1995 yılında İstanbul’dan ayrılarak il ilan edilen Yalova; Ege ve Akdeniz’i aratmayan tertemiz plajları, el değmemiş doğal güzellikleri ve şifalı kaynak sularıyla unutulmaz bir gezi deneyimi sunuyor. Samanlı Dağları eteklerinde uzanan şehir; Marmara Denizi, Gemlik Körfezi ve İznik Gölü’nün etkileyici manzaraları eşliğinde yürüyüşler yapmak isteyen binlerce doğa tutkununu kendine çekiyor. Çınarcık Plajı, Hersek Plajı, Armutlu Plajı ve Fıstıklı Plajı gibi ince kumlu sahilleriyle ünlü plajlarında masmavi denizin tadını çıkarabileceğiniz Yalova’da Armutlu ve Fıstıklı kaplıcalarının onlarca rahatsızlığa iyi gelen şifalı sularında ise yılın bütün yorgunluğunu atabilirsiniz.

Yürüyen Köşk ve Termal Atatürk Köşkü gibi mimari şaheserleri yakından görme şansı bulabileceğiniz gezinizde farklı türlerden binlerce bitkiye ev sahipliği yapan canlı ağaç müzeleri Atatürk Arboretumu ve Karaca Arboretumu’nda da muhteşem doğa fotoğrafları çekebilirsiniz. Pembe flamingolarıyla ünlü Hersek Lagünü, Erikli Şelalesi ve Sudüşen Şelalesi gibi tabiat harikalarını keşfe çıkabileceğiniz Yalova, her mevsim farklı bir güzelliğine şahit olacağınız şehirlerimiz arasında. Yalova’da mutlaka görmeniz gereken 59 yeri belirlerken Instagram etiketlerini kullandık ve en çok etiketlenen yer en üstte olacak şekilde özel bir sıralama hazırladık. Hem yaz turizmi hem de sağlık ve doğa turizmi açısından çok zengin imkanlara sahip Yalova’yı yazımızı okuyarak hemen keşfetmeye başlayabilirsiniz. Planınızı özenle hazırlamak için ise eklediğimiz konum linklerinden de yararlanabilirsiniz. Şehri layığıyla konforlu bir şekilde keşfetmek için araç kiralama seçeneğini değerlendirebilirsiniz. 

1- Çınarcık

Çınarcık

Yalova'nın en turistik ve en çok ziyaret edilen ilçesi olan Çınarcık, yerli ve yabancı turistlerin sıcak yaz aylarında Marmara Denizi'nin tadını çıkarmak için mutlaka uğradığı yerler arasında. Yalova’nın en güzel plajlarından olan Çınarcık Plajı’yla ilgi gören ilçe; her bütçeye uygun butik oteller, apart oteller ve pansiyonlarıyla her yıl binlerce tatilciyi misafir ediyor.

100 dönümlük geniş yeşil alanı kapsayan Erikli Yaylası, deniz seviyesinden 700 metre yükseklikteki Delmece Yaylası ve Karlık Yaylası'nda gibi Yalova'nın en güzel yaylalarına da ev sahipliği yapan Çınarcık’ta hem tertemiz plajın tadını çıkarabilir hem de el değmemiş doğal güzellikler arasında dinlendirici bir tatil yapabilirsiniz. Sahil kenarında yürüyüşlere çıkarak Yürüyen Köşk gibi simgesel yapıları yakından görebileceğiniz ilçe, büyüleyici tabiat harikaları olan Erikli Şelalesi ve Çaldere Şelalesi için de doğa tutkunları ve fotoğrafçılar tarafından sıkça ziyaret ediliyor. Çınarcık’a Yalova’da her saat bulabileceğiniz minibüslerle yaklaşık 30 dakika içinde kolayca gidebilirsiniz. Farklı şehirlerden Yalova'ya gitmek içinse tek ihtiyacınız bir otobüs bileti

Konum Linki

2- Altınova

Altınova

Yalova'nın en çok turist çeken ilçelerinden biri olan Altınova, özellikle İstanbul'a en yakın plajlardan biri olan Hersek Plajı için çevre şehirlerden gelen binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. Hersek Lagünü gibi büyüleyici doğal güzelliklere ev sahipliği yapan ilçede lagün çevresinde doğa yürüyüşleri ve fotoğraf safarilerine katılarak muhteşem fotoğraflar çekebilir, sessiz ve huzurlu atmosferde piknik yaparak yılın bütün yorgunluğunu atabilirsiniz.

Yalova'nın en ünlü tabiat güzelliklerinden biri olan Sudüşen Şelalesi’ni de yakından görme şansı bulabileceğiniz Altınova’da Hersek Plajı’nın Akdeniz aratmayan ince kumlu sahilinin ve masmavi denizinin tadını çıkardıktan sonra kızıl gün batımı manzaraları eşliğinde dinlendirici akşam yürüyüşlerine çıkabilirsiniz. Her bütçeye uygun butik oteller, apart oteller ve pansiyonlar bulabileceğiniz Altınova’da sahil kenarında sıralanan restoranlarında mevsimlik balıklar tadabilir veya kafelerde canlı müzik dinleyerek eğlenceli bir akşam geçirebilirsiniz.

Konum Linki

3- Armutlu

Armutlu

Gemlik Körfezi'nin kuzeyinde Yalova'ya yaklaşık 1 saat uzaklıkta yer alan Armutlu ilçesi, Akdeniz ve Ege'ye aratmayan ince kumlu plajları ve her yıl binlerce insanın şifa bulmak için ziyaret ettiği Armutlu kaplıcaları ile ünlü. M.S. 600’lü yıllardan beri kullanılan kaplıcaların kalsiyum, klorür, sodyum ve karbondioksit bakımından zengin sularının onlarca rahatsızlığa iyi geldiği biliniyor.

Yaz aylarında bölgenin en sevilen plajlarında olan Armutlu Plajı ve Fıstıklı Plajı’nda doyasıya yüzebileceğiniz Armutlu’da akşamları ise büyüleyici gün batımı manzaraları eşliğinde yürüyüşlere çıkabilir veya sahil kenarında sıralanan balıkçı restoranlarında romantik akşam yemekleri tadabilirsiniz. Plajları ve kaplıcalarının yanı sıra tarihi yapılarıyla da ilgi gören Armutlu'da Osmanlı döneminden günümüze kalan bir tarihi eser olan Hacı Ali Paşa Camii ve Armutlu Taş Köprü’yü de yakından görebilirsiniz.

Konum Linki

4- Çiftlikköy

Çiftlikköy

Yalova’ya sadece 5 kilometre uzaklıktaki en yakın turistik ilçelerden biri olan Çiftlikköy, palmiye ve çam ağaçlarıyla sarılı uzun sahili ile yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerle doluyor. Çocuklarınızla eğlenceli bir gün geçirebileceğiniz su parkları, sahil yürüyüş yolları, kaliteli restoranları ve kafeleriyle keyifli bir günübirlik gezi sunan Çiftlikköy’e hem yürüyerek hem de toplu taşıma araçlarıyla kısa sürede ulaşabilirsiniz.

Yüzlerce yıllık bir eser olan Kara Kilise’yi de görmenizi önerdiğimiz gezinizde İstihdam Tepe’ye uğrayarak da Gemlik Körfezi'nin en güzel panoramik fotoğraflarını çekebilirsiniz. Turizm olanakları bakımından oldukça gelişmiş olan Çiftlikköy'de onlarca restoran, kafe, butik ve apart otel hizmet veriyor. Sahilinde bisiklet kiralayarak serin deniz esintileri arasında gezilere çıkmak için de ideal olan Çiftlikköy’ün çarşısında ise el yapımı ürünler satan hediyelik eşya dükkanları, tatlıcılar ve lokumcular bulabilirsiniz.

Konum Linki

5- Atatürk Arboretumu

Atatürk Arboretumu

Mustafa Kemal Atatürk’ün isteğiyle 19 Ağustos 1929 yılında Yalova’nın Termal ilçesinde açılan Atatürk Arboretumu, Türkiye’nin ilk canlı ağaç müzesi olarak mutlaka uğramanız gereken yerler arasında. 25.000 metrekarelik geniş bir yeşil alana yayılan arboretum, yerli ve yabancı türlerle birlikte 1844 çeşit ağaç, 370’den fazla palmiye ve yüzlerce çiçek türüyle doğa tutkunlarını büyülüyor. Tüm gün çiçek bahçeleri arasında gezebileceğiniz ve harika fotoğraflar çekerek keyifli bir gün geçirebileceğiniz canlı ağaç müzesinin kır bahçelerinde de çayınızı yudumlayarak muhteşem manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Doğanın içinde dinlendirici bir gün yaşadıktan sonra Termal ilçesinin ünlü kaplıcalarına uğrayarak sıcak sularda yorgunluk atmayı da unutmayın.

Konum Linki

6- Yalova Yürüyen Köşk

Yalova Yürüyen Köşk

Yalova'daki en çok ziyaret edilen simgesel yapılarından biri olan Yürüyen Köşk, gezinizde yakından görmeniz gereken mimari şaheserlerden biri. Mustafa Kemal Atatürk'ün İstanbul'dan Bursa'ya giderken sahil kenarında gördüğü asırlık bir çınar ağacından etkilenmesi ve ağacın yanına küçük bir köşk yapılmasını istemesiyle inşa edilen Yürüyen Köşk, ismini de hiçbir ağacın kesilmemesi için yürütülmesinden alıyor.

1980 yılında korunması gereken kültür ve tabiat varlıklarımız arasında eklenen, 2016 yılında ise aslına uygun olarak restore edilen Yürüyen Köşk, her yıl 50.000’den fazla insan tarafından ziyaret ediliyor. Köşkün dönem mobilyalarıyla süslü odalarını gezebilir ve tarihi yapının hemen yanındaki 390 yaşında hala sağlıklı bir şekilde yaşayan çınar ağacını yakından görebilirsiniz. Yalova sahil yürüyüş yolu üzerinde yer alan Yürüyen Köşk’ün en güzel fotoğraflarını ise gün batımlarında çekebilirsiniz.

Konum Linki

7- Dipsiz Göl

dipsiz göl

Yalova Kent Ormanı’ndan kısa bir yürüyüş mesafesinde büyüleyici bir manzara sunan Dipsiz Göl, Yalova’nın en çok ziyaret edilen doğal güzelliklerinden biri. Erikli Yaylası’nın el değmemiş doğal güzellikleri içinde uzanan göl, deniz seviyesinden 530 metre yükseklikte yer alıyor. Her mevsim size farklı bir doğa güzelliğini sunacak olan Dipsiz Göl’de bahar aylarında yeşil ve sarının her tonunun kış aylarında ise bembeyaz çam ormanlarıyla çevrelenen göl manzaralarının harika fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Endemik bitki türleri, balık bolluğu, sessiz ve huzurlu atmosferin tadını çıkarabileceğiniz mesire alanlarıyla Yalova’da ilk uğranması gereken yerlerden olan Dipsiz Göl’ü çevresini saran yürüyüş yollarında keşfettikten sonra kısa bir yürüyüş mesafesindeki Erikli Yaylası’na da uğrayarak kır bahçelerinde yöresel yayla yemekleri tadarak güzel bir mola verebilirsiniz.

Konum Linki

"Giderken yanınızda su, yiyecek gibi ihtiyaçlarınızın bulunduğu bir sırt çantası almalı ve rahat outdoor ayakkabılar giymelisin. Bölgede tuvalet, duş, market gibi tesisler mevcut değil çünkü."

8- Erikli Yaylası

Erikli Yaylası

Yalova’da sıcak yaz günlerinin en sevilen kaçış adreslerinden biri olan 100 dönümlük Erikli Yaylası, turistik Çınarcık ilçesine bağlı Teşvikiye Köyü’ne kısa bir yürüyüş mesafesinde keyifli bir doğa gezisi sunuyor. Deniz seviyesinden 600 metre yükseklikte uzanan, en sıcak yaz günlerinde bile serin kalan havası ve buz gibi kaynak sularıyla ünlü Erikli Yaylası, her doğa meraklısının görmesi gereken tabiat cennetlerimizden biri.

Ihlamur, karaağaç, kestane, çam ve elma ağaçlar arasında uzanan yürüyüş parkurlarında tertemiz havada spor yapabileceğiniz, dağ bisikleti gezileri ve fotoğraf safarileriyle keşfe çıkabileceğiniz yaylada Yalova'nın en önemli doğa harikalarından biri olan Erikli Şelalesi’ni de yakından görerek muhteşem fotoğrafları çekebilirsiniz. Ormanlar içinde gizlenen donanımlı kamp alanlarının çok popüler olduğu Erikli Yaylası'nda doğa otelleri ve ahşap yayla evlerinde birkaç gün konaklayarak da yılın yorgunluğunu atabilirsiniz.

Konum Linki

9- Erikli Şelalesi (Çifte Şelale)

Erikli Şelalesi

Yalova merkezine sadece 30 kilometre uzaklıkta yer alan ünlü Erikli Şelalesi, fotoğraf çekmekten ve doğal güzellikler arasında zaman geçirmekten hoşlanıyorsanız mutlaka uğramanız önerdiğimiz yerler arasında. Şehrin en bilinen ve çok ziyaret edilen tabiat harikalarından biri olan Erikli Şelalesi, Erikli Yaylası’nın yemyeşil manzarasını tamamlıyor ve her mevsim muhteşem manzaralar sunuyor.

İrili ufaklı 20’ye yakın şelalenin bulunduğu bölgeyi iyi düzenlenmiş yürüyüş parkurlarıyla gezebilir ve özellikle bahar aylarında kartpostal güzelliğinde muhteşem fotoğraflar çekebilirsiniz. Erikli Yaylası gezilerinin de en sevilen mola noktalarından biri olan Erikli Şelalesi’nin buz gibi sularında yüzebilir, mesire alanları ve kır bahçelerinde ise tertemiz havada güzel bir gün geçirebilirsiniz.

Konum Linki

"Özellikle kamp ve piknik için burayı tercih edecekseniz mutlaka tedarikli gidin çünkü yakınlarda tesis bulunmuyor."

10- Sudüşen Şelalesi

Sudüşen Şelalesi

Yalova ile Bursa arasında yer alan ve özellikle yaz aylarında düzenlenen doğa yürüyüşlerinin en popüler adreslerinden biri olan Sudüşen Şelalesi, her mevsim farklı bir doğal güzelliğine şahit olabileceğiniz bir tabiat harikası. Erikli Şelalesi ve Üvezpınar trekking turlarının da önemli bir parçası olan ve yemyeşil güzellikler arasında 16 metre yükseklikten dökülen Sudüşen Şelalesi, sıcak yaz günlerinde buz gibi sularla dolu kaya göletlerinde yüzmek için de sıkça ziyaret ediliyor. Deniz seviyesinden yaklaşık 120 metre yükseklikte yer alan şelaleye yaz aylarında İstanbul, Bursa ve Kocaeli gibi komşu büyük şehirlerden de rehberli turlar düzenleniyor.

İyi düzenlenmiş yürüyüş parkurlarıyla el değmemiş güzelliklerini keşfe çıkabileceğiniz Sudüşen Şelalesi’nde Marmara Denizi’nin kuş bakışı manzaralarını izlemek için ise Panorama Tepesi’ne mutlaka uğramalısınız. Yalova'ya yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Sudüşen Şelalesi'ne Termal minibüsleri veya her zaman bulabileceğiniz trekking turlarıyla kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Konum Linki

"Üvezpınar Köyü'ne 8 kilometre uzaklıkta bulunan şelalenin yolları çok rampa ve virajlı o nedenle aracınızın tüm bakım ve önlemlerinin alındığından emin olun derim."

11- Yalova Sahili

Yalova Sahili

Sıcak yaz akşamlarında serin deniz esinleri eşliğinde akşam yürüyüşlerine çıkmak ve büyüleyici kızıl gün batımı manzaraları izlemek için Yalova sahiline kesinlikle uğramalısınız. Yürüyen Köşk gibi simgesel yapıları da görme şanslı bulabileceğiniz sahil yolunda romantik akşam yemekleri tadabileceğiniz restoranlar, kahvenizi yudumlayarak manzarayı izleyebileceğiz kafeler, hediyelik eşya dükkanları ve çocuk oyun parkları gibi olanaklar bulabilirsiniz. Deniz manzaralı butik oteller, apart oteller ve aile pansiyonlarında keyifli bir tatil yapabileceğiniz Yalova sahilinde yaz akşamları düzenlenen kültürel ve sanatsal etkinliklere katılarak da eğlenceli zaman geçirebilirsiniz.

Konum Linki

12- Delmece Yaylası

Delmece Yaylası

Yalova’ya yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta yer alan Delmece Yaylası, Erikli Yaylası ile birlikte her yıl binlerce insanı misafir eden, şehrin en sevilen yaylalarından biri konumunda. 400 dönümlük büyük bir yeşil alana yayılan yaylada çam ve meşe ağaçları arasında oksijen seviyesi yüksek havada yürüyüşler yaparak yenilenebilirsiniz. Dağ eteklerinde 60’dan fazla ahşap yayla eviyle fotoğrafçıların çok ilgisini çeken Delmece Yaylası’nda buz gibi suların aktığı dereler ve şifalı kaynak sularının fışkırdığı içmelere de uğrayarak yılın bütün yorgunluğunu atabilirsiniz. Günübirlik gezilerinin yanı sıra Delmece Yaylası’nın çok sevilen donanımlı kamp alanları ve yayla evlerinde de dinlendirici bir doğa tatili yapabilirsiniz.

Konum Linki

13- Samanlı Dağları

İznik Gölü ve Gemlik Körfezi ile çevrili Samanlı Dağları, Marmara Bölgesi'nin en popüler doğa sporları merkezlerinden biri konumunda. Yalova’dan ve çevre şehirlerden her mevsim düzenlenen trekking turları, dağ bisikleti gezileri ve fotoğraf safarileriyle keşfe çıkabileceğiniz bölgede kaya tırmanma ve dağcılık gibi etkinliklere de katılabilirsiniz. Yalova merkezine sadece 60 kilometre uzaklıkta yer alan Samanlı Dağları’nın eteklerinde irili ufaklı şelaleler, kar suları ile beslenen buz gibi dereler, gür ormanlar ve büyüleyici Körfez manzaraları izleyebileceğiniz seyir teraslarında unutulmaz bir doğa gezisi yapabilirsiniz. Bahar ve yaz aylarında kalabalıklardan uzakta kamp yaparak da yorgunluk atabileceğiniz Samanlı Dağları, her doğa tutkununun keşfetmesi gereken çok özel noktalardan biri.

Konum Linki

14- Yalova Marina

Yalova marina

2010 yılında açıldığından beri şehrin en sevilen gezi ve akşam yürüyüşü alanlarından biri olan Yalova Marina, şehir merkezinden kısa bir yürüyüşle ulaşabileceğiniz güzel bir konumda yer alıyor. Marmara Denizi'nde İstanbul marinaları dışındaki tek marina olan ve özellikle gün batımlarında onlarca tekneyle muhteşem manzaralar sunan Yalova Marina, 30 metre büyüklüğe kadar 240 tekne bağlama kapasitesine sahip. Ulusal ve uluslararası mutfaklardan lezzetler sunan restoranları, kaliteli kafeleri, barları ve onlarca çeşit hediyelik eşya bulabileceğiniz mağazalarıyla şehri gezen turistlerin mutlaka uğradığı yerler arasında olan Yalova Marina’na her gün düzenlenen tekne turlarına katılarak da Marmara Denizi’nin en güzel koylarını keşfe çıkabilirsiniz.

Konum Linki

15- Yalova At Çiftliği

Çocuklarınızla eğlenceli bir gün geçirmek için Çiftlikköy ilçesinde hizmet veren Yalova At Çiftliği’ne de uğrayabilirsiniz. Yetişkinler için Arap ve İngiliz atları, çocuklar için ise sevimli midilli atlarla safarilerin düzenlendiği çiftlikte 4 yaş ve üzeri çocukların atlarla tanışması sağlanıyor. Her yaş grubu için binicilik eğitimleri alabileceğiniz ve geniş yeşil alanlarında yürüyüşler yapabileceğiniz Yalova At Çiftliği’nin restoranları, kır bahçeleri ve çocuk oyun parklarında da güzel zaman geçirebilirsiniz. Yalova At Çiftliği’ne toplu taşıma araçları ve minibüslerle Yalova merkezinden sadece 10 dakika içinde rahatlıkla gidebilirsiniz.

Konum Linki

16- Çınarcık Sahili

Çınarcık Sahili

Yalova'nın en turistik ilçesi olan Çınarcık, kilometrelerce uzanan sahiliyle deniz kokusu eşliğinde akşam yürüyüşlerine çıkmak için sıkça ziyaret ediliyor. Çınarcık Plajı boyunca uzanan sahil yolu; uluslararası mutfaklardan lezzetler tadabileceğiniz restoranlar, canlı müzik dinleyebileceğiniz kaliteli kafeler ve eğlence mekanlarıyla çevrili. Özellikle yaz geceleri yerli ve yabancı turistlerle çok hareketli olan Çınarcık sahilinde romantik gün batımı manzaraları eşiğinde akşam yemekleri tadabilir, hediyelik eşya dükkanlarında yöresel el sanat ürünleri alabilir ve bir yol üstü kafesinde çayınızı yudumlayarak manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Konum Linki

17- Çınarlı Yol

Fotoğraf çekmekten hoşlanıyorsanız, size dünyanın çok az yerinde görebileceğiniz benzersiz manzaralar sunacak olan ünlü Çınarlı Yol’a da kesinlikle uğramalısınız. Her iki tarafı 2000’den fazla asırlık çınar ağacıyla çevrili olan ve yaklaşık 12 kilometre boyunca uzanan Çınarlı Yol’da her 5 metrede anıtsal bir çınar ağacıyla karşılaşacaksınız. 1997 yılında korunması gereken anıt ağaçlar olarak tescil edilen yemyeşil çınar ağaçlar arasında unutulmaz bir gün yaşayabileceğiniz bu etkileyici yolda Yalova gezinizin de en güzel fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Konum Linki

18- Höyük Tepe Piknik Alanı

Yaz aylarında Yalova'dan en çok ziyaret edilen rekreasyon alanlarında olan ve 15 kilometre ile şehre oldukça yakın bir konumda bulunan Höyük Tepe Piknik Alanı, İznik Gölü manzaraları eşliğinde doğada dinlenmek için ideal bir yer. Onlarca çeşit ağaç türü arasında uzanan yürüyüş parkurları, panoramik manzaralar sunan seyir terasları ve ormanlar içinde gizlenen kamp alanlarıyla yaz aylarında hafta sonları ailelerle doluyor. Deniz seviyesinden 600 metre yükseklikte yer alan Höyük Tepe, oksijen seviyesi yüksek tertemiz havasıyla da çok ilgi görüyor. Yılın her mevsimi İznik Gölü’nün en güzel manzaralarına şahit olabileceğiniz Höyük Tepe’de kış aylarında ise tablo güzelliğinde kar manzaralarının muhteşem fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Konum Linki

19- Üvezpınar

Üvezpınar

Termal ilçesinin çok sevilen bir gezi alanı da yemyeşil bir doğa cenneti olan Üvezpınar. Yalova’ya sadece 21 kilometre uzaklıkta yer alan ve bulabileceğiz Termal minibüsleri ile yaklaşık yarım saat içinde ulaşabileceğimiz Üvezpınar, Samanlı Dağları eteklerinde geniş bir yeşil alanı kapsıyor. Yalova'nın en bilinen tabiat harikalarından Sudüşen Şelalesi’ne ev sahipliği yapan ve 20’den fazla derenin süslediği Üvezpınar’da dereler çevresinde piknik yapabilir veya ballık bolluğuna sahip sularda olta balıkçılığı yaparak da huzurlu atmosferin tadını çıkarabilirsiniz. İrili ufaklı şelaleler ve çam ormanları içinde sıralanan mesire alanlarıyla da Yalova’nın en sevilen rekreasyon alanlarından biri olan Üvezpınar, günübirlik geziler yapmak için en ideal noktalar arasında.

Konum Linki

20- Hersek Lagünü ve Gölü

Hersek lagün

Yalova'nın her yıl binlerce doğa tutkununu kendine çeken büyüleyici bir tabiat harikası da Altınova ilçesinde Marmara Denizi kıyısında yer alan Hersek Lagünü. 200’den fazla su kuşu ve göçmen kuşuyla görülmeye değer bir kuş cenneti olan lagün, 167 hektarlık geniş bir sulak alanı kapsıyor. Pembe flamingolarıyla ünlü Hersek Lagünü’nde kuş gözlem kuleleri ve seyir teraslarından özellikle göç dönemlerinde binlerce kuşun muhteşem fotoğraflarını çekebilirsiniz. Yılın her mevsimi doğa yürüyüşleri ve fotoğrafçılık gezilerinin düzenlendiği, 1. derece sit alanı olarak da koruma altına alınan Hersek Lagünü çevresinde kır bahçeleri ve mesire alanı gibi olanaklar bulabilir, sevimli flamingoları izledikten sonra kendinizi masmavi denize bırakarak yorgunluk atabilirsiniz.

Konum Linki

21- Fıstıklı Köyü

Fıstıklı Plajı

Hem Gemlik Körfezi'nin en güzel plajlarından biri olan Fıstıklı Plajı, hem de onlarca rahatsızlığa iyi gelen şifalı kaynak suları ile ünlü Fıstıklı kaplıcalarıyla her yıl binlerce insanı kendine çeken Fıstıklı Köyü, Yalova'ya sadece 1 saat uzaklıkta yer alıyor. Sessiz ve huzurlu atmosferiyle keyifli bir günübirlik gezi sunan köyün arkası çam ormanları önü ise masmavi deniz ile çevrili. Altın kumlu geniş bir sahile sahip Fıstıklı Plajı’nda tüm gün denizin ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz gezinizde köyün yüksek tepelerinden ise Gemlik Körfezi'nin panoramik fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Organik ürünlerle hazırlanan köy kahvaltıları ve yöresel yemekleri için de gastronomi meraklıları tarafından sıkça ziyaret edilen Fıstıklı Köyü’nde asırlık çınar ağaçları altında hizmet veren kahvehanelerde mola verebilir veya köyün dar sokaklarında gezilere çıkarak modern dünyadan uzaklaşıp huzurlu bir gün geçirebilirsiniz.

Konum Linki

22- Nüzhetiye Şelalesi

Nüzhetiye Şelalesi

Birbirinden güzel şelaleler ve doğa harikalarına ev sahipliği yapan Yalova’nın çarpıcı bir doğa güzelliği de hem rehberli doğa yürüyüşleri hem de kendi başınıza keşfe çıkabileceğiniz Nüzhetiye Şelalesi. Yalova merkezine yaklaşık 1 saat uzaklıkta gür ormanlar içinde uzanan etkileyici şelale, çevresini saran sarp kaya duvarlarından dolayı kaya tırmanma ve dağcılık gibi faaliyetler için de sıkça ziyaret ediliyor. Şelale manzaralı kır bahçelerinde organik ürünlerle hazırlanan köy kahvaltıları tadarak güzel bir gün geçirebilir, seyir teraslarından endemik bitki türleri arasında onlarca metre yükseklikten dökülen Nüzhetiye Şelalesi’nin çarpıcı fotoğraflarını çekebilirsiniz. Oksijen seviyesi yüksek temiz havası, sessiz ve huzurlu atmosferiyle çok sevilen Nüzhetiye Şelalesi, hafta sonları İstanbul, Kocaeli ve Bursa gibi büyük şehirlerden gelen yüzlerce günübirlik tatilciyi misafir ediyor.

Konum Linki

23- Kurşunlu Hamamı

Kurşunlu Hamamı

Tertemiz plajları ve doğal güzelliklerinin yanı sıra şifalı kaynak sularıyla da insanları kendine çeken Yalova'da görmenizi önerdiğimiz tarihi yapılardan biri de Bizans İmparatorluğu döneminde inşa ettirilen etkileyici Kurşunlu Hamamı. 2. Abdülhamit tarafından restore edilen ve tasarımı Fin Hamamı olarak değiştirilen tarihi hamam, kas ağrılarından cilt sorunlarına kadar onlarca rahatsızlığa iyi gelen sularıyla günümüzde de hizmet vermeye devam ediyor. Termal havuzların yanı sıra uzmanlardan masaj hizmeti de alabileceğiniz Kurşunlu Hamamı, haftanın her günü saat 07:30 ile 22:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Yalova'da her saat bulabileceğiniz Termal minibüsleriyle 30 dakikalık kısa bir yolculukta Kurşunlu Hamamı’na kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Konum Linki

"Havuz ve hamam hizmeti için ayrı ayrı ödeme yapmanız gerekiyor. Ayrıca dolap bulunmadığı için yanınıza çok eşya alarak gitmeyin derim. Emanet dolabına bırakılacak eşya ve çantalardan ziyade ufak bir cüzdan götürmeyi tercih edin deirm."

24- Yalova Kara Kilise

Kara Kilise

Yalova’nın görülmeye değer etkileyici tarihi yapılarından biri de şehir merkezine sadece 4 kilometre uzaklıkta yer alan ve kısa bir yürüyüşle ulaşabileceğiniz etkileyici Kara Kilise. Yalova sahil yoluna yakın bir konumda bulunduğu için akşam yürüyüşleri sırasında da ziyaret edilen etkileyici yapının 16. yüzyılda kilise veya bir su kemeri olarak tasarlandığı düşünülüyor. Rengarenk çiçekler arasında çarpıcı bir manzara sunan ve büyük bölümü günümüze kadar ayakta kalmayı başaran Kara Kilise, tarih ve kültür meraklılarının da çok ilgisini çekiyor.

Konum Linki

25- Geyikdere Köyü

Büyük şehirlerin kalabalığı ve gürültüsünden uzaklaşarak huzurlu bir atmosferde dinlenmek için İznik Gölü’nün kuş bakışı manzaralarını sunan Geyikdere Köyü’ne de uğrayabilirsiniz. Yalova’da düzenlenen günübirlik gezilerin popüler adreslerinden biri olan ve yöresel ürünlerle hazırlanan kahvaltılar için hafta sonları sıkça ziyaret edilen Geyikdere Köyü’nün asırlık çınar ağaçları altında çayınızı yudumlayarak güzel bir mola verebilirsiniz. Yayla gezileri ve fotoğraf safarilerinin de sevilen mola noktalarından biri haline gelen köyün çarşısında el sanatı hediyelik eşyalardan bölgede yetiştirilen organik yiyeceklere kadar onlarca çeşit ürün de bulabilirsiniz.

Konum Linki

26- Karlık Yaylası

Yemyeşil yaylalar konusunda oldukça zengin olan Yalova'da yaz aylarının sevilen rotalarından biri de deniz seviyesinden yaklaşık 700 metre yükseklikte yer alan Karlık Yaylası. Çınarcık ilçesi sınırlarında bulunan yaylanın her köşesi endemik bitki türleri, küçük göletler ve gür ormanlarla süslü. Kış aylarında düzenlenen rehberli yürüyüşlere katılarak bembeyaz ormanlar arasında unutulmaz geziler yapabileceğiniz Karlık Yaylası’nda donanımlı kamp alanları, yöresel yemekler tadabileceğiniz kır restoranları, iyi düzenlenmiş yürüyüş parkurları ve dinlendirici bir doğa tatili yapabileceğiniz yayla evleri gibi olanaklar da sunuluyor.

Konum Linki

"Özellikle kamp için gidenlerin elektrik, su imkanlarının bulunmadığını ve telefon şebekelerinin çoğunlukla çekmediğini bilmesinde yarar var."

27- Hünkâr Çayırı

Hünkar Çayırı

Yalova'dan merkezine yaklaşık 40 dakika uzaklıkta yer alan ünlü Hünkâr Çayırı, hem doğa hem de tarih meraklılarının mutlaka uğraması gereken yerler arasında. 1481 yolunda Fatih Sultan Mehmet'in İtalya seferi sırasında otağını kurduğu çayır, hem el değmemiş güzelliği hem de Fatih Sultan Mehmet'in anısına inşa edilmiş etkileyici Hünkar Çeşmesi için her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. 1995 yılında park ve şenlik alanı olarak düzenlenen Hünkâr Çayırı, İstanbul'un fethi için düzenlenen geleneksel güreş şenlikleriyle de çok ilgi görüyor.

Konum Linki

28- Yalova Termal Atatürk Köşkü

Yalova'ya sadece 10 kilometre uzaklıktaki Termal ilçesi sınırlarında yer alan etkileyici Atatürk Köşkü, Mustafa Kemal Atatürk'ün 1929 yılında isteği üzerine inşa edilmiş görülmeye değer bir yapı. Etkileyici ahşap işçilikleriyle dikkat çeken tarihi köşk, 38 günde tamamlanmasıyla da ünlü. Yalova’nın simgelerinden biri haline gelen köşkün 19. yüzyıl mobilyaları ve antikalarla süslü odalarını gezerek tarihte bir yolculuğa çıkabilirsiniz. İran şahının hediyesi paha biçilmez halılarından Çin porselenleri ve Avrupa sanat eserlerine kadar büyüleyici bir koleksiyona sahip olan Termal Atatürk Köşkü, 1983 yılında kültür varlığı olarak tescil edildi ve pazartesi günleri hariç haftanın her günü ziyarete açık.

Konum Linki

29- Karaca Arboretumu

Karaca Arboretumu

Her doğa tutkununun Yalova'da mutlaka uğraması gereken özel bir yer de ülkemizin ender canlı ağaç müzelerinden biri olan Karaca Arboretumu. TEMA Vakfı kurucusu Hayrettin Karaca tarafından açılan canlı ağaç müzesi, geniş bir yeşil alanda 7000’den fazla bitki ve ağaç türüne ev sahipliği yapıyor. Rengarenk çiçek bahçeleri ilerleyen yürüyüş yollarında unutulmaz bir gezi yapabileceğiniz Karaca Arboretumu’nda etkileyici ahşap köşkler, botanik bahçeleri ve süs göletlerinde benzersiz doğa fotoğrafları da çekebilirsiniz. Haftanın her günü 10:00 ile 17:00 saatleri arasında bu büyüleyici doğa cennetini keşfe çıkabilirsiniz.

Konum Linki

30- Yalova Deprem Anıtı

Yalova Deprem Anıtı

Yıkıcı fay hatları üstünde yer alan Yalova’da 17 Ağustos 1999'da yaşanan büyük depremde hayatını kaybeden insanları anmak ve farkındalık yaratmak için inşa edilen Yalova Deprem Anıtı, her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. Yalova'nın en büyük şehir parkı olan 17 Ağustos Parkı içerisinde bulunan ve depremin 1. yılında 17 Ağustos 2000 yılında açılan Yalova Deprem Anıtı, ünlü heykeltıraş Ümit Öztürk tarafından tasarlandı ve çevresindeki mermer sütunlarda kaybettiğimiz insanların isimleri yer alıyor.

Konum Linki

31- Gacık Köyü

Gacık Köyü

Yalova'nın merkez ilçesi Çiftlikköy'e bağlı çok ziyaret edilen bir gezi alanı olan Gacık Köyü, sessiz ve huzurlu atmosferini günümüze korumayı başarmış özel noktalardan biri. Gemlik Körfezi büyüleyici manzaraları eşliğinde keyifli bir yürüyüş yapabileceğiniz köy, tarihi hamamları ve camileriyle de çok ilgi çekiyor. Meyve ve çam ormanları içinde uzanan mesire alanlarında çocuklarınızla dinlendirici piknikler yapabileceğiniz köyde kır bahçelerinde de bölgede yetiştirilen organik ürünlerle hazırlanan kahvaltılar tadarak yılın yorgunluğunu atabilirsiniz. Şehrin kalabalığından ve gürültüsünden uzaklaşmak için ideal bir adres olan Gacık Köyü’ne Yalova’dan minibüslerle 15-20 dakikalık kısa bir yolculukla uğrayabilirsiniz.

Konum Linki

32- Güneyköy Tırmanış Bahçesi

Yalova'nın ilk ve tek tırmanış bahçesi olan Güneyköy Tırmanış Bahçesi, doğa sporu meraklılarının ilk uğraması gereken yerler arasında. Türkiye'nin en iyi kaya tırmanma notalarından biri olarak gösterilen ve onlarca metrelik sarp kaya duvarlarıyla ülkenin her yerinden spor tutkunlarını kendine çeken Güneyköy Tırmanma Bahçesi, büyüleyici Gemlik Körfezi manzaraları eşliğinde trekking turlarına çıkmak için de yılın her mevsimi ziyaret ediliyor. Güneyköy Dağları yamaçlarında yer alan alanda panoramik deniz ve doğa manzaraları eşliğinde unutulmaz bir gün geçirerek muhteşem panoramik fotoğraflar çekebilirsiniz. Tırmanış bahçesi, haftanın her günü 09:00 ile 17:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Konum Linki

33- Altınova Hersek Plajı

Yalova Hersek Plajı

Yalova'da sıcak yaz günlerinde çocuklarınızla güzel bir deniz günü yaşamak Osmangazi Köprüsü'ne oldukça yakın bir konumda yer alan Altınova Hersek Plajı’na da uğrayabilirsiniz. Yalova merkezinden sadece 30 dakikalık kısa bir yolculukla ulaşabileceğiniz plaj, İstanbul'a en yakın ve güzel plajlardan biri olduğu için hafta sonları oldukça hareketli. Kadınlar ve aile için özel bölümleri bulunan Altınova Hersek Plajı’nın Akdeniz sahillerini aratmayan altın kumlarında havlunuzu sererek güneşin tadını çıkarabilir; uçurtma sörfünden deniz paraşütüne kadar onlarca su sporu yaparak eğlenceli zaman geçirebilirsiniz.

Güneş şemsiyesi ve şezlong kiralayabileceğiniz tesislerin hizmet verdiği plajın çevresinde ise her bütçeye uygun otel ve aile pansiyonu bulabilirsiniz. Restoranlar, kafeler ve eğlence merkezleriyle turizm olanakları bakımından çok gelişmiş olan Altınova Hersek Plajı’nda tüm gün masmavi denizin tadını çıkardıktan sonra akşamları da sahilde gün batımı manzaraları eşliğinde yürüyüşler yapabilirsiniz.

Konum Linki

34- Yalova Kent Müzesi

Yalova Kent Müzesi

2013 yılında hizmete başlayan Yalova Kent Müzesi, hem Marmara Denizi kıyısındaki güzel konumu hem de zengin koleksiyonları için çok ziyaret ediliyor. M.Ö. 2000’li yıllara uzanan çarpıcı bir tarihi olan Yalova’nın Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine kadar uzanan eserlerinin yanı sıra şehrin sanayisi, tarımı, coğrafi yapısı, nüfusu ve turizm olanakları ile ilgili bilgilere de müzede ulaşabilirsiniz.

Tarihi Yalova fotoğraflarını inceleyebileceğiniz kalıcı sergileri bulunan Yalova Kent Müzesi’nde şehrin geleneklerini yansıtan yöresel giysili balmumu heykellerin de harika fotoğraflarını çekebilir ve binlerce kitaplık kütüphaneden faydalanabilirsiniz. Şehir merkezinde Cumhuriyet Caddesi üzerinde yer alan Yalova Kent Müzesi’ni pazartesi günleri hariç haftanın her günü 09:30 ile 17:30 saatleri arasında ziyaret edilebilirsiniz.

Konum Linki

35- Gökçe Barajı

Yalova’ya içme suyu sağlama amacıyla 1980 ile 1989 yılları arasında inşa edilen Gökçe Barajı, çevresini saran yürüyüş parkurları ve mesire alanlarıyla çok sevilen bir doğaya kaçış noktası konumunda. Doğal güzelliklerinin yanı sıra balık bolluğuyla da ilgi gören Gökçe Barajı’nın serin havasında yaz ayları çocuklarınızla eğlenceli piknikler yapabilir, kilometrelerce uzanan yürüyüş parkurlarında spor yapabilir veya olta balıkçılığı yaparak kalabalıklardan uzakta dinlendirici bir gün geçirebilirsiniz.

Konum Linki

36- Yalova Kent Ormanı

Yalova Kent Ormanı

Hem Yalova halkı hem de şehri gezen yerli ve yabancı turistlerin doğada zaman geçirmek için ilk uğradığı yerlerden biri de şehir merkezine 30 kilometre gibi oldukça yakın bir konumda yer alan Yalova Kent Ormanı. 2005 yılında düzenlenerek halka açılan ve Erikli Yaylası’nda 95 hektarlık büyük bir bölümünü kapsayan Yalova Kent Ormanı’nda akçaağaç, çınar, kestane, gürgen ve kızılçam ağaçları arasında uzanan 2 kilometrelik yürüyüş parkuru, bisiklet yolları, yorgunluk atabileceğiniz mesire alanları ve kaynak sularının aktığı çeşmeler gibi imkanlar bulabilirsiniz.

Yaban domuzlarından kara tavuk ve bıldırcın gibi pek çok kuş türüne ev sahipliği yapan Yalova Kent Ormanı’nın seyir teraslarından özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında doğanın her tonunu görerek tablo güzelliğinde muhteşem fotoğraflar çekebilirsiniz. Mangal yapabileceğiniz üniteler de sağlanan kent ormanında isterseniz donanımlı kamp alanlarında çadırınızı kurarak birkaç gün doğa tatili de yapabilirsiniz.

Konum Linki

37- Yalova Termal Kaplıcaları

Marmara Bölgesi'nin popüler sağlık turizmi merkezlerinden biri olan Yalova’da çok ziyaret edilen kaplıcalardan biri de şehir merkezine yaklaşık olarak 25 dakika uzaklıkta bulunan Yalova termal kaplıcaları. Toplu taşıma araçlarıyla rahatça ulaşabileceğimiz kaplıca bölgesinde açık ve kapalı kaplıca havuzlarından aile banyolarına ve ortopedik masajlara kadar pek çok olanak sunuluyor. Etkileyici bir mimari şaheser olan Termal Atatürk Köşkü'nü de gezme fırsatı bulabileceğimiz Yalova termal kaplıcalarının mineral bakımından çok zengin şifalı sularının ise özellikle romatizma, sindirim sistemi, karaciğer, böbrek ve kadın hastalıklarına iyi geldiği biliniyor. Yalova Termal Kaplıcaları ve diğer şifalı kaplıcalar hakkında çok daha detaylı bilgi almak isterseniz Türkiye'nin en şifalı kaplıcası hangisi içeriğimize mutlaka bir göz atın.

Siz de Yalova termal oteller arasından birini seçerek kaplıcanın şifalarından yararlanabilirsiniz. 

Konum Linki

38- Hersekzade Ahmet Paşa Camii

Hersekzade Ahmet Paşa Camii

İsmini aldı Altınova ilçesine bağlı Hersek Köyü’nde yer alan ve Yalova’nın önemli tarihi yapılarından biri olan Hersekzade Ahmet Paşa Camii, 15. yüzyıl Osmanlı döneminden günümüze kalan bir mimari eser. Korunması gereken kültür ve tabiat varlığı ilan edilen etkileyici yapı, İzmir Körfezi'nin en dar bölgesi olan Hersek’in çarpıcı manzarasını tamamlıyor. Depremlerle büyük bölümü yıkıldıktan sonra aslına uygun olarak restore edilen Hersekzade Ahmet Paşa Camii’nde Osmanlı döneminin çarpıcı taş işçiliklerini yakından görebilirsiniz. Asırlardır olduğu gibi günümüzde de hizmet veren camiyi ziyaret ettikten sonra huzurlu Hersek Köyü’nü de keşfe çıkarak yöresel yemekler tadabilir veya ünlü Hersek Plajı’nın masmavi sularına kendinizi bırakabilirsiniz.

Konum Linki

39- Çınarcık Plajı

Çınarcık Plajı

Marmara Denizi kıyısında uzanan turistik ilçe Çınarcık’ın büyüleyici plajı, yaz aylarında sadece Yalova’dan değil çevre şehirlerden de denizin ve güneşin tadını çıkarmak için gelen binlerce insanı ağırlıyor. Şehir merkezine sadece 17 kilometre uzaklıkta yer aldığı ve minibüslerle her saat ulaşabileceğiniz plaj; çakıl kum karışımı geniş sahili, masmavi denizi ve gelişmiş turizm olanaklarıyla dikkat çekiyor.

Çabuk derinleşmesinden dolayı çocuklu ailelerin dikkat etmesi gereken plajda cankurtaran, duş, soyunma kabini, şezlong ve güneş şemsiyesi kiralayabileceğiniz turistik tesisler gibi olanaklar sağlanıyor. Yelkenden kanoya onlarca su sporu deneyebileceğiniz ve çevresinde hizmet veren her bütçeye uygun otellerde dinlendirici bir tatil yapabileceğiniz Çınarcık Plajı’nın restoranları, kafeler ve eğlence merkezlerinde de güzel bir akşam geçirebilirsiniz.

Konum Linki

40- İbrahim Müteferrika Kağıt Müzesi

Yalova gezinizde uğrayabileceğiniz en güzel müzelerden biri de hem zengin koleksiyonları hem de çarpıcı dış mimarisiyle dikkat çeken İbrahim Müteferrika Kağıt Müzesi. Türkiye’nin ilk ve tek kağıt müzesinin koleksiyonlarında tarihi kağıt üretim süreçleri, Türk tarihinde kağıdın önemi ve kitap basım teknikleri gibi onlarca bölümü gezebilirsiniz. Müzenin atölyesinde ise uzmanlarla birlikte kendi organik kağıtlarınızı üretebilirsiniz. El yapımı benzersiz kağıt örneklerini ve İbrahim Müteferrika'nın orijinal baskılarını yakından görme şansı bulabileceğiniz müzenin binlerce kitaplık zengin kütüphanesi de çok ilgi görüyor. İbrahim Müteferrika Kağıt Müzesi’ni pazartesi günleri hariç haftanın her günü 08:30 ile 17.30 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Konum Linki

41- Yaşar Okuyan Parkı

Yalova'nın en çok ziyaret edilen turistik ilçelerinden Çiftlikköy'de Şevket Yılmaz Caddesi üzerinde güzel bir konumda yer alan Yaşar Okuyan Parkı, hem hafta sonları spor yapmak hem de akşam yürüyüşlerine çıkmak için ideal bir yer. Palmiyeler, rengarenk çiçekler ve onlarca çeşit ağaçla süslü parkta yürüyüş parkurları, bisiklet yolları, çocuk oyun alanları gibi bölümler bulabilir ve şehrin gürültüsünden uzakta güzel bir mola verebilirsiniz. Sahil yoluna ve alışveriş merkezlerine de yakın bir konumda yer alan Yaşar Okuyan Parkı, özellikle yaz akşamları oldukça hareketli.

Konum Linki

42- İstihkam Tepe Piknik Alanı

Marmara Denizi’nin en güzel panoramik manzaralarını izlemek ve tertemiz havada dinlendirici bir piknik yapmak için Yalova merkezine sadece 10 kilometre uzaklıktaki İstihkam Tepe Piknik Alanı’na da gidebilirsiniz. Yalova, Elmalık Ovası, Marmara Denizi üzerinde uzmanlarla birlikte yamaç paraşütü yaparak büyüleyici manzaraları kuş bakışı izleyebileceğiniz İstihkam Tepe, gün doğumu ve gün batımı zamanında sunduğu büyüleyici manzaralarla da yüzlerce insanı kendine çekiyor.

Kır bahçelerinde yöresel ürünlerle keyifli hafta sonu kahvaltıları yapabileceğiniz veya benzersiz manzarayı izleyerek çayınızı yudumlayabileceğiniz İstihkam Tepe’nin iyi düzenlenmiş yürüyüş yollarında temiz havada spor yapabilirsiniz. Sıcak yaz aylarında doğal güzellikler arasında ve serin havada piknik yapmak için en popüler yerlerden biri olan İstihkam Tepe Piknik Alanı’nda kamp alanları, mangal üniteleri ve çocuk oyun parkları gibi imkanlar da sağlanıyor.

Konum Linki

43- Armutlu Kaplıcaları

Kaplıca

Yalova’nın gelişmiş turizm olanakları ve tertemiz plajlarıyla ilgi gören ilçesi Armutlu, aynı zamanda şifa dağıtan kaplıcalarıyla da her yıl binlerce insanı kendine çekiyor. Çam ormanları arasında tertemiz havada hizmet veren kaplıcaların mineraller bakımından zengin 24 derecelik şifalı sularının onlarca rahatsızlığa iyi geldiği biliniyor. Balık terapi, tuz terapi ve çamur terapi gibi olanaklar da bulabileceğiniz Armutlu kaplıcalarında hem gezinizden sonra yorgunluk atabilir, hem de rahatsızlıklarınız için tedavi olabilirsiniz. Armutlu Kaplıcaları ve ülkemizin şifalı diğer kaplıcalarının sağladığı faydalar hakkında detaylı bilgiyi "Hangi kaplıca hangi rahatsızlığa iyi gelir?" içeriğimizde bulabilirsiniz. Otel servisleriyle veya Armutlu minibüsleriyle kaplıcalara Yalova'dan yaklaşık 1 saat içinde ulaşım sağlayabilirsiniz.

Konum Linki

44- Cevdet Aydın Parkı

Yalova'yı gezerken keyifli bir mola vermek ve şehrin gürültüsünden uzaklaşmak için merkeze en yakın rekreasyon alanlarından biri olan Cevdet Aydın Parkı'na uğrayabilirsiniz. İçinde sevimli ördekler ve kazların yüzdüğü süs havuzlarıyla çok ilgi gören parkta kır bahçeleri, çocuk oyun parkları, yürüyüş parkurları, bisiklet yolları ve dinlenme alanları gibi imkanlar da sunuluyor. Cevdet Aydın Parkı’nda rengarenk çiçek bahçeleri arasında harika fotoğraflar çekebilir ve Yalova’nın en sakin parklarından birinin tadını çıkarabilirsiniz.

Konum Linki

45- 17 Ağustos Parkı

Yalova sahilinde uzanan ve çok ziyaret edilen Yalova Deprem Anıtı’na ev sahipliği yapan 17 Ağustos Parkı, Yalova'nın en büyük şehir parkı konumunda. Özellikle yaz akşamları serin deniz esintisi eşliğinde dinlendirici yürüyüşler yapabileceğiniz parkta çocuk oyun parkları, bisiklet ve yürüyüş yolları gibi olanaklar da bulabilirsiniz. Sahil çay bahçelerinde çarpıcı gün batımı manzaraları eşliğinde kahvenizi yudumlayarak yorgunluk atabileceğiniz park, hafta sonları spor yapmak için de şehrin en çok ziyaret edilen yerleri arasında. Kısa bir yürüyüşle ulaşabileceğiniz 17 Ağustos Parkı'nda hem büyüleyici deniz manzaralarına şahit olabilir hem de depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı anabilirsiniz.

Konum Linki

46- Yalova Lunapark

Yalova lunapark

Şehrin en popüler eğlence merkezlerinden biri olan Yalova Lunapark; Marmara Denizi manzaralı gondollar, dönme dolaplar ve çarpışan arabalar gibi pek çok farklı bölümü ile her yaş grubu için eğlenceli bir gün sunuyor. Çocuklu ailelerin en çok ziyaret ettiği yerlerden biri olan lunapark, özellikle yaz akşamları oldukça hareketleniyor. Kafe, restoran ve dinlenme alanlarında yorgunluk atabileceğiniz Yalova Lunapark, Gazipaşa Caddesi üzerinde şehir merkezinden kısa bir yürüyüşle veya toplu taşıma araçlarıyla kolayca ulaşabileceğiniz güzel bir konumda hizmet veriyor.

Konum Linki

47- Araştırma Sahili Plajı

Araştırma Sahili Plajı

Yalova merkezinden sadece 10 dakikalık bir yürüyüş ulaşabileceğimiz Araştırma Sahili Plajı, hem tertemiz denizin ve güneşin tadını çıkarmak hem de keyifli akşam yürüyüşlerine çıkmak için en çok tercih edilen yerlerden biri. Hızlı feribot iskelesine yakın bir konumda yer alan plajın kilometrelerce uzanan sahil yürüyüş yolu, hafta sonları yerli ve yabancı turistlerle doluyor. Güneş şemsiyesi ve şezlong kiralayabileceğiniz turistik tesislerin bulunduğu plajın çevresinde ise kafeler ve deniz manzaralı restoranlar hizmet veriyor. İnce kumlu sahiliyle çocuklu aileler için ideal olan Araştırma Sahili Plajı’nın mangal yapabileceğiniz piknik alanlarında da güzel bir yaz günü yaşayabilirsiniz.

Konum Linki

48- Hacı Ali Paşa Camii

Armutlu ilçesi merkezinde Atatürk Caddesi üzerinde güzel bir konumda yer alan ve bir halk arasında Çarşı Camii ve Eski Camii olarak da bilinen Hacı Ali Paşa Camii, görülmeye değer etkileyici bir Osmanlı dönemi yapısı. Moloz taş ve tuğlalarla inşa edilen kare planlı olarak tasarlanan tarihi yapının ilk olarak Orhan Gazi döneminde yapıldığı tahmin ediliyor. Marmara Bölgesi’ndeki en eski camilerden biri olduğu için inanç ve kültür turlarıyla da sıkça ziyaret edilen Hacı Ali Paşa Camii, aslına uygun olarak restore edilerek halka açıldı. Ahşap doğramalarla süslü iç ve dış bölümlerini incelemenizi önerdiğimiz cami, yüzlerce yıldır olduğu gibi günümüzde de hizmet vermeye devam ediyor.

Konum Linki

49- Yalova Aqualand

Yalova Aqualand

Sadece Yalova'nın değil Güney Marmara'nın da en büyük su parkı olan Yalova Aqualand, hem eğlence sevenler hem de çocuklu ailelerin güzel bir yaz günü geçirmek için mutlaka uğradığı yerler arasında. Yalova merkezinde Bayraktepe Mahallesi'nde toplu taşıma araçları ile kolayca ulaşabileceğiniz güzel bir konumda yer alan su parkında her yaş grubu için farklı büyüklüklerde su kaydırakları, aile havuzları, güvenlikli bebek ve çocuk havuzları gibi imkanlar sunuluyor. Her gün öğleden sonra çeşitli animasyon ve yarışmaların da düzenlendiği Yalova Aqualand, çocuklarınızla unutulmaz bir gün geçirmek ve doyasıya eğlenmek için gidebileceğiniz en popüler yerler arasında.

Konum Linki

50- Yaveran Köşkü

Yalova'nın simgesel yapılarından biri olan Atatürk Köşkü'ne kısa bir yürüyüş mesafesinde yer alan Yaveran Köşkü, aslına uygun olarak restore edildikten sonra 2007 yılında halka açıldı. Sultan 2. Abdülhamid tarafından 1890'lı yıllarda inşa ettirilen etkileyici köşkün dönem mobilyaları ve antikalarla süslü odaları sizi 1800'lü yıllara bir yolculuğa çıkaracak güzellikte. Atatürk Köşkü'nün zengin koleksiyonları ile birlikte keşfe çıkabileceğiniz, yemyeşil doğal güzellikleri içinde çarpıcı bir manzara sunan Yaveran Köşkü, hafta sonu yapılan doğa yürüyüşlerinin de sevilen mola noktalarından biri konumunda.

Konum Linki

51- Yalova Açık Hava Müzesi (Yalova Arkeopark)

Yalova gezilerinin değişmez adreslerinden biri olan ve ev sahipliği yaptığı paha biçilmez hazinelerle dikkat çeken Yalova Açık Hava Müzesi, tarih ve kültür meraklılarının ilk uğraması gereken yerlerden. Yalova'nın 6000 yıllık tarihini gözlerinizin önüne sürecek olan açık hava müzesinin bahçesinde Roma, Bizans, Osmanlı dönemlerine ait onlarca taş ve mermer eseri inceleme şansı bulacaksınız. 29 Ekim 2003 yılında açıldığı günden beri binlerce kişi tarafından ziyaret edilen açık hava müzesinde farklı dönemlerden günümüze kalan çarpıcı mezar stelleri ve onur taşları arasında harika fotoğraflar çekebilirsiniz. Raif Dinçkök Kültür Merkezi bünyesinde hizmet veren Yalova Açık Hava Müzesi, hafta içi günlerde mesai saatleri boyunca ziyaret edilebilir.

Konum Linki

52- Armutlu Taş Köprü

Sadece tertemiz plajları ve doğal güzellikleri ile değil tarihi hazineleriyle de dikkat çeken Yalova'da yakından görebileceğiz önemli bir tarihi yapı da Armutlu Deresi üzerine yer alan etkileyici Taş Köprü. Üç gözlü olarak inşa edilen tarihi köprü, Yalova'da Osmanlı döneminden günümüze kalan etkileyici mimari eserlerden biri. 22 metre uzunluk ile 2,5 metre genişliğe sahip olan Armutlu Taş Köprü, asırlardır olduğu gibi günümüzde de hizmet vermeye devam ediyor. Hem etkileyici mimarisi hem de Armutlu Deresi'nin güzel manzaralarını izlemek için ziyaret edilen Armutlu Taş Köprü'ye ilçe merkezinden kısa bir yürüyüşle kolaylıkla gidebilirsiniz.

Konum Linki

53- Armutlu Plajı

Armutlu Plajı

Yalova'nın turistik ilçelerinden Armutlu'nun tertemiz plajı, yaz aylarında çevre şehirlerden gelen günübirlik tatilciler ve yabancı turistlerle doluyor. İnce kumlu geniş bir sahile sahip olan Armutlu Plajı, ilçe merkezine sadece 2 kilometre uzaklıkta kısa bir yürüyüşle ulaşabileceğiniz güzel bir konumda bulunuyor.

Balık sürülerini bile görebileceğiniz berrak denizi ile sizi Akdeniz'de yüzüyor gibi hissettirecek olan plajda güneş şemsiyesi ve şezlong kiralayabileceğiniz turistik tesisler, kafeler, eğlence merkezleri ve büyüleyici gün batımı manzaraları eşliğinde mevsimlik balıklar tadabileceğiniz restoranlar hizmet veriyor. Çevresinde her bütçeye uygun butik ve apart otel de bulabileceğiniz, halk plajı olduğu için ücretsiz olarak faydalanabileceğiniz Armutlu Plajı’na Yalova'dan her saat bulabileceğiniz minibüslerle yaklaşık 1 saat içinde geçebilirsiniz.

Konum Linki

54- TİGEM Atatürk ve Çocuk Müzesi

Çocuklu ailelerin Yalova'dan kesinlikle uğramasını önerdiğimiz ilgi çekici müzelerden biri de 30 Ağustos 2014 yılında ziyarete açılan ve zengin koleksiyonlarıyla dikkat çeken TİGEM Atatürk ve Çocuk Müzesi. Tarihi bir Yalova konağının restore edilmesi ile hizmete başlayan müzenin sergilerinde Mustafa Kemal Atatürk'ün Yalova'ya gelişi, Atatürk'ün emri ile Yalova'da kurulan tarım çiftlikleri ve Yürüyen Köşk gibi etkileyici yapıların tarihçileri gibi çok farklı bölümü gezebilirsiniz. Atatürk'ün eğitim anlayışından az bilinen fotoğraflarına kadar pek çok farklı bölüme sahip müzenin bahçesindeki geniş çocuk oyun alanları da çok ilgi görüyor. Hafta içi 09:00 ile 16.30, hafta sonları ise 10:00 ile 16:00 saatleri arasında TİGEM Atatürk ve Çocuk Müzesi’ni ücretsiz olarak gezebilirsiniz.

Konum Linki

55- Armutlu Feneri

Armutlu Feneri

Fotoğraf çekmekten hoşlanıyorsanız, Yalova gezilerinde bölgedeki en etkileyici tarihi yapılarından biri olan Armutlu Feneri’ne de kesinlikle uğramalısınız. Antik dönemlerde bölgede bulunan Poseidon Tapınağı üzerine inşa edilmiş görmeye değer güzellikteki deniz feneri, Neptün Burnu olarak da bilinen Bozburun’a hakim bir konumda, deniz seviyesinden 77 metre yükseklikteki bir kaya üstünde yer alıyor. Armutlu ilçesi gezilerinde uğrayabileceğiniz 9 metre yükseklikteki deniz feneri, özellikte gün batımlarında kartpostal güzelliğinde manzaralarını size sunacak. Günümüzde göreceğiniz hali 1926 yılında tasarlanan Armutlu Feneri, bulunduğu konumdan izleyebileceğiniz panoramik körfez manzaralarından dolayı doğa gezileri ve fotoğrafçılık turlarının da değişmez adreslerinden biri.

Konum Linki

56- Beşpınarlar Yaylası

Beşpınar Yaylası

Yalova'nın başka bir ünlü ve çok ziyaret edilen yaylası olan Beşpınarlar Yaylası, Güneyköy Dağları yamaçlarından çarpıcı Marmara Denizi manzaraları eşliğinde uzanıyor. Rehberli trekking turlarının ana merkezlerinden biri haline gelen yayla, aynı zamanda kamp yapmak için de Yalova’da çok tercih edilen yerler arasında. Doğal seyir teraslarında Gemlik Körfezi'nin en etkileyici manzaralarına şahit olabileceğiniz Beşpınarlar Yaylası’nı Güneyköy Dağları-Ortaburun-Çınarcık rotalı yürüyüş turlarıyla keşfe çıkabilir, sıcak yaz günlerinde tertemiz dağ havasında yenilenebilirsiniz.

Konum Linki

57- Fıstıklı Kaplıcaları

Birbirinden kaliteli kaplıca tesisleri ile Güney Marmara'nın sağlık turizmi merkezi haline gelen Yalova'da sadece 1 saatlik yolculukla Fıstıklı kaplıcalarına da uğrayabilirsiniz. Armutlu ilçesi sınırlarında yer alan kaplıcanın suları; dolaşım sistemi, siyatik, kadın rahatsızlıkları ve kas ağrıları gibi onlarca rahatsızlığa iyi geliyor. Türkiye'nin her yerinden şifa arayan insanlar tarafından ziyaret edilen kaplıcalarda termal banyolardan açık ve kapalı termal havuzlara kadar pek çok olanak sağlanıyor. Şifalı kaynak sularının tadını çıkardıktan ve yorgunluk attıktan sonra kısa bir yürüyüş mesafesindeki ünlü Fıstıklı Plajı’na uğrayarak masmavi denizde de keyifle yüzebilirsiniz.

Konum Linki

58- Elmalık Kalesi

Yalova'nın görülmeye değer tarihi hazinelerinden biri olan Elmalık Kalesi, Elmalık Köyü ve Gemlik Körfezi’ne hakim bir konumda günümüze kadar sağlam kalmış surlarıyla dikkat çekiyor. 270 metre yükseklikte bir tepe üzerinde inşa edilen ve Kurtuluş Savaşı dönemlerine kadar gözetleme veya savunma amacıyla aktif olarak kullanılan tarihi kalenin 11. veya 12. yüzyıllarda yapıldığı tahmin ediliyor.

Bulunduğu konumdan sunduğu panoramik manzaralardan dolayı hem fotoğrafçılar hem de turistler tarafından sıkça ziyaret edilen Elmalık Kalesi’nin 80 metreye 40 metre uzunluktaki sağlam surlarından gün batımında muhteşem fotoğraflar çekebilirsiniz. Doğa yürüyüşlerinin de ana rotalarından biri olan Elmalık Kalesi’nin günümüze kadar bir bölümü sağlam kalmış iç bölümlerini de keşfe çıkabilirsiniz.

Konum Linki

59- Özdilek Yalova AVM

Yalova'yı gezen yerli ve yabancı turistlerin alışveriş yapmak için ilk uğradığı yerlerden biri olan Özdilek Yalova AVM, şehir merkezine yaklaşık 10-15 dakikalık yürüyüş mesafesinde güzel bir konumda yer alıyor. Sahil yürüyüş yoluna da oldukça yakın olan alışveriş merkezi; ulusal ve uluslararası markaların satıldığı onlarca mağazası, sinema salonları, çocuk oyun parkları, restoranları ve kafeleri ile hem alışveriş yapmak hem de çocuklarınızla eğlenceli bir gün geçirmek için gidebileceğiniz en popüler yerler arasında. Yıl boyu hem yetişkinler hem de çocuklar için pek çok kültürel ve sanatsal etkinliklerin düzenlendiği Yalova Özdilek AVM, haftanın her günü sabah 10:00 ile 22:00 saatleri arasında açık.

Konum Linki

Yalova'da gezilecek yerler listemiz sona erdi. Yalova gezinizden sonra Bursa'da gezilecek yerler yazımızı okuyup yeni seyahat planınızı yapabilirsiniz. 


busraguzeller
Büşra Güzeller
128 Yazı
İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun olan yazar, yazı yazma tutkusunu oldukça erken keşfetti. Ortaokul yıllarından beri farklı türlerde yazılar kaleme aldı ve üniversiteden mezun olduktan sonra ajanslarda metin yazarı ve içerik editörü olarak rol aldı. Uzun süre çalıştığı bir ajansta seyahat alanında yazmaktan çok keyif aldığını keşfetti ve en keyif aldığı alanda daha çok üretmek için Enuygun ekibine katıldı. Büşra yazı yazmayı, köpeğiyle vakit geçirmeyi, okumayı ve yol filmlerini izlemeyi çok seviyor.
Popüler Yazılar
Dünyanın EN kalabalık ülkeleri
Nihan Bayram
Nihan Bayram
A7ADBFD8-24A5-46F8-AB3F-8A3D7CFE3E9956194
Dünyanın EN zengin 25 ülkesi
Nihan Bayram
Nihan Bayram
A7ADBFD8-24A5-46F8-AB3F-8A3D7CFE3E9949019
Türkiye’de gezilecek EN meşhur 75 yer
Nihan Bayram
Nihan Bayram
A7ADBFD8-24A5-46F8-AB3F-8A3D7CFE3E9945100
Türkiye’nin huzur dolu 18 sakin şehri
Nihan Bayram
Nihan Bayram
A7ADBFD8-24A5-46F8-AB3F-8A3D7CFE3E9943113
Popüler Seyahat Yazıları
Uzman Yazarlar