Almanya sanayisi için önemli şehirlerden biri olan Bremen’in 3 kilometre güneyinde yer alan Bremen Havalimanı, 20. yüzyılın başlarında hizmete açıldı. 1910 yılında test uçuşlarının yapılabilmesi için inşa edilen havalimanı, uzun bir süre askeri görevler için kullanıldıktan sonra, 1950 yılı itibariyle modernize edilerek sivil uçuşlara tahsis edildi. Sene boyunca ortalama 3 milyon yolcunun kullandığı havalimanının sahip olduğu tek terminal binası üç ana bölümden oluşuyor.
Almanya’nın Hamburg’dan sonra en önemli liman kenti olan Bremen, ülkenin ayrıca en önemli sanayi şehirlerinden de biri olma özelline sahip. Daimler Chrysler Mercedes, Airbus, Becks ve Kellogg’s gibi markaların üretim birimlerine ya da merkezlerine de ev sahipliği yapan Bremen’in ziyaretçileri, merkezine 3.5 kilometre uzaklıkta bulunan Bremen Havalimanı’ndan şehre giriş yapıyor. Havalimanı, şehre yakınlığıyla ulaşımı en rahat havalimanları arasında yer alıyor.
Yıllık 5 milyonu bulan yolcu sayısıyla sadece Almanya’nın kuzeyine değil Hollanda’nın bazı bölgelerine de hizmet veren Bremen Havalimanı’ndan kalkan tramvaylar çevre şehirlere ulaşımda da hizmet ediyor. Ayrıca şehir merkezine ulaşmak isteyenler için terminallerin önünden geçen bir tramvay hattı var. 6 numaralı tramvay hattıyla yolcular 11 dakikada şehir merkezindeki tren garına (Hauptbahnhof) ulaşabilirsiniz. Ayrıca Bremen Am Brill durağında inerek yaklaşık 5 dakikalık bir yürüyüşün ardından Avrupa’daki her tarihi şehirde bulunan tarihi şehir merkezine ve St. Peter Katedrali’ne ulaşabilirsiniz. Her ne kadar liman şehri olarak anılsa da bir su kanalı dışına denize kıyısı olmayan Bremen’in deniz kenarı kesimi Bremerhaven’e de tren garına ulaştıktan sonra yapacağınız aktarmayla 1 saat 20 dakikada erişebilirsiniz.
Şehrin 3.5 kilometre güneyinde yer alan Bremen Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşmak için değerlendirebileceğiniz en hızlı araçlardan biri de taksiler. Üstelik mesafenin kısalığı nedeniyle de ekonomik olan taksileri bulacağınız yerler ise terminal çıkışları.
Hemen her havalimanında olduğu gibi Bremen’de de araç kiralama ofisleri bulunuyor. 5 farklı firmanın araç kiraladığı havalimanındaki şirketler size şehir kuzeyde olduğu için kış lastiği imkanı da sunuyor. Bunun dışında navigasyon ve bebek koltuğu imkanları da sunan şirketlerin dışında bisiklet kiralamak da mümkün. Mesafe az olduğu için böyle bir imkana sahip havalimanının Terminal 2 binasında ücretsiz bisiklet parkı da yer alıyor. Kiralayacağınız araçla şehre ulaşmak için ise havalimanı çıkışındaki Neuenlander Caddesi'ni sol yönde takip edip Lengemarckstraße isimli yola çıkacaksınız. Bu yol doğrudan şehrin içinden geçip ikiye ayrılan Weser Nehri'nin üzerinden geçer ve sizi şehir merkezine, tren garına, köprüden sonraki Hutfilterstraße isimli sokak ise sizi tarihi şehir merkezine ulaştırır.
12 Ara 2016 Tarihinde Güncellenmiştir.Almanya’nın en önemli sanayi ve liman şehri olan Bremen’in şehir merkezinden havalimanına ulaşımınızı 11 dakikada sağlayacak olan bir tramvay hattı var. 6 numaralı tramvay önce merkez tren garından kalkıyor ardından da tarihi şehir merkezine yürüyerek 5 dakika uzaklıkta bulunan Bremen Am Brill durağından geçiyor. Tramvay her terminal önündeki durakta duruyor.
Tarihi şehir merkezi (Domshof) ve çoğunlukla tarihi yapıların bulunduğu Weser Nehri kuzeyi, şehir merkezini oluşturan bölümler. Buradan havalimanına ulaşımınız taksilerle 10 dakika gibi bir süreye tekabül eder. Ödeyeceğiniz ücret ise trafiğin durumuna göre değişiyor ancak fazla yüksek bir tutar değil.
Bremen’den Bremen Havalimanı’na gideceğiniz zaman Kral Wilhelm Köprüsü’nün devamındaki tramvay yolunu takip edebilirsiniz. Ya da Bürgermeister Smidt Köprüsü’nü geçtikten sonra Neuenlander yolu kesişimine kadar gidin. Buradan sola döndükten sonra havalimanının girişine geleceksiniz. Havalimanında bisiklet, motosiklet ve araçlar için 4500 kapasiteli otopark bulunuyor. Ayrıca otoparkın birinci ve üçüncü katında sadece kadınlara özel otopark da yer alıyor.
Havalimanı yolcu beklemek ya da yolculuk için gelenler için Terminal 2 ve 3’te izleme teraslarına sahip. Burada uçak iniş kalkışlarını bekleyebilir, vaktinizi geçirebilirsiniz.
Ayrıca Terminal 3’teki terasın yanında Bremen Havacılık Müzesi de bulunuyor. Eski uçaklar ve havacılıkla ilgili eşyaları sergilendiği müze ayrıca bir sergi alanı olma özelliği de taşıyor. Böylesine küçük sayılacak bir havalimanında rehberler eşliğinde havalimanı turu da yapılıyor. Terminal 1’deki otoparktan başlayan tur boyunca 100 yılı bulan tarihiyle Bremen Havalimanı ile uçuş, uçak, havacılık gibi konularda bilgiler ve prosedürler anlatılıyor.
Yeme içme konusunda da küçük olmasına rağmen geniş imkanlar söz konusu. Hatta Terminal 2’de türk restoranı bile var. Havalimanı, yolcularına güzellik, bakım, kuaför hizmetleri yanında duty free imkanı da sunuyor.
12 Ara 2016 Tarihinde Güncellenmiştir.Enuygun, Bremen Havalimanı varışlı uçuşlar için arama yaptığınızda iniş yapabileceğiniz havalimanlarına uçuşu olan tüm hava yollarının anlık verilerini direkt olarak çeker ve karşılaştırır. Böylece aradığınız tarih için tüm Bremen Havalimanı varışlı uçuşları bir arada görebilir ve en uygun uçak biletini tercih edebilirsiniz.
Bremen Havalimanı’na alternatif olarak Bremerhaven Havalimanı’nı kullanabilirsiniz.
SunExpress, Türk Hava Yolları, Bremen Havalimanı'na uçuş düzenliyor.
Türk Hava Yolları, SunExpress İstanbul, İzmir şehirlerinden Bremen Havalimanı varışlı direkt uçuş düzenliyor.