Bereketli Çukurova topraklarının hemen batısında konumlanan Tarsus efsaneleri, leziz mutfağı, antik yapıları ve tarihi evleriyle ziyaretçilerini eşsiz bir yolculuğa davet ediyor. Kilikya’nın merkezi olarak kabul edilen Tarsus’ta 8 bin yıllık yerleşimin izlerini birlikte sürmeye ne dersiniz? Tarsus gezi rehberine başlamadan önce Tarsus’ta gezmeye gideceklerin en merak ettiği soruları sizler için cevapladık.

Tarsus’un eski adı nedir?

Hitit tabletlerinde Tarşa ismini alan Tarsus, Asur kaynaklarında Tarzi, Grek kaynaklarında Tarsos ve Osmanlı kaynaklarında Tersîs ve Tarsûs diye isimlendiriliyordu.

Tarsus’tan ne hediye alınır?

Tarsus seyahatinizden hediye olarak gümüş takı ve eşya satın alabileceğiniz gibi bölgeye özgü olan ahşap ve seramik gibi ürünlere de göz atabilirsiniz.

Tarsus’un en meşhur meyvesi nedir?

Tarsus bölgesinde yetişen ve bölgeye gidenlerin mutlaka tadına bakması gereken Tarsus beyaz üzümü bölgeye ait yöresel bir üzüm çeşididir.

1. Tarsus Şelalesi

Tarsus Şelalesi görünümü

Tarsus’a gelen herkesin mutlaka ziyaret etmesi gereken yerlerden biri olan Tarsus Şelalesi, sevdiklerinizle beraber keyifle vakit geçirebileceğiniz bir doğa harikası. Şelalenin çevresinde trekking için uygun güzergahlar ve kahvaltı mekanları söz konusu. Yerli turistler kadar yabancı turistlerin de ziyaret ettiği bu ikonik şelale, Tarsus ilçe merkezine yaklaşık 3 km uzaklıkta.

Konum olarak Berdan Çayının üstünde bulunan Tarsus Şelalesi’nin Roma Mezarlığına doğru döküldüğünü belirtelim. Tarsus Şelalesinin yerden yüksekliği yaklaşık olarak 15 metre civarında. Rivayete göre 2500 sene önce Bizans İmparatoru olan Justinianus’un bu şelalenin oluşumunda önemli bir rolü bulunuyor. Şehri selden korumak adına dere yönünü değiştiren Justinianus sayesinde bu şelalenin oluştuğuna inanılıyor. Birbirinden güzel yerleri keşfetmek için Mersin uçak bileti linkine tıklayarak Tarsus’a geçebilirsiniz.

Konum Linki

2. Tarihi Tarsus Evleri

Tarihi Tarsus Evleri görünümü

Tarihi Tarsus evlerinin aslında ilçedeki pek çok hediyelik eşya dükkanında karşınıza çıkacağını söylemeliyiz. İlçenin sembolü olarak kabul edilen bu özel evler, genellikle Kızılmurat Mahallesi ve çevresinde toplanmış durumda. Çoğunluğu 19’uncu yüzyıldan kalan bu tarihi yapılarda kerpiç, ahşap ve taş malzemeler ön plana çıkıyor.

Fotoğraf makinenizi yanınıza alarak bu harika evlerin arasında keyifli bir nostalji turu yapabilirsiniz. Bugün itibarıyla söz konusu mimariye uygun 600 kadar ev bulunsa da bu evlerin 300 tanesi tescillenebilmiş. İki katlı olan ve mimari detaylarıyla hayranlık uyandıran bu evlerin bazıları günümüzde pansiyon olarak da işlev görebiliyor.

Konum Linki

3. Kırkkaşık Bedesteni

Kırkkaşık Bedesteni görünümü

Tarsus ilçe sınırları içerisinde yer alan Kırkkaşık Bedesteni, bölgenin tarihi atmosferini yansıtan mekanlardan biri. Ramazanoğulları tarafından 16. yüzyıl içerisinde inşa edilen bu gizemli yapı, ilk başlarda bir medrese olarak işlev görmüş. Bugün küçük dükkânlar olarak ziyaretçilerle buluşan odalar, o dönem içerisinde ders verilen alanlar olarak biliniyor.

Medrese, daha sonraki yıllarda ise aşevi olarak değerlendirilmiş. Aşevi olduğu dönemlerde burada pişirilen meşhur pilavlar, 40 kaşıkla dağıtılırmış. Bu durum, günümüzde yapının “Kırkkaşık Bedesteni” olarak anılmasına neden oluyor.. Ulu Caminin de komşusu olan tarihi mekân, günümüzde bir tür kapalı çarşı mantığında işlev görüyor. Bedesten olarak kullanılması, genel olarak Cumhuriyet sonrası döneme tekabül ediyor. Günümüzde 2 ana kapısı olan bedestenin toplamda 21 ayrı odası ve 7 kubbesi söz konusu.

Konum Linki

4. Ulu Camii

Ulu Camii görünümü

Tarsus ilçesinin hemen merkezinde yer alan Ulu Camii, halk arasında “Cami-i Nur” adıyla da biliniyor. Tam olarak Nur Mahallesinde konumlanan Ulu Camiinin içerisinde Lokman Peygamber ve Halife Me’mun gibi değerli isimlerin türbeleri yer alıyor. Bu arada yapım aşamasında hemen yan tarafta yer alan Kırkkaşık Bedesteni’nin camiye önemli bir maddi destek sağladığı biliniyor.

Esasen eski bir kilisenin yerine yapılan tarihi cami, renkli mermerlerle süslü. Dikdörtgen bir mimariye sahip olan cami, genel olarak kesme taşları ve Pers kemerlerle dikkat çekiyor. 1579 senesinde inşa edilen caminin yapımında Piri Paşa’nın oğlu İbrahim Bey’in imzası bulunuyor.

Konum Linki

5. Nusret Mayın Gemisi

Nusret Mayın Gemisi görünümü

Tarsus’un en özel duraklarından biri de hiç şüphesiz ki Nusret Mayın Gemisi. 1912 senesinde o dönemlerin meşhur tersanesi Germania tersanesinde oluşturulan Nusret Mayın Gemisi, tek seferde 40 mayını yüklenebiliyor. 1915 yılının Mart ayında Yüzbaşı Hakkı Bey liderliğindeki Erenköy’ün limanına mayınları taşıyan gemi, direniş yıllarının en önemli sembollerinden.

Nusret Mayın Gemisi sayesinde Bouvet, HMS ve Bolva adı verilen düşman gemileri etkisizi hale gelmiş. Gemi geçtiğimiz yüzyılın ortalarına dek askeri amaçla kullanılmaya devam etmiş. 1990’ların başına kadar kuru yük gemisi olarak kullanılmış. Bir ara alabora olan ve yaklaşık 10 sene denizin dibinde kalan gemi gönüllülerin girişimiyle çıkarılmış. Sonrasında Çanakkale şehitlerinin anılarını yaşatmak adına inşa edilen parkta müze olarak işlev görmeye başlamış.

Konum Linki

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 09.00 ile 17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

6. Yedi Uyurlar Mağarası

Yedi Uyurlar Mağarası görünümü

Dedeler Köyü içerisinde yer alan Yedi Uyurlar Mağarası, halk arasında Ashab-ı Kehf Mağarası olarak da biliniyor. Yedi Uyurlar Mağarası’na dair çok sayıda hikaye duyabilirsiniz. İnanışa göre Allah’a olan bağlılıklarından hiç geri adım atmayan 7 kişi, hapse gönderilir. Hapisten kaçmayı başaran bu kişiler, dışarıda karşılaştıkları bir çobana sığınırlar. Çoban bu kişileri, güvenli bir yer olarak gördüğü mağarada saklar.

Mağaraya girer girmez, bu 7 kişi de uyumaya başlar. 309 senenin sonunda içlerinden biri uyanır ve dışarıya çıkar. Artık her şey çok değişmiş haldedir, hiçbir yeri çıkaramaz. Cebinde yer alan gümüş paranın fırında artık bir karşılığı yoktur. Fırıncı, paranın çok eski olduğunu söyler. Genç adam başından geçenleri baştan sona anlatır. Fırıncı ise artık herkesin Allah’a inandığını, o yılların geride kaldığını söyler. Genç büyük bir mutlulukla Yedi Uyurlar Mağarasındaki arkadaşlarının yanına doğru gider. Bu etkileyici hikâyeye ev sahipliği yapan Ashab-ı Kehf Mağarası, hem Hristiyanlar hem de Müslümanlar için kutsal bir mekan. Encülüs Dağları’nın hemen yamacındaki mağarayı ücretsiz olarak ziyaret etmek için Tarsus otobüs bileti linkine tıklayarak biletinizi alabilirsiniz.

Konum Linki

Yazar Notu: Mağarada oldukça dar ve ufak geçitler bulunuyor. Eğer bu şartlara uygun kıyafetleriniz yoksa mağaranın derin bölgelerine inerken zorlanabilirsiniz.

En ucuz otobüs biletleri Enuygun’da!

7. St. Paul Kilisesi

St. Paul Kilisesi dış görünümü

Merkezde yer alan ve “anıt müze” olarak tanımlanan St. Paul Kilisesi, Ulu Camiye yürüme mesafesinde yer alıyor. Buraya geldiğinizde aynı zamanda Danyal Peygamber Kabrini de kolayca ziyaret edebilirsiniz. Hristiyan dünyası için oldukça önemli bir yer olan St. Paul Kilisesi 11’inci yüzyılda inşa edilmiş.

Kiliseye adı verilen Aziz Paul, Hristiyanlığın yayılmasında önemli bir etkiye sahip. Kiliseye girmek adına bahçenin batı bölümündeki kapıya yönelmelisiniz. Kesme taşların ağırlıkta olduğu yapının tavan kısmında melek freskler dikkat çekiyor. Bazı özel günlerde kilise aktif şekilde kullanılıyor.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Kişi başı 40 TL

  • MüzeKart ile ücretsiz.

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 08.00 ile 17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

8. Kleopatra Kapısı

Kleopatra Kapısı görünümü

Tarsus sınırları içerisinde özellikle Bizans zamanında çok önemli surlar bulunuyormuş. Bu meşhur surların birbirinden ihtişamlı 3 ayrı kapısı varmış. Kapıların isimleri Adana Kapısı, Dağ Kapısı ve Kleopatra Kapısı şeklindeymiş. 1835 senesinde Mısırlı İbrahim Paşa’nın surları yıktırmasından sonra 3 kapıdan 2 tanesi yok olmuş. Geriye ise yalnızca Kleopatra Kapısı kalmış.

Bu kapı aynı zamanda, “Deniz Kapısı” adıyla da biliniyor. Kleopatra Kapısı, konum olarak ilçenin hemen girişinde yer alıyor. Tarsus’un çok önemli bir liman kenti olduğu yıllarda Kleopatra Kapısı oldukça önemli bir işleve sahipti. Zamanında kraliçe Kleopatra’nın deniz üzerinden şehre bu kapıdan geçerek giriş yaptığı ve sonrasında Antonius ile buluştuğu söyleniyor.

Konum Linki

9. Tarsus Müzesi

Tarsus Müzesi iç görünümü

Şehrin en köklü yerleşim bölgelerinden biri olmasından dolayı Tarsus’un yoğun bir kültürel mirasa sahip olduğunu söyleyebiliriz. Bu mirası önemli ölçüde yansıtan Tarsus Müzesi’ne dair ilk fikirler, Kubad Paşa Medresesinde yer alan eserlerin artmasından sonra ortaya çıkmış. Bölgenin en eski müzeleri arasında yer alan Tarsus Müzesi, 1971 senesinden bu yana hizmet veriyor.

1998 senesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın girişimi ile müze 75. Yıl Kültür Merkezi’ndeki yeni yerine taşınmış. İlçe sınırlarında yapılan arkeolojik kazılar neticesinde ulaşılan eserlerin ciddi bir kısmı burada sergileniyor. Arkeolojik ve etnografik bölümlerin yer aldığı müzeyi ücretsiz şekilde ziyaret edebilirsiniz.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Kişi başı 60 TL

  • MüzeKart ile ücretsiz.

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 08.00 ile 17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Yazar Notu: Müze tadilat dolayısıyla geçici olarak kapalı.

10. Tarsus Siptilli Çarşısı

Tarsus Siptilli Çarşısı görünümü

Tarsus’ta kendiniz ya da sevdikleriniz için keyifli bir alışveriş yapmak isterseniz size Siptilli Çarşısını önerebiliriz. Burası hem güzel atmosferi ve tarihi dokusuyla hem de yöreye özgü figürleri kolayca bulmanıza olanak tanıyışıyla bir cazibe alanı. İlçeyi ziyaret edenlerin mutlaka ziyaret ettiği çarşı, Şemsiyeli Yolda yer alıyor.

Onlarca şemsiyenin renklendirdiği bu sempatik çarşıda kadın esnafların ağırlığı dikkat çekiyor. “Tarsus Kemeraltı” ismiyle de bilinen çarşıda Tarsus Kadın Kooperatifinin ortaya koyduğu emeğe saygı duymamak mümkün değil. Gece geç saatlere kadar açık durumda olan çarşı, yakın zaman önce ciddi bir restorasyon sürecinden geçti.

Konum Linki

Kampanyalar

11. Tarsus Barajı

Tarsus Barajı görünümü

Tarsus Barajı genellikle yaz aylarında bölge halkı tarafından mesire alanı olarak değerlendiriliyor. Berdan Barajı’na oldukça yakın konumda olan baraj, okaliptüs ağaçlarının ortasında özel bir atmosfer sunuyor. Engebesiz yapısı ve olanakları itibarıyla çocuklu aileler tarafından sıklıkla değerlendirilen bölgede WC, market, kafeterya ve oyun alanları bulunuyor.

Hayvanat bahçesinin baraja yakın konumda olması, burayı cazip kılan bir diğer unsur. Çukurova Bölgesi içerisinde bulunan baraj, 1971 senesinden bu yana hizmet veriyor. Kızılırmak balıklarına ev sahipliği yapan baraj alanında; binicilikten su sporlarına, koşudan yürüyüşe pek çok aktivite gerçekleştirmek mümkün.

Konum Linki

12. Donuktaş Anıtı

Donuktaş Anıtı görünümü

Tekke Mahallesinde yer alan Donuktaş Anıtının bir Roma mabedi olduğu düşünülüyor. Dikdörtgen forma sahip olan anıt, genel olarak kesme taşları ile dikkat çekiyor. Yapı her ne kadar oldukça güçlü olsa da ne yazık ki üst örtü kısmı bugüne dek ulaşamamış. Kimi arkeoloji kaynaklarında buradan “Jüpiter mabedi“ olarak söz edilmiş. Kimi kaynaklarda ise 10. yüzyıl civarında yapının esasen bir kilise olarak kullanıldığından bahsediliyor.

Konum Linki

13. Hz. Danyal Peygamber Kabri

Hz. Danyal Peygamber Kabri görünümü

Hz Danyal Peygamber’in bundan 8 bin yıl önce yaşadığı düşünülüyor. Rivayete göre Babil Kralı, rüyasında tahtının ele geçirilmek istendiğini görmüş. Bu rüyadan etkilenerek, doğan tüm erkek çocuklarının ölmesi emrini vermiş.

Danyal Peygamber’in ailesi ise doğduktan sonra onu mağaraya bırakmış. Böylece hayatta kalabilmeyi başaran Danyal Peygamber, gittiği her yere büyük bir bereket getirirmiş. Nitekim o yıllarda çok büyük bir kıtlık yaşayan Tarsus’a davet edilmiş ve buraya ayak basar basmaz bölgeye bolluk kazandırmış. Günümüzde Danyal Peygamber’in naaşı, 19’uncu yüzyıldan kalan caminin içerisinde ziyaret edilebiliyor. Burası, ülkemizde yer alan tek peygamber kabri olması bakımından oldukça önemli.

Konum Linki

14. Roma Yolu

Roma Yolu görünümü

İlçe merkezine 15 km uzaklıkta olan Roma Yolu, tam olarak Sağlıklı Köyü içerisinde konumlanıyor. Bu tarihi yolun, M.S. 1’inci yüzyılda inşa edildiği düşünülüyor. Yaklaşık 300 sene oyunca aktif şekilde kullanıldığı tahmin edilen Roma Yolu, İpek Yolu’nun da önemli bir parçası durumunda. Yol üstünde hem yıllar öncesine dair mezarlar hem de kitabelerle karşılaşabilirsiniz.

Antik Roma Yolu, Cleopatra’dan Antonius’a kadar pek çok önemli isim tarafından kullanılmış. Yolun olduğu alanda aynı zamanda Kilikya Zafer Takı da bulunuyor. Günümüze dek başarılı bir şekilde ulaşan yolun genişliği yaklaşık olarak 3 metre civarında.

Konum Linki

15. Baç Köprüsü

Baç Köprüsü görünümü

Tarsus Baç Köprüsü, aynı zamanda Justinyen Köprüsü olarak da biliniyor. Bu şekilde anılmasının ana nedeni, yapının Bizans İmparatoru olan Justinianus tarafından inşa edilmesi. Baç Köprüsü şeklinde anılmasının nedeni ise o dönemlerde köprünün altından geçen kişilerden “baç” adı verilen verginin alınması. İlçe merkezinin 3 km doğu bölümünde bulunan tarihi köprü, esasen kullanıma uygun durumda. Ancak bölgedeki yol güzergahlarının değişmesinden dolayı işlev göremiyor.

Konum Linki

16. Gözlükule Höyüğü

Gözlükule Höyüğü uzun ağaçlar görünümü

Son yıllarda yapılan kazılar neticesinde önemli bir yol aşılan Gözlükule Höyüğü, bugün büyük bir park alanı olarak değerlendiriliyor. Tarsus’un güneyinde yer alan höyükteki ilk kazılar, 1934 yılında başlamış. Bu yoğun çalışmalar neticesinde bölgenin aslında neolitik çağdan bugüne dek tercih edilen cazip bir yerleşim alanı olduğu sonucuna ulaşılmış. Hatta kazının sonuçları 1950’li yıllarda 3 cilt olarak yayınlanmış.

O yıllarda yapılan çalışmalarda Princeton Üniversitesi'nin çok önemli bir rolü bulunuyor. Gözlükule Höyüğü’nün bulunduğu yer günümüzde “Eski Tarsus” olarak da biliniyor. Gözlükule Höyüğü’nü dilediğiniz zaman ücretsiz şekilde ziyaret edebilirsiniz.

Konum Linki

17. Aziz Paul Kuyusu

Aziz Paul Kuyusu görünümü

St. Paul Kilisesi’ne komşu durumda olan St. Paul Kuyusu, 1,15 metrelik çapı ve 40 metreye yakın derinliğiyle dikkat çekiyor. Kuyunun ağız bölgesi taş silindir biçiminde, gövdesi ise kare formunda. Bu kuyunun yaşadığı dönemlerde St. Paul’a ev sahipliği yaptığı düşünülüyor. Bu nedenle de ziyaretçiler, kuyudan gelen suyun şifalı olduğuna inanıyor.

Özellikle Hristiyanlar tarafından sıklıkla ziyaret edilen Aziz Paul Kuyusu’nun çevresinde de uzun yıllar boyunca kazı çalışmaları gerçekleşmiş. Bu çalışmalarda oldukça ilginç yapılara rastlanmış. Günümüzde hem St. Paul Kuyusu hem de bu kazılarda ortaya çıkarılan kalıntılar sorunsuz şekilde ziyaret edilebiliyor.

Konum Linki

18. Taşkuyu Mağarası

Taşkuyu Mağarası görünümü

İlçenin 12 km kuzeyinde bulunan Taşkuyu Mağarası, permiyen-karbonifer adı verilen mermer materyallerden oluşuyor. Kendisiyle aynı adı taşıyan köyde ziyaretçilerle buluşan Taşkuyu Mağarası, tesadüfi bir biçimde keşfedilmiş. İlçe belediyesinin gerçekleştirdiği yol çalışmaları esnasında keşfedilen bu etkileyici mağara, deniz seviyesinin 210 metre üstünde yer alıyor. Toplam uzunluğu ise 470 metre civarında olan Taşkuyu Mağarasında sıcaklığın ortalama 21-22 derece olduğunu belirtelim. Mağara ücretsiz şekilde ziyaret edilebiliyor.

Konum Linki

Açık olduğu saatler

  • Haftanın her günü 09.00 ile 18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

19. Berdan Nehri

Berdan Nehri havadan görünümü

Berdan Nehri’nin adı bazı kaynaklarda Tarsus Nehri olarak da geçebiliyor. Toplamda 124 km’lik bir uzunluğa sahip olan bu devasa nehir, Berdan Barajı’na ve Akdeniz’e uğruyor. Türkiye’nin en derin ve en tatlı 3 nehrinden biri olarak öne çıkan Berdan Nehri’nin suyunun pek çok rahatsızlığa karşı şifalı olduğuna inanılıyor. Toros’un eteklerindeki bu doğa harikası, Antik dönemde “Cydnus” olarak anılıyor. Dağlardan gelen buz gibi sular nedeniyle Berdan Nehri’ndeki sıcaklık düzeyinin epey düştüğünü hatırlatalım. Bavulunuzu hazırlamaya başlamadan önce Tarsus otelleri linkine tıklayarak bütçenize en uygun oteli alabilirsiniz.

Konum Linki

20. Tarsus Hayvanat Bahçesi

Çocuklu ailelerin keyifle gidebileceği mekanlardan biri de Tarsus Hayvanat Bahçesi. 2013 yılının son ayında açılışı yapılan Tarsus Hayvanat Bahçesi, koşulları itibarıyla ziyaretçilerden tam not almayı başarıyor. Önceki yıllarda ilçe merkezinde yer alan mekan, bahsettiğimiz yılda yeni yerine taşınmış.

Çok daha geniş bir alana geçilmesinden dolayı hayvanların, doğal yaşam alanlarına olabildiğince yakın koşullarda yaşadıklarını söylemek mümkün. Berdan Baraj Gölü’ne yakın konumda olan Tarsus Hayvanat Bahçesi, 110 dönümlük bir alanı kaplıyor. Zebradan file, zürafadan aslana pek çok türe tanıklık edebilirsiniz.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Kişi başı 20₺

  • Öğrenci 10₺

  • 6 yaş altı için ücretsiz

Açık olduğu saatler

  • Pazartesi hariç 10.00 ile 17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

21. Şahmeran Hamamı

Tarsus bölgesi için Şahmeran’ın özel bir anlamı bulunuyor. Buradaki pek çok tarihi yapıda, Şahmeran’a dair mitolojik anlatımlar söz konusu. Bu hikayelerden birine ev sahipliği yapan Şahmeran Hamamı, Romalılardan miras kalmış durumda.

Genel inanç, Şahmeran’ın burada öldürüldüğü yönünde. Restorasyon sonrasında yeniden hizmete açılan tarihi hamam, klasik Türk hamamı mimarisinden izler sunuyor. İnanışa göre zamanında Şahmeran, hamamın olduğu alanda öldürülür ve kanı o dönemin Tarsus Beyi tarafından içilir. Şahmeran’ın kanını içmek, uzun zamandır hasta olan ve şifa bulamayan Tarsus Beyi’ne şifa olur.

Konum Linki

22. Karabucak Ormanı

Listemizin sonunda yine bir tabiat güzelliğine yer vermeyi uygun bulduk. Bölgede yer ala Karabucak Ormanı, sadece ilçenin değil tüm şehrin en eski ormanlık alanlarından. Burası ilk zamanlarda kurtarılması oldukça güç bir bataklık iken Mersin Belediyesi’nin girişimleri ile devasa bir ormanlık alana dönüştürülmüş.

Burasıyla alakalı ilk yeşillendirme çalışmalar 1939 senesine dayanıyor. 1960’lı senelerden sonra ormanlık alana dair çalışmalara hız kazandırılmış ve ağaç türleri artırılmış. Günümüzde okaliptüs ağaçlarının yanında sayısız çam ve fıstık ağaçları ile karşılaşmanız olası. İlçe merkezine sadece 5 km uzaklıkta olan Karabucak Ormanı, 885 hektarlık bir alanı kaplıyor.

Konum Linki

Tarsus’a kadar gelmişken size bir sonraki önerimiz ise Mersin. Mersin’i tam olarak gezmek için Mersin’de gezilecek yerler yazısına tıklayarak rotanızı oluşturabilirsiniz.


ipekincir
İpek İncir
645 Yazı
Marmara Üniversitesi Reklam bölümünde yüksek lisans yaptı. Eğitimini tamamlamak için bir süre Londra’ya gitti. Otomotiv, sağlık, turizm sektörü gibi birçok farklı alanda içerik üretti. Şimdi ise Enuygun ekibinin bir parçası olarak seyahat yazıları yazıyor.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Popüler Seyahat Yazıları
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN