet üzerinden öğrenci belgesi ibraz etme zorunluluğu bulunuyor.)

Teleferik çalışma saatleri

  • 11.00-18.30

Yazar Notu: Teleferik için aldığınız bileti atmamanızı, dönüş yolunda ibraz etmeniz gerekebileceğini hatırlatırız.

Minibüs ve taksi dolmuş: Uludağ kayak merkezine ulaşmak için tercih edebileceğin bir diğer seçenek ise minibüs ve taksi dolmuşlar oluyor. Minibüs ve taksi dolmuşlar Bursa’nın Tophane semtinden kalkıyor. Yoğunluklarına bağlı olarak araçlar 15-20 dakikada bir hareket ediyor.

Uludağ Kayak Merkezi’ne ne zaman gidilir?

uludağ milli parkı

Uludağ’da sezon genellikle 15 Aralık’ta başlayıp mart ayının sonuna kadar devam ediyor. Sezona göre tarihlerde bazı farklılıklar olabilse de pistler çoğunlukla bu tarihlerde kayak yapmak için uygun hale geliyor. Dolayısıyla kayak merkezini ziyaret etmek için en uygun tarihlerin 15 Aralık’tan mart sonuna kadar olduğunu söylemek mümkün. Bazı yıllarda ise kar kalınlığı nisan ortasına kadar kayak yapma olanağı sunabiliyor.

Uludağ Kayak Merkezi pist özellikleri

uludağ kayak merkezi

Uludağ kayak merkezinde kolay, orta ve zor olmak üzere üç tip pist bulunuyor. 20’nin üzerinde piste sahip olan kayak merkezinde yeni başlayanlara uygun olan pistler çoğunlukla 1. bölgede yer alırken, deneyimli kayakçılara hitap eden zorlu pistler 2. Bölge’de konumlanıyor. Oteller bölgesinde 11 adet ana pist, 6 teleski ve 7 adet telesiyej hizmet veriyor. Pistlerin uzunlukları ise 300 m ile 2000 m arasında değişkenlik gösteriyor. Orta ve ileri seviye pistler arasında Belvü, Alkoçlar ve Kuşaklı – Maden pistleri yer alıyor. Kayak merkezindeki en zorlu pistler ise Beden Terbiyesi ve Kuşaklı pistleri olarak biliniyor. Kayak konusunda iddialı ve ileri seviyede isen bu pistleri deneyebilirsiniz.

Yazar Notu: Eğer kayak yapmaya yeni başladıysanız Beceren, Cennetkaya, Fahri, Kervansaray pistlerini tercih edebilirsiniz.

Uludağ kayak merkezi skipass ücretleri

skipass

Uludağ kayak merkezinde snowboard ya da kayak yapabilmek için öncelikle pist ve telesiyej kullanımına izin veren Skipass isminde kart satın almanız gerekiyor. Bu kart pistlere ulaşım için tercih edebileceğiniz telesiyej, teleski ve teleferik gibi ulaşım araçlarına binme imkanı sunuyor.

  • Sezon içinde herhangi bir zaman diliminde kullanılabilen bilet 5 çıkış 500 TL

  • 3 saatlik bilet 650 TL

  • 1 gün arka arkaya kullanılabilen bilet 950 TL

  • 3 gün arka arkaya kullanılabilen bilet 2.600 TL

  • 30 gün içinde farklı zamanlarda kullanılabilen 4 günlük esnek bilet 3.250 TL

Yazar Notu: Skipass fiyatları için yukarıda en alt limitlerden fiyatlar verilmiştir. Bu fiyatlar haricinde gün ve kullanım sayısına bağlı değişen ücretlendirmeler de mevcut. Ayrıca online alımlar daha avantajlı oluyor.

Uludağ kayak merkezinde ekipman ücretleri ne kadar?

uludağ kayak merkezi

Uludağ kayak merkezinde kayak yapabilmek için kendi ekipmanınıza sahip değilseniz kayak merkezinde ve otellerin çok büyük bir kısmında ekipman kiralama hizmeti veriliyor. Ekipmanların kalitesine, eski ya da yeni olmasına bağlı olarak kiralama ücretleri değişkenlik gösterebiliyor. Dolayısıyla kayak ekipman ücretleri hakkında ancak ortalama bir fiyattan söz edebiliyoruz. Bu yüzden ekipman kiralamak adına tesislerle birebir iletişime geçmenizi öneririz.

Uludağ kayak merkezinde ders ücretleri ne kadar?

uludağ

Uludağ kayak merkezinde daha önce kayma deneyimi olmayanlar için büyük bir fırsat olan kayak dersleri veriliyor. Bu sayede ziyaretçiler hem teknik konularda hem de uygulamalı olarak kayak yapma konusunda çok daha fazla detay öğrenebiliyor. Uludağ kayak merkezinde ders ücretleri için de ortalama bir fiyattan söz edebiliriz. Çünkü ders alabileceğiniz birden fazla kurum bulunuyor ve her kurumun fiyat politikası birbirinden farklılık gösterebiliyor.

  • Uludağ kayak merkezinde kayak dersleri ortalama 900 TL’den başlıyor.

Uludağ kayak merkezi yeme-içme

uludağ kayak merkezi

Uludağ kayak merkezi bünyesinde birden fazla restoran seçeneği bulunuyor. Burada çoğunlukla tercih edilen yiyecekler ise sucuk ekmek ve köfte ekmek oluyor. Tabii kafe ve restoranlarda bunların yanı sıra farklı atıştırmalık ya da yemek alternatifleri de servis ediliyor. Gün içerisinde yemeklerinizi bu restoranlarda, konakladığınız otelin restoranında yemeyi tercih edebilirsiniz. Uludağ kayak merkezinde en fazla tercih edilen içecekler ise salep, sıcak şarap, sıcak çikolata ve portakal suyu oluyor.

Uludağ kayak merkezinde nerede kalınır?

uludağ kayak merkezi

Uludağ kayak merkezinde oteller 1. bölge ve 2. bölge olmak üzere iki bölümde yer alıyor. Ziyaretçiler ise bütçelerine ve otel özelliklerine göre kendilerine en uygun tesise karar verebiliyor. Özellikle ilk kayak deneyimi olanların tercihi 1. bölge otellerinden yana oluyor. Çünkü bu bölge kolay ve orta seviye pistlere ev sahipliği yapıyor. Ayrıca 1. bölge otelleri genellikle oda-kahvaltı ya da tam pansiyon hizmeti sunduğu için 2. bölgede yer alan tesislere kıyasla daha uygun fiyatlı olabiliyor.

2. bölge otellerinin çok büyük bir kısmı her şey dahil konsepte sahip olmalarıyla ön plana çıkıyor. Çoğunlukla deneyimli ve profesyonel kayakçıların tercih ettiği 2. bölge pistlerine yakın olmak isteyenler 2. bölge otellerini seçiyor. Her şey dahil konseptini tercih eden çocuklu ailelerin de tercihi genellikle 2. Bölge otelleri oluyor. Hafta sonları, ara tatil ve sömestir tatillerinde ilginin bir hayli arttığı Uludağ otelleri için birkaç ay öncesinde rezervasyon yaptırmanızı öneririz. Aksi halde yoğun ilgi sebebiyle otellerde yer bulamayabilir ya da çok daha yüksek fiyatlar ödemek durumunda kalabilirsiniz.

Uludağ ziyaretiniz esnasında zamanınız varsa mutlaka Bursa’yı da seyahat planınıza dahil etmelisiniz. Seyahat öncesi Bursa’da gezilecek yerler yazımıza göz atmayı unutmayın.Uludağ Kayak Merkezi nerede?

Uçak Bileti


ipekincir
İpek İncir
361 Yazı
Marmara Üniversitesi Reklam bölümünde yüksek lisans yaptı. Eğitimini tamamlamak için bir süre Londra’ya gitti. Otomotiv, sağlık, turizm sektörü gibi birçok farklı alanda içerik üretti. Şimdi ise Enuygun ekibinin bir parçası olarak seyahat yazıları yazıyor.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN