İç Anadolu Bölgesi’nin küçük illerinden birisi olan Kırşehir, milattan sonra 500’lü yıllarda İmparator I. Jüstinianos tarafından kuruldu. Türklerin Anadolu coğrafyasına göç etmesi sonrasında uçsuz bucaksız bozkırlara sahip olması sebebi ile “Kır Şehri” adı verildi. Daha sonra bu bölgenin adı Kırşehir olarak kaldı. “Bozkırın Tezenesi” olarak bilinen ve 2012 kaybettiğimiz halk ozanı Neşet Ertaş’ın memleketi olan bu yer genellikle coğrafyası ile dikkat çekiyor.
Kırşehir, kültürü ile de en fazla bilinen kentlerimiz arasında yer alıyor. Tarihsel olarak da izler taşıyan bu kentte gezintinize başlamadan önce araç kiralama planını değerlendirmelisiniz. Bu sayede şehrin her noktasına rahatlıkla ulaşabilecek, gezi listenizde yer alan tüm yerleri görebileceksiniz.
Kırşehir’de kent içerisinde tarihten ve kültürden izler görmek mümkün. Bu noktada, özellikle Anadolu-İslam dönemine ait Melikgazi Kümbeti, Cacabey Medresesi, Kesikköprü, Anadolu’da günümüz esnaf odalarına benzeyen yapıyı kuran Ahi Evran’a ait Ahi Evran Zaviyesi, Ahi Evran Camii ve Türbesi, Aşık Paşa Türbesi gezilip görülebilir. Bunun yanı sıra yine merkeze bağlı Taburoğlu Köyü’nde bulunan Üç Ayak Kilisesi kalıntıları da ziyaret edilebilir. Kırşehir il merkezi sınırları içerisindeki Karakurt Kaplıcası da turistlerin tercih ettiği mekanlar arasında bulunuyor.