• Anasayfa
  • Bilgi
  • 1.500 TL’den başlayan 2 günlük sömestir tatili fırsatları

1.500 TL’den başlayan 2 günlük sömestir tatili fırsatları

busraguzeller

Öğrencilerin heyecanla beklediği sömestir tatiline yalnızca birkaç gün kaldı. Bu tatili çocuklarıyla yeni yerler keşfetmek için bir fırsat olarak gören velilerse sömestir tatili rotalarını araştırmaya başladılar bile. Bugün hazırladığım içerikte çocukların çok seveceği birbirinden keyifli sömestir rotalarına yer verdim. Bütçe planlaması yapabilmen için de planlayacağın seyahatin ortalama kaç TL tutacağını da senin için hesapladım. Hazırsan en makul fiyatlı rota önerimle başlıyorum.

NOT: Fiyatlar 2023 yılı ocak ayında güncellenmiş olup otobüs biletlerinde gidiş-dönüş ücretler baz alınmıştır. :)

İçindekiler

Eskişehir

Çocukların gitmeyi en çok sevdiği yerlerden biri de şüphesiz ki Eskişehir ve bu durumda şehirde gezilecek çok sayıda yerin olmasının etkisi büyük. Sömestir tatilinde unutulmaz birkaç gün geçirmek için çocuğunla birlikte şehre doğru yola çıkarsan görmen gereken ilk yer her yaştan kişinin favorilerinden Sazova Bilim, Kültür ve Sanat Parkı olmalı. İçerisinde kocaman bir Masal Şatosu’nun da bulunduğu park hepinizin çok hoşuna gidecek. Odunpazarı, Porsuk Çayı, Eskişehir Balmumu Heykeller Müzesi ve Kentpark, gezin esnasında görmeni önerdiğim diğer yerler.

Seyahatin esnasında çibörek, nuga helvası, haşhaşlı çörek ve boza ise tatman gerekenlerden yalnızca birkaçı.

Eskişehir’de otel fiyatları geniş bir skalada değişiklik gösteriyor. Burada çok uygun fiyatlı bir otel bulup konaklamak mümkün. Şöyle ki apart otel konseptinde hizmet veren Es Güven Suit Apart’ta 3 kişi için 2 gecelik rezervasyon yalnızca 999 TL. Şehre otobüs biletleriyse 70 TL’den başlıyor. 

Yani 3 kişilik ve 2 günlük bir Eskişehir seyahatini ulaşım bedelleri de dahil olmak üzere ortalama 1.500 TL’ye satın alabilirsin. Hal böyle olunca da ucuz kış tatili için bir lokasyon arayanlar için ideal bir seçenek olarak öne çıkıyor.

Kapadokya

Yılın her mevsiminde farklı güzellikler sunan rotalar dendiğinde akıllarda beliren rotaların başında Kapadokya geliyor. Bölge bahar aylarında da kışın karlar altında da hatta gökyüzünün masmavi olduğu sıcak yaz sabahlarında da çok güzel. Sen de sömestir tatilinde ufak bir tatil yaparak dinlenmek istersen Kapadokya’yı tercih etmeni öneririm.

Sömestirde Kapadokya’ya seyahat edersen görmen gereken o kadar çok yer var ki, keşif dolu birkaç gün geçireceğine emin olabilirsin. Üç Güzeller, Göreme Açık Hava Müzesi, Zelve Açık Hava Müzesi, Derinkuyu Yeraltı Şehri, Güvercinlik Vadisi ve Aşıklar Vadisi Kapadokya’da mutlaka görmen gereken yerler.  Tabii Kapadokya yalnızca gezilecek yerleriyle değil mutlaka deneyimlenmesi gereken lezzetli yemekleriyle de öne çıkan bir rota. Testi kebabı, kabak çekirdekli erişte, aside tatlısı burada tatmanı önerdiğim yiyeceklerin başında geliyor.

Kapadokya’da konaklama birimlerinin fiyatlarının geniş bir aralıkta değiştiğini söyleyebilirim. Mağara otellerinde iki günlük bir tatilin fiyatı 60.000 TL’leri bulurken bazı kaliteli konaklama tesislerinde son derece uygun fiyata kalmak mümkün. Bölgedeki Pashabelle Hotel hem misafirlerin beğenisini kazanan bir hizmet sunuyor hem de uygun fiyatlı oluşuyla öne çıkıyor. Pashabelle Hotel’de 3 kişilik ve 2 gecelik kahvaltı dahil konaklamanın bedeli yalnızca 1.100 TL.

Kapadokya’ya gideceksen ulaşım için araç kiralama hizmetini değerlendirmeni öneririm. Çünkü Kapadokya’yı gezerken de konforlu bir keşif için araç olmazsa olmazlardan. Dilersen bulunduğun şehirden aracını 2 gün için ortalama 750 TL’ye kiralayabilirsin.

Tüm fiyatlar ışığında 1.850 TL’ye benzin masrafı hariç 3 kişilik ve 2 günlük bir Kapadokya seyahati yapabilirsin. 

Ağva

İstanbul’a yakın konumuyla hafta sonu tatilleri için sıklıkla tercih edilen Ağva, doğası ve sakin atmosferiyle tam bir sömestir rotası aslında. Özellikle sunduğu şömineli ve jakuzili odalar sayesinde kış tatilleri için sıklıkla tercih edilen Ağva’da çocuğunla huzurlu bir tatil yapabilir, deniz kenarında ya da göl kıyısında vakit geçirebilirsin.

Ağva’da Ağva Feneri’ni, Göksu Nehri’ni, Kadırga Koyu’nu ve Şile’ye yakın konumdaki Saklıgöl’ü görmelisin. Ağva’da ne yenir dersen bu soruya cevabım ise kesinlikle nehir kenarındaki kafelerdeki taze balıklar olur. Tabii yine nehir kenarındaki otellerin restoranlarında kahvaltının çok keyifli olduğunu da eklemeden geçmeyeyim.

Bölgenin popüler otellerinden Velena Hotel Ağva’da 3 kişilik ve 2 gecelik konaklama ücreti 1.525 TL ve bu fiyata kahvaltı da dahil.

Sömestir tatili için rotan Ağva olacaksa yine araç kiralama hizmetini değerlendirmeni öneririm. Çünkü Ağva’nın yolları çok keyifli ve bölgeye aracınla gidersen Şile’deki gezilecek yerleri de konforlu şekilde keşfedebilirsin. İstanbul’da iki günlüğüne aracını 750 TL’den başlayan fiyatlara kiralayabilirsin.

Tüm bu fiyatlar sonucunda Ağva’da iki günlük ve üç kişilik bir tatili benzin parası hariç 2.275 TL’ye yapabilirsin.

Kartepe

İstanbul’da yaşayan kişilerin günübirlik kayak yapmak için tercih ettikleri Kartepe, hem uygun fiyatlı konaklama seçeneklerine sahip oluşuyla hem de kaliteli pistleriyle öne çıkan bir rota. Her ne kadar bölgenin yakınlarında gezilecek yerler olsa da Kartepe’yi tercih edenler genelde etrafı keşfetmektense tüm vakitlerini kayak merkezinde geçirmeyi seçiyor. Eğer çocuğunun kayak yapmaya ilgisi varsa ya da bu deneyimi ilk kez yaşamasını istiyorsan sen de sömestir tatilin için bölgeye bir şans verebilirsin.

Kartepe’de konaklama fiyatlarından da bahsetmem gerekirse bölgenin uygun fiyatlı otellerinden Yazıcılar Hotel’de 3 kişilik ve 2 gecelik kahvaltı dahil bir odaya 2.240 TL’ye rezervasyon yaptırmak mümkün. Kocaeli otobüs bileti fiyatları ise 89 TL ve 430 TL aralığında değişiklik gösteriyor.

Sömestir tatili için çocuğunu Kartepe’ye götürmek istersen ve İstanbul’dan yola çıkacaksan 2 günlük bir tatili ulaşım masrafları da dahil olacak şekilde 2.720 TL’ye satın alabilirsin.

Abant

Yalnızca sömestir tatilinin değil, her mevsimin öne çıkan rotalarından Abant, çocukların da ilgisini çekecek eşsiz bir doğaya sahip. İstanbul ve Ankara şehirlerine yakın konumuyla da sıklıkla tercih edilen Abant, sunduğu tertemiz hava sayesinde ziyaretçilerine kendilerini yenileme fırsatı veriyor. Sen de hem şehir hayatının yoğunluğundan arınmak istiyor hem de çocuğuna bol bol dinlenme fırsatı sunmak istiyorsan rotanı Abant’a çevirebilirsin.

Sömestir tatilin için seçeceğin rota Abant olacaksa görmeni önerdiğim yerlerin başında tabii ki Abant Gölü Milli Parkı geliyor. Burada gölün etrafında uzun yürüyüşler yapabilir, bol bol fotoğraf çekebilirsin. Abant Tabiat Müzesi, Yedigöller Milli Parkı, Güzeldere Şelalesi ve Örmeci Yaylası gezin esnasında görmeni önerdiğim diğer noktalar.

Peki, Abant’ta otel fiyatları nasıl dersen bölgede her bütçeye uygun oteller olduğunu söylemem mümkün. Bölgenin en yeşil otellerinden Abant Barış Pansiyon’da ara tatilde 3 kişilik ve gecelik konaklamanın bedeli yalnızca 1.450 TL ve bu fiyata kahvaltı da dahil. Bolu otobüs bileti fiyatlarıysa 99 TL ile 400 TL arasında değişiklik gösteriyor.

Bu fiyatlara göre 3 kişi 2 günlük Bolu tatilini ulaşım masrafları da dahil ortalama 3.500 TL’ye yapabilirsin.

Ülkemizden sömestir tatili rota önerilerim sona erdi. Tabii, sen bu tatilde yurt dışından bir rota da görmek istiyor olabilirsin. Eğer öyleyse hem uygun fiyatlı hem de keyifli vakit geçirebileceğin rota önerilerimi Euro kullanmadan gezebileceğin Avrupa başkentleri içeriğimizi okuyarak keşfedebilirsin.

Büşra Güzeller
177 Yazı
İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun oldu. Kariyeri boyunca farklı ajanslarda metin yazarı olarak çalıştı. Darcy adlı köpeğiyle vakit geçirmeyi, yeni yerler keşfetmeyi ve gurme rotaların izini sürmeyi seven yazar Enuygun'un sevilen seyahat içeriklerini üretiyor.
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN

Enuygun.com IATA üyesidir. “8821943”
© 2008 - 2024 Tüm hakları saklıdır. Enuygun.com | Enuygun Seyahat, Belge No: 7153