Şehir Rehberi

Şehrin Künyesi

Ülke:Türkiye

Dil:Türkçe

Nüfus:71.931

Din:

Tel Kodu:+90

Para Birimi:TRY

Zaman Dilimi:GMT+03:00

Vize:

Konsolosluk:

Genel Bilgiler / Rehber

Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı bir belde olan Olimpos, şehir merkezine 85 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Doğayla iç içe tatil yapmak isteyenlerin gözde destinasyonlarından biri olan Olimpos’ta çadırınızı nereye kurarsanız kurun orada, stresten uzak birkaç gün kafa dinleyebilirsiniz. Yeşilin bin bir tonunu görebileceğiniz ormanlık alanları, endemik bitkileri, tüm sportif etkinlikleri yapmaya uygun doğası, antik kentleri, ağaç evleri, bakir koyları ve deniz kaplumbağalarına ev sahipliği yapan plajları ile görenleri kendine hayran bırakan Olimpos, her yıl yerli ve yabancı birçok misafiri ağırlıyor. Yılın dört mevsimi tatil yapmanın mümkün olduğu bu beldede nüfus yaz mevsiminde dönemsel olarak artıyor.

Meşhur Antik Likya Yolu güzergahında yer alan bu beldenin büyük bir kısmı arkeolojik ve doğal sit alanı olarak koruma altına alındığı için betonlaşmaya izin verilmiyor. Böylece doğal bir cennet olma özelliğini koruyan Olimpos’ta lüks oteller olmasa da ahşap evlerde, yanınızda getirdiğiniz kamp çadırında, sit alanından uzakta konumlanan taş evlerde konaklayabilirsiniz.

Beldeyi özellikle bolca doğa yürüyüşü yapmak ve huzurlu, sessiz sakin bir tatil geçirmek için tercih edebilirsiniz. Olimpos, Phaselis ve Idyros antik kentlerini, Yanartaş’ı, birbirinden güzel bakir koylarını, Tahtalı Dağı’nı ise mutlaka görmelisiniz.

İklim / Hava Durumu / Ne Zaman Gidilir

Konumundan ötürü Olimpos’ta yazları sıcak ve kurak, kışları yağışlı ve nemli geçen Akdeniz iklimini hissedebilirsiniz. Hava sıcaklıklarının genel olarak yüksek derecede seyrettiği beldede, deniz, kum ve güneş üçlüsünün keyfini nisan ayı itibarıyla çıkarabilirsiniz. Ekim ayına kadar denize girmenin mümkün olduğu Olimpos’ta, 6-7 ay boyunca tatil yapma fırsatı bulabilirsiniz. Burada yaz mevsiminde termometreler 30 santigrat derecenin üzerini gösterse de ormanlık alanları sayesinde kendinize serinleyecek ortamlar bulabilirsiniz. Kış mevsiminde ise sıcaklıkların 8-10 santigrat dereceye kadar düştüğü Olimpos’ta kar yağışı yok denecek kadar az görülüyor. Fakat beldenin Tahtalı Dağı, Musa Dağı gibi yüksek kesimlerinde kar görebilirsiniz. Olimpos’u ziyaret etmek için özelikle ilkbahar ve sonbahar dönemlerini tercih edebilirsiniz. Nüfus açısından yaz dönemi yoğun geçen beldede, bahar dönemleri hem daha sakin oluyor hem de aşırı sıcak havalar sizi bunaltmıyor. Deniz sıcaklığı ise mevsime göre değişiyor. Suyun sıcaklığı şubat ayında 17 santigrat dereceye kadar düşüyor. Ortalama en yüksek su sıcaklığı ise 29 santigrat derece ile ağustos ayında görülüyor. Yılın her dönemi turistlerin ilgisini çeken Olimpos’a fuar ve festivallerle denk gelen dönemde de gidebilirsiniz.

Nasıl Gidilir

Her bir köşesi tarih kokan, yeşiline ve maviliğine bakmaya doyamayacağınız Olimpos’a hem havayolu hem de karayolu ile ulaşabilirsiniz. Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı olan Olimpos, şehir merkezine 85 kilometre, Kemer’e ve Kumluca’ya yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Kemer ile Kumluca ilçeleri arasında kalan Olimpos’a eğer ki karayoluyla geliyorsanız her iki ilçe üzerinden de kolayca ulaşabilirsiniz. Öncelikli rotanız Kemer ise Tekirova güzergahını takip edebilirsiniz. Yol üzerinde göreceğiniz ‘Olimpos Antik Kenti’ tabelasının belirttiği yöne doğru ilerlerseniz birkaç dakika içinde Olimpos’a varmış olursunuz. Konumu itibarıyla ulaşım konusunda sizi zorlamayacak olan Olimpos’a toplu taşıtlar vasıtasıyla da gidebilirsiniz. Toplu taşıma araçları ile Olimpos’a gitmeyi düşünüyorsanız, Antalya Otogarı’ndan Kumluca yönüne kalkan otobüslere binebilirsiniz. Otobüsten Çıralı kavşağında inerek minibüs veya dolmuşlarla yola devam edebilirsiniz.

Bu enfes beldeye uçakla gelmeyi düşünüyorsanız eğer, Antalya Havalimanı’nı tercih edebilirsiniz. Olimpos’a yaklaşık 100 kilometre Kemer’e ise yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta olan Antalya Havalimanı’na birçok ülke ve şehirden direkt uçuş yapılabiliyor. Antalya Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra taksi ya da otobüs kullanarak ilçe merkezine kadar gelip, oradan da Kumluca, Kaş, Fethiye tarafına giden minibüslere binebilirsiniz. 

Yemek / Restoran / Ne Yenir Ne İçilir

Yıllar içerisinde Arapların, Giritlilerin ve Yörüklerin kent gastronomisine kazandırdığı birçok lezzeti Olimpos’ta tadabilirsiniz. Balık yemeklerinden et yemeklerine, mezesinden tatlısına birçok çeşitli yiyecek damağınızda ayrı bir tat bırakacak. Bunlardan biri şüphesiz ki kalamar kavurma. Olimpos’ta birçok su ürünleri içerisinde en çok tercih edilenlerden biri olan kalamar kavurmanın tadına bakmadan dönmemenizi öneririz. Bir gün önceden marine edilen, sonrasında sarımsaklı kızgın yağda kavrulan ve tereyağıyla harmanlanan incecik kalamarların lezzetine bayılacaksınız. Farklı deniz ürünlerini tatma imkanı bulacağınız bu belde de birçok alabalık restoranına rastlayabilirsiniz. Alabalıkların en tazesini burada yiyebilirsiniz. Çünkü restoranlar tarafından temin edilen oltayla dilerseniz kendi alabalığınızı kendiniz tutabilirsiniz.

Deniz ürünleri kadar mezeleriyle de ön plana çıkan bölgede, hemen hemen her sofrada hibeşi görebilirsiniz. Antalya mutfağına özgü bir meze türü olan hibeş, halk arasında gübeş olarak da adlandırılıyor. Özellikle et yemeklerinin yanında servis edilen hibeş; tahin, limon, sarımsak, kimyon gibi malzemeler kullanılarak yapılıyor. Tahinin tadını daha baskın hissedeceğiniz hibeş için humusun nohutsuz versiyonu diyebiliriz. Akdeniz’in ünlü lezzetlerinden biri olan domates civesi de Olimpos halkı tarafından oldukça sıkça pişiriliyor. Mutlaka demenizi önerdiğimiz domates civesi; domates, bulgur veya pirinç, biber, sarımsak kullanılarak hazırlanan bir sulu yemek. Soğuk ya da sıcak servis edilebilen bu yemek kış aylarında içinizi ısıtacak, yaz aylarında ise sizi serinletecektir.

Birçok ırkın bir arada yaşam sürdüğü Olimpos’ta birbirinden farklı yemek tariflerine denk gelebilirsiniz. Bilinenin dışında yöreye özgü otlarla hazırlanan gözlemeler bunun en net örneği. Olimpos’ta her sofrada görebileceğiniz otlu gözleme, özellikle bölgede yetişen ot ve civar köylerden alınan peynirler kullanılarak yapılıyor. Odun ateşinde pişen gözlemelerin tadına doyamayacağınızı belirtmek isteriz. Bölgede yöresel lezzetler listesinin başında yer alan kavuniçi dondurmayı ise kesinlikle denemelisiniz. Taze kesilmiş kavun içerisine üç ya da dört top konularak sunulan çeşitli el yapımı dondurmalar, hem gözünüze hem de damağınıza hitap ediyor.

Olimpos’ta yöreye özgü olduğu kadar dünya mutfağından lezzetleri de tadabilirsiniz. Ulupınar, Çıralı, Tekirova gibi beldelerde bütçenize ve damak zevkinize uygun mekanlara rastlayabilirsiniz. Özellikle Ulupınar’da yoğunlaşan Botanik Restoran, Ulupınar Premium Park, Tropik Restoran Olimpos gibi restoranlarda alabalık yiyebilirsiniz. Olimpos’ta mutlaka denemenizi tavsiye ettiğimiz otlu gözlemelerin tadına Yörük Evi Gözleme’de bakabilirsiniz.

Önemli Yerler / Gezilecek Yerler

Beydağları Sahil Milli Parkı: Kumluca ve Kemer ilçeleri arasında kalan Beydağları Sahil Milli Parkı, 100 kilometrelik bir alanda konumlanıyor. Bu parkın tamamını gezmek için birkaç gün ayırmanız gerekiyor. Beydağları Sahil Milli Parkı’nda Olimpos, Phaselis, Idyros antik kentleri, Antik Likya Yolu, Yanartaş, Göynük Kanyonu, Adrasan Plajı ve Gelidonya Burnu gibi tarihi ve turistik yerleri görebilirsiniz. Birçok hayvana ve endemik bitki türüne ev sahipliği yapan Beydağları Sahil Milli Parkı’nda aynı zamanda kamping, trekking, yamaç paraşütü, kaya tırmanışı gibi çeşitli doğa sporları da yapabilirsiniz.


Olimpos, Phaselis ve Idyros antik kentleri: Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Olimpos’ta pek çok da antik kent bulunuyor. Antik kentler arasında en önemlisi olan Olimpos Antik Kenti, Olimpos Çayı’nın oluşturduğu vadide yer alıyor. Likya’nın en önemli ticaret merkezi ve liman kentlerinden biri olan Olympos Antik Kenti’nde; tapınak, lahit, tarihi bir köprü, bazilika kalıntıları, anıtsal mezarlar, kilise, küçük bir tiyatro ve kale kalıntılarını görebilirsiniz.  Olimpos Antik Kenti’ni gezdikten sonra, vadinin denize açıldığı yerde Olimpos Plajı’nda ise denize girebilirsiniz.

Kemer ilçesinin Çamyuva beldesinde bulunan Phaselis Antik Kenti’ni de mutlaka görmelisiniz. Olimpos Kadar Phaselis Antik Kenti de Likya’nın en önemli limanlarından biriydi. Burada su kemeri, gezinti yolları ve dükkânlar, hamam, agora ve tiyatro kalıntıları ile Hadrian Kapısı’nı görebilirsiniz. Phaselis Antik Kenti de ışıl ışıl plajlara sahip. Antik kente giriş yapınca plajları da kullanabiliyorsunuz.

Roma ve Bizans dönemine ait tarihi kalıntıları görebileceğiniz Idyros Antik Kenti, Kemer’de yer alıyor. Denizcilerin yaşadığı şehirlerden biri olan bu kentte Bizans döneminden kalma sur kalıntıları, mozaikli bir kilise ile bir şapel görebilirsiniz. 
 

Antik Likya Yolu: Fethiye ile Antalya’yı yaklaşık 500 kilometrelik yürüyüş parkuru ile birbirine bağlayan Antik Likya Yolu, dünyanın en uzun trekking parkurları listesinde yer alıyor. Yürüyüş rotası boyunca birbirinden güzel manzaraya şahit olacağınız Antik Likya Yolu, çok sayıda antik kent, koy ve plajı görme fırsatı sunuyor.


Yanartaş (Chimaera): Likya’nın sönmeyen ateşi olarak bilinen Yanartaş (Chimaera), Tahtalı Dağı’nın eteklerinde yer alıyor. Kayaların arasından yeryüzüne çıkan metan gazının alevlenmesiyle oluşan Yanartaş, Olimpos’ta görmeniz gereken yerler arasında ilk sırada geliyor. Hiç sönmeyen bu alevleri hava kararınca izlemek ayrı bir keyif veriyor. 


Gelidonya Feneri: Antik Likya Yolu üzerinde yer alan Gelidonya Feneri, tarihi dokusu ve manzarası ile dikkatleri çekiyor. Türkiye’nin en eski fenerlerinden biri olan Gelidonya, çam ve adaçayı ağaçlarının kokusunu hissedeceğiniz bir doğada yer alıyor. Kamp yapmaya uygun bir ortama sahip Gelidonya Feneri’ni mutlaka ziyaret etmelisiniz.


Tahtalı ve Musa dağları: Olimpos’un denize yakın en yüksek noktası olan Tahtalı Dağı, 2 bin 365 metrelik rakıma sahip. Zirvede muhteşem bir panoramik manzara ile karşılaşacağınız Tahtalı Dağı’nda güneşin batışını ya da doğuşunu izleyebilirsiniz. Doğa yürüyüşü, kaya tırmanışı, yamaç paraşütü gibi çeşitli sporları da yapabileceğiniz bu dağın zirvesine Olimpos Teleferik sistemi ile çıkabilirsiniz.

Antik Likya Yolu üzerinde bulunan Musa Dağı da manzara ve macera severlere hitap ediyor. Trekking, kaya tırmanışı, dağcılık, doğa yürüyüşü ve kampçılık gibi birçok aktiviteyi gerçekleştirebileceğiniz Musa Dağı’nda, aynı zamanda Olimpos ve Adrasan koylarının büyüleyici manzaralarını seyre dalabilirsiniz.
 

Olimpos’un koyları: Akdeniz iklimini hissedeceğiniz Olimpos, birbirinden güzel koylara sahip. Olimpos’un bakir alanlarında yer alan bu koylardan bazılarına tur tekneleriyle düzenlenen günübirlik gezilerle ya da kanolarla  ulaşabileceğiniz gibi araçla ya da yürüyerek de ulaşabilirsiniz. Phaselis Koyu, Kleopatra Koyu, Korsan (Karaöz) Koyu, Sazak Koyu, Ceneviz Koyu, Boncuk Koyu, Maden (Atbükü) Koyu, Ayışığı Koyu, Alacasu (Cennet) Koyu’nu mutlaka görmenizi ve turkuaz renkli berrak sularında yüzmenizi tavsiye ediyoruz.
 

Olimpos plajları: Türkiye’nin en güzel ve etkileyici plajlarına sahip Olimpos’ta denizin ve güneşin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Turkuaz renkli, bazen dalgalı bazen çarşaf gibi olan denizde, kimi zaman kum kimi zaman taşlı plajlarda keyifli bir tatil geçirebilirsiniz. Plajların ardında kalan ağaçlık alanlarda serinleyebilir çam kokularını içinize çekebilirsiniz. Olimpos Plajı, Adrasan Plajı, Çıralı Plajı, Beldibi Plajı ve Ayışığı Koyu’ndaki plajları mutlaka gidilecek yerler listenize eklemelisiniz.


Olimpos’un adaları: Kıyıdan uzak, deniz ortasındaki bir adaya demir atmak istiyorsanız Olimpos civarında bulunan adalara mutlaka uğramalısınız. Turkuaz rengi denizi ve beyaz kumu ile Antalya’nın Maldivleri olarak bilinen Suluada, turist tekneleriyle düzenlenen günübirlik tura çıkan tatilcilerin gözde duraklarından biri. Adrasan sahilinden ulaşabileceğiniz Suluada’nın cam gibi suyunda yüzebilir, deniz canlılarını yakından görebilirsiniz.

Dünyanın nadir dalış alanlarından biri olan Üç Adalar’a (Martı, Mağara, Piknik) Kemer ya da Tekirova’dan kalkan teknelerle gidebilirsiniz. Dokuz adet resifin ve iki adet su altı mağarasının bulunduğu bu adalar, su altı zenginliklerini gözler önüne seriyor. Birçok su altı canlısını da görebileceğiniz Üç Adalar’da 30-35 metre derinliğe kadar inebilirsiniz.

Ne Yapılır

Her gününüzün dolu dolu geçeceği bir tatil imkanı veren Olimpos’ta doğa sporları yapma, tarihi ve turistik yerleri görme, koylarında denizin tadını çıkarma, deniz altı güzelliklerini görme gibi birçok aktiviteyi gerçekleştirebilirsiniz.

Olimpos’un birbirinden bakir ve güzel koylarını keşfetmek için mutlaka tekne turlarına katılmanızı öneriyoruz. Hiçbir tesis ya da işletmenin olmadığı, arkasında yeşilin bin bir tonunu göreceğiniz bu koylarda unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz. Phaselis Koyu, Kleopatra Koyu, Korsan Koyu, Sazak Koyu, Ceneviz Koyu, Maden Koyu, Alacasu Koyu masmavi suların tadını çıkarabileceğiniz noktalardan birkaçı. Bu koylarda ve Olimpos’taki Üç Adalar bölgesinde dalış yaparak birçok deniz canlısını görme fırsatı yakalayabilirsiniz. Plajlarıyla da ziyaretçilerini denizle buluşturan bu bölgede Olimpos Plajı, Adrasan Plajı, Çıralı Plajı’na giderek güneşin ve mavi suların tadını çıkarabilir, aynı zamanda caretta carettaları yakından görebilirsiniz. Konaklama konusunda bütçeniz sınırlıysa ve doğa ile iç içe bir tatil yapmayı planlıyorsanız hem beldedeki kamp alanlarını tercih edebilir hem de Olimpos’un birçok koyunda ve plajında kamp çadırı kurabilirsiniz. Fakat yiyecek ve içecek konusunda sıkıntı yaşamamak için beldedeki koylara tedbirli gitmeniz, tüm ihtiyaçlarınızı temin etmeniz gerektiğini de belirtelim.

Olimpos’un tarihi ve turistik mekanlarını gezip görmenin yanı sıra burada birçok aktivite gerçekleştirebilir, gününüzü dolu dolu geçirebilirsiniz. Doğa yürüyüşleri için birbirinden güzel rotalara sahip Olimpos’ta Musa Dağı ve Tahtalı Dağı’nı tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda kaya tırmanışı için de uygun ortamlar sunan Olimpos’ta daha fazla macera isterseniz ATV kiralayarak safari turuna çıkabilirsiniz. Kano ile denize açılabileceğiniz gibi sualtı deneyimi yaşamak için tüplü dalış da yapabilirsiniz.

 

Gece Hayatı / Bar / Eğlence

Yerli ve yabancı turistler Olimpos’u özellikle kafa dinlemek, huzur bulmak, deniz ve doğanın tadını çıkarmak için tercih ediyor. Bu nedenle bölgede gece hayatının pek de canlı olmadığını belirtelim. Olimpos’ta birçok alanın koruma altına alınması da eğlence mekanlarının sayısını etkiliyor. Yine de burada geceleri eğlenebileceğiniz alkollü ve alkolsüz mekanlar bulunuyor. Bu mekanların her birinin kendine has müzik tarzı ve ambiyansı olduğundan size hitap eden mekanlarda akşamlarınızı dolu dolu geçirebilir, gece yarılarına kadar eğlenebilirsiniz. Gün içerisinde deniz kenarında sakin bir tatil geçirip akşamına müzikli eğlencelere katılabilirsiniz. Çadırda ya da bir karavanda konaklıyorsanız akşamları ateşin başında arkadaşlarınızda şarkılar söyleyebilir, herhangi bir müzik aleti kullanarak eğlencenizi ikiye katlayabilirsiniz.

Alışveriş / Ne Alınır

Olimpos’ta geçirdiğiniz güzel anıları size her daim hatırlatacak magnetleri, süs eşyalarını ya da takıları hemen her alışveriş alanında bulabilirsiniz. Olimpos’ta çok fazla büyük alışveriş merkezi ya da mağaza bulunmadığından küçük dükkanlar, marketler ya da yer yer kurulu tezgahlardan hem kendiniz hem de sevdikleriniz için çeşitli hediyelikler satın alabilirsiniz. Buralardan her türlü yeme içme ihtiyaçlarınızı da karşılayabilirsiniz. Daha çok lokal işletmelerin hizmet verdiği beldede semt pazarlarına da uğrayabilirsiniz. Burada dalından yeni koparılmış tazecik sebze ve meyveleri, tişört, şort, etek, pantolon, mayo, terlik, gözlük gibi yazın ihtiyacınız olabilecek ürünleri bulabilirsiniz. Beldeden yöreye özgü doğal ürünler de satın alabilir, pazar kefenizi doldurabilirsiniz. Olimpos halkının kışın hazırladığı el yapımı salçalar, erişteler, konserveler, reçeller ve marmelatlardan temin edebilirsiniz. Aynı zamanda peynir, zeytinyağı, köy ekmeği, bal, turunçgiller de satın alabilirsiniz.

Festival / Fuar

Olimpos Gökyüzü ve Bilim Festivali: Astronomi ve uzay bilimleri organizasyonu olan Olimpos Gökyüzü ve Bilim Festivali, her yıl Ağustos ayında düzenleniyor. Birkaç gün süren festivalde bilimsel aktiviteler gerçekleştiriliyor. 

Deve Güreşi Festivali: Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen ünlü güreşçi develerin müsabakalarına şahit olacağınız Deve Güreşi Festivali, Yörük kültürünün yaşatılması adına organize ediliyor. Festival her yıl ocak ayında düzenleniyor.

Bisiklet Festivali: Her yıl mayıs ayında düzenlenen Bisiklet Festivali, üç gün sürüyor. Tüm branşlardan bisikletçilerin katıldığı festivalde bisiklet konvoyu ile turlar gerçekleştiriliyor.

Ulusal Kaya Tırmanış Festivali: Ekim ayında düzenlenen Ulusal Kaya Tırmanış Festivali’nde, kaya tırmanışları, yarışmalar ve yoğa gibi etkinlikler gerçekleştiriliyor. Beydağları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (BEYDOSK) tarafından organize edilen festival birkaç gün sürüyor.

Tarım ve Seracılık Festivali: Konserler ve yarışmalarla zenginleştirilen Tarım ve Seracılık Festivali’nde on gün boyunca ziyaretçiler eğlenceli vakit geçiriyor. Festival, her yıl ağustos ayında düzenleniyor.

Festivallerin gerçekleştirilme tarihleri yaşam koşullarına bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Bu nedenle yolculuk öncesi katılım sağlayacağınız festivallerin düzenlenme tarihlerini resmi internet sitelerinden teyit etmenizi öneriyoruz.

Tatiller / Bayramlar / Önemli Günler

1 Ocak (Yılbaşı),

23 Nisan (Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı),

1 Mayıs (İşçi Bayramı),

19 Mayıs (Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı),

15 Temmuz (Demokrasi ve Milli Birlik Günü),

30 Ağustos (Zafer Bayramı),

29 Ekim (Cumhuriyet Bayramı),

Ramazan ve Kurban Bayramları.

Dikkat Edilmesi Gerekenler / Önemli Bilgiler

Doğal ve tarihi güzellikleri ile hem gezip tozacağınız hem de koylarının serin sularında yüzeceğiniz Olimpos, yaz aylarında oldukça kalabalık oluyor. Bu nedenle kalabalık alanlarda kişisel eşyalarınıza dikkat etmelisiniz.

Olimpos’ta doğa ile iç içe bir tatil yapacağınız için yanınızda mutlaka sinek ilacı bulundurmalısınız.

Kamp yapıyorsanız, yiyecek-içecek gibi eşyalarınızı mutlaka ortadan kaldırmalısınız. Yabani hayvanlar ya da köpekler yiyeceklerin kokusunu takip ederek çadırınızın yanına kadar gelebilir, açıkta olan ürünlerinizi tüketebilir.

Olimpos’ta birçok koy ve plaj sit alanı sınırları içinde olduğundan buralarda herhangi bir işletme ya da tesis bulmanız zor. Bu nedenle yiyecek ve içecek konusunda tedbirli olmalısınız. Ayrıca bu alanlarda şezlong, şemsiye, soyunma kabini ve duş gibi ihtiyaçlarınızı karşılayacağınız eşya ve alanların olmadığını belirtelim.

Olimpos’ta yaz döneminde konaklayacaksanız ve ağaç evleri ya da kamp alanlarını tercih edecekseniz eğer mutlaka öncesinde rezervasyon yatırmalısınız. Yaz aylarında kalabalıklaşan beldede konaklama tesislerinde yer bulamama ihtimalinizi gözden geçirmelisiniz.

Antik Likya Yolu yürüyüş rotanızsa ve Olimpos’un altını üstüne getirmeyi planlıyorsanız mutlaka yanınızda rahat edeceğiniz ayakkabınızı ve giysilerinizi getirmelisiniz.

 

Ulaşım

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin uğrak noktası olan Olimpos’ta dilerseniz uzun yürüyüşler yapabilir, dilerseniz bir vasıta ile ulaşmak istediğiniz noktaya varabilirsiniz. Rotanız Antik Likya Yolu üzerinden Olimpos’u keşfetmekse eğer yürüye yürüye tarihi ve turistik yerleri görebilirsiniz. Olimpos içindeki noktalara ise minibüs ve özel araç harici bisikletle, teknelerle ya da kanolarla ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca Adrasan, Çıralı, Ulupınar, Tekirova gibi beldelerden Olimpos’a gitmek isterseniz, yaz mevsiminde karşılıklı düzenlenen minibüslere binebilirsiniz. Minibüs ücretleri gideceğiniz beldeye göre farklılık gösterebileceğinden şoförden ücretler konusunda bilgi alabilirsiniz.

Yazar Hakkında

Nihan Bayram

Bilkent Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu. Bir süre bir marka ajansında içerik editörlüğü yaptı. Hürriyet Kitap bünyesinde "Ün, Aşk ve Diğerleri" adlı kitabı yayınlandı. Ajans deneyiminden sonra Enuygun ekibine katıldı.

Haritada Görüntüle

Mobil Uygulamamızı Ücretsiz İndirin

Enuygun farkıyla en uygun uçak biletini kolayca bulun!
Enuygun seyahat ve uçak bileti uygulaması, yüzlerce farklı havayolunun yurt içi ve yurt dışı uçuş seçeneklerini incelemenize, karşılaştırmanıza ve kredi kartınızla kolayca satın almanıza olanak sağlar.