Yurtdışı planı yaparken en uygun bilet, en uygun otel olsun telaşına kapılanlardansanız, toplanın! Sizin için birkaç tavsiyem var. Eskiden ev, araba, arsa almak geleceğimize yatırım yapmak demekti ama o devri X kuşağıyla geride bıraktık diyebiliriz. Bugün farklı bir kültür tanımak, daha fazla gezmek ve daha fazla görmek geleceğimiz için en büyük yatırım. Ben de gezmek istiyorum ama cüzdandan n’aber dediğinizi duyar gibiyim. Her bütçeye uygun yurtdışı tatili planlamak için haydi başlayalım. 

İçindekiler

Ucuz ve hesaplı Odessa Kıyıları

Yaz ayındayız plaj plaj gezmeden olmaz ama daha ayaklarım suya bile değmedi diyorsanız, üstüne üstlük bir de vize ücreti ödemek istemiyorsanız Odessa Kıyıları tam size göre! Denizle buluşan havuzlar, batmayan bir güneş ve elbette sabaha kadar süren partiler… Bu yaz Odessa’dayız diyorsan en uygun bilet için hemen tıkla. Üstelik Ukrayna’ya sadece kimlik kartınızla bile gidebilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için Ukrayna’ya pasaportsuz seyahat başladı başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Balkanların Paris’i Bükreş

Birkaç gün bronzlaşır sonra tarihi bir gezi yapar kendime yatırım yaparım diyorsanız Romanya sizin için en ideal ülke olabilir. Önce Mangalia’da deniz, kum, güneş sonra trenle Bükreş! Bükreş’te, sanat kokan sokaklarda dolaşabilirsiniz. Mimarisi ve anında sizi saracak enerjisiyle tadı damağınızda kalacak bir kültür tatili sizi bekliyor olacak. Özellikle hostelde kalacaksanız, hostel sahiplerinin size karşı olan cana yakınlığı sizi evinizde gibi hissettirebilir, hatta tatilinizi birkaç gün uzatmanıza bile neden olabilir. Romanya için vize almanız gerekecek ama merak etmeyin 1-2 gün içinde elinize ulaşıyor. Vize için gereken uçak biletlerine ise buradan ulaşabilirsiniz.

Roma yoksa Varna var!

Eski bir Roma kenti olan Varna'da bir akşam yemeğinde garsonla Türkçe konuşarak anlaşabilirsiniz. Çünkü nüfusunda hakkı yenemeyecek kadar çok Türk var. Belki yarısı bile desek yalan olmaz. Varna’da ne mi yapabilirsiniz? Akvaryumlar, katedraller, müzeler, hamamlar, parklar, plajlar, gezmeye doyamayacağınız bir tatil olacağına eminim. Denizi Ege gibi soğuk değil ancak ara ara berraklığını kaybedebiliyor. Varna'da gezilecek yerler galerimizden daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Çeşme’den binsek feribota Sakız’da biraz kafa dinlesek!

Ününü gerçekten de damla sakızından alan Sakız Adası; muhteşem denizi, söz geçmez meyhaneleri ve sıcacık insanları ile sizi pişman etmeyecek, muazzam bir tatilin kapılarını aralıyor. İçinde onlarca küçük köy bulunuyor ve hemen hemen hepsinde orta çağ mimarisi hâkim ve her Yunan adasında olduğu gibi rengarenk dar sokaklar ile dolu! Sakız Adası’na Çeşme’den her gün feribot seferleri yapılıyor. İzmir’e de uygun fiyatlı bilet bulmak mümkün. İzmir uçak biletleri için tıklayabilirsiniz.

Tuğba Hacıbayramoğlu
1299 Yazı
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik mezunu. Yine Marmara Üniversitesi’nde Radyo Televizyon Sinema bölümünde yüksek lisans yaptı.
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN

Enuygun.com IATA üyesidir. “8821943”
© 2008 - 2024 Tüm hakları saklıdır. Enuygun.com | Enuygun Seyahat, Belge No: 7153