Osmaniye’ye bağlı 7 ayrı ilçe arasında yer alan Düziçi, kentin merkezine yaklaşık 35 kilometrelik mesafede konumlanıyor. Geçmişte Abbasiler ve Hititlerin ardından Anadolu Selçuklu Devleti’nin egemenliğine giren ve bu dönemde gitgide önemli bir kültür merkezi haline gelen ilçe, 1500’lü yıllarda Osmanlı Devleti sınırlarına katıldı. Günümüzde nüfusu 80 bini aşan Düziçi, daha çok ziyaretçilere şifa dağıtan Haruniye Kaplıcaları ile biliniyor. Ceyhan Nehri’nin bereketli kıyıları boyunca uzanan bölgede kurulan kaplıcada hem bedensel hem de zihinsel anlamda dinlenerek huzur bulabilirsiniz. Sülfat, magnezyum, bikarbonat ve kalsiyum açısından son derece zengin olan kaplıcanın suyu ayrıca sinirsel rahatsızlıklara, bağırsak, böbrek ve safra kesesi ile ilgili yaşanan sorunlara iyi geliyor. Üstelik beslenmeyle alakalı bazı problemlere de yine Haruniye Kaplıcalarının şifalı suyuyla çare bulmak mümkün. Osmaniye kent merkezinden Düziçi’ne gelmek için düzenli olarak çalışan minibüs hatlarından yararlanabilirsiniz. Merkez ve ilçe arasında toplu taşımayla yolculuk süresi ise ortalama 30 dakika. Eskiden ‘’Haruniye’’ ismiyle bilinen Düziçi’nin meşhur halk ozanı Karacaoğlan’ın doğum yeri olduğuna dair pek çok görüş var. Ancak bu düşünceler günümüzde dahi kesinlik kazanmış değil. 700’lü yılların sonlarına doğru Düziçi’ne Abbasiler tarafından kazandırılan Harun Reşit Kalesi ise kuşkusuz ilçe ve yakınlarında görülebilecek muazzam eserler arasında ilk sıralarda bulunuyor. Aradan geçen yıllar boyunca bölgede define arayanlar tarafından büyük oranda tahrip edilen eski kale, ovaya hakim bir noktada yükseliyor. Zamana ve define avcılarına yenik düşen Harun Reşit Kalesi, şimdilerde neredeyse yıkılmaya yüz tutmuş durumda. Ancak yine de Düziçi geziniz sırasında hem bölgenin muazzam manzarasını seyretmek hem de geçmiş yüzyıllara şahitlik etmek adına tarihi yapının yolunu tutabilirsiniz. 201 metreyi bulan yüksekliği ile Türkiye sınırlarında bulunan en yüksek baraj olma özelliğini taşıyan Berke Barajı ise Düziçi’nin bir başka cazip ziyaret noktası. 2002 yılından bu yana hizmet veren baraj, özellikle ilçede manzara seyretmek isteyenlere son derece etkileyici görüntüler sunuyor. Ayrıca Anadolu’nun kadim mutfak kültürünü de Düziçi seyahatinizde keyifle deneyimleyebilirsiniz. Yörede özellikle etli kömbe, bazlama, tutmaç çorbası, Osmaniye simidi ve bayram kömbesi gibi tatlar çok seviliyor.
Osmaniye'nin muhteşem doğası ile gezginleri cezbeden ilçesi Düziçi'nde hizmet veren otobüs terminali, ilçenin merkezinde konumlanıyor. Terminalden merkezin çeşitli noktalarına sadece yürüyerek rahatlıkla gelebilirsiniz. Ayrıca dilerseniz özel servis ve taksi gibi alternatif araçlardan birine de binebilirsiniz. Üstelik bu araçlar aynı zamanda Osmaniye’nin merkezine veya diğer ilçelere yolculukta da ideal.
Yolcu Servisleri
Düziçi Otobüs Terminali’nde yolcuları merkezin farklı noktalarına taşıyan servisler bulunmuyor. Buna karşılık bölgede hizmet veren özel servisleri tercih ederek istediğiniz yere kadar direkt gelebilirsiniz. Çeşitli firmalar tarafından sunulan servislerin ücretleri ise yıl içinde dönemlere göre değişiklik gösterebiliyor. Doğrudan firmalarla görüşerek beklentilerinize uygun bir araca rezervasyon yaptırabilirsiniz.
Minibüs
Düziçi Otobüs Terminali’nden gün boyunca hareket eden minibüsler ile Osmaniye'nin merkezine veya diğer ilçelere seyahat edebilirsiniz. Ekonomikliği ile öne çıkan minibüslerin kalkış saatlerini ise terminale ulaştığınızda sürücülerden öğrenebilirsiniz
Taksi
Düziçi Otobüs Terminali’nde hem gündüz hem de akşam saatlerinde zorlanmadan taksi bulabilmek mümkün. Böylece otobüsünüzden iner inmez direkt olarak taksiye aktarma yapabilir ve Düziçi ilçe merkezinde veya çevresinde istediğiniz noktaya hızlıca erişebilirsiniz.
Üstelik sadece Düziçi içerisinde bulunan yerlere ulaşmak isteyenler için taksiler son derece uygun fiyatlı. Çevrede yer alan yerleşimlere taksiyle yolculuk ise mesafenin uzamasına bağlı olarak hayli masraflı gelebilir. Eğer daha uzağa gitme planınız varsa, minibüs veya özel servis gibi daha ucuz seçenekleri düşünebilirsiniz.