Çocuk ya da yetişkin fark etmeksizin her yaştan insanın ilgisini çeken illüzyon gösterileri, İstanbul’da bulunan İllüzyon Müzesi ile interaktif bir eğlenceye dönüşüyor. Birbirinden eğlenceli deneyimlerin yer aldığı müze hem aileler hem de okul grupları tarafından ilgi görüyor. 

Peki İstanbul İllüzyon Müzesi nerede, müzeye giriş ücreti ne kadar ve müzede hangi bölümler var? Tüm bu soruların yanıtları için İstanbul İllüzyon Müzesi’ne gittik ve içeride yer alan deneyim alanlarını senin için keşfettik. Hazırsan başlıyoruz.

İstanbul İllüzyon Müzesi hakkında

Yetişkinler ve çocuklar için eğlence dolu bir deneyim vadeden İllüzyon Müzesi, ilk olarak 2015 yılında Zagreb’te kapılarını açıyor. Yoğun ilgiye bağlı olarak dünyanın farklı şehirlerinde açılmaya başlayan İllüzyon Müzesi şimdilerde 30’dan fazla ülkede yer alıyor. 2019 yılında Türkiye’de açılan İllüzyon Müzesi, İstanbul’da İstiklal Caddesi’ndeki tarihi Narmanlı Han’da misafirlerini ağırlıyor. Her yaştan insanın keyifli dakikalar yaşayacağı, farklı deneyimlere sahip olacağı müzede 70’ten fazla illüzyon bulunuyor.

Yazar Notu: Müze ziyaretimizde bizleri bilgilendiren Satış ve Pazarlama Müdürü Serkan Bey’in aktarımında müzeyi tasarlayan mimarların duyu ve düşünce üzerine deneyim sunmasını amaçladıklarını, Tepetaklak Oda gibi bazı alanların ise Türkiye’ye özgü bir tasarıma sahip olduğunu öğrendik.

İstanbul İllüzyon Müzesi nerede?

İstiklal Caddesi üzerinde Asmalımescit’te yer alan İstanbul İllüzyon Müzesi, tarihi Narmanlı Han’ın içinde yer alıyor. Şişhane metrosunu ya da Tünel fünikülerini kullanarak kolayca ulaşabilirsin.

Konum Linki

İstanbul İl​lüzyon Müzesi giriş ücreti
  • 18-64 yaş arası 340 TL

  • Öğrenci (25 yaş altı) 220 TL

  • 0-4 yaş arası ücretsiz

  • 5-16 yaş 220 TL

  • Aile paketi: 2 yetişkin 2 çocuk veya 1 yetişkin 3 çocuk 980 TL

  • Öğretmen 300 TL

  • 65 yaş üstü 300 TL

  • Engelli 220 TL (Yanında bulunan refakatçi ücretsiz)

İllüzyon Club ile giriş ücreti

  • Yetişkin 18 yaş ve üstü 990 TL (Her bir bilet kişiye özel olup giriş anında kimlik kontrolü yapılıyor.)

  • 5-17 yaş 690 TL (Birden fazla kişi kullanamıyor. Kimlik kontrolü yapılıyor ve çocuk ziyaretçinin yanında 1 yetişkin bulunma şartı var.)

Açık olduğu saatler

  • Pazartesi-cuma: 11.00-20.00

  • Cuma-cumartesi: 11.00-21.00

  • Pazar: 11.00-20.00

İstanbul İllüzyon Müzesi’nde seni neler bekliyor?

İster arkadaşların, ister ailen ile eğlenceli bir gün geçirmek için yapılacak farklı bir etkinlik arıyorsan İstanbul İllüzyon Müzesi’ni gidebilir ve keyifli bir gün geçirebilirsin. İşte müzede yer alan deneyim alanları ve ilgini çekeceğini düşündüğümüz etkinlikler…

1. Vortex Tüneli

Vortex tünelini ilk sıraya koymamızın nedeni bize göre müzedeki en eğlenceli yerlerden biri olması. Sen yürümeye çalışırken, etrafında hareket eden silindir sebebiyle dönüyormuş hissine kapılacağın bir oda burası. 

Yazar Notu: Tünele topuklu ayakkabı ve terlik ile girilmesi yasak.

2. Ames Odası

Sosyal medyada en sık karşılaşılan odalardan biri de Ames Odası. Bu oda daha çok fotoğraf çekimleri için tercih ediliyor. Çünkü illüzyon sayesinde odanın bir köşesinde duran kişi bir dev gibi görünürken, odanın diğer köşesindeki kişi ise küçücük görünüyor.

3. Tepetaklak oda

Burası da tıpkı Ames Odası gibi eğlenceli fotoğraf karelerine ev sahipliği yapan bir yer. Odanın içerisinde düz durmana rağmen odanın 90 derecelik farklı görünümü odada baş aşağı ya da duvara asılı gibi görünmeni sağlıyor. Bu oda müzenin en çok ilgi gören noktalarından.

4. Karmaşık Silindir

Karmaşık Silindir herhangi bir nesnenin aynanın önündeki kutuya yerleştirilmesi ile ortaya çıkan illüzyona şahit olabileceğin bir oda. Bu odada kutuya yerleştirdiğin nesne, görüş açısına bağlı olarak nesnenin dikdörtgen ya da silindir görünmesini sağlıyor.

5. Sonsuzluk Odası

İsminden de anlaşılacağı üzere, optik illüzyonla sonsuz bir mekan algısının yaratıldığı bir oda burası. Bunu da odanın bütün duvarlarına yerleştirilen boy aynaları ile sağlıyor.

6. Tabaktaki Kafa

Burası müzenin vücudunun gizlendiği bölüm sayesinde başının sanki bir tabağın içerisindeymiş gibi göründüğü bölüm. Oldukça basit bir illüzyon tekniği olmakla birlikte fotoğraf çekimleri için sık sık tercih ediliyor.

Yazar Notu: Fotoğraf çekim noktaları yerde etiketlerle belirlenmiş. Yine de farklı fotoğraf açısı için sana ipucu verelim. Aynanın sağ ilerisinde dur. Karşında da bir kişi tam kafanın olduğu yerde bacaklarıyla dursun. Böylece yukarıda bizim çektiğimiz gibi fotoğraflar çekebilirsin.

7. Kaleydoskop

Çiçek dürbünü olarak da bilinen ve dürbünden bakıldığında rengarenk çiçekleri görebildiğin Kaleydoskop, çok sayıda ayna ile sağlanıyor. Aynadan baktığında kendinden onlarca görebiliyorsun.

Yazar Notu: Burada en iyi fotoğraf sonucu için flaşlı fotoğraflar çekmelisin.

8. Beuchet Sandalyesi İllüzyonu

Ortada herhangi bir sandalye olmamasına rağmen tahta direk ve köşesindeki mini oturma alanı sayesinde sanki odada bir sandalye varmış gibi bir algı oluşturan bir illüzyon bölümü. Bu bölümde genelde bir kişi otururken, odada bulunan diğer kişide yaratıcılığına göre ilginç fotoğraf kareleri ortaya çıkarabiliyor.

Yazar Notu: Bu tür iki kişilik illüzyon deneyimleri için eğer tek kişiysen zorlanabilirsin. Yine de tekim gitmem diye düşünme, içeride seninle fotoğraf çekmek isteyenler mutlaka olacaktır.

9. Klon Masa

Etrafı aynalarla çevrili bir masa ve üstünde iskambil kağıtları. Kendinle aynı masada buluşacağın bu alan 60 derece açıyla iki aynanın tam bir daire gibi göründüğü yer. Masaya oturduğun anda 5 tane sen ile iskambil oynama hissi seni de heyecanlandıracak.

Yazar Notu: Bu masada en iyi fotoğrafları çekeceğini söyleyelim. Hatta tarz kıyafetler giyinip gidersen sosyal medyalık bir sürü fotoğraf çekebilirsin.

10. Fotoğraf İllüzyonları

Burada uygulanan illüzyonlar, esasında var olmayan nesnelerle ilgili zihnini şaşırtacak algılar oluşturmak üzerine. Oldukça ilgi çekici olan Fotoğraf İllüzyonları bölümünü müze ziyaretinde mutlaka görmelisin.

11. Karmaşık Ayna

En eğlendiğimiz yerlerden biri de bu ayna oldu. Burada aynanın her iki yanına karşılıklı olarak geçiliyor ve yüzleri birbiri ile kesiştirerek yeni yüzler ortaya çıkarılıyor. Farklı yüzlerin birleşmesinden ortaya çok değişik sonuçlar çıktığını söylemeliyiz.

Yazar Notu: Biz kadın erkek karışık bir yüzün sonuçlarını merak ettiğimiz için müze görevlileri Buse ve Erdem’den yardım aldık. Bu fotoğrafları çekerken de epey güldük.

12. Rubin'in Vazosu

Hem çocuklar hem de yetişkinler için eğlenceli olabilen bölümlerden biri Rubin'in Vazosu. Burada bir vazo görünümündeki heykelin aynı zamanda yüze benzediğini görebilirsin. Bunun için bir kişi vazonun yanına geçerse yüzü daha net görebilirsin.

Yazar Notu: Müzede ayrıca hologramlar, Einstein’ın takip eden yüzü, akıl oyunları, karmaşık silindir, döner tablalar, büyülü çubuk gibi illüzyon deneyimlerine de tanık olabilirsin.

Workshop ve Etkinlikler

İstanbul İllüzyon Müzesi’nin üst katında Narmanlı Han manzaralı büyük bir alan bulunuyor. Bu alanda etkinlikler, toplantılar ve atölyeler düzenleniyor. Aralarda çok lezzetli yiyeceklerin ikram edildiği bu alanda sen de önemli bir toplantını gerçekleştirebilirsin. Ya da kurumsal etkinlikler için şirket organizasyonları düşünebilirsin.

1. Magic Show

Ünlü illüzyonist Doruk Sayar ile illüzyon yapmaya ne dersin? Her cumartesi saat 15.00-17.00 saatleri arasında Doruk Sayar’ın katılımı ile yapılan illüzyon show her yaştan insanı kendine çekecek nitelikte. Bu şovda Doruk Sayar’ın muhteşem gösterisini izliyorsun ve Doruk Sayar ile illüzyon yapman için sana bir kit veriliyor. Bu unutulmaz etkinlik yaklaşık bir saat sürüyor. Gösteri sonrası da müzeyi ziyaret ediyorsun. Maksimum 30 kişinin katılım sağladığı etkinliğe çocuklar için bir kişi de refakatçi olarak gelebiliyor.

Giriş ücreti
  • Çocuk 800 TL

  • Yetişkin 400 TL

Yazar Notu: Çok talep olduğu için rezervasyon sistemi ile çalışıyorlar. Bu yüzden gitmeden önce rezervasyon yaptırmanı öneririz.

2. Hans&Gretel Şeker Dükkanı

İllüzyon Müzesi’nin sadece İstanbul’daki şubesinde görebileceğin birbirinden güzel ve lezzetli şekerlere sahip olan bu yer tatlı severleri çılgına çevirebilir. Rengarenk şekerleri ile asla çıkmak istemeyeceğin yerler arasında bulunan Şeker Müzesi’nde adeta bir masalda gibi hissedeceksin.

3. İllüzyon Shop

Müzeye ait olan mağazaya da çıkarken göz atabilir, günün anısına birkaç hediye almak isteyebilirsin. Her yaştan kişiyi cezbeden mağazada ilginç şeyler bulabilirsin. 

İstanbul İllüzyon Müzesi’ni ziyaret ettikten sonra Taksim’de gezilecek yerler için de rehberin hazır!

İpek İncir
368 Yazı
Marmara Üniversitesi Reklam bölümünde yüksek lisans yaptı. Eğitimini tamamlamak için bir süre Londra’ya gitti. Otomotiv, sağlık, turizm sektörü gibi birçok farklı alanda içerik üretti. Şimdi ise Enuygun ekibinin bir parçası olarak seyahat yazıları yazıyor.
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN

Enuygun.com IATA üyesidir. “8821943”
© 2008 - 2024 Tüm hakları saklıdır. Enuygun.com | Enuygun Seyahat, Belge No: 7153