Ülke: | Türkiye |
Bilinen İsimleri: | |
Dil: | Türkçe |
Nüfus: | 411.528 |
Din: | |
Tel Kodu: | +90 |
Para Birimi: | TRY |
Zaman Dilimi: | GMT+03:00 |
Vize: | |
Konsolosluk: |
Kapıkule sınır kapısı ile Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapılarından biri olan Edirne, hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle yılın her mevsimi yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor. 1. Murat tarafından 1361 yılında fethedildikten sonra başkent ilan edilen ve İstanbul'un alınmasına kadar 90 yıl boyunca başkent olarak hizmet veren Edirne, Mimar Sinan’ın ve Osmanlı döneminin en önemli yapılarıyla tarihi atmosferini günümüzde hala koruyor. Süleymaniye Camii ve ülkemizin en eski camilerinden olan Eski Camii gibi tarihi mekanları ziyaret edebileceğiniz şehir; Meriç ve Tunca nehirlerinin doğal güzellikleri, Gala Gölü’nün vahşi yaşam zenginliği, Saros Körfezi’nin berrak suları ve güzel plajlarıyla Edirne, keşfedilmeyi bekleyen pek çok hazineye sahip.
Osmanlı saray mutfağından pek çok yemeği tadabileceğiniz Edirne, gastronomi alanında da ülkemizin sayılı şehirleri arasında. Şehrin birçok yerinin yanı sıra nehir kenarlarında da kaliteli restoranlar ve balık restoranları bulabilirsiniz. Trakya Üniversitesi ile binlerce öğrenciyi misafir eden tarihi şehir, birbirinden güzel onlarca müzesiyle de Türkiye’nin kültür başkentlerinden biri konumunda.
Sert bir karasal iklim etkisi altında bulunan Edirne'de uzun kış ayları oldukça soğuk, yaz ayları ise sıcak ve kurak geçiyor. Yılın 20 günü kar altında olan şehirde 2 aydan fazla donlu gün yaşanıyor. Yıllık ortalama metrekareye 452 kg yağış alan şehir, en fazla yağışı ise ilkbahar aylarında alıyor. Yıllık ortalama hava sıcaklıklarının 13 ile 15 derece arasında olduğu ve en sıcak ayın 23 derece ile temmuz ayı olduğu Edirne’yi gezmek için en güzel zamanlar ise ılık ilkbahar ve sıcak yaz ayları. İsterseniz sonbahar aylarında da doğal güzellikleri ile ünlü Edirne’yi ziyaret edebilir ve yeşilin her tonunu görebilirsiniz.
İstanbul'dan 2,5 saat bir yolculukla ulaşabileceğiniz Edirne, TEM ve D100 ile Marmara Bölgesi şehirlerine bağlanıyor. Tekirdağ ve Kırklareli gibi komşu şehirlerin yanı sıra Kocaeli, Bursa, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerle arasında da geniş kara yolu ağları bulunan şehre Türkiye'nin hemen her şehrinden ve birçok ilçesinden her gün otobüs seferi bulabilirsiniz.
Ülkemizdeki Avrupa'ya açılan sınır kapılarından biri olduğu için kara yolu trafiğinin özellikle tatil dönemlerinde çok yoğun olduğu Edirne'ye isterseniz TCDD trenleri ile de İstanbul’dan her gün gidebilirsiniz. Halkalı tren istasyonundan hareket eden bu trenlerle Kapıkule tren istasyonuna kısa sürede ulaşabilirsiniz. Edirne'de havaalanı bulunmuyor, bu nedenler şehre uçakla gitmek istiyorsanız direkt veya aktarmalı uçuşlarla 151 kilometre uzaklıktaki Tekirdağ Çorlu Havalimanı'na gidebilir ve oradan yolcu servisleri, otobüsler ve minibüslerle 1,5 saatte Edirne merkezinde olabilirsiniz.
Osmanlı İmparatorluğu'nun en önemli şehirlerinden olan ve belirli bir dönem başkentlik yapan Edirne, geleneksel Osmanlı ve Türk mutfaklarından yemeklerin yanı sıra Avrupa mutfaklarının etkisinde kalan zengin yöresel mutfağıyla da ziyaretçilerine pek çok seçenek sunuyor. Şehri gezerken ilk denemeniz gereken lezzet ise artık Edirne’nin simgesi haline gelen tava ciğeri. Şehir içinde onlarca yıldır hizmet veren restoranlarda bu lezzeti tadabilirsiniz. Osmanlı saray mutfağının bir parçası olan pofuduk Edirne köftesi, Rumeli paçası, etli kandil mantısı, içli pilav ile servis edilen ciğer sarma, satır kebabı, etli marul sarma ve bulgurlu kol böreği de mutlaka denemeniz gereken yöresel yemekler arasında. Tatlı severlerin peynir helvası, badem ezmesi ve gaziler helvasını da denemeden dönmemesi gereken şehirde Meriç Nehri kenarındaki şık balık restoranlarında ise taze nehir balıklarını güzel manzaralar eşliğinde tadabilirsiniz.
Ciğerci Niyazi Usta, Ciğerci Kazım ve İlhan Usta, muhteşem Meriç Nehri manzaraları sunan Emirgan Restoran, Lalezar Restoran, Arslanzade, Makedon göçmenlerin açtığı Tadım Lokantası, et yemeği menüleriyle ünlü Vargo Restoran ve Hanedan Restoran ise Edirne’nin en sevilen restoranlarından bazıları.
Selimiye Camii: 2012 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi’ne giren ve Edirne’nin simgesel yapılarından biri olan Selimiye Camii, dünya tarihinin en büyük mimarlarından biri olan Mimar Sinan tarafından 1574 yılında inşa edildi. Şehre hakim yüksek bir noktada konumlanan ve Osmanlı çini işçiliğinin en güzel örnekleri ile süslü Selimiye Camii’nin tek kubbesi Allah'ın birliğini, beş kademeli cami pencereleri İslam'ın beş şartını ve dört vaaz kürsüsü olması ise İslam'ın dört mezhebine gönderme yapıyor. Edirne gezinizde Mimar Sinan'ın ustalık eserim diye tanımladığı Selimiye Camii'ne mutlaka uğramalısınız.
Sarayiçi: Edirne'nin Osmanlı İmparatorluğu’nun başkenti olduğu zamanlarda saray bölgesi olan Sarayiçi, günümüzde Kırkpınar yağlı güreşlerine ev sahipliği yapan bölümü ve özenle korunan tarihi mekanlarıyla keyifli bir gezi alanı. Osmanlı döneminden kalan etkileyici köprüleri ve yapıları inceleyebileceğiniz Sarayiçi bölgesi, sizi tarihte bir yolculuğa çıkaracak.
Gökçetepe Tabiat Parkı: Dünyada kendini temizleyebilen az sayıdaki körfezden biri olan Saros Körfezi’nin kıyısında yer alan ve el değmemiş doğal güzellikleriyle dikkat çeken Gökçetepe Tabiat Parkı, doğa severlerin Edirne'de mutlaka uğraması gereken yerlerden. Keşan ilçesindeki tabiat parkı, kilometrelerce uzunluğundaki çam ormanları ve sarp yamaçları ile doğa sporları için çok elverişli. Parkın temiz havasının ise astım başta olmak üzere pek çok solunum yolu rahatsızlığına iyi geldiği biliniyor. İyi düzenlenmiş yürüyüş parkurları, bisiklet yolları ve kamp alanlarıyla çok sevilen Gökçetepe Tabiat Parkı’nın Saros Körfezi’ne bakan sahili ise berrak sulardan dolayı son yıllarda önemli dalış merkezleri arasına girdi. Sahilde güzel plajların yanı sıra balık restoranları, mesire alanları ve organik ürün pazarları da bulabilirsiniz.
Gala Gölü Milli Parkı: Trakya’nın kuş cenneti olan adlandırılan, 160’dan fazla kuş türüne ve 50 bine yakın kuşa ev sahipliği yapan Gala Gölü, Enez ve İpsala ilçeleri arasında yer alıyor. Dünyanın her yerinden doğa severlerin akın ettiği ve milli park ilan edilerek koruma altına alınan Gala Gölü, onlarca çeşit su kuşundan göçmen kuşlara, endemik bitki türlerinden asırlık çam ve çınar ağaçlarına kadar pek çok güzelliğe sahip ve her mevsim büyüleyici doğa manzaraları sunuyor. Vahşi yaşam zenginliğiyle Edirne’de yapılan doğa gezileri ve fotoğrafçılık turlarının en önemli duraklarından olan göl, Meriç Deltası’nda yer alıyor ve Edirne merkezine sadece 2 saat uzaklıkta.
Saros Körfez: Kristal berraklığındaki sularıyla Türkiye'nin önemli dalış merkezlerinden biri olan Saros Körfezi, özellikle yaz aylarında rengarenk balıklarla yüzebileceğiniz, tüplü veya tüpsüz dalışlar yapabileceğiniz, tekne gezilerine çıkabileceğiniz ve balık avlama turlarına katılabileceğiniz çok sevilen bir yer. Kendini temizlemesiyle tanınan ve zengin balık çeşitliliğine sahip körfezin çevresi de muhteşem manzaralar sunan balık restoranlarıyla çevrili.
Ergene Köprüsü: 2. Murat döneminde 1943 yılında inşa edilen ve günümüze kadar sağlam kalmayı başaran Ergene Köprüsü, 1392 metre uzunluğuyla dünyanın en uzun köprülerinden biri. Köprüden ismini alan Uzunköprü ilçesinde yer alan Ergene Köprüsü, hem eşsiz mimarisi ve hem de çevresini saran doğal güzelliklerle keyifli bir gezi deneyimi sunuyor.
Meriç Nehri: Edirne’de mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri de Balkanlar'ın en büyük nehri olan Meriç Nehri. Tam 490 kilometre boyunca uzanan Meriç Nehri, özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında sunduğu eşsiz doğa manzaralarıyla yerli ve yabancı turistlerin çok ilgi çekiyor. 1842 yapımı olan ve geceleri özel olarak aydınlatılan Meriç Köprüsü'nde yürüyebileceğiniz ve harika fotoğraflar çekebileceğiniz alanda balık restoranları, kafeler ve mesire alanlarında da güzel zaman geçirebilirsiniz. Yürüyüş ve bisiklet yollarıyla çevrili nehir kıyısında isterseniz spor yapabilir veya muhteşem gün batımı manzaraları izleyebilirsiniz.
Türk İslam Eserleri Müzesi: Paha biçilmez Osmanlı dönemi eserlerini yakından görebileceğiniz Türk İslam Eserleri Müzesi, 1925 yılında Selimiye Camii’nin medrese bölümünde hizmete başladı. 14 ayrı odadan oluşan müzede saray eşyaları, çini ve seramiklerin yanı sıra Kırkpınar yağlı güreşleri baş pehlivanlarının fotoğraflarının sergilendiği Pehlivanlar Odası’nı da gezebilirsiniz. Edirne merkezinde Atmeydanı Caddesi’nde gezebileceğiniz müze, zengin koleksiyonlarının yanı sıra etkili etkileyici mimarisi ile de görülmeye değer bir yer.
Eski Camii: Edirne'nin en eski tarihi yapılarından biri olan ve 1403 yılında Süleyman Çelebi tarafından inşa ettirilen Eski Camii, aynı zamanda Osmanlı döneminden günümüze kalan en eski yapı olmasıyla da ünlü. Dokuz kubbeli camii, Osmanlı’nın en etkileyici çok kubbeli camileri arasında yer alıyor. Çiniler ve minyatürlerle süslü iç mekanları ve etkileyici mimarisi ile Eski Camii, Edirne'de kesinlikle ziyaret edilmesi gereken yerlerden.
2. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi: Edirne'nin en önemli tarihi mekanlarından ve turistik merkezlerinden biri olan 2. Beyazıt Külliyesi ve Şifahanesi, 400 yıl boyunca hastalara hizmet vermiş ve Osmanlı İmparatorluğu'nun en önemli şifa merkezi. 100 kubbeli yapısıyla önemli bir mimari eser de olan şifahane, 1488 yılında inşa edilmiş ve günümüzde 2. Beyazıt Külliyesi Sağlık Müzesi olarak ziyaret edilebilir. Osmanlı dönemine ait tedavi yöntemlerini gösteren balmumu heykelleriyle de ilgi çeken müzede döneme ait ilaçları da inceleyebilirsiniz. Müzeyi her gün sabah saat 9:00 ile 17:30 arası ücretsiz olarak gezebilirsiniz.
Rüstem Paşa Kervansarayı: Mimar Sinan'ın Edirne'de yaptığı önemli eserlerden bir diğeri de Kanuni Sultan Süleyman'ın sadrazamlığını yapan Rüstem Paşa için inşa edilmiş olan Rüstem Paşa Kervansarayı. 16. yüzyıl Osmanlı mimarisinin en görkemli eserlerinden biri olarak kabul edilen kervansaray, 1554 yılından beri sağlamlığıyla ayakta durmaya devam ediyor. Günümüzde yöresel ürünler satan dükkanlarla oldukça hareketli olan kervansarayda hem çarpıcı mimariyi inceleyebilir hem de yöresel ürünler alarak tatil alışverişi yapabilirsiniz.
Lozan Anıtı ve Müzesi: Tarih severlerin Edirne’de uğrayabileceği yerlerden biri de Karaağaç merkezinde yer alan ve 1998 yılında açılan Lozan Anıtı ve Müzesi. Barış sembolleriyle süslü etkileyici anıt, aynı zamanda Lozan Antlaşması'na ait pek çok belge ve dönem gazetelerini içeren güzel bir müzeye de sahip.
Muradiye Camii: Edirne'de tarih ve kültür meraklarını büyüleyen başka bir yer ise 1436 yılında Fatih Sultan Mehmet’in babası 2. Murat'ın emriyle inşa edilen Muradiye Camii. Osmanlı mimari tarzının yanı sıra Rumi motiflerle de süslenmiş bu etkileyici cami, depremde hasar gördükten sonra aslına uygun olarak restore edildi.
Üç Şerefeli Camii: Osmanlı İmparatorluğu'nda yapılan camiler arasından en uzun minareye sahip olmasıyla ayrılan ve 1447 yılda inşa edilen Üç Şerefeli Camii, Osmanlıların geleneksel kare tarzı yapılarından farklı olarak dikdörtgen biçiminde Selçuklu mimarisiyle inşa edilmiş. Mimar Sinan'ın da çok etkilenerek ilham aldığı, pek çok öykü ve efsaneye konu olan camii, Edirne merkezinde Hükümet Caddesi üzerinde ziyaret edilebilir.
Saros Körfezi tekne gezileri: Özellikle yaz aylarında Edirne’de en sevilen aktivitelerden biri olan Saros Körfezi’nde çıkacağınız tekne turlarıyla masmavi körfez sularında yüzebilir, balık tutabilir ve bölgenin doğal güzelliklerini yakından görebilirsiniz. Geleneksel ahşap teknelerle yapılan bu turlar; Yayla Limanı, Erikli sahili, İtalyan Koyu, Uzun Kum Plajı, İbrice Tüneli, Maris Mağarası ve Gökçetepe Tabiat Parkı'nı kapsıyor.
Doğa yürüyüşleri ve sporları: Edirne, tarihi güzelliklerin yanı sıra doğal güzellikleriyle de Türkiye'nin önemli şehirlerinden biri. 160’dan fazla kuş türüne ev sahipliği yapan ve her mevsim muhteşem doğa manzaraları görebileceğiniz Gala Gölü Milli Parkı, tertemiz suları ve el değmemiş doğasıyla Saros Körfezi, Türkiye'nin saklı cennetlerinden biri olarak hem çam ormanları hem de plajları ile ilgi çeken Gökçetepe Tabiat Parkı, Akdeniz’i aratmayan altın kumlu sahiliyle Erikli Plajı, doğa yürüyüşleri ve kampçılık için tercih edilen Koru Dağı ve onlarca çeşit su kuşuna ev sahipliği yapan Erikli Tuz Gölü, Edirne'de rehberli gezilerle keşfe çıkabileceğiniz en popüler yerler.
Müze gezileri: Uzun tarihinde pek çok medeniyetten izler taşıyan ve Osmanlı İmparatorluğu'nun hem başkenti hem de en önemli şehirlerinden biri olan Edirne, tarihi hazinelerini etkileyici müzelerinde saklıyor. Türkiye'nin en önemli sağlık müzelerinden biri olan II. Beyazıt Külliyesi ve Sağlık Müzesi, ilgi çekici eseriyle çok ziyaret edilen Türk İslam Eserleri Müzesi, Selimiye Vakfı Müzesi, etkileyici anıtları ile Balkan Savaşları Müzesi, ahşap bir konakta Edirne tarihini yansıtan koleksiyonlarıyla hizmet veren Edirne Kent Müzesi, binlerce yıllık tarihi eserleri görebileceğiniz Edirne Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, çocuklu aileler için ideal olan Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi, Osmanlı Mezar Taşları Sergileme Alanı, Çağdaş Resim ve Heykel Müzesi, şehirde yapılan müze turlarının başlıca duraklar arasında.
Tarihi cami gezileri: Edirne, Osmanlı İmparatorluğu’nun en etkileyici camilerinden bazılarına ev sahipliği yapıyor. Yerli turistler kadar yabancı turistlerin de çok ilgisini çeken bu camileri rehberli turlarla gezebilir ve önemli bilgiler alabilirsiniz. Mimar Sinan'ın 80 yaşında inşa ettiği ve ustalık eseri olan Selimiye Camii ve Külliyesi, 15. yüzyılın en önemli yapısı olan Eski Camii, Osmanlı mimari tarihin ilk büyük revaklı avlusuna sahip Üç Şerefeli Camii, benzersiz çinileriyle ilgi çeken Muradiye Camii, Tunca Nehri kenarında yer alan 1421 yapımı Gazi Mihal Camii, Keşan ilçesinde yer alan ve 16. yüzyılda inşa edilen kare mimarili Keşan Hersekzade Ahmet Paşa Camii, turların vazgeçilmez adreslerinden.
Trakya Üniversitesi ile binlerce üniversite öğrencisine ev sahipliği yapan Edirne, aynı zamanda Türkiye'nin en çok alkol tüketilen şehirlerinden biri. Eğlenmeyi seven Edirne halkı ve üniversite öğrencilerinden dolayı zengin bir eğlence kültürü ve gece hayatına sahip olan şehirde DJ performansları ile eğlenebileceğiniz gece kulüplerinden her tarz canlı müzik dinleyebileceğiniz barlara, Meriç Nehri manzaralı aile çay bahçelerinden lüks bistrolara ve onlarca yıllık meyhanelere kadar pek çok seçenek bulabilirsiniz.
Muammer Aksoy Caddesi üzerinde hizmet veren ve konsept partiler düzenlenen Fly Lounge, Zübeyde Hanım Caddesi'nde yer alan Leman Kültür, canlı müzik etkinlikleri ile Orestia Bar, nostalji geceleriyle 45'lik Edirne ve Pena Pub, şehrin en sevilen eğlence mekanlarından bazıları. Talat Paşa Mahallesi'nde bulunan ve 1960'lı yıllardan beri açık olan Gazi Baba Meyhanesi ve yine aynı mahallede zengin menüleriyle tercih edebileceğiniz Zindanaltı Meyhanesi de keyifli zaman geçirebileceğiniz diğer alternatif eğlence mekanları arasında.
Edirne işi olarak da bilinen Edirne Kari ismini ahşap, karton ve deri boyama süs eşyaları; şehrin geleneksel ürünlerinden olan aynalı süpürgeler ve ilk kez Edirne'de üretilmeye başlayan gül, misk ve amber kokulu meyve sabunlarının çok satıldığı şehirde aynı zamanda ünlü Edirne beyaz peyniri, Osmanlı sarayının sevilen tatlılarından olan badem ezmesi ve çocukların çok sevdiği bir un kurabiyesi olan bademli kurabiye da en sevilen hediyelik eşyalar arasında. Uzun bir tarihe sahip Edirne'de 1400’lü yıllardan beri hizmet veren bedesten ve tarihi çarşıların yanı sıra modern giyim mağazaları ve lüks alışveriş merkezleri de bulabilirsiniz. Çelebi Sultan Mehmet tarafından yaptırılan Bedesten Çarşısı, Ali Paşa Çarşısı, Dar-ül Eytam Çarşısı, Ege Çarşısı, Mısır Çarşısı ve Selimiye Camii yanındaki Selimiye Arastası, yöresel ürünler almak için Edirne’de ilk uğramanız gereken yerlerden.
Talat Paşa Caddesi üzerinde onlarca modern mağazası ile hizmet veren Erasta Edirne AVM, yine aynı cadde üzerinde yer alan Edirne Park AVM; onlarca mağaza, sinema ve çocuk oyun alanlarıyla Margi Outlet ise şehrin en popüler alışveriş merkezleri.
Kırkpınar Yağlı Güreşleri: 650 yıldan uzun süredir devam eden ve ülkemizin en köklü etkinliklerinden olan Kırkpınar yağlı güreşleri, temmuz ayı başında Edirne’de düzenleniyor. Onlarca sporcunun katıldığı ve kıran kırana geçen güreş müsabakalarından sonra halk oyunları, konserler ve çeşitli etkinliklerle eğlenebilirsiniz. Haziran sonu veya temmuz başı Edirne'de bulunuyorsanız, Kırkpınar yağlı güreşlerine mutlaka uğramanızı öneririz.
Uluslararası Balkan Müzik Festivali: Edirne'nin en yeni festivallerinden olan ve 2021 yılında üçüncüsü düzenlenecek bu müzik festivali, Trakya Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı tarafından İtalyan Kilisesi’nde, her yıl ekim ayı ortasında düzenleniyor. 4 gün boyunca pek çok farklı ülkeden gelen ünlü müzisyenin ve grubun sahne aldığı festival, müzik sevenlerin ülkemizde mutlaka uğraması gereken etkinlikler arasında.
Trakya Müzik Festivali Enez: Trakya'nın başka bir önemli müzik festivali de her yıl ağustos başında düzenlenen Trakya Müzik Festivali Enez. Denizin ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz Enes Plajı’nda düzenlenen festivalde onlarca rock grubu ve müzisyen konser veriyor. 4 gün süren festivale ülkenin her yerinden gençlerin yoğun bir ilgisi var.
Trakya Fest: Trakya’nın en eğlenceli yaz festivallerin biri olan ve her yıl temmuz ayı ortasında Keşan’ın Erikli sahilinde gerçekleştirilen Trakya Fest, tam bir müzik şöleni. Binlerce müzik severi buluşturan festivalde muhteşem Saros Körfezi manzaraları eşliğinde müzik dinleyebilir ve doyasıya yüzebilirsiniz.
Edirne Kitap Fuarı: Türkiye'nin önemli kitap fuarlarından biri olan ve ekim ortasında Edirne Kipa Alışveriş Merkezi’nde gerçekleştirilen Edirne Kitap Fuarı, üniversite öğrencilerinin yoğun olarak bulunduğu şehirde çok ilgi çekiyor. Yüzlerce yayınevi ve yazarın katıldığı fuarda imza günleri ve söyleşilere katılabilir; kitapları indirimli olarak satın alabilirsiniz.
Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri: Her yıl mayıs başında Edirne merkezinde baharın gelişini kutlamak için birçok eğlenceli ve geleneksel etkinlikle düzenlenen bu şenliklere yöre halkının büyük bir katılımı var. Kakava ateşinin yakılması ve pilav dağıtımıyla başlayan şenlikler, Meriç ve Tunca nehirleri kıyısındaki etkinliklerle devam ediyor.
Trakya Rap Festivali: Özellikle gençlerin çok ilgisini çeken festivallerden biri olan Trakya Rap Festivali, ülkemizin en sevilen rap müzisyenlerinin katılımıyla kasım ayı sonunda düzenleniyor. Gloria Park Edirne’de gerçekleştirilen festival, tüm gün boyunca onlarca konserle çok hareketli geçiyor.
Lüleburgaz Bisiklet Festivali: Edirne'nin tarihi ilçelerinden Lüleburgaz'da düzenlenen bisiklet festivali, tüm ülkeden bisiklet severlerin buluştuğu bir etkinlik. Her yıl ekim ayı başında düzenlenen festivalde Lüleburgaz ve Edirne'nin doğal güzellikleri arasında pedal çevirebilir, temiz havada spor yapabilir ve kamp alanlarında çadırınızı kurarak temiz havanın tadını çıkarabilirsiniz.
1 Ocak (Yılbaşı),
23 Nisan (Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı),
1 Mayıs (İşçi Bayramı),
19 Mayıs (Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı),
30 Ağustos (Zafer Bayramı),
29 Ekim (Cumhuriyet Bayramı),
Ramazan ve Kurban Bayramları
- Edirne’nin camilerini ve dini mekanlarını ziyaret etmek isteyen erkeklerin ve kadınların mekana uygun giyinmesi gerekiyor.
- Özellikle bayram günlerinde Edirne yolunda ve şehir içinde trafik oldukça yoğun oluyor. Bu dönemlerde şehri ziyaret edecekseniz trafik yoğunluğuna dikkat etmenizi öneririz.
- Kent Kart alarak Edirne içinde hizmet sunan bütün toplu taşıma araçlarından faydalanabilirsiniz. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müzelere, tarihi mekanlara ve ören yerlerine giriş için ise seyahatinizden önce Müzekart alabilirsiniz.
- Soğuk kış günlerinin yaşandığı şehri bu mevsimde ziyaret edecekseniz yanınıza mutlaka sıcak tutacak giysiler ve kaymayan ayakkabılar almalısınız.
Edirne'nin toplu taşıma sistemi olan ETUS’a bağlı belediye otobüsleri, özel halk otobüsleri ve minibüsler ile sağlanan şehir içi ulaşım, oldukça gelişmiş durumda ve geniş bir güzergâha sahip. Toplu taşıma araçlarıyla şehrin her büyük caddesinin yanı sıra bütün mahallelere de kolay ulaşabilirsiniz. Araçlar güzergâhlarına göre sabah saat 07:00 ile 21:00 ve 22:00 saatleri arasında yolculara hizmet veriyor.
Havalimanı bulunmayan Edirne’ye uçakla ulaşım için 151 kilometre uzaklıktaki Tekirdağ Çorlu Havalimanı'na direkt veya aktarmalı bilet alabilir, oradan havalimanı servisleri ve otobüsler ile kolayca şehre gidebilirsiniz. Edirne merkezinden İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşım hizmeti veren Havataş servisleri de bulunuyor. Edirne Devlet Hastanesi, Kıyık Caddesi ve Hükümet Caddesi üzerinde 7 gün 24 saat bulabileceğiniz taksilerle de ekonomik fiyatlara şehirde istediğiniz her noktaya kısa sürede gidebilirsiniz.
Bilkent Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu. Bir süre bir marka ajansında içerik editörlüğü yaptı. Hürriyet Kitap bünyesinde "Ün, Aşk ve Diğerleri" adlı kitabı yayınlandı. Ajans deneyiminden sonra Enuygun ekibine katıldı.