Ukrayna ile vizelerin kaldırılmasının ardından Moldova ile de vizeler kalkıyor. Moldova Başbakanı Vlad Filat, 2013'ten itibaren Türkiye ve Moldova arasında vizelerin kalkacağını açıkladı.

Filat, 1 Kasım'da Türkiye'yi ziyaret ederek Başbakan Erdoğan ile vizelerin karşılıklı kaldırılmasına ilişkin anlaşmayı imzalayacaklarını söyledi. Bu arada Moldova Başbakanı Fliat, iki ülke arasında sivil havacılık anlaşması yapılacağının da müjdesini verdi. Bu sayede iki ülkenin uçakları birbirlerinin hava sahasını kullanırken vergi ödemeyecek. Böylece uçak biletleri ucuzlayacak. Bu da iki ülke arasında turizmin gelişmesini sağlar.

Vizesiz gidilebilecek ülkelere göz atın

Vizesiz gidilebileceğiniz yerler başlıklı yazımızı okuyarak Türk vatandaşlarına vize istemeyen ülkelere göz atabilirsiniz. Ayırca vizesiz sayahat edebileceğiniz ülkelere ilişkin Ukrayna, Üsküp, Dubrovnik ve Arjantin yazılarını da okuyarak kendinize sayahat planı uygulayabilirsiniz.

Kurban Bayramı tatili 6 gün

Kurban Bayramı geliyor... Bakanlar Kurulu kararıyla bayram tatili, arefe günün tam gün tatil oması 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın da katılmasıyla 6 güne çıktı. Hemen enuygun uçak bileti ve otel sayfasını tıklayarak kendinize sayahat planı oluşturabilirsiniz.

Moldova hakkında bilgiler

Moldova, Avrupa'da Balkanlar'ın kuzeyinde Ukrayna ile Romanya arasında kalan ve denize kıyısı olmayan küçük bir kara ülkesidir. Ülkenin büyük bir bölümü Dniester ve Prut nehirleri arasında yer almaktadır. Asma bahçeleriyle ünlü Moldova, Avrupa'daki önemli şarap üretcilerindendir. Avrupa'nın en fakir ülkelerinden biri olduğu için rüşvetsiz iş yapılamıyor. Moldova'ya seyahat etmeyi planlayanlara hatırlatalım. Ayrıca çok güvenli bir ülke olmadığı için tehha yerlerde dolaşmamanızı tavsiye ederim. Toplu ulaşım, taksi pekçok şey ülkemize göre ucuz. Ülkeye seyahat etmek için en uygun aylar Nisan, Mayıs, Haziran, Eylül ve Ekim aylarıdır.

Moldova'da nerelere gidilir

Moldova'da başkent Kşinev, tarihi ve kültürel eserlerin yer aldığı en önemli şehirlerinden. Başkent Kşinev yeşili bol Dinyester nehri kenarına kurulmuş bir şehir. Burada pekçok tarihi esere rastayabilirsiniz. Kşinev'in eski caddesi Albisoara şehrin merkezi konumunda. Kentin en eski kliseleri Mazarcahe ve Constantin si Elana da burada. Opera ve bale salonu görülebilir. Valea Morilor Meydanı şehrin en güzel meydanlarından. Yine 3 yılını burada geçirmiş ünlü Rus yazar Puşkin'in evini de ziyaret edebilirsiniz. Burası müzeye çevrilmiş. Ulusal Tarih Müzesi de şehrin en önemli müzelerinden.

İpek İncir
362 Yazı
Marmara Üniversitesi Reklam bölümünde yüksek lisans yaptı. Eğitimini tamamlamak için bir süre Londra’ya gitti. Otomotiv, sağlık, turizm sektörü gibi birçok farklı alanda içerik üretti. Şimdi ise Enuygun ekibinin bir parçası olarak seyahat yazıları yazıyor.
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN

Enuygun.com IATA üyesidir. “8821943”
© 2008 - 2024 Tüm hakları saklıdır. Enuygun.com | Enuygun Seyahat, Belge No: 7153