2023’te 4 gün izin al, 24 gün tatil yap!

bengisarihan

2022 yılını geride bırakıp 2023 yılına girmeye hazırlandığımız bu aylarda tüm çalışanların aklında aynı soru var: “2023 yılında kaç gün tatil yapacağız?” Enuygun’un her yıl heyecanla beklenen takvimine göre resmi tatillerin bir kısmı hafta sonuna denk gelse de 2023 yılında 4 gün izin alarak tüm yıl toplamda 24 gün tatil yapılabiliyor. Sen de seyahat planları için resmi tatilleri değerlendiriyorsan bu yılın takvimine içeriğimizden ulaşabilirsin.

Kurban Bayramı’nda 1,5 gün izinle 9 gün tatil yap

Bu yıl Kurban Bayramı arifesi 27 Haziran Salı gününe denk geliyor. Kurban Bayramı ise 28 Haziran Çarşamba günü başlayıp ile 1 Temmuz Cumartesi sona eriyor. Arife günü yarım gün çalışıldığı için bu da demek oluyor ki Kurban Bayramı tatili Salı günü öğleden sonra başlıyor. Salı günü yarım gün ve bir önceki pazartesi de tam olmak üzere toplamda 1,5 günlük bir izin alarak Kurban Bayramı tatilini 9 güne çıkarabilirsin. 2023 yılının en uzun tatili de 1,5 günlük izinle yapabileceğin işte bu 9 günlük Kurban Bayramı tatili.

Yaz tatilini çok sevenlere Zafer Bayramı’nda 5 günlük tatil imkanı

30 Ağustos Zafer Bayramı 2023 yılında çarşamba gününe geliyor ve bizleri 1 günlük bir resmi tatil bekliyor. Haftanın tam ortasına denk geldiği için dilersen onu takip eden perşembe ve cuma günü 2 gün izin alarak tatilini 5 güne çıkarabilirsin. Ya da bu tarihler yerine bir önceki pazartesi ve salı günü izin alarak bu kez tatilini bir önceki hafta sonuyla birleştirerek yine 5 gün yapabilirsin. Böylece 30 Ağustos için her iki seçenekte de 5 günlük bir tatil yapabilecek yalnızca sana uygun tarihlere karar vermiş olacaksın.

Uçak Bileti

Bayram dönemi için elini çabuk tutmanda fayda var

Her yıl olduğu gibi 2023 yılında da bayram dönemlerinde uçak bileti, otobüs bileti ve otel rezervasyonlarında yoğunluk olması bekleniyor. Talebin fazla olmasına bağlı olarak yer bulma sorunu yaşamamak için tüm bu rezervasyonlarını son dakikaya bırakmamanı tavsiye ederim. Özellikle Kurban Bayramı’nda yalnızca 1,5 günlük izinle 9 gün tatil yapabileceğini de göz önünde bulundurursak, seyahatini şimdiden planlamaya başlamanda fayda var.

Erken davranman aynı zamanda ekonomik anlamada da büyük avantaj sağlayacak. Sen de erken rezervasyon fırsatlarından yararlanarak otel rezervasyonlarını yaptırabilir, uygun fiyatlı uçak bileti bulduğunda satın alırken Bilet İptal Güvencesi de alarak olası bir iptal durumuna karşılık bilet tutarının %90’ını iade alabilirsin. Yıl içerisinde değerlendirebileceğiniz diğer tatiller ise şu şekilde: Ramazan Bayramı yarım gün izinle 4 gün, Emek ve Dayanışma günü 3 gün, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı 3 gün.

 

2023 tatil günleri


bengisarihan
Bengi Sarihan
59 Yazı
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nden mezun oldu. Mezun olduktan sonra 3 yıl bir E-ticaret sitesinde Pazarlama ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. Yeni yerler keşfetmeye ve yazı yazmaya büyük bir tutkuyla bağlı olması nedeniyle kariyerine 5 yıl boyunca bir seyahat sitesinde İçerik Uzmanı pozisyonunda devam etti. Bu deneyiminin ardından daha büyük maceralara atılmak için Enuygun ekibine katıldı. Bengi kitaplara, yemek yapmaya, seyahat etmeye, pilatese ve sinemaya bayılıyor.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN