2024’te 7 gün izin al, 40 gün tatil yap!

busraguzeller

2023 yılına girişimiz daha dün gibi olsa da bugün 2024 yılına girmemize yalnızca kısa bir süre kalmış durumda. Hepimiz resmi tatillerin hafta sonuna denk geldiği 2023 yılının ardından 2024 yılı için resmi tatillerin akıbetini merak eder durumdayız. Baştan söyleyeyim, 2024 resmi tatiller konusunda 2023’ten daha iyi bir yıl. Çünkü daha az sayıda resmi tatil hafta sonuna denk geliyor ve yine 2024 yılı izinlerini doğru zamanda kullanacak kişiler için bol bol tatil imkanıyla dolu. Bu yıl, 7 gün izin alarak 40 gün tatil yapman mümkün. Peki, 2024 yılında resmi tatiller hangi günlere denk gelecek ve izinlerini nasıl organize etmelisin? İşte tüm detaylar.

Yılın ilk tatili: 1 Ocak 2024 Pazartesi

hava-alaninda-tatile-gitmek-icin-bekleyen-aile

2023 yılında resmi tatil olan 1 Ocak gününün Pazar gününe denk gelmesi, yıla biraz buruk girmemize neden olmuştu. (gülücük) Bu yılsa geçen yılki şanssızlığı unutturmak istercesine 1 Ocak günü pazartesi gününe denk geliyor. Yani yıla cumartesi, pazar ve resmi tatil olan pazartesi günüyle birlikte 3 gün tatil fırsatıyla başlıyoruz.

Yılbaşını evde geçirmeyi sevenlerden değilsen bu 3 günlük tatil fırsatı için yılbaşına özel programları olan otellerden birine bakabilirsin. Özellikle Antalya otelleri arasında istediğin gibi bir seçenek bulabileceğine eminim.

Ramazan Bayramı: 9 Nisan Salı – 12 Nisan Cuma 2024

Baştan belirteyim Ramazan Bayramı tatili başta 3 gün görünse de aslında 3,5 gün oluyor. Çünkü arefe günü de yarım gün çalışılıyor. Yani arefe günü olan 9 Nisan Salı günü için yarım gün, 8 Nisan Pazartesi günü tam gün izin alarak 8 Nisan haftasında 7 gün izinli olabilirsin. Tabii, pazartesi ve salı günleri izin aldığın için bir önceki hafta sonu da tatiline dahil olacak. Kısacası 2024 yılında Ramazan Bayramı’nda 1,5 gün izin alarak 9 günlük bir tatil yapabilirsin. Bu uzun tatil fırsatı için şimdiden plan yapma niyetindeysen nisan ayında Kaz Dağları ve Assos çok güzel oluyor. Hatta bu iki konum birbirine bayağı yakın, aracınla ya da araç kiralama seçeneğini değerlendirerek ikisini de keşfedebileceğin bir plan yapabilirsin.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı – 23 Nisan Salı

ulusal-egemenlik-ve-cocuk-bayrami

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, zaten insanın içini neşeyle dolduran bir gün. Bir de 2024 yılında bugünde yalnızca 1 gün izin alarak 4 gün tatil yapabilme imkanının olması eşsiz bir fırsat olarak karşımıza çıkıyor. 23 Nisan Salı günü zaten resmi tatil olduğu için yalnızca 22 Nisan Pazartesi günü izin alarak cumartesi – pazar – pazartesi ve salı günlerini birleştirerek 4 günlük tatilini yaparak neşe ve keyif dolabilirsin. Nisan ayında Assos ve Kaz Dağları’nın yanı sıra Sapanca, Amasra ve Sinop da çok güzel oluyor. Bu destinasyonlardan birine doğru yola çıkabilirsin. Özellikle Sapanca bungalovları değerlendirilesi bir seçenek.

Emek ve Dayanışma Günü – 1 Mayıs Çarşamba

İlkbaharın en güzel aylarından biri de şüphesiz ki sunduğu ılık havasıyla mayıs ayı ve 2024 yılında bizleri mayıs ayının girişinde 5 günlük bir tatil fırsatı bekliyor. Şöyle ki 1 Mayıs Çarşamba günü resmi tatil. 29 – 30 Nisan tarihlerinde izin almayı değerlendiren kişiler bu 3 günü hafta sonuyla birleştirerek 5 günlük bir tatile çıkma fırsatı elde ediyor. 1 Mayıs’ta tatil yapmayı planlayan kişiler için rota önerimse tabii ki Karadeniz.

Kurban Bayramı – 16 Haziran Pazar – 19 Haziran Çarşamba

Arefe günü hafta sonuna denk geldiği için 2024 yılında Kurban Bayramı tatili aslında 4 gün. Fakat izinlerini kullanmak isteyen kişiler için burada 9 günlük bir tatil fırsatı gizli. Şöyle ki bayramın hemen ardından gelen perşembe ve Cuma günleri izin alan kişiler öncesindeki hafta sonunu da dahil ederek 9 günlük bir tatil yapabilecek. Tarihlerden de anlaşılacağı gibi bu tatil fırsatı yazı karşılamak, deniz sezonunu açmak için muhteşem bir seçenek. Antalya, Fethiye, Bodrum gibi popüler tatil beldelerine gitmeyi seçebilirsin. Daha sakin bir yere gitmek istersen seçimini Didim otelleri arasından yapabilirsin.

Demokrasi ve Milli Birlik Günü – 15 Temmuz Pazartesi

2024 yılında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, pazartesi gününe denk gelecek. Yani 15 Temmuz tarihini kendinden önceki hafta sonuyla birleştirerek 3 gün boyunca dinlenebilirsin.

Zafer Bayramı – 30 Ağustos Cuma

tatil

Bana sorarsan en keyifli resmi tatiller cuma ve pazartesi günlerine denk gelenler. Bu iki güne denk gelen tatillerde hiçbir ek izin almadan resmi tatili hafta sonuyla birleştirerek 3 günlük bir dinlenme fırsatı elde etmek mümkün oluyor. 30 Ağustos tatili de cuma gününe denk geldiği için burada 3 günlük bir dinlenme fırsatımız olacak. Özellikle henüz deniz tatiline doyamadıysan ve örneğin İzmir ya da İstanbul’da yaşıyorsan Çeşme ve Ağva gibi şehrindeki sahil kenarı beldelere giderek denizin tadını çıkarabilirsin.

Cumhuriyet Bayramı – 29 Ekim Salı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ülkemiz için en büyük bayramlardan biri olduğu için bayram günü tüm gün, 28 Ekim günü ise yarım gün tatil. Bu yıl 29 Ekim Salı gününe denk geliyor ve 28 Ekim Pazartesi günü yarım gün tatil. Yani yalnızca pazartesi günü için yarım gün izin alanlar tatili hafta sonuyla birleştirerek 4 günlük bir tatil fırsatı elde ediyor.

Araç Kiralama


busraguzeller
Büşra Güzeller
177 Yazı
İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun oldu. Kariyeri boyunca farklı ajanslarda metin yazarı olarak çalıştı. Darcy adlı köpeğiyle vakit geçirmeyi, yeni yerler keşfetmeyi ve gurme rotaların izini sürmeyi seven yazar Enuygun'un sevilen seyahat içeriklerini üretiyor.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN