Bodrum Yarımadasının kuzeyinde yer alan Milas, bir tarafı çam ormanlarıyla süslü Beşparmak Dağları diğer tarafı ise Gökova Körfezinin muhteşem manzaralarıyla çevrili huzurlu tatil cennetlerimizden biri. M.Ö. 3000’li yıllarına kadar uzanan etkileyici bir tarihi olan Milas’ın her köşesinde antik kentler, görkemli tapınaklar, yüzlerce yıllık camiler ve anıtsal yapılar sıralanıyor. Karya Uygarlığı döneminden Osmanlılara kadar her zaman güzellikleriyle ilgi gören Milas, günümüzde de yılın her mevsimi insanları kendine çekiyor.
Beçin Kalesi, Herakleia Antik Kenti, Yediler Manastırı gibi tarihi hazinelerinin yanı sıra Ören Plajı, Bafa Gölü, Gökova Körfezi ve Tuz Gölü Kuş Cenneti gibi doğal güzellikleri de keşfetme şansı bulabileceğin Milas’ta her bütçeye uygun otellerde konaklayabilir, sahilde sıralanan balık restoranlarında ise unutulmaz akşamlar geçirebilirsin. Milas seyahatine çıkmadan önce bize en çok sorulan soruları da senin için yanıtladık.
Bodrum-Milas arası 47 kilometre olup yaklaşık olarak 45 dakika sürüyor.
Çevre ilçelerden de gelen satıcıların olduğu Milas pazarı oldukça meşhur. Milas pazarı salı günleri kuruluyor. Pazarda giyim, el yapımı ürünler ve bölgede yaşayan halkın yaptığı doğal yiyecekler satılıyor.
Milas seyahatin sırasında çıntar kavurma, keşkek, zeytinyağlı enginar, milas köftesi ve çökertme kebabının tadına bakmanı öneriyoruz.
Etkileyici bir tarihi ve kültürel zenginliğe sahip Milas’ın bu hazineleri görmek için ilçe merkezinde güzel bir konumda bulunan Milas Müzesine uğrayabilirsin. 1967 yılında kurulan Milas Müzesi, 19. yüzyılda inşa edilen ve 1997 yılında aslına uygun olarak restore edilen görkemli Milas Konağı içerisinde hizmet veriyor.
Milas çevresindeki antik kentlerde yapılan kazılarda bulunan paha biçilmez arkeolojik ve etnografik eserlere ev sahipliği yapan Milas Müzesinin arkeoloji bölümünde sikkeler, lahitler, heykeller, lahitler, seramikler ve mozaikler gibi birçok tarihi hazineyi yakından görebilirsin. Etnografya bölümünde ise Milas’ın binlerce yıllık kültürünü yansıtan el işi ürünler, dokumalar, geleneksel kıyafetler ve diğer etnografik objeleri inceleyebilirsin. Bazı dönemlerde geçici sergilerin de düzenlendiği müzeyi gezerek Milas’ın uzun tarihinden günümüze kalan tarihi ve kültürel mirası keşfedebilirsin.
20 ile 60 TL arasında değişiyor
MüzeKart geçerli
Açık olduğu saatler
Pazartesi günleri hariç haftanın her günü 08.30-17.30 saatleri arasında ziyaret edilebilir.
Milas’ın tarih kokan sokaklarında gezerken her köşede 19. yüzyılda inşa edilmiş geleneksel Türk evleri ile karşılaşacaksın. Çoğu iki katlı olarak tasarlanan ve taş ile kerpiç malzemeden inşa edilen bu tarihi evlerin alt bölümleri depo, üst bölümleri ise yaşam alanı olarak kullanılıyor. Geniş avlularıyla da dikkat çeken Milas evlerinin başka bir önemli özelliği de birbirinden güzel oymalarla süslü ahşap kapıları ve pencereleri. Milas'ın önemli kültürel mirasları arasında gösterilen tarihi evlerin sanat galerisi ve müze olarak hizmet verenlerinin antikalarla süslü odalarını da gezme şansı bulabilirsin.
Milas’ta denize girmek için en çok tercih edilen yerlerden biri olan Ören Plajı, ilçe merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Ege Denizi’nin masmavi sularının tadını çıkabileceğin Milas Ören Plajına hem taksiler hem de minibüslerle kolayca ulaşmak mümkün.
Yaklaşık 2 kilometre uzunluğunda ve 50 metre genişliğinde bir sahile sahip olan Milas Ören Plajı, ince kumlu sahili ve balık sürülerini bile görebileceğin tertemiz deniziyle unutulmaz bir deniz günü sunuyor. Şezlong ve güneş şemsiyesi kiralayabileceğin turistik tesislerin hizmet verdiği Ören Plajının çevresinde ise butik oteller, pansiyonlar, balık restoranları ve kafeler sıralanıyor. Akşam yürüyüşlerine çıkarak büyüleyici gün batımı manzaralarına şahit olabileceğin plajın çevresindeki restoranlarda da akşamları taze deniz ürünleri ve yöresel mezeler tadarak güzel bir akşam geçirebilirsin.
Milas’ın UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine dahil edilen ve en çok ziyaret edilen tarihi güzelliklerinden olan Beçin Kalesi, ilçe merkezine yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta bölgeye hakim bir tepe üzerinde görülmeye değer bir manzara sunuyor. İlk olarak M.Ö. 7. yüzyılda Karyalılar tarafından inşa edildiği tahmin edilen Beçin Kalesi, uzun tarihinde Roma ve Bizanslılardan beylikler ve Osmanlılara kadar aktif olarak kullanılmış.
Beçin Kalesini keşfe başlayabileceğin en önemli yer olan iç kale, yapının en eski ve en yüksek yeri. İçerisinde cami, medrese, hamam ve konutlar bulunan iç kalede tarihte keyifli bir yolculuk yapabilirsin. Dış kale bölümü ise iç bölümdeki yapıları saran güçlü surlarıyla dikkat çekiyor. Bu alanda antik tiyatro ve kilise gibi yapılar yer alıyor. Yaklaşık 3 kilometre uzunluğundaki Beçin Kalesi’nin surlarından hem iç kalenin hem de bölgenin muhteşem panoramik fotoğraflarını çekebilirsin. Milas'ın görülmeye değer önemli tarihi miraslarından olan Beçin Kalesini gezerek antik çağlardan günümüze kalan güçlü mimariyi yakından inceleyebilirsin.
Kişi başı 60 TL
MüzeKart geçerli
Açık olduğu saatler
Kış aylarında 08.00-17:30, yaz aylarında ise 08.00-19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.
Milas’ta bölge köyler ve çiftliklerden getirilen yüzlerce organik ürünü bir arada bulabileceğin Milas Salı Pazarı, hem Milas halkı hem de turistler arasında çok popüler. Her hafta salı günleri kurulan ve Milas'ın merkezinde güzel bir konumda yer alan pazara ilçenin hemen her yerinden yürüyerek kolayca ulaşabilirsin.
Çeşit çeşit meyve, sebze, et, balık, bakliyat, baharatın yanı sıra tekstil ürünleri ve el yapımı yöresel süs eşyaları da bulabileceğin Milas Salı Pazarında hem keyifli bir alışveriş yapabilir hem de harika fotoğraflar çekerek Milas halkıyla tanışarak sohbet edebilirsin. Pazar, her hafta salı günleri sabah 08:00'de açılıyor ve akşam 18.00'de kapanıyor.
Milas’ın görülmeye değer bir mimari şaheseri olan Milas Çöllüoğlu Han, 17. yüzyılda Osmanlı döneminde inşa edilmiş bir kervansaray. Yapım tarihi tam olarak bilinmeyen ve mimari yapısından dolayı 17. yüzyıla tarihlenen Milas Çöllüoğlu Hanına ilçe merkezinden 10 dakikalık kısa bir yürüyüşle ulaşabilirsin. Antik İpek Yolu rotası üzerinde, Milas-Bodrum yolunda inşa edilen kervansaray, döneminin klasik Osmanlı kervansarayları gibi dikdörtgen bir plan ve avluluyla tasarlanmış. Devasa giriş kapısı ve tonozlu geçitlerin yanı sıra kervanların konaklaması için tasarlanmış odaları da gezme şansı bulabileceğin kervansaray, uzun yıllar hem konaklama hem de ticaret amacıyla kullanılmış.
Aslına uygun olarak restore edilerek turizme kazandırılan Milas Çöllüoğlu Hanı, günümüzde kültürel etkinlikler, sergiler ve diğer sanatsal aktiviteler için kullanılıyor. Ayrıca kervansarayın avlu bölümünde kahveni yudumlayabileceğin bir kafe veya geleneksel Türk yemekler tadabileceğin bir restoran hizmet veriyor. Tarihini ve kültürel dokusunu günümüze kadar korumaya başaran Milas Çöllüoğlu Hanında otantik atmosferde harika fotoğraflar çekerek keyifli akşam yemekleri tadabilirsin.
Sodra Dağının doğu yamacında yer alan Gümüşkesen Anıtı, M.S. 2. yüzyıldan günümüze kalmış bir tarihi hazine. Milas'ın antik dönemdeki yöneticileri ve aileleri için tasarlandığı düşünülen yaklaşık 8,5 metre yüksekliğindeki anıt mezar, dörtgen gri ve beyaz mermer bloklarla inşa edilmiş.
Anıt mezar, sütunlarla desteklenen etkileyici bir piramit görünümüne sahip, ayıca sütunlar İon düzeninde dörtgen kesitli olarak tasarlanmış. Anıt mezarın üst bölümünde ise bir lahit dikkat çekiyor. Dış bölümleri, usta taş işçilikleri ile yapılmış bitki ve geometrik motiflere sahip anıt mezarın mitolojik sahnelerin tasvir edildiği oymaları da görülmeye değer güzellikte. Milas'ın keşfedilmeye değer önemli tarihi hazinelerinden biri olan Gümüşkesen Anıtına bölgedeki antik kentleri gezerken de uğrayabilirsin.
Milas’ın simgesel yapılarından biri olan ve antik dönemde ilçenin giriş kapısı olan Baltalı Kapının tam olarak ne zaman yapıldığı bilinmese de M.Ö. 4. ile M.Ö. 5. yüzyıllar arasında yapıldığı tahmin ediliyor. Mylasa Antik Kenti’nin surlarının bir parçası olarak inşa edilen Baltalı Kapı, Milas'ın merkezindeki Atatürk Caddesi üzerindeki güzel konumuyla ilçeyi gezerken hemen dikkatini çekecek bir eser.
Antik Roma dönemi mimari özelliklerini yansıtan anıtsal kapının üzerinde bulunan mermer bloklar, kapının sağlamlığını ve dayanıklılığını sağlıyor, ayrıca kapının her iki yanında da koruyucu kuleler bulunuyor. İsmini üzerindeki elinde balta tutan savaşçı kabartmasından alan Baltalı Kapı, Milas'ın Roma dönemi mirasının önemli bir parçası olduğu için özenle korunuyor.
Milas merkezinde 1890'lı yıllarda inşa edilen etkileyici Milas Emin Ağa Konağı, ilçenin en güzel konaklarından biri. İki katlı olarak taş ve ahşap malzemelerle inşa edilen konağın dış cephesini süsleyen sivri kemerli pencereler ve kapılar da görülmeye değer güzellikte. Klasik Osmanlı sivil mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan Milas Emin Ağa Konağının iç bölümlerini de gezerek odaları süsleyen ahşap oymaları ve tavan süslemelerini inceleyebilirsin. 2018 yılında aslına uygun olarak restore edilerek turizme kazandırılan Milas Emin Ağa Konağı, hem tarih ve kültür hem de mimari meraklıları için keyifli bir gezi deneyimi sunuyor.
Ücretsiz
Açık olduğu saatler
Pazartesi günleri hariç haftanın her günü 09.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.
Sadece Milas’ın değil, Türkiye’nin de görülmeye değer tabiat güzelliklerinden biri olan Bafa Gölü’nün çevresinde 7.000 hektarlık geniş bir yeşil alanı kapsayan Bafa Gölü Milli Parkı, her doğa tutkununun keşfetmesi gereken güzelliklerden. Bir zamanlar Ege Denizi'nin bir körfezi olan Bafa Gölü, Büyük Menderes Nehrinin taşıdığı alüvyonlarla denizle bağlantısı kesildikten sonra doğal bir göle dönüştü.
Milas ile Söke ilçesi arasında yer alan Bafa Gölü Milli Parkı; yıl boyu düzenlenen doğa yürüyüşleri, fotoğraf safarileri ve bisiklet gezileri gibi etkinliklerin en popüler rotası konumunda. Bir tatlı su gölü olan Bafa Gölü, çevresindeki manzarayı tamamlayan Beşparmak Dağlarıyla her köşesinde kartpostal güzelliğinde fotoğraflar çekme fırsatı sunuyor.
Etkileyici bir ekosisteme sahip olan Bafa Gölü, onlarca su kuşu ve vahşi hayvana ev sahipliği yapıyor. Göçmen kuşların önemli mola noktalarından biri de olan Bafa Gölünün çevresi ise endemik bitki türleri ve çam ormanlarıyla sarılı. Kuş gözlemciliği yapmak isteyenlerin sıkça ziyaret ettiği Bafa Gölü’nün çevresindeki seyir alanlarından sen de kuşları izleyerek muhteşem fotoğraflar çekebilirsin. Kamp yapmak için de Milas’da gidebileceğin en güzel yerlerden biri olan Bafa Gölü Milli Parkı’nın kır bahçeleri ve piknik alanlarında ise büyük şehirlerin kalabalığı ve gürültüsünden uzakta dinlendirici zamanlar geçirerek yorgunluk atabilirsin.
Ücretsiz
Açık olduğu saatler
Yaz aylarında 09.00-19.00, kış aylarında ise 08.00-17.00 saatleri arası açık.
Milas merkezine yaklaşık 23 kilometre uzaklıkta, küçük Güllük Körfezinin kıyısında uzanan turistik
Güllük beldesi, günübirlik gezilere çıkmak ve denizin ve doğanın tadını çıkabileceğin keyifli bir yaz tatili yapmak için en ideal adreslerden biri. Manastır Halk Plajı içinde yüzlerce insanı kendine çeken Güllük, 350 tekne kapasiteli Egesu Güllük Marina ile da önemli bir yat ve tekne destinasyonu haline gelmiş durumda.
Her bütçeye uygun deniz manzaralı butik otel, apart otel ve pansiyon bulabileceğin Güllük beldesinin hareketli çarşısında yürüyüşlere çıkarak el yapımı yöresel ürünler alabilir, yol üstü kafelerinde kahveni yudumlayarak huzurlu atmosferin tadını çıkarabilir veya Güllük sahilinde sıralanan balık restoranlarında taze deniz ürünleri tadarak güzel bir akşam geçirebilirsin.
Milas’ın Gökova Körfezi kıyısında uzanan Güllük beldesinin en popüler denize girme noktası olan Manastır Halk Plajına her saat bulabileceğin Güllük minibüsleriyle 30 dakika içinde kolayca ulaşabilirsin. Sığ ve dalgasız deniziyle çocuklu aileler için de ideal bir seçim olan Manastır Halk Plajında şezlong, güneş şemsiyesi, soyunma kabinleri, duş ve atıştırmalıklar alabileceğin işletmeler bulabilirsin. Kano, yelken ve deniz bisikleti gibi su sporu aktiviteleri ile güzel zaman geçirebileceğin Manastır Halk Plajı çevresinde büyüleyici gün batımı manzaraları eşliğinde taze deniz ürünleri ve yöresel mezeler tadabileceğin restoranlarda da romantik akşamlar geçirebilirsin.
Ege Denizi'nin en güzel körfezlerinden biri olarak gösterilen Gökova Körfezi, hem cam berraklığındaki tertemiz denizi hem de çevresini saran tarihi ve doğal güzelliklerle her köşesinde muhteşem manzaralar sunuyor. Yaklaşık 100 kilometre uzunluk ile 400 kilometre kıyı uzunluğuna sahip olan Gökova Körfezi, birbirinden güzel birçok koy ve plajı ile binlerce insanı kendine çekiyor.
Hem doğa yürüyüşleri hem de her sabah bulabileceğin tekne gezileriyle keşfe çıkabileceğin Akyaka, Akbuk, İncekum, Çökertme, Selimiye ve Ören gibi turistik noktalarda yılın her mevsimi dinlendirici bir tatil yapabilirsin.
Her zorluk derecesine göre düzenlenmiş ve işaretlenmiş birçok yürüyüş parkuru olan Gökova Körfezi’nde bisiklet gezileri, fotoğraf safarileri, kampçılık, dağcılık gibi pek çok aktiviteye katılarak kartpostal güzelliğinde fotoğraflar çekebilirsin. Hem deniz hem de doğanın tadını çıkabileceğin ülkemizin en özel köşelerinden biri olan Gökova Körfezi, Milas gezinde mutlaka keşfe çıkmanı önerdiğim rotalar arasında.
Milas’ın keşfedilmeye değer doğa cennetlerinden biri olan Gökçeler Kanyonu, ilçeye bağlı Gökçeler Köyü’ne yürüyüş mesafesinde yer alıyor ve el değmemiş doğal güzellikleriyle ünlü. Devasa kayalıkları, derin vadileri ve tertemiz akarsularıyla her köşesinde muhteşem fotoğraflar çekme fırsatı sunan kanyon, zengin bitki ve vahşi yaşam çeşitliliğiyle de dikkat çekiyor.
Yılın her mevsimi düzenlenen rehberli doğa yürüyüşü ve trekking turlarının değişmez adreslerinden biri olan Gökçeler Kanyonu, ev sahipliği yaptığı 30’dan fazla mağarası için de çok ziyaret ediliyor. Sessiz ve huzurlu dereler kenarında piknik yaparak yılın bütün yorgunluğunu atabileceğin Gökçeler Kanyonunda seyir alanlarından da her mevsim doğanın farklı tonlarının tablo güzelliğinde fotoğraflarını çekebilirsin.
Milas merkezine yaklaşık 1 saat uzaklıkta, Gökova Körfezi kıyısında uzanan Çökertme Koyu, hem deniz hem de doğa tutkunlarının mutlaka görmesi gereken yerler arasında. Yaklaşık 1 kilometre genişliğindeki koy; çevresini saran yemyeşil dağlar, turkuaz renkli tertemiz denizi ve huzurlu atmosferiyle unutulmaz bir gün yaşatıyor. Pek çok ünlü filmin de çekildiği Çökertme Koyu’nda sadece küçük bir iki tane işletme hizmet veriyor.
Gökova Körfezi’nin tertemiz sularında şnorkelli dalışlar yaparak balık sürülerini bir arada görebilir, çam ağaçları altında piknik yapabilir ve seyir anlarından mavi ile yeşilin birbirine karıştığı muhteşem manzaranın tadını çıkarabilirsin.
Milas’ta tarih ve kültür tutkunlarını kendine çeken en güzel tarihi hazinelerden biri de Yediler Manastırı. 13. yüzyılda Bizans İmparatorluğu döneminde inşa edilen manastır, Milas merkezine yaklaşık 8 kilometre uzaklıktaki Kırcağaç Köyüne yakın bir konumda bulunuyor. Bafa Gölü'nün muhteşem manzaralarını da izleyebileceğin Yediler Manastırı, Bizans döneminin genel mimarisinin özelliklerini yansıtan büyük bir avlunun etrafında inşa edilmiş. Manastırın içerisinde ise çapraz planlı bir bazilika, gösterişli bir kubbeye sahip kilise ve manastır hücreleri sıralanıyor.
İç bölümlerini süsleyen ilginç fresklerle de çok ilgi gören Yediler Manastırının iç bölümleri; dini sahneler, azizler ve diğer dini figürlerle özenle süslenmiş. Milas'ın tarihi ve kültürel zenginliklerinden biri olan Yediler Manastırını hem kendi başına hem de yıl boyunca düzenlenen rehberli turlarla keşfe çıkabilirsin.
Ücretsiz
Açık olduğu saatler
Kış aylarında 08.00-17.00, yaz aylarında ise 08.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.
Milas ilçesinin yaklaşık 6 kilometre güneybatısında, büyüleyici Bafa Gölü'nün kıyısında uzanan Herakleia Antik Kenti, el değmemiş doğal güzellikler arasında gizlenen binlerce yıllık tarihi hazineleriyle hem tarih ve kültür hem de doğa yürüyüşlerinin değişmez adresleri arasında. Antik çağlarda Karya bölgesinin önemli şehir devletlerinden biri olan Herakleia Antik Kenti’nin M.Ö. 4. yüzyılda kurulduğu düşünülüyor. Helenistik ve Roma İmparatorluğu döneminde de önemli bir yerleşim olan antik kent, bir süre sonra ise kaderine terk edilmiş.
Antik tiyatro, agora, sütunlu avlu stoa, tapınaklar, hamamlar ve surlar gibi bölümlere sahip Herakleia Antik Kenti’nde herkesin ilk uğradığı yer ise kentin en iyi korunmuş parçası olan antik tiyatro. Antik dönemin sanat ve kültür açısından da dikkat çeken kentlerinden biri olan Herakleia Antik Kenti, ünlü heykeltraş Skopas’ın doğduğu yer olmasıyla da biliniyor. Antik kentte yapılan arkeolojik kazı çalışmalarında da paha biçilmez heykeller, mozaikler ve diğer sanat eserleri bulundu. Milas'ın görülmeye değer tarihi ve kültürel hazinelerinden biri olan Herakleia Antik Kentini hem kendi başına hem de rehberli turlarla gezerek antik dünyaya unutulmaz bir yolculuğa çıkabilirsin.
Milas ilçesinin en çok ziyaret edilen tarihi hazinelerinden biri de M.Ö. 8. yüzyılda kurulduğu tahmin edilen Euromos Antik Kenti. M.Ö. 2. yüzyıla kadar yerleşim yeri olarak kullanılan antik kent, döneminin önemli kentlerinden biri. Milas merkezine yaklaşık 12 kilometre uzaklıkta bulunan Euromos Antik Kentini hem rehberli tarih ve kültür turlarıyla hem de kendi başına keşfe çıkabilirsin.
Kızılbayır Dağı’nın eteklerine yayılan Euromos Antik Kenti'nde mutlaka görmen gereken yerler arasında ise antik kentin en önemli yapısı olarak gösterilen ve bölgenin en iyi korunmuş tapınaklarından biri olan büyüleyici Zeus Lepsynos Tapınağı, ilginç mezar anıtlarının bulunduğu nekropoller ile dükkanlar, tapınaklar ve diğer yapıların sıralandığı agora yer alıyor. M.Ö. 2. yüzyıldan günümüze kalan antik tiyatro, hamam ve antik kent surlarını da yakından görebileceğin Euromos Antik Kenti’nin bulunduğu tepelik alanlardan da panoramik doğa fotoğrafları çekebilirsin.
Milas’ın başka bir önemli tarihi hazinesi de M.Ö. 7. yüzyılda kurularak M.S. 13. yüzyıla kadar varlığını sürdürmeyi başaran Labranda Antik Kent. Karya bölgesinde yer alan önemli bir dini merkez olan antik kent, Milas merkezine yaklaşık 14 kilometre uzaklıktaki deniz seviyesinden 750 metre yükseklikte uzanan Koca Yayla’nın eteklerinde yer alıyor.
M.Ö. 4. yüzyılda inşa edilen ve Karyalıların çift baltalı tanrılarına tapındıkları Zeus Labraundos Tapınağını yakından görebileceğin gezinde dinsel törenlerin yapıldığı salonlar olan andronlar, ticaret ve sosyal etkinliklerin yapıldığı stoalar, antik tiyatro ile hamamları da gezebilirsin. Rehberli turlarla gezerek antik çağdaki yaşam ve kültürle ilgili harika bilgiler alabileceğini Labranda Antik Kenti, Milas’ta düzenlenen doğa yürüyüşlerinin de sen evilen mola noktalarından biri konumunda.
Milas merkezine yaklaşık 26 kilometre uzaklıkta, Ege Denizi kıyısında inşa edilen İasos Antik Kenti, M.Ö. 8. yüzyıldan günümüze kalan bir tarihi hazine. Döneminin önemli bir liman kenti ve ticaret merkezlerinden biri olan İasos Antik Kenti, üç tarafı denizle çevrili bir yarımada üzerinde güzel bir konumda yer alıyor.
İasos Antik Kenti’nin en önemli yapısı olarak kabul edilen Artemis Tapınağı, günümüze kadar sağlam kalmayı başarmış. Antik kentte bulunan Zeus Megistos Tapınağını da gezme şansı bulabilirsin. Sosyal merkez olan agora, antik çağda etkinliklerin düzenlendiği tiyatro, hamamlar ve antik kenti çevreleyen surları da antik kentte keyifle gezebileceğin yerler arasında. Rehberli tarih ve kültür turlarının da ana merkezlerinden biri olan İasos Antik Kenti’nde yapılan arkeolojik kazılarda paha biçilmez eserler bulundu.
Tarih ve arkeoloji meraklılarının Milas gezilerinde mutlaka ziyaret ettiği yerlerden biri de ilçe merkezinde harabelerini görebileceğin Latmos Antik Kentinden günümüze kalan etkileyici kaya mezarları. Latmos Dağları'nın kuzey yamaçlarında uzanan kaya mezarları, Herakleia Antik Kenti'ne kısa bir yürüyüş mesafesinde olduğu için de çok ziyaret ediliyor.
M.Ö. 6. yüzyıldan M.S. 2. yüzyıla kadar uzun bir tarihe sahip olan Latmos Antik Kenti Kaya Mezarları, farklı boyutlara sahip. Tek odalı ve çok odalı mezarların ortak özellikleri ise etkileyici kaya oymalarıyla süslenmiş olmaları. Karya, Hellenistik ve Roma dönemlerinde inşa edilen antik mezarların çoğu dönemin önemli kişileri için yapılmış. Sadece Milas’ın değil, Türkiye'nin de görülmesi gereken kültürel miraslarından biri olarak kabul edilen Latmos Antik Kenti Kaya Mezarlarını rehberlerle gezersen antik çağın kültürüyle ilgili eşsiz bilgiler alabilirsin.
Milas merkezinde kısa bir yürüyüşle ulaşabileceğin önemli bir tarihi gezi alanı da Hekatomnos Anıt Mezarı ve Kutsal Alanı. Milas ve çevresinde uzun süre hüküm süren Karya medeniyetinde önemli bir kişi olduğu düşünülen Hekatomnos'un anıt mezarını görebileceğin alan, antik çağlarda kutsal kabul ediliyordu. Güllük Dağı eteklerinde, Mylasa Antik Kenti’nin kalıntılarına oldukça yakın olan kutsal alan, doğal bir teras üzerine inşa edilmiş ve geniş bir alana yayılıyor.
Hekatomnos'un anıt mezarı, yaklaşık 18 metre yüksekliğinde ve dört yanı Karya stiliyle süslenmiş sütunlarla görülmeye değer güzellikte. Kutsal alanda ise Hekatomnos Anıt Mezarının çevresinde inşa edilmiş tapınaklar ve adak sunakları gibi yapılar var. Karya dönemine ait mimari ve sanatsal özellikleri inceleme şansı bulabileceğin anıt mezar alanını gezdikten sonra Güllük Dağı’nın seyir alanlarından da büyüleyici doğa manzaraları izleyebilirsin.
Ücretsiz
Açık olduğu saatler
Pazartesi günleri hariç haftanın her günü 09.00-18.30 saatleri arasında ziyaret edilebilir.
Yıldırım Beyazıt döneminde Menteşe Sancağı Firuz Bey tarafından 1394 yılında inşa ettirilen Milas Firuz Bey (Kurşunlu) Camii, ilçenin en önemli Osmanlı dönemi mimar yapıları arasında. Klasik Osmanlı camileri gibi ters T planlı olarak tasarlanan ve kubbesi kurşunla kaplanan cami, bu kubbesinden dolayı Kurşunlu Camii adıyla da biliniyor. Etkileyici taş işçiliğini yakından görebileceğin Firuz Bey Camii, sivri kemerli kapıları ve pencereleriyle de çok etkileyici görünüyor. Tek şerefeli olarak tasarlanan Firuz Bey Camii, erken dönem Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden biri olarak çok ziyaret ediliyor.
Milas’ın doğa sporları merkezi olan Gökçeler Kanyonu içerisindeki 30 mağaradan en çok ziyaret edileni olan İncirliin Mağarası, 345 metre derinliğiyle bölgedeki en büyük mağaralardan biri konumumda. Sadece 155 metresinin gezilmesine izin verilen İncirliin Mağarası, 2008 yılında 1. derece arkeolojik sit ve doğa koruma alanı olarak kabul edildi.
İç bölümleri özel olarak aydınlatılan mağaranın salonlarını süsleyen devasa sarkıtlar, dikitler, sütunlar ve damlataş havuzları arasında keyifli bir gezi yaparak muhteşem fotoğraflar çekebilirsin. Özellikle 10 metre uzunluktaki etkileyici sarkıtlarını mutlaka görmeni önerdiğim İncirliin Mağarası, doğa yürüyüşlerinin de en sevilen mola noktaları arasında yer alıyor.
Giriş ücreti 20 TL
Açık olduğu saatler
Haftanın her günü 09.00-18.00 saatleri arasında ziyarete açık.
Milas merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta yer alan Gökçeler Köyü, Bafa Gölü'nün büyüleyici manzaraları eşliğinde keyifli bir günübirlik gezi deneyimi yaşatıyor. Çevresi yemyeşil doğal güzelliklerle sarılı olan köyün her köşesinde yüzlerce yıllık zeytin, ceviz, incir, çınar, sandal, akçakesme ve kızılçam ağaçlarıyla karşılaşacaksın.
Gökçeler Köyünden kısa bir yürüyüşle ulaşılabilen İncirliin Mağarası ve Gökçeler Kanyonu gezileri için de sevilen mola noktalarından biri haline gelen köy; geleneksel yemekler tadabileceğin küçük restoranları, sessiz ve huzurlu atmosferi ile ruhunu dinlendirebileceğin özel yerler arasında. Bafa Gölü çevresinde de keyifli yürüyüşlere çıkabileceğin Gökçeler Köyünde istersen bisiklet kiralayarak da bölgenin güzelliklerini keşfedebilirsin.
Milas’ın görülmeye değer antik hazinelerinden biri olan ve bölgeye hakim Hisarbaşı tepesinde yer alan Zeus Karios Tapınağının M.Ö. 4. yüzyılda inşa ediliyor. Milas çevresindeki en iyi korunmuş antik tapınaklarından biri olduğu için çok ziyaret edilen tapınak, İon düzeninde tasarlanmış ve klasik Yunan tapınaklarını andıran dikdörtgen bir podyum üzerine yükseliyor. Zeus Karios Tapınağı, ayrıca 10 tane bitki motifleriyle süslenmiş İon tarzı sütunla destekleniyor.
İki farklı bölümden oluşan tapınağın piskopos makamı ve sunağın yer aldığı naos bölümü mutlaka görmeni önerdiğim yerler arasında. Bizans döneminde kilise olarak kullanılan ve Osmanlı döneminde cami olarak hizmet veren Zeus Karios Tapınağına bölgenin antik kentlerini gezerken uğrayarak harika fotoğraflar çekebilirsin.
Milas’ın Hacıabti Mahallesinde yer alan başka bir tarihi hazine de 1737 yılından günümüze kalan Milas Ağa Camii. Klasik Osmanlı mimarisinin güzel örneklerinden biri olan cami, dikdörtgen planlı ve iki nefli olarak tasarlanmış. 2 tane sütunla desteklenen ibadet mekanı, mermerlerden yapılmış mihrap ve minberleriyle görülmeye değer olan Milas Ağa Camii, kesme taşlarla inşa edilmiş. Yüzlerce yıldır sağlam mimarisiyle ayakta kalmayı başaran caminin el yapımı oymalarla süslü iç mekanları da görülmeye değer güzellikte.
Milas’ın en önemli doğal güzelliği olan Bafa Gölü’nün mutlaka görmen gereken en özel koylarından olan İkizada Koyu, ilçe merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta, Herakleia Antik Kenti'ne kısa bir yürüyüş mesafesinde uzanıyor. İki küçük adadan oluşan ve ismini de buradan alan İkizada Koyu’nun
Büyükada ile Küçükada isimli adacıklarına karadan ve taş bir köprüden ulaşarak keyifle gezebilirsin.
Tertemiz masmavi sularıyla denizin tadını çıkarmak için ideal bir adres olan İkizada Koyu, sığ ve dalgasız deniziyle ise çocuklu aileler için güvenli bir tercih. Çevresi kızılçam ağaçlarıyla sarılı olan koy, doğa yürüyüşleri ve kalabalıklardan uzakta piknik yapmak için de çok ziyaret ediliyor. Doğa gezileriyle hem İkizada Koyu ve Bafa Gölü’nün büyüleyici manzaralarına şahit olabilir hem de Herakleia Antik Kenti’nden günümüze kalan tarihi hazineleri keşfe çıkabilirsin.
Milas’ı çevreleyen Beşparmak Dağları’nın eteklerinde inşa edilen Latmos Antik Kenti, M.Ö. 4. yüzyıldan günümüze kalan bir antik yerleşim. Karya medeniyeti döneminde kurularak uzun tarihinde Lidya, Pers ve Romalılar tarafından kullanılan antik kent, döneminin önemli ticaret merkezleri arasındaydı. Bafa Gölü'nün büyüleyici manzaralarını sunan tepelik bir alanda yer alan Latmos Antik Kenti; ormanlık alanlara yayılan tapınak, antik tiyatro, agora, sarnıçlar, antik mezar ve sur kalıntılarıyla yıl boyunca tarih meraklılarını kendine çekiyor.
Arkeolojik kazılarla ortaya çıkarılan ve Latmos Antik Kenti’nin yanı başında yer alan Latmos höyüğünü de yakından görebileceğin gezinde mitolojik hikayelerde Zeus'un oğlu olan Kral Endymion'un doğum yeri olarak geçen Latmos Antik Kenti hakkında rehberlerden ilginç bilgiler de alabilirsin.
Milas ilçesinin Yusufça ve Menteş köyleri arasında yer alan ve bölgeye hakim 185 metre yükseklikteki bir tepe üzerinde inşa edilen Kuyruklu Kalesi, günümüzde az bir bölümü ayakta kalmış olsa da bulunduğu konumdan sunduğu etkileyici doğa manzaraları için çok ziyaret ediliyor. Milas Ovası'nın panoramik manzaralarını görerek benzersiz fotoğraflar çekebileceğin Kuyruklu Kalesi’nin M.Ö. 6. yüzyılda yapıldığı tahmin ediliyor. Uzun tarihinde Karya, Roma, Bizans, Menteşe Beyliği ve Osmanlı İmparatorluğu tarafından kullanılan Kuyruklu Kalesi’ni hem Milas’ta düzenlenen doğa yürüyüşleri hem de tarih turlarıyla gezebilirsin.
Milas’ın turistik Güllük beldesinin en hareketli yerlerinden biri de 2016 yılında hizmete başlayan Egesu Güllük Marina. Yaklaşık 350 yat bağlama kapasitesine sahip olan marinada büyük gezi teknelerin bağlanabileceği bir rıhtım da bulunuyor. Güllük Körfezinin büyüleyici manzaraları eşliğinde keyifli akşam yürüyüşleri yaparak birbirinden güzel tekne ve yatların fotoğraflarını çekebileceğin Egesu Güllük Marina’da dünya mutfaklarından yemekler tadabileceğin bir restoran, bar, yüzme havuz, spor salonu ve marina manzaralı odalar sunan küçük bir otel de hizmet veriyor.
Egesu Güllük Marina’ya Milas-Bodrum Havalimanı'ndan 15 dakika, Bodrum'dan 30 dakika ve Milas’tan 15 dakikalık bir araç yolculuğuyla kolayca ulaşabilir; büyüleyici marina manzaralarını tadını çıkardıktan sonra turistik Güllük beldesinin yöresel el sanatı ürünleri bulabileceğin sessiz sokaklarında keyifli yürüyüş yapabilirsin.
Milas’ın kültürel değerlerinden biri olan ve Osmanlı döneminden günümüze kalan İkiz Türbe, özellikle dini bayramlar ve kutsal günlerce yüzlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. Labranda Antik Kenti’ne 15 dakikalık yürüyüş mesafesinde bulunan türbe, 17. yüzyılda sekizgen bir planla inşa edilmiş. Kırma taş ve harçlarla kaplanmış dış cephesiyle dikkat çeken İkiz Türbe, günümüze kadar sağlam kalmayı başarmış. İçinde kime ait olduğu hala tam olarak bilinmeyen 6 tane kabir bulunan İkiz Türbeyi hemen yanında hizmet veren tarihi camiyle birlikte ziyaret edebilirsin.
Milas, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra halı dokumacılığıyla da ünlü bir ilçe. İlçe ve çevresinde yüzlerce yıllık bir geçmişi olan el dokuması geleneksel halılara adanan Milas Halı Müzesi, gezinde mutlaka uğramanı önerdiğim yerler arasında. Milas’ın yöresel desenlerini ve renklerini yansıtan yüzlerce birbirinden güzel halıyı görme şansı bulabileceğin müzede halı dokumacılığıyla ilgili teknikler ve kullanılan malzemelerle ilgili bilgiler de alabilirsin.
Yıl boyunca dokuma atölyeleri, gösteriler, atölye veya eğitimlerin de düzenlendiği müzenin interaktif alanlarında ise kendi halını dokuma şansı bulabilirsin. Milas’ın önemli kültürel değerlerinden biri olan el dokuması halılar hakkında ilginç bilgiler de alabileceğin Milas Halı Müzesi, sanat ve kültür tutkunlarının ilk uğraması gereken yerlerden.
Ücretsiz
Açık olduğu saatler
Pazartesi günleri hariç kış aylarında 08:00-17:00, yaz aylarında ise 08.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.
Milas’ta doğa ve fotoğrafçılık meraklılarının mutlaka uğraması gereken yerlerden biri, ilçe merkezine sadece 25 kilometre uzaklıkta yer alan Tuzla Gölü. Gökova Körfezi’nin tertemiz sularının tadını çıkarmak fırsatı bulabileceğin göl, 10 km2 yüzölçümüne sahip. Ülkemizin önemli kuş göç yolları üzerinde bulunan ve 100’den fazla kuş türüne ev sahipliği yapan Tuzla Gölü’nün 380 hektarlık alan kuş cenneti olarak koruma altına alınmış durumda. Tuzla Gölü Kuş Cenneti’nde flamingolardan pelikanlara, yaban kazlarından allı turna, karabatak ve mekelere kadar çeşitli kuş türünü yakından görerek kartpostal güzelliğinde fotoğraflar çekebilirsin.
Balık bakımından da çok zengin olan Tuzla Gölü’nde olta balıkçılığı yaparak veya sandallarla balık avlama turlarına katılarak lüfer, sardalya ve levrek gibi birçok balık türünü yakalayabilirsin. Çam ve zeytin ağaçları arasında piknik yapabileceğin ve seyir alanlarından yılın her mevsimi doğanın her tonunu görebileceğin Tuzla Gölü, ülkemizin keşfedilmeye değer saklı cennetlerinden biri.
Ücretsiz
Açık olduğu saatler
Kış aylarında 08.00-17.00, yaz aylarında ise 08.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.
Muğla'nın görülmeye değer tabiat harikalarından biri olan Sarıkaya Şelalesi, ismini aldığı Sarıkaya Köyüne yakın bir konumda Milas'a sadece 15 kilometre uzaklıkta yer alıyor. El değmemiş doğal güzellikler arasından 30 metre yükseklikten dökülen bembeyaz sularıyla her köşesinde muhteşem manzaralarla karşılaşabileceğin şelalenin yaklaşık 20 metre çapındaki kaya havuzunda da sıcak yaz günlerinde doyasıya yüzerek serinleyebilirsin. Çevresi kızılçam ve zeytin ağaçlarıyla sarılı olan Sarıkaya Şelalesi, yaz günlerinde doğa yürüyüşleri ve piknik yapmak için de çok ziyaret ediliyor. Milas’ta her saat bulabileceğin minibüslerle Sarıkaya Şelalesi’ne 25-30 dakikalık yolculukla kolayca ulaşabilirsin.
Milas'ın en önemli antik yerleşimi olan Herakleia Antik Kenti'nin kalıntıları içinde en çok dikkat çeken yer, M.Ö. 3. yüzyılda inşa edildiği tahmin edildiği Athena Tapınağı. Klasik Dor düzeninde 12 sütunlu bir ön cephe ve 6 sütunlu bir arka cepheyle tasarlanan tapınak, 10 metre yüksekliğiyle de hemen dikkat çekiyor. Herakleia Antik Kenti'nin baş tanrıçası kabul edilen Athena için inşa edilen Athena Tapınağı’nın içerisinde bir zamanlar görmekli bir Athena heykeli olduğu tahmin ediliyor.
Athena Tapınağı'nda mutlaka görmeni önerdiğim yer ise tapınağın sütunlarının üzerindeki yazıtlar. Tapınağın inşa süreci ve kullanımı hakkında bilgi veren yazıtlarda M.Ö. 2. yüzyılda bir depremde tapınağın zarar gördüğü de anlatılıyor. Her yıl binlerce tarih ve kültür meraklısı tarafından ziyaret edilen ve yüzlerce yıldır sağlam kalmayı başaran Athena Tapınağını gezerek antik dönemdeki günlük yaşam ve halkın kültürüyle ilgili birçok bilgiye ulaşabilirsin.
Milas merkezine en uzak antik yerleşimlerden biri olan ve ilçe merkezine yaklaşık 40 kilometre güneyde Gökova Körfezi kıyısında yer alan Keramos Antik Kenti, ilk olarak M.Ö. 6. yüzyılda kuruldu. İasos Antik Kenti gibi döneminin önemli bir liman kenti ve ticaret merkezi olan Keramos Antik Kenti, surlarından sunduğu Gökova Körfezi'nin muhteşem manzarasını sunduğu için de çok ziyaret ediliyor.
Antik kentte M.Ö. 4. yüzyılda inşa edildiği tahmin edilen Zeus Tapınağı’nın yanı sıra bölgenin en iyi korunmuş anıt mezarlarını da mutlaka görmeni öneririm. M.Ö. 4. ve 3. yüzyıllarda inşa edildiği düşünülen bu ant mezarların oyma ve kabartmaları, antik dönem kültürü hakkında önemli bilgiler veriyor. Günümüze kadar korunmayı başarmış devasa çeşmeleri, kentin savunma kuleleri ve günümüzde çok az bir bölümü ayakta kalan Roma dönemi tapınağını da gezebileceğin yer arasında. Keramos Antik Kentini gezdikten sonra Gökova Körfezi’nin büyüleyici gün batımı manzaralarını da izlemeyi unutma.
Milas merkezindeki Hisarbaşı tepesinin doğu yamacında yer alan Uzunyuva Anıt Mezarı da hem tarih turları hem de kendi başına yakın görebileceğin ilçenin önemli kültürel miraslarından biri. M.Ö. 4. yüzyılda bölgenin önemli kişilerinden Hekatomnos'un oğlu Maussollos tarafından inşa ettirdiği düşünülen anıt mezar, yaklaşık 3 metre yüksekliğindeki bir teras üzerinde tasarlanmış.
Dış cephesini süsleyen oymalar ve kabartmalarda görebileceğin çeşitli mitolojik figürler ve sahnelerle arkeoloji meraklılarını da kendine çeken Milas Uzunyuva Anıt Mezarı, köşelerini süsleyen küçük heykellerle de etkileyici bir mimari eser. Anıt dünyanın yedi harikasından biri olarak kabul edilen Halikarnassos Mozolesinin de etkilendiği düşünülen Milas Uzunyuva Anıt Mezarı, antik mimari ve sanata ilgi duyanların mutlaka görmesi gereken bir eser.
Ücretsiz
Açık olduğu saatler
Pazartesi günleri hariç haftanın her günü 09.00-18.30 saatleri arasında ziyaret edilebilir.
Geyik Barajı'ndan başlayan ve Güllük Körfezine kadar büyüleyici manzaralar sunarak ilerleyen
Sarıçay, hem doğa yürüyüşlerine çıkmak hem de piknik yapmak veya balık tutmak için gidebileceğin en güzel adreslerden biri. Yaklaşık 40 kilometre uzunluğundaki Sarıçay, çevresinde birçok tarihi ve kültürel eser olduğu için de çok ziyaret ediliyor. Zeytin, ceviz, incir, kızılçam ve çınar ağaçlarıyla sarılı olan Sarıçay’da kalabalıklardan uzakta doğanın içinde güzel bir gün geçirebilir; bisiklet gezilerinden trekking turlarına kadar pek çok etkinliğe katılarak bölgedeki tarihi hazineleri keşfe çıkabilirsin.
Milas gezinde keyifli bir mola verebileceğin en güzel yerlerden biri de ilçe merkezinde Cumhuriyet Meydanı'nın hemen yanında bulunan Atapark. 1999 yılında hizmete açılan ve 10.000 metrekarelik geniş bir yeşil alana yayılan park, ismini ise içindeki etkileyici Atatürk Anıtından alıyor. İçerisinde çocuk oyun alanları, yürüyüş parkurları, çayını yudumlayabileceğin kafeler ve yöresel lezzetler tadabileceğin bir restoran da olan Atapark, Milas'ın en popüler rekreasyon alanlarından biri.
Milas’ta düzenlenen doğa yürüyüşlerinin en popüler rotalarından biri de ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta, Bafa Gölünün kıyısında uzanan Uyku Vadisi. Zeytin, ceviz, çınar ve kızılçam ağaçlarıyla sarılı vadi, ev sahipliği yaptığı kuş türleriyle de her köşesinde muhteşem fotoğraflar çekme fırsatı sunuyor. Gökçeler Kanyonu gibi tabiat harikalarına ev sahipliği yapan Uyku Vadisi’nde yaz günlerinde Hamza Bey Çayı’nın kıyısında piknik yaparak da dinlenebilirsin.
Kır bahçeleri ve restoranlarında organik ürünlerle hazırlanan kahvaltılardan yöresel yemeklere kadar seçenekler bulabileceğin Uyku Vadisi, yılın her mevsimi el değmemiş tabiat güzellikleriyle fotoğraf çekmekten hoşlananların da ilk uğraması gereken yerler arasında. Bisiklet gezilerinden trekking turlarına, fotoğraf safarilerinden kampçılığa kadar birçok aktiviteye katılarak da huzurlu Uyku Vadisi’nin güzelliklerinin tadını çıkarabilirsin.
Milas’ın tarihi miraslarından biri de ilçe merkezindeki Hisarbaşı Tepesinde yer alan Belen Camii. Tam yapım tarihi bilinmemekle birlikte 14. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen caminin bir kiliseden camiye dönüştürüldüğü ve 1750’lü yıllarda onarıldığı biliyor. Ahşap tavanlı ahşap bir çatı ile örtülen caminin hemen yanındaki kesme taş kaideli tek şerefeli minare de görülmeye değer güzellikte. Belen Camii’nin en önemli özelliklerinden biri ise camiyi çevreleyen sütun başlıklarının antik dönemlerden kalması ve etkileyici bitki motifleriyle süslenmesi. Günümüzde de ibadete açık olan cami, dini bayramlar ve kutsal günlerce yüzlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor.
Milas merkezinde İnönü Caddesi üzerinde yer alan Ulu Camii, 1370’li yıllardan günümüze kalan bir mimari eser. Menteşe Beyliği döneminde inşa edilen cami, Selçuklu mimari tarzında yapılmasıyla da dikkat çekiyor. Kare planlı ve tek kubbeli olarak tasarlanan Milas Ulu Camii’nin mihrap ve minberleri mermerden yapılmış, ayrıca minberin kapısı üzerinde 1380 tarihli bir kitabe yer alıyor. Kesme taşlarla yapılan ve yüzlerce yıldır olduğu gibi günümüzde de hizmet vermeye devam eden Milas Ulu Camii’ne uğrayarak etkileyici Selçuklu cami mimarisini inceleyebilir ve huzurlu atmosferde keyifli bir mola verebilirsin.
Milas merkezine yaklaşık 42 kilometre uzaklıkta yer alan Kazıklı Köyü, büyüleyici Gökova Körfezi manzaralarını izleyerek huzurlu atmosferin tadını çıkarmak için ideal bir adres. Bir zamanlar yörüklerin yerleşim yeri olan ve çadır kazıklarından ismini alan Kazıklı Köyü, el değmemiş doğal güzelliklerinin yanı sıra masmavi suların tadını çıkabileceğin Kazıklı Koyu, Sarıyer Koyu ve Akyaka Plajı için de çok ziyaret ediliyor.
Yaz aylarındaki serin havasıyla insanları kendine çeken Kazıklı Köyünde her bütçeye uygun otel ve pansiyon bulman mümkün. Sahil kenarındaki salaş balık restoranlarında taze deniz ürünleri ve yöresel mezeler tadarak güzel zaman geçirebileceğin Kazıklı Köyünde hem günübirlik bir gezi hem de kalabalıklardan uzakta dinlendirici bir tatil yapabilirsin.
Sana bir sonraki rota önerimiz ise yılın her ayı popüler olan Bodrum. Bodrum’da gezilecek yerler yazısını okuyarak sende gezmen gereken yerler hakkında bilgi edinebilirsin.