• Anasayfa
  • Bilgi
  • Uçakla Irak'a giden Türk vatandaşlarına vize kaldırıldı

Uçakla Irak'a giden Türk vatandaşlarına vize kaldırıldı

tugbahacibayramoglu

Türkiye ile Irak arasında yapılan anlaşmalar sonrasında vizeler uçakla yolculuk yapılması koşuluyla karşılıklı olarak kaldırıldı. Diplomatik, hizmet ve hususi pasaport sahibi Türk vatandaşları, Irak'a havayoluyla gidilmesi koşuluyla 10 gün vizesiz seyahat edebilecek. Türk vatandaşları Bağdat, Musul, Erbil, Süleymaniye ve Basra kentlerine uçak yolculuğu yaparak seyahat etmeleri halinde vizeye tabi tutulmayacak. Dışişleri Bakanlığı bir uyarı yazısı yayımlayarak, Irak'a karayoluyla seyahat edenlerin vize almaları gerektiğini duyurdu.

İçindekiler

Havayoluyla gitmek şart

Türkiye ile Irak arasında uzun süredir devam eden protokol tamamlandı ve iki ülke vatandaşlarının havayoluyla uçmaları halinde vizesiz seyahat edebilmelerine olanak tanındı. 28 Ekim'de uygulamaya konulan bu uygulamayla Irak'ın Türkiye'den uçuşu bulunan şehirlerine, vizesiz olarak ziyaret edebiliyorsunuz. Irak ile yapılan vize muafiyeti konusunda bir başka dikkat edilmesi gereken koşul da, uçuşların Türkiye üzerinden olması. Yani Türkiye değil de başka bir ülkeden Irak'ın belirtilen şehirlerine giden Türk vatandaşlarının da vize alması zorunlu. Bunun için https://www.enuygun.com/ucak-bileti/ sayfasına göz atarak bilet araması yapabilirsiniz. Vize kolaylığı 10 güne kadar yapılan turistik, iş vs. amaçlı gezileri kapsıyor.

 

10 günü geçecekler oturma izni almalı

Bu arada Dışişleri Bakanlığı Irak yasaları uyarınca yolculuk yapacakların 10 bin doların üzerinde nakit bulundurmaması konusunda uyardı. 10 bin doların üzerinde para havalimanında yakalanırsa Irak yasalarına göre suç teşkil ediyor. Yine Irak'ta 10 günden fazla kalacakların, işçilerin ve işverenlerin de bağlı bulundukların ilin valiliklerine başvurarak oturma izni almaları gerekli. Oturma izni almayan Türk vatandaşlarının tutuklama durumuyla karşılaşabildikleri konusunda uyarı yapıldı.

Tuğba Hacıbayramoğlu
1299 Yazı
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik mezunu. Yine Marmara Üniversitesi’nde Radyo Televizyon Sinema bölümünde yüksek lisans yaptı.
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN

Enuygun.com IATA üyesidir. “8821943”
© 2008 - 2024 Tüm hakları saklıdır. Enuygun.com | Enuygun Seyahat, Belge No: 7153