• Anasayfa
  • Bilgi
  • 2022'de Türkiye'de kaçırmaman gereken festivaller

2022'de Türkiye'de kaçırmaman gereken festivaller

busraguzeller

Ülkemiz yalnızca gezilecek yerleriyle değil her yıl bünyesinde yapılan festivallerle de öne çıkan coğrafyalardan biri. Her ay farklı bir şehirde çok eğlenceli etkinliklere rastlamak, bu topraklardayken mümkün. Sen de festivallere katılarak doya doya eğlendiğin bir 2022 yılı hayal ediyorsan hazırlığını önceden yapman için yıl içerisinde gerçekleşecek festivalleri derledim. En çok gitmek istediğin birkaç tanesini seçerek 2022 yılını eğlence dolu geçirebilirsin.

Önemli not: Senin de bildiğin gibi pandemi henüz sona ermiş değil. Yani benim sana bu içerik kapsamında tanıttığım festivallerin yeni gelişmelere göre iptal olma olasılığı var. Planını dilediğince yap ama bu ihtimal de aklında bulunsun.

İçindekiler

Ocak

Festtogether

Festtogether

Tahmini tarih: 1-2 Ocak 2022

Sürdürülebilirliğe dikkat çeken bir müzik festivali olmasıyla öne çıkan Festtogether, dünyadaki tüm büyük festivallerin yılda 20 bin ton atık ürettiği gerçeğinden yola çıkan atıksız bir festival. En büyük amacı müziğin birleştirici gücünü kullanarak ekolojik bilinç seviyesini yükseltmek olan Festtogether, gün boyunca ünlü sanatçıları videolarla evinde konuk etmeni sağlayacak bir içeriğe sahip.

Henüz hangi sanatçıların festivale katılacağı açıklanmamış olsa da geçmiş yıllarda bu etkinlik kapsamında Zuhal Olcay, Harun Tekin, Koray Candemir, Sertab Erener, Özge Fışkın gibi isimler; Büyük Ev Ablukada, Yeni Türkü, Athena ve Adamlar gibi gruplar şarkılarını söylemiş.

Uçak Bileti

Ceren Necipoğlu İstanbul Uluslararası Arp Festivali

Arp Festivali

Tahmini tarih: 12-16 Ocak 2022

Yer: Beyoğlu Belediyesi İstanbul Almanya Başkonsolosluğu

2009 yılında Brezilya’dan dönerken geçirdiği uçak kazasında vefat eden ülkemizin yetiştirdiği en büyük arp sanatçısı Ceren Necipoğlu anısına düzenlenen festival, gençlerin yeni ufuklar keşfetmesini hedefliyor. Türkiye’de arp sanatının gelişmesini sağlayabilmek de bu festivalin bir diğer amacı.

Başkent Alışveriş ve Moda Festivali

Alışveriş Festivali

Tarih: 12-16 Ocak 2022

Yer: Ankara Altınpark Expo Center

Büyük markalarda %70’e varan indirimlerin yapıldığı Başkent Alışveriş ve Moda Festivali, özellikle modayla yakından ilgili kişilerin beklediği keyifli bir etkinlik. Eğer dolabındaki kıyafetler eskidiyse ya da koleksiyonuna yeni parçalar eklemek istiyorsan şehrin popüler festival mekanlarından Altınpark Expo Center’da gerçekleşecek etkinliğe katılmanı öneririm.

Geleneksel Beypazarı Kızak Şenliği

Kızak Festivali

Tarih: 23 Ocak 2022

Yer: Karaşar Kirazyanı Yayla Mevkii

Ankara’nın köşkleriyle öne çıkan turistik ilçesi Beypazarı’nda gerçekleşen Geleneksel Beypazarı Kızak Şenliği oldukça keyifli manzaralara ev sahipliği yapan bir organizasyon. İlçeden 30 kilometre uzaklıktaki 1665 rakımlı Karaşar Kirazyanı Yayla Mevkii’nde gerçekleşecek festivale giriş ücretsiz. Kızağınla kaymak ya da yalnızca kayan kişileri izleyerek eğlenmek istersen Beypazarı senin için doğru adres.

Bursa Uluslararası Piyano Festivali

Piyano Festivali

Tahmini tarih: 25-29 Ocak 2022

Yer: Bursa Tayyare Kültür Merkezi

Farklı ülkelerden ve farklı yaşlardan piyano sanatçılarını buluşturan festival, Bursa’daki en keyifli etkinliklerden biri. Henüz programı kesinleşmemiş festivalin ilki 2020 yılında gerçekleşti ve bu festivalde 6 ülkeden 250 piyanist sahne aldı.

Şubat

Bitexen Winterfest

Winterfest

Tarih: 6-17 Şubat 2022

Yer: Uludağ

Daha önce 5 kez “En İyi Gençlik Festivali” ödülünü alan Bitexen Winterfest, bu sene 25. yılına özel bir programla gençleri ağırlayacak. Konserlerle, kar şovlarıyla ve DJ gösterileriyle beğeni kazanan festivale katılmak için Uludağ otelleri arasından festival alanına yakın bir tanesini seçerek keyifli bir deneyim yaşayabilirsin.

Tayf Uluslararası Kısa Film Festivali

Tayf Kısa Film Festivali

Tarih: 24-27 Şubat 2022

Yer: Ödül töreni Four Seasons Hotel Istanbul at the Bosphorus’ta gerçekleşecek.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin düzenlediği Tayf Uluslararası Kısa Film Festivali, kısa film yapan kişileri teşvik etmek ve kısa filmlerin görünürlüğünü artırmak için düzenlenen bir organizasyon. Uluslararası katılımcılara açık festivalde 4 kategoride ödül verilecek. Yarışan kısa filmlerin gösterimi 24-25 ve 26 Şubat’ta yapılacak. Ödül töreniyse 27 Şubat’ta. Sen de sinemayla yakından ilgili biriysen Tayf Uluslararası Kısa Film Festivali çok keyifli birkaç gün geçirmeni sağlayabilir.

Winter101 Fest

Winterfest

Tarih: 12-13 Şubat 2022

Yer: Bilgi Üniversitesi Santralistanbul Kampüsü

Winter101 Fest, Bilgi Üniversitesi öğrencileri ve mezunlarına özel bir festival olsa da her katılımcı yanında bir kişiyi götürebiliyor. Yani kışın tadının çıkarıldığı bu keyifli partiye katılmak istersen Bilgi Üniversitesi mezunu bir arkadaşını festivalle ilgili bilgilendirebilirsin. Henüz festival programı açıklanmadı ama Winter101 Fest’e daha önce katılan sanatçılar arasında Can Bonomo, Fatma Turgut gibi isimler, Gripin ve Sufle gibi de gruplar var. Yani bu festivalde müziğe doyacağına emin olabilirsin.

Yeni ve En Yeni Müzik Festivali

Yeni ve En Yeni Müzik Festivali

Tahmini tarih: 25-27 Şubat 2022

Yer: Sevgi Gönül Oditoryumu

Klasik ve elektronik müziği harmanlayan “yeni müzik” türünde eserler veren sanatçıları bir araya getiren festival, oldukça farklı bir deneyim sunuyor. Festival sahibi Arter’in en lüks donanıma sahip salonlarında gerçekleşecek ve yeni müziğin tüm farklılıklarını katılımcılarla buluşturacak festival, elektronik müzikle ilgileniyorsan katılman gereken bir organizasyon.

Evde Kal Fest

Evde Kal Fest

Tahmini tarih: 28 Şubat 2022 ya da 24 Mart 2022

Yer: Kendine Has Online

İlki 2020 yılında Aralık ayının sonunda yapılan ve izleyicilerine yılbaşı coşkusunu birkaç gün önceden yaşatan Evde Kal Fest, Türkiye’nin ilk online festivali olma ayrıcalığına da sahip. Daha önce Kendine Has Online’ın Instagram hesabında yapılmış festivalde gastronomi sohbetleri, canlı konserler ve özel söyleşiler yapılmıştı. Bu yılki program ise henüz belli değil ama emin ol Evde Kal Fest 2022 de müzikal anlamda oldukça tatmin edici geçecek.

Mart

Stage Box Festival

Rock Festivali

Tahmini tarih: 5 Mart 2022

Yer: Volkswagen Arena

Epifoni Events’in sahipliğini yaptığı festival rock müzik kategorisinde yer alan bir organizasyon. Rock müziğin efsanelerini günümüzde yıldızı parlayan sanatçılarla buluşturan festival, Rock’ın sert ritmiyle günlük hayata kısa bir mola vermen için ideal olacak.

WOW Dünya Kadınlar Festivali

Tarih: 5 Mart-8 Mart 2022

Kadınların karşılaştığı zorlukları ve onları desteklemeyi odağına alan WOW Dünya Kadınlar Festivali, toplumsal cinsiyetin kadınların hayatı üzerindeki etkilerine değiniyor. Kadınların yönettiği projelere de yer verilen festival yalnızca Türkiye’de gerçekleşmiyor. Birleşik Krallık, New York, Nepal, Bangladeş, Pakistan, Tayvan ve Batı Avustralya da bu festivalin daha önce gerçekleştiği lokasyonlardan.

Halfeti Koku Festivali

Halfeti Koku Festivali

Tarih: 6 Mart-7 Mart 2022

Yer: Henüz belli değil.

Çok sayıda güzel kokulu bitki Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde yetişiyor. Hem bu ayrıcalığa dikkat çekmek için hem de bölgede yetişen özel bitki Mezopotamya Sümbülü’nün tanıtılması için hem de bölgenin turistik potansiyelinin vurgulanması için bu yıl da Halfeti Koku Festivali gerçekleştirilecek. 2021 yılında sanal ortamda gerçekleşen festivalin 2022 programı henüz net değil.

24 Hours of İstanbul

24 Saat İstanbul

Tahmini tarih: 19 Mart 2022

İstanbul’un 24 saatini elektronik müzikle anlatan festival, Mart ayında katılımcılarına eşsiz bir gece yaşatacak. DJ performanslarıyla şehrin ruhunu yansıtan festival, herkesin katılımına açık ve ücretsiz. 24 saate atıf olarak festivalde 24 DJ çalıyor.

Nisan

Online Wellness Festivali

Online Wellness Fest

Tarih: 03 Nisan 2022

Yer: onlinewellnessfestival Instagram hesabı

İlki 2020 yılında gerçekleşen ve alanında bir ilk olan Online Wellness Festivali bu yıl da Nisan ayında yapılacak. Festivalin Instagram hesabı aracılığıyla yapılan etkinlikte sağlıkla ilgili önemli konulara dair söyleşiler yapılıyor. Beslenme, spor, astroloji ve sağlıklı yaşam, daha mutlu bir hayat gibi konularda alanında uzman kişiler katılımcılara bilgilerini aktarıyor.

Alaçatı Evde Ot Festivali

Alaçatı Ot Festivali

Tahmini tarih: 8 Nisan 2022

Yer: Alaçatı Sokakları

Başlangıçta Alaçatı sokaklarında yerel üreticilerin yetiştirdiği otları tanıtıp satması için düzenlenmiş tek günlük bir etkinlik olarak kurgulanmış Alaçatı Ot Festivali, yıllar içinde ülkemizdeki en önemli yerel festivallerden birine dönüştü. Pandemiyle birlikte evden yapılmaya başlanan Alaçatı Ot Festivali’nin 2022 yılında gerçekleşecek 12.si de sanal ortamda olacak.

İstanbul Film Festivali

İstanbul film festivali

Tahmini tarih: 8 Nisan 2022

Yer: İKSV’nin çevrimiçi gösterim sitesi

Ülkemizdeki en büyük film festivallerinden İstanbul Film Festivali, sinemaya gönül vermiş kişilerin ıskalamaması gereken etkinliklerden biri. İçeriğinde yerli ve yabancı filme yer verilen festival aynı zamanda film yarışmalarına da ev sahipliği yapıyor. Ülkemizden ve dünya ülkelerinden filmleri herkesten önce görmek istersen bu yıl yine online platformda gerçekleşecek festivali kaçırma.

7 Güneş 7 Ay Festivali

7 Güneş 7 Ay

Tahmini tarih: 29-30 Nisan 2022

Yer: Henüz belli değil.

İspanyol ezgileri, Portekiz’den gelen grupların Fado ezgileri ve Kaş’ın eşsiz güzelliği… Senin de içinden şu an “İnsan daha ne ister ki?” dediğine eminim. Kaş Antipheloos Antik Tiyatro’da yapılan ve katılımcıların farklı ülkelerden sanatçıların çaldığı coşkulu ezgilerle doyasıya eğlendiği 7 Güneş 7 Ay Festivali bu yıl Nisan ayında gerçekleşecek. Kaş henüz kalabalıklaşmamışken ilçeyi keşfetmek ve festivalde doyasıya dans etmek istersen ihtiyacın olan tek şey bir Antalya uçak bileti.

Mayıs

Edirne Kakava-Hıdrellez Festivali

Kakava Festivali

Tahmini tarih: 3-4 Mayıs 2022

Yer: Saraçlar Caddesi ve Sarayiçi

Eski bir Roman geleneğine göre ilkbaharı karşılamak için yapılan eğlenceleri içeren etkinlik, Kakava ateşiyle, dileklerle, dans gösterileriyle dolu dolu bir organizasyon. Genelde mayıs ayının 5. ve 6. günlerinde yapılan festival 2022 yılında 3. ve 4. günlerde olacak. Kakava ateşi yakılacak, baharın gelişi kutlanacak ve bol bol dans edilecek. Konserler ve yarışmalar da bu karşılamayı daha görkemli bir hale getirecek.

Big Burn İstanbul

Big Burn İstanbul

Tahmini tarih: 7-8 Mayıs 2022

Yer: Suma Beach

Aslında kamp yaparak kalmanın mümkün olduğu en büyük elektronik müzik festivali olan Big Burn İstanbul, pandemi ile birlikte online yapılmış etkinliklerden bir diğeri. Çok sayıda DJ’in elektronik müzik severleri eğlendirdiği bu festival dans etmeyi çok seven biriysen katılman gereken organizasyonlardan.

Uluslararası Ankara Caz Festivali

Ankara Caz Festivali

Tahmini tarih: 15 Mayıs 2022

Yer: Bilkent Station Festival Alanı

Bu yıl 26. kez düzenlenecek Ankara Caz Festivali, ülkemizdeki köklü etkinliklerden biri. Konserler, sergiler, söyleşiler ve katılımcıların aktif rol alabileceği atölye çalışmalarıyla dolu festival genellikle bir konseptin etrafında şekilleniyor. 26. festivalin konsepti henüz belirlenmemiş olsa da bu festivalin seni müzikal anlamda çok tatmin edeceğine eminim.

Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali

Adana Tiyatro Festivali

Tahmini tarih: 23 Mayıs 2022

Yer: Merkez Park

Henüz tarihleri kesin olarak belli olmasa da Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali genellikle 1 ay süren oldukça uzun süreli bir organizasyon. 2005 yılından beri her yıl yapılan ve yaklaşık 20.000 seyirciye seslenen festivalin amacı tiyatro sanatına katkı sağlayan ustaların değerlerinin anlaşılması ve onlara saygı duyulması. Senin de takvimin müsaitse ve hem eşsiz lezzetlerle hem de tiyatroyla dolu birkaç gün geçirmek istersen yapman gereken tek şey Adana uçak bileti almak.

Haziran

Doğal Yaşam Festivali

Doğal Yaşam Festivali

Tahmini tarih: 2-4 Haziran 2022

Yer: Kemerburgaz Kent Ormanı

Bu yıl 5.si düzenlenecek festival, sağlıklı yaşamla ilgili yalnızca ipuçlarını değil ayrıntıları da katılımcılarla buluşturan bir içeriğe sahip. Sürdürülebilir yaşamın tüm canlılar için önemini kavratmaya çalışan festivalde psikologlar, healing uygulayıcıları, nefes koçları ve çok daha fazlası katılımcılara bildiklerini aktarıyor. Atölye çalışmalarının da yer aldığı festival, daha iyi ve doğal bir yaşam için gerekenleri öğrenmen için oldukça işlevsel bir organizasyon.

Big Fest

Big Fest

Tarih: 4-5 Haziran 2022

Yer: Life Park

Birbirinden değerli sürpriz sanatçıların sahne alarak konukları eğlendirdiği coşkulu gençlik festivali Big Fest, 2 gün boyunca durmaksızın müzik dinlemek isteyenler için en ideal etkinlik. Daha önce Duman, Emircan İğrek, Nova Norda, Adamlar ve Melek Mosso gibi isimlerin yer aldığı festivalin bu yılki katılımcıları henüz açıklanmadı. Ama 5.si düzenlenecek Big Fest’in de en az diğerleri kadar keyifli olacağına hiç şüphe yok.

Magic Break

Magic Break

Tahmini tarih: 9-12 Haziran 2022

Yer: Lykia World Hotel Antalya

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri tarafından yapılmaya başlanan ve zamanla Türkiye’nin diğer şehirlerine yayılan, sonrasında da yurt dışından öğrencileri ağırlayan Magic Break Festivali, ülkemizdeki en popüler gençlik festivallerinden biri. Doyasıya dans etmenin mümkün olduğu bir hafta sonunu katılımcılarına armağan eden festival çok talep görüyor. Lykia World Hotel’de yapılan festival hem yapıldığı konforlu otelle hem de içeriğiyle senden tam puan alacak.

Temmuz

Uluslararası İstanbul Vegfest

Vegan Festival

Tahmini tarih: 2-3 Temmuz 2022

Yer: Zoom

Bu yıl 5.si düzenlenecek İstanbul Vegfest, yükselen yaşam tarzı veganlığı odağına alan bir içerikte. Yaşama şans ver sloganıyla yola çıkan organizasyon veganlıkla ilgili farkındalık oluşturmayı amaç edinmiş. Sürdürülebilirlikle ilgili de önemli mesajlar veren Vegfest, alanında uzman kişilerin konuşmalarıyla, panellerle, atölyelerle ve konserlerle dolu dolu bir etkinlik.

Seferihisar Lavanta Festivali

Seferihisar Lavanta Festivali

Tahmini tarih: 10 Temmuz 2022

Yer: Turgut Köyü

Hem Seferihisar’a hem de Urla’ya çok yakın bir konumda bulunan Turgut Köyü, en az Isparta’nın Kuyucak Köyü kadar güzel lavantalarla dolu. Bu durumdan dolayı da Turgut Köyü’nde her yıl Seferihisar Lavanta Festivali yapılıyor. Lavanta temalı ürünlerin satıldığı ve herkesin coşkulu bir ruh haliyle eğlendiği bu festival için İzmir uçak bileti alarak yollara düşmeni öneririm. Lavantaların kokuları eminim senin de kendini daha iyi hissetmeni sağlayacak.

Pati Dostları Festivali

Patili Dostlar Festivali

Tahmini tarih: 27 Temmuz 2022

Yer: Akvaryum Cafe

Sıradaki önerim hayvan severler için olabilecek en eğlenceli festival! Hayvan dostu belediyelerden İzmir Çiğli’de evcil hayvanların ve sahiplerinin katılımıyla yapılan organizasyonda önce en şık giymiş tüylü dostlar seçilip onlara mama hediye ediliyor. Sonrasında hem evcil hayvanların hem de sahiplerinin çok eğleneceği etkinlikler yapılıyor. En güzeli de bu festivalde sokak hayvanları sahiplendiriliyor.

 Ağustos

Kuzey Fest Sinop

Kuzey Fest

Tahmini tarih: 4-7 Ağustos 2022

Yer: Akliman Martı Camping

Yeşilin maviyle kucaklaştığı en güzel coğrafyalardan Sinop’ta gerçekleşen Kuzey Fest, hem kamp yapmak hem de 4 gün boyunca sürpriz sanatçılarla doyasıya eğlenmek isteyenler için en doğru adres. Müzik dolu bu festivalde daha önce Can Bonomo, Sagopa Kajmer, Edip Akbayram, Manga, Pera, Emre Aydın ve Pentagram gibi isimler ve gruplar sahne almış. Hem eşsiz bir coğrafyanın tadını çıkarmak hem de en sevdiğin şarkıları dinlemek sana bir Sinop uçak bileti uzaklıkta.

Kanyon ve Doğa Sporları Festivali

Kanyon

Tahmini tarih: 11-14 Ağustos 2022

Yer: Pınarbaşı

Ülkemizin kanyonlarla dolu şehri Kastamonu’da doğa sporları tutkunları için Kanyon ve Doğa Sporları Festivali yapılıyor. Katılımcıların dikkatle kanyonları geçtiği etkinlikte Valla ve Horna kanyonları başrolde. Geçişlerin yanı sıra doğa gezileri de organizasyonun diğer önemli aktiviteleri. Festivalde amaç Pınarbaşı’nı dünyaya tanıtmak.

Fethiye Müzik Festivali

Fethiye Müzik Festivali

Tahmini tarih: 13 Ağustos 2022

Yer: Aksazlar Koyu

Türkiye’nin önde gelen sanatçılarını deniz, kum ve güneş dolu bir ambiyansla buluşturan Fethiye Müzik Festivali Aksazlar Koyu’nda yapılıyor. Henüz 2022 programı belli olmayan festivalde daha önceki yıllarda Haluk Levent, Ceylan Ertem, Evdeki Saat, Manuş Baba, Ümit Sayın ve Murda gibi ünlü isimlerle ünlü gruplar sahne almış. Fethiye’nin en güzel olduğu zamanlarda müzik dinleyerek doyasıya eğlenmek istersen ağustos ayında rotan Fethiye olmalı.

Eylül

Başka Sinema Ayvalık Film Festivali

Ayvalık Film Festivali

Tahmini tarih: 1-7 Eylül 2022

Yer: Vural Sineması ve Ayvalık Büyük Park Amfi Tiyatro

Bu yıl 5.si düzenlenecek Başka Sinema Ayvalık Film Festivali, dünya sinemasından örneklerle, sinemaya gönül vermiş kişilerin düzenlediği söyleşilerle ve atölyelerle dolu bir etkinlik. Ayvalık’ı sinema anlamında önemli bir lokasyon haline getirmeyi hedefleyen organizasyon katılımcılar tarafından en keyifli sinema festivallerinden biri olarak niteleniyor. Henüz programı açıklanmamış olsa da festivalin geçmişteki seçkisinde Almodovar’ın ünlü filmi Pain and Glory, Céline Sciamma’nın filmi Portrait of a Lady on Fire’ı ve Bong Joon Ho’nun ödüllü eseri Parasite gibi görülmeye değer filmler vardı.

Bozcaada Bağbozumu Festivali

Bağbozumu Festivali

Tahmini tarih: 2-4 Eylül 2022

Yer: Cumhuriyet Meydanı

Bu yıl 22.si düzenlenecek Bozcaada Bağbozumu Festivali, adadaki en köklü etkinliklerden biri. Konserlerle, tadım aktiviteleriyle ve yarışmalarla dolu etkinlikte Üzüm güzelinin seçilmesi de katılımcılara oldukça keyifli anlar sunuyor. Fabrikaların yanlarındaki bağlarda başlayan ve sonrasında tüm adayı bir şölene çeviren bu festival, lezzetli üzümlerden doyasıya tatman ve Bozcaada’da rüya gibi birkaç gün geçirmen için katılman gereken bir organizasyon.

Uluslararası Kadın Yönetmenler Kısa Film Festivali

Tahmini tarih: 15 Eylül 2022

Yer: Kadıköy Yeldeğirmeni Sanat Merkezi

Kadın yönetmenleri desteklemek için yapılan festivaller her geçen gün popülerleşiyor. New York ve İspanya başta olmak üzere farklı ülkelerde de eylül ayında düzenlenen bu organizasyon kadın yönetmenlerin hazırladığı kısa filmleri katılımcılarla buluşturuyor. Çekilen filmlerin en önemli özelliği farklı dinlere ve farklı ırklara mensup kişilerin hikayelerini anlatmaları.

Ekim

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali

Antalya Altın Portakal

Tahmini tarih: 01-08 Ekim 2022

Yer: Antalya Cam Piramit Alanı

Ülkemizi uluslararası arenalarda en iyi şekilde temsil eden yönetmenlerimizin kariyer yolculuklarındaki önemli duraklardan Antalya Altın Portakal Film Festivali, bu yıl 59. kez gerçekleşecek. Birçok genç yönetmene destek sağlamak amacıyla başlayan bu öncü festival sayesinde Antalya bugün ülkemizde sinema dendiğinde akla gelen en önemli şehirlerden biri oldu. Filmlerle dolu bir hafta geçirmek istersen Antalya otelleri arasından hangisinde kalmak istediğine karar vermeni öneririm.

Contemporary İstanbul

Contemporary İstanbul

Tahmini tarih: 4 Ekim- 9 Kasım 2022

Yer: Tuzla Tersane

Ülkemizde gerçekleşen öncü sanat fuarlarından Contemporary İstanbul, pandemi kısıtlamalarının ardından uluslararası arenada gerçekleşen ilk etkinlik olmasıyla da öne çıkıyor. Bu yıl 17. Kez gerçekleşecek sanat festivaliyle ilgili detaylar henüz açıklanmış değil. Ama etkinlik çokça popüler. Yani biletini tükenmeden satın almak için Contemporary İstanbul’un ne zaman yapılacağını önceden bilmende fayda var.

Adana Lezzet Festivali

Adana Lezzet Festivali

Tahmini tarih: 7-9 Ekim 2022

Yer: Merkez Park Nehir Kenarı

Ülkemizin gastronomi başkentlerinden Adana’da bu yıl 5. kez lezzet festivali yapılacak. Eğer gastronomi turlarına katılmaktan hoşlanan biriysen yalnızca bir panayır alanını gezerek koskoca şehrin tüm lezzetlerini deneyimleyebilmek için Adana Lezzet Festivali’ne gitmeni öneririm. Burada dilediğince Adana kebap, Şırdan, muzlu süt, lahmacun, içli köfte, mumbar, şalgam suyu, bici bici ve daha nicelerini tadabilirsin. Bu festival influencerların da bayıldığı bir etkinlik. Katılmak istiyorsan biletini erkenden almanı ve Adana otelleri arasından kalmak isteyeceğini seçmeni öneririm.

İstanbul Coffee Festival

İstanbul kahve festivali

Tahmini tarih: 6-9 Ekim 2022

Yer: Küçükçiftlik Park

Kaliteli kahve, sosyalleşme fırsatı ve müzik. İşte İstanbul Coffee Festival, bu üçünün bir toplamı. Yalnızca giriş için para verdiğin ve sonrasında aldığın atıştırmalıklar dışında kahve için hiç ödeme yapmadığın, ünlü markaların deneyimli baristaları tarafından özenle hazırlanan kahveleri tadabileceğin bir festival, İstanbul Coffee Festival.  Bu etkinlikte gün boyu kahve içiyorsun, sonrasında markaların katılımcılar için hazırladığı hediyeleri alıyor, ikramları tadıyorsun. Etkinlik sonunda da ünlü sanatçıların verdiği konserlerle doyasıya eğleniyorsun. 2022 programı henüz açıklanmasa da geçmişte yer alan sanatçılar arasında Feridun Düzağaç, Burak Kut, Can Bonomo ve Bedük gibi isimler sahne almıştı.

Kasım

Orhangazi Zeytin Festivali

Orhangazi Zeytin Festivali

Tahmini tarih: 8 Kasım 2022

Yer: Sölöz Mahallesi

Orhangazi Zeytin Festivali ülkemizde yapılan köklü etkinliklerden biri. Öyle ki bu yıl festival 44. Kez düzenlenecek. Etkinlikte ülkemizin zeytin yetiştiren en önemli merkezlerinden Orhangazi’de zeytin hasadı kullanılıyor. Festivalde en lezzetli zeytinyağlı yemekler, fotoğraflar, kompozisyonlar ve zeytin bahçeleri seçiliyor.

Aralık

Uluslararası Balkan Müzik Festivali

Tarih: 15-18 Aralık 2022

Yer: Edirne Büyük Sinagogu

Bu yıl 4.sü yapılacak festival, Trakya’nın tanıtımında önem arz eden bir yere sahip. Festivalde sergiler, konserler ve müzik dinletileri başrolde. Trakya Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (TRAKSEV) tarafından hayata geçirilen organizasyon halka açık ve ücretsiz bir etkinlik.


busraguzeller
Büşra Güzeller
177 Yazı
İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun oldu. Kariyeri boyunca farklı ajanslarda metin yazarı olarak çalıştı. Darcy adlı köpeğiyle vakit geçirmeyi, yeni yerler keşfetmeyi ve gurme rotaların izini sürmeyi seven yazar Enuygun'un sevilen seyahat içeriklerini üretiyor.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN