Uçak yolculuğu sırasında özellikle cam kenarında oturuyorsanız, dünyanın en güzel manzaralarını izleme şansı yakalayabilirsiniz. Yolunuz nereye düşerse düşsün sizi şaşırtacak bir sürpriz mutlaka vardır. Ancak bazı rotalar var ki hemen her uçuşta yolcularına unutulmaz manzaralar sunuyor. İşte onlardan bazıları...

Grand Kanyon – Las Vegas

Amerika Birleşik Devletleri'nin gece hayatı ve casino'ları ile ünlü şehri Las Vegas'a sık uçanlar her defasında aşağıda benzersiz bir manzara ile karşılanacaklarını iyi bilirler. Grand Kanyon olarak bilinen ABD'nin en ünlü bölgelerinden birinin sunduğu bu manzarayı ve Colorado Nehri'nin güzelliğini gözler önüne seren uçuş sırasında pilotlar yolcuların manzarayı daha rahat görebilmesi için rotalarını özel olarak ayarlıyor.

Hollywood Yazısı – Los Angeles

ABD'nin film endüstrisi ile ünlü kenti Los Angeles'a uçarken yine filmlerden tanıdığımız Hollywood yazısını görmek isterseniz uçağın sol tarafında ve cam kenarında oturmanız yeterli.

Manhattan Adası – New York

New York uçuşlarında özellikle de uçağınız La Guardia Havalimanı'na inecekse, uçağın sağ tarafında oturmaya dikkat edin. Böylece tüm görkemiyle Manhattan Adası'nın gökdelenlerini, Özgürlük Heykeli'ni ve hatta Ada'nın merkezinde yer alan Central Park'ı rahatlıkla görebilirsiniz.

Niagara Şelalesi – Şikago

New York'dan Şikago'ya uçuyorsanız, dünyanın belki de en ünlü şelalesi olan Niagara'yı havadan seyredebilirsiniz. Pilotlar yolculara en iyi manzarayı sunmak için rotalarını buna göre ayarlıyor ve şelalenin eşssiz manzarası genellikle uçağın her iki tarafından da görülebiliyor.

Beyaz Saray – Washington

ABD Başkanı'nın konutu Beyaz Saray'ı havadan görmeye ne dersiniz? Bunun için tek yapmanız gereken Washington uçuşlarında Reagen Ulusal Havaalanı'na inen uçuşları tercih etmek. Sonra da arkanıza yaslanın ve sadece Beyaz Saray'ı değil, Washington'ın diğer anıt yapılarını da havadan görmenin keyfini çıkarın.

Eyfel Kulesi – Paris

Paris uçuşlarında genellikle doğrudan şehrin biraz dışında kalan havaalanlarına inersiniz ancak şansınız varsa, yoğunluktan ötürü iniş için biraz sıra olabilir ve bu arada Paris üzerinde kısa bir tura çıkabilirsiniz. Böylece Eyfel Kulesi'ni ve şehrin en ünlü caddesi Şanzelize'yi havadan seyredebilirsiniz.

Bodrum Evleri – Bodrum

Ege'nin cennet köşesi Bodrum'a inerken bembeyaz siluetyle Bodrum Evlerini görebilir, özellikle uçağın sol tarafındaysanız bu manzaranın tadını daha fazla çıkarabilirsiniz.

Toros Dağları – Antalya

Antalya uçuşlarında ise Batı Torosların eşsiz manzaraı sizi selamlıyor olacak. Havaalanına inerken uçaklar bir kavis çizdiğinden ne tarafta oturursanız oturun dağ manzarasını görmek için inişe geçmeden önce pencereden aşağı bakmanız yeter.

İzmir Körfezi – İzmir

Ege'nin bir diğer cennet köşesi İzmir'e uçarken özellikle hava açıksa enfes bir Körfez manzarası sizi bekliyor olacak. Uçaklar İzmir uçuşlarında belirli bir rotayı izlediğinden nereden gelirseniz gelin bu benzersiz manzaranın keyfini sürebilirsiniz.

İstanbul Boğazı – İstanbul

İstanbul uçuşlarında uçuş rotaları genellikle Boğaz'dan geçmiyor ancak havaalanında belli bir yoğunluk varsa pilotlar bu zamanı size havadan İstanbul turu yaptırarak değerlendirebiliyorlar. İşte tam da bu sırada gündüz uçuşlarında masvavi Boğaz suları ve tarihi yapılar, gece uçuşlarında ise sonsuzmuş gibi görünen Boğaz'ın eşsiz güzelliği ile çevrili bir ışıklar şehri tam da aşağıda seyretmeniz için hazır bekliyor.

Nihan Bayram
413 Yazı
Bilkent Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu. Bir süre bir marka ajansında içerik editörlüğü yaptı. Hürriyet Kitap bünyesinde "Ün, Aşk ve Diğerleri" adlı kitabı yayınlandı. Ajans deneyiminden sonra Enuygun ekibine katıldı.
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN

Enuygun.com IATA üyesidir. “8821943”
© 2008 - 2024 Tüm hakları saklıdır. Enuygun.com | Enuygun Seyahat, Belge No: 7153