Yurtdışında güvenli bir tatil için

mugekanbay

Yaklaşan bayramın etkisiyle tatilden sıkça bahseder olduk. Bugün de tüm tatilinizi güvenli ve sıkıntısız bi biçimde geçirmeniz için önerilerimiz olacak.

Gideceğiniz bölgeyi araştırın insanlarını, alışkanlıklarını hatta yazılı yazısız kanunlarını öğrenmek ayrıca seyahat sigortalarını araştırmak bir seyahate iyi hazırlanmak ve sıkıntı yaşamamak demek.

İçindekiler

Evden ayrılmadan önce

Yanınızda olması gereken her şeyin sizinle olduğuna emin olun. Her zaman söylediğimiz gibi yazmak önemlidir. Bir listeniz mutlaka olsun, hem bagajınızla ilgili hem evden çıkmadan/tatile çıkmadan önce yapılması gerekenleri içersin.

Para konusunda sıkıntı yaşamamak için gitmekte olduğunuz ülke parası için exchange işlemini yapın. Pasaport ve diğer önemli belgelerinizin fotokopisini bulundurmaya özen gösterin.

Evinizin anahtarını bırakabileceğiniz, gitmekte olduğunuz istikameti ve istikametle ilgili değişiklikleri bildirebileceğiniz bir yakınınızı mutlaka seçin ve iletişimde olun.

Eğer bir sağlık sorununuz var ise, ilaçlarınızı yanınızda bulundurabilmek için uçak yolculuğu sırasında örneğin, yanınızda reçetenizi de bulundurun ve el çantanızda olmasına dikkat edin.

Vardıktan sonra

Bir sağlık sorunu halinde gittiğiniz ülkenin konsolosluğundan doktor listesi alabilirsiniz. Herhangi bir acil durumda da irtibata geçebilmek için kontakt bilgilerinizin bulunması faydalı olacaktır.

Ucuz bir telefon ve yerel bir SIM kart almanız sizi ekstra maliyetlerden kurtarabilir.

Kayıp ve çalıntı durumları için

Tüm paranızı yanınızda taşımayın. Bagajınız ya da otelinizin kasalarını bu amaçla kullanabilirsiniz.

Müge Kanbay
104 Yazı
İçerik editörü. Marmara İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. 6 yıldır internet bazlı projelerde ürün geliştirme-içerik üzerine çalışıyor.
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN

Enuygun.com IATA üyesidir. “8821943”
© 2008 - 2024 Tüm hakları saklıdır. Enuygun.com | Enuygun Seyahat, Belge No: 7153