Firmalardan cep telefonlarımıza gelen reklam mesajlarını artık tek tuşla engelleyebileceğiz. Bilgi Teknoloji Kurumu’nun hazırladığı yeni yasa taslağının meclisten geçmesi durumunda mesajları bir daha almayacağız.

 

İçindekiler

Elektronik ticaretle ilgili yasa

Cep telefonu kullananların en büyük sorunlarından biri de bu sıkça gelen mesajlar. Bazı mesajlar kampanyalardan haberdar olmak adına çok faydalı. Ancak bazen de sizinle hiç alakalı olmayan yerlerden onlarca mesaj alabiliyorsunuz. Bu durum sıkça şikayet edilince BTK duruma el koyma kararı aldı. Buna göre elektronik ticaretle ilgili yeni yasa tasarısı hazırlandı.

Hayır kutucuğunu seçebileceksiniz

Kullanıcılar artık almak istemedikleri SMS’lerle karşılaşınca karşılarına çıkacak “Bu kaynaktan/numaradan SMS almak istemiyorum” kutucuğunu işaretleyebilecek. Tüm SMS’leri almamak gibi bir durum söz konusu değil. Ancak istemediğiniz SMS’ler için ‘Hayır” kutucuğunu tıklayabileceğiz. Böylece GSM firmaları o mesajların gidişini engellemiş olacak.

Cep telefonunda ikinci el piyasası

BTK’nin uygulamaya sunduğu bir başka uygulamaya göre cep telefonunda da ikinci el uygulaması planlanıyor. Otomobilde olduğu gibi cep telefonunda da ikinci el pazarına dikkat çeken BTK Başkanı Acerer, “Otomobilde olduğu gibi cep telefonunda da ikinci el piyasası kurulursa ortalama 200 dolarlık bir fiyattan ekonomiye yılda 700 milyon dolar katkı sağlar. Bunun için küçük bir oranda vergi alınabilecek bir sistem oluşturulmalı” diye konuştu.

Tuğba Hacıbayramoğlu
1299 Yazı
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik mezunu. Yine Marmara Üniversitesi’nde Radyo Televizyon Sinema bölümünde yüksek lisans yaptı.
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN

Enuygun.com IATA üyesidir. “8821943”
© 2008 - 2024 Tüm hakları saklıdır. Enuygun.com | Enuygun Seyahat, Belge No: 7153