Toros Dağları’nın güneyinde Seyhan Nehri’nin kıyılarında konumlanmış olan Adana, ülkemizin ticaret ve kültür merkezlerinden biri olarak bilinir. Kuzeyde Niğde ve Kayseri, doğuda Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay ile komşu olan Adana, lezzet ve GAP turlarının duraklarından. Köklü geçmişiyle ziyaretçilerini büyülediği gibi gurme turizmiyle de ön planda olan Adana, tarihi ve kültürel anlamda büyük önemler taşıyan yapılarıyla ve yemekleri dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanından turistleri ağırlıyor.
Akdeniz ikliminin özelliklerinin hâkim olduğu Adana’da yaz ayları sıcak ve yağışsız geçerken, kışın soğuk ve yağışlı bir hava görülür. Yazları çok sıcak olduğu için Adana’yı gezmek için en doğru zaman, bahar ayları. Ancak kış mevsiminde çok soğuk olmadığından dolayı Adana’da kış tatili de yapabilirsiniz.
Bir ticaret noktası olan Adana’ya karayolu ve havayolu ile ulaşım mümkün. Şehir merkezine 5 kilometre uzaklıkta yer alan Büyükşehir Belediyesi Adana Merkez Otogarı’na Türkiye’nin birçok yerinden otobüsle ulaşabilirsiniz. Şakirpaşa Havalimanı da şehir merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Havalimanından şehir merkezine havalimanı servisleriyle ulaşabileceğiniz gibi taksi kullanarak da gidebilirsiniz.
Adana gezinizde şehir merkezinde konumlanmış sadece oda, oda kahvaltı gibi konseptlerde hizmet veren şehir otellerinde konaklayabilirsiniz. Şehrin önemli tarihi yapılarına yakın bir otelde konaklamak isterseniz Seyhan’da bulunan otelleri tercih edebilirsiniz. Adana kültürünü yakından tanımak ve geleneksel yönlerini keşfetmek isterseniz de Çukurova’daki otellerde kalabilirsiniz.
Adana’ya gittiğinizde Seyhan ve Yüreğir’i birbirine bağlayan Tarihi Taş Köprü’yü mutlaka görmelisiniz. Türkiye’nin en uzun saat kulesi olarak bilinen Büyük Saat’i de fotoğraflamak isteyebilirsiniz. Adana Arkeoloji Müzesi, Adana Etnografya Müzesi ve Misis Mozaik Müzesi, Adana’da mutlaka gezmeniz gereken müzeler arasında.