Yalova Otelleri Ara

En uygun Yalova otel fiyatları arasında karşılaştırma yap, en ucuz Yalova otellerini listele.

  • Otel Bul
  • Rezervasyon Sorgula
Şehir, ilçe, tema, otel adı ara
Giriş ve Çıkış Tarihi
Giriş ve çıkış tarihini seçin
Konuk Sayısı
2 Yetişkin

Yalova Hakkında

Marmara Bölgesi’nin güneydoğusunda, Marmara Denizi’nin doğu kıyısında yer alan, 1955 yılında İstanbul’dan ayrılarak; Armutlu Beldesi, Altınova, Subaşı ve Kaytazdere ile birleşerek il statüsüne yerleşen Yalova; Kocaeli ve Bursa ile komşudur. Yalova, İstanbul’a yakınlığı, doğal kaynakları ve denizi ile turistlerin ilgi gösterdiği bir cazibe merkezidir. 

Marmara Denizi’ndeki en güzel ve yakın deniz noktalarından biri olan Çınarcık, Türkiye’nin en çok bilinen Delmece ve Erikli yaylalarına ev sahipliği yapan Yalova; doğa yürüyüşleri, tırmanış ve kamp gibi aktiviteler ile doğa severler için vazgeçilmez noktalardandır. Termal yakınlarındaki, Sudüşen Şelalesi civarında yürüyüş rotalarına girebilir, şelale etrafında mola verebilirsiniz. Yılın her dönemi hizmet veren Armutlu Kaplıcaları da şifa dolu ve dinlendirici bir mola için, doğada geçirdiğiniz adrenalin dolu bir günün ardından iyi bir seçim olabilir. 

Termal ilçesinde bulunan Atatürk Köşkü de tarih severler için anlamlı bir gezi olabilir. 1929 yılında, Profesör Hakkı Eldem tarafından, 38 günde tamamlanan yapı; tamamen ahşap ve iki katlıdır. Günümüze müze olarak korunup gelen köşk; çok partili sisteme geçiş, Yerli Malı haftası, vb. önemli kararların alındığı özel bir mekandır. Köşkte; Atatürk’ün, manevi kızı Sabiha Gökçen’in ve Zehra Hanım’ın odalarını da gezebilirsiniz. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınması için çalışmaların başlatıldığı Yürüyen Köşk de, mutlaka görülmesi gereken noktalardandır. Atatürk’ün bizzat ağacın kesilmesine mani olarak, binanın taşınmasını emretmesi ile bütün teknik imkanların zorlanarak, taşınması sağlanan evi ziyaret edebilir, bahsi geçen asırlık çınarın gölgesinde oturabilirsiniz. Karaca Arboretum Canlı Ağaç Müzesi’ne bir tam gününüzü ayırarak, 13.5 hektarlık araziye yayılan, 7000 civarında değişik bitki türü barındıran, Türkiye’nin ilk özel ve uluslararası ödüllü arboretumunu gezebilirsiniz. 

16. yüzyılın başlarında inşa edilen, çeşitli depremlerle hasar gören ve 1965 yılında revizyondan geçerek bugün hala ibadete açık olan Hersekzade Ahmet Paşa Camii’ni görebilirsiniz. Gökçedere Köyü’nde bulacağınız 2. Abdülhamit döneminden kalma bir dinlenme köşkü olan, bugün TBMM misafirhanesi olarak kullanılan Yaveran Köşkü’nü gezebilir, burada güzel bir kahve molası verebilirsiniz. Ardından buraya yakın mesafadeki Gökçedere Barajı’na geçerek, bu yeşil ile mavinin buluştuğu muhteşem manzaranın tadını çıkarabilir, harika fotoğraflar çekebilirsiniz. Doğa severler için bir sonraki adres ise, Yalova’nın tek doğal gölü, Dipsiz Göl olabilir. Bu krater gölü etrafında, yürüyüş rotalarına girebilir, Yedi Göller Bölgesi’ni aratmayan florasının keyfini çıkarabilirsiniz. 

Balık restoranları, sokak lezzetleri, fastfood ve dondurmacılar ile dolu Yalova’da her keseye göre lezzetli öğünler bulmak mümkün. Yılın 12 ayında gezip görülecek bir şehir olan Yalova’da deniz sefası yapmak için yaz aylarını değerlendirip, kültür ve doğa gezileri için sonbahar ve ilkbahar aylarını seçebilirsiniz.

Yalova'da Nerede Kalınır?

Yalova Termal
Yalova Termal

Termal, Yalova’nın ilçelerinden biridir.  Yalova'ya 12 km uzaklıkta bulunan Termal, kaplıcaları ile dünyaca ünlüdür. Türkiye’nin en gelişmiş ve düzenli kaplıcası olan Termal Kaplıcaları Samanlı Dağı’nda vadi içinde yer alır. İlçedeki termal turizmin kökenleri Bizans ve Roma dönemlerinden gelir. Romalılar döneminde sağlık merkezi olan kaplıca 1929 y

Yalova Termal otellerini gör
Yalova Merkez
Yalova Merkez

Yalova Merkez otellerini gör
Çınarcık
Çınarcık

Bursa’ya 83 km, Yalova il merkezine 17 km ve İstanbul’a da 172 km uzaklıkta bulunan Çınarcık, yüz ölçümü bakımından Yalova’nın en büyük ilçesi olma özelliğini taşıyor. Bilhassa yaz aylarında inanılmaz kalabalıklaşan Çınarcık’ta bahar aylarının daha sakin geçtiğini söylemek mümkün. Marmara Bölgesi’ndeki en bütçe dostu tatil yerlerinden biri olan Çın

Çınarcık otellerini gör
Armutlu
Armutlu

Marmara Denizi’nin doğusunda kurulan Armutlu, Yalova’nın kaplıcalarıyla meşhur turistik bir ilçesi. Armutlu adının tarihsel olarak ‘’Donanma’’ anlamında kullanılan ‘’ Armodies’’ veya ‘’Armodo’’ gibi kelimelerden geldiği tahmin ediliyor. Seyahatname adlı eserinde buradan bahseden Evliya Çelebi’ye göre ise ilçenin ismi, etrafını saran armut bahçeleri

Armutlu otellerini gör
Altınova
Altınova

Altınova otellerini gör
Altınova
Altınova

Altınova Hakkında Yalova şehrinin kıyı şeridinde yer alan Altınova ilçesi, doğa turizmi konusunda ülkemizin en önemli yerlerinden biri. Altınova konumundan dolayı pek çok su sporu alternatifine sahip. Rüzgar sörfü, yelkencilik, kano, dalış ve balıkçılık yapmak için geniş bir kıyı şeridine sahip olan Altınova, doğal güzelliklerinden dolayı doğa y

Altınova otellerini gör
Gökçedere
Gökçedere

Gökçedere otellerini gör
Tavşanlı
Tavşanlı

Tavşanlı Hakkında Gebze’den feribot seferleriyle kolayca ulaşılabilen, Yalova iline bağlı Tavşanlı ilçesi; Marmara Denizi kıyısındaki güzel konumu, büyüleyici sahili, yemyeşil doğası ve kolay ulaşılabilir olmasından dolayı tatiller için tercih edilen bir tatil beldesi. Huzurlu bir atmosfere sahip olan Tavşanlı, doğanın içinde dinlenmek ve Marmar

Tavşanlı otellerini gör

Yalova Otelleriyle İlgili Son Yorumlar

Yalova Otelleri Hakkında İpuçları

Sakin SezonYoğun SezonOrtalama fiyat
Kasım Temmuz 1050,80 TL
Diğer dönemlere kıyasla bu ayda bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarında düşüş görülüyor. Bölgedeki otellerin en çok tercih edildiği dönem olduğu için gecelik konaklama fiyatları artıyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik konaklama fiyatlarının ortalaması alındı.

Yalova Seyahat Yazıları

Yalova Sıkça Sorulan Sorular

Yalova’da bulunan en iyi ucuz oteller hangileri?

Yalova’daki popüler ucuz oteller içerisinde Miray Termal Otel, Beste Boutique Otel ve The Lavington Hotel bulunuyor.

Yalova’da bulunan en iyi 5 yıldızlı oteller hangileri?

Yalova’daki popüler 5 yıldızlı oteller içerisinde Hilton Garden Inn Yalova, Armodies Termal Park Hotel ve Elegance Resort Hotel bulunuyor.

Yalova'nın neyi meşhurdur?

Yalova’nın termalleri, doğal güzellikleri ve mutfağı meşhurdur. Bölgenin sevilen termal otellerinden birinde konaklarken günübirlik yaylalarını gezebilir ve lezzetli yemeklerinden tadabilirsiniz.

 

Yalova nerelere yakındır?

Yalova; İstanbul’a 1,5 saat, Bursa’ya 1 saat, Balıkesir’e 2 saat uzaklıkta bulunuyor. 

Yalova’da ne yenir?

Konumu ve göç alan bir şehir olması sebebiyle Yalova’nın mutfağı geniş bir yelpazeye sahip. Yumurta Tiridi, Termal Sarma, Yalova köftesi, Pavli ve Yaprak Sarma bölgenin en meşhur yemeklerindendir.

 

Yalova’da nerelerde kalınır?

Çoğunlukla oda kahvaltı ve yarım pansiyon hizmetleri veren konaklama tesisleri bulunan Yalova’nın en çok tercih edilen otelleri termal oteller. Çocuklu aile, bebek dostu ve İslami temalardaki konaklama tesislerinde hem yaz hem kış dönemlerinde kalmak mümkün.

 

Yalova nasıl bir yer?

Marmara Denizi’nin gözde tatil merkezlerine sahip olan şehirde deniz ve doğa iç içedir. Tarihi M.Ö. 3000’li yıllara dayanan Yalova’da gezebileceğiniz birçok yayla da bulunmakta. Sessiz, sakin, doğayla baş başa bir tatil için tercih edilen Yalova’nın termallerinde şifa bulabilirsiniz.

 

Yalova'ya nasıl gidilir?

İstanbul, Bursa ve Kocaeli gibi önemli şehirlere yakın konumda bulunan Yalova’ya kara ve deniz yoluyla ulaşabilirsiniz. İstanbul Pendik’ten Yalova’ya deniz otobüsüyle 45 dakika, Yenikapı’dan 75 dakika, yine Yenikapı’dan Armutlu’ya ise 95 dakikada varmak mümkün. Daha uzak şehirlerden Yalova’ya ulaşmak için İstanbul üzerinden aktarma yapabilirsiniz.

 

Yalova’da gezilecek yerler nerelerdir?

Tarihi ve doğal güzellikleri, en az şifalı suları kadar sevilen Yalova’da özellikle hafta sonu kaçamakları için gezilecek ideal yerler bulunmakta.

Yalova’da Yürüyen Köşk, Kara Kilise ve Açık Hava Müzesi’ni ziyaret edebilir; bölgenin ünlü termallerinde rahatlayabilirsiniz. Ayrıca doğal güzelliklerini görmek için Erikli Yaylası, Dipsiz Göl, Çifte Şelaleler ve Delmece Yaylası Tabiat Parkı’nı da gezebilirsiniz.