Sokağa çıkma yasaklarıyla beraber evlerimize kapandığımız sıkıcı bir kış geçirdik. Yazın gelmesiyle birlikte umutlarımız da yeşerdi. Seyahat kısıtlamaları kalktı, yavaş yavaş normalleşmeye başladık. Ve tabi ki çok özlediğimiz yaz tatili hazırlıklarına da başlayabiliriz. Bu yazıda tatil öncesi alınan önlemlerle ilgili tüyolar hem de tarzına uygun tatil önerilerini sıraladık.

Otellere Turizm Bakanlığı tarafından yüzde 50 kapasite, açık büfedeki düzenlemeleri, plajlarda şezlonglar arası boşluk, masa sandalye düzenlemeleri, sterilizasyon gibi birtakım tedbirler uygulanıyor.

1- Turizm çalışanlarının neredeyse tamamı aşılandı. Yazın otel, uçak, otobüs vs. gibi turizmle ilgili çalışanların hepsinin aşılanması hedefleniyor.

2- Otel, restoran gibi birçok yere HES kodu ile girmek zorunlu Biletini şimdiden ucuza alıp bilet iptal güvencesini kullanabilirsin.

3- Yurt dışına çıkacaksan seyahat sigorta koronavirüs teminatını ekleyebilirsin.

Uçak Bileti

Eğlence için ÇeşmePort Alaçatı

Yıllardır yaz tatilinin en popüler mekanları Çeşme – Bodrum hattında açılır. Ama son birkaç yıldır Çeşme özellikle Alaçatı’daki mekanlarıyla bu konuda zirveye oynuyor. Mekanların birbirine daha yakın olması, otelle eğlence mekanları arasındaki mesafenin kısa olması, İstanbul ve İzmir’e yakın olması, Alaçatı’nın farklı atmosferi gibi sebepler Çeşme’nin popülaritesini arttırıyor. Özellikle 30 yaş altı gençler eğlenmek için yazın mutlaka birkaç gün de olsa Çeşme tatili yapıyor. Alaçatı içindeki mekanlar, akşamları 90’ların müziklerini çalan plaj partileri için Çeşme’de bu yaz da moda olacak gibi. Ünlüleri görmek isteyenler, eğlenmekten vazgeçmeyenler, sörf tutkunları Çeşme otellerine göz atıp tatil planlaması yapmaya ne dersin?

trde tek banner2

Sakin tatil için Kurucaşilekurucasile

Yıllar önce gitmiştim Kurucaşile’ye. Müthiş bir deniz arka planda şahane bir yeşille kaplı bitki örtüsü ve keşfedilmemiş koylar. Kuruçaşile Türkiye’nin en bakir koylarından biri. Pandemi sebebiyle kalabalıkların arasına girmek istemeyenlere güzel bir batı Karadeniz turuna çıkmak iyi gelebilir. Bartın’a bağlı şirin bir balıkçı köyü olan Kurucaşile’de konaklama için Öğretmenevi birkaç otel ya da pansiyon seçenekleri var.

* Gitmişken Amasra’yı, Kastamonu Cide’yi, Safranbolu’yu görmeden dönmeyin derim. 

Kamp severler için Çubucakmarmariskamp

Pandemi doğayla iç içe tatil anlayışını yeniden hatırlattı. Öyle ki karavan yapan şirketler, taleplere yetişemediğini söylüyor. Karavanı alıp Türkiye’nin müthiş koylarını gezmek ya da çadırı sırtına takıp ucuza tatil yapmak her şey mümkün. Peki nereyi önerirsin diye sorarsan da Marmaris Çubucak kamp alanını listede ilk sıraya yazarım. Deniz kenarı yeşillikler altında bu yer, Türkiye’nin en güzel kamp alanlarından biri. Huzurlu bir tatil için Türkiye’nin en güzel 10 karavan kampı yazılarımızdan da destek alabilirsin.

Ada rüzgarı için Gökçeadagokceada

Gökçeada her gittiğimde ben da farklı bir lezzet bırakıyor. Ada giderek sadece deniz kum için değil, farklı lezzetler arayanlar için de güzel seçenekler doğuruyor. Tarihi dokusunu kaybetmemiş şirin Rum köylerinde açılan meyhanelerde restoran ve kafelerde vakit geçirmek çok güzel. Sörf seviyorsan, kitesurf’e başlamayı düşünüyorsan da Avrupa’nın en iyi merkezlerinden birine sahip. Sadece arabasız adada gezmek zor. Onun dışında otel seçenekleri da çok artmış. Gökçeada otellerine göz atıp planlamaya başlaman yeterli.

* Kaleköy’de güneşi batırmadan, Tepeköy’de bir akşam yemeği yemeden, Zeytinliköy’de kahveni içmeden ve adanın şahane kurabiyelerinden tatmadan dönme.

insta takip4

Doğa aşıkları için Karadeniz yaylalarıkaradenizyayla

Doğa aşıkları Karadeniz yaylaları tam size göre. Giresun, Ordu, Trabzon, Rize, Artvin açıkçası bu 5 şehir arasında kararsız kaldım. Vaktim var birkaç haftamı Karadeniz’in yemyeşil doğasında geçirebilirim dersen o zaman Ordu’nun derelerinden başla rotana. Perşembe yaylasından ver elini Giresun. Karadeniz'in en güzel şehirleri yazımıza göz atarak yeşile doyacağın şahane bir yaz tatili planlamasına başlayabilirsin.

Tarih tutkunları için PataraPatara Antik Kenti

Tarihle iç içe bir tatil yapmak isteyenlere Likya yoluna benzer bir rota oluşturmak istiyorum. Tıpkı Likya yoluna benzer bir rota çizerek ama arabanızla gezerek her gün bir antik kent gezerek tarihle doğa, deniz ve güneşi bir araya getirecek bir rota oluşturacak. Patara Antik kenti, Letoon ve UNESCO Listesi’nde yer alan Xanthos antik kentleri başlı başına 2-3 gününü alacak bir rota. Güzel bir Kaş tatili, Kaleköy, Demre tekne turu. Simena ve son olarak Demre Noel Baba Kilisesi, Olimpos’ta son bulan tarihi bir rota. Daha ne bekliyorsun istersen hemen Antalya uçak biletini al ve Enuygun'dan kiralayacağın araçla tarihle iç içe tatiline başla.

Yurt dışı isteyenler için Ohriohrid

Malum pandemi nedeniyle bir yıldan fazla bir süredir yurt dışı seyahatlerimizi erteledik. Ancak tatilde ille de yurt dışına çıkmak isteyenler için hem ucuz hem vizesiz hem de aşı pasaportu gibi zorunluluklar içermeyen Makedonya’nın Ohri şehrini önerebilirim. Tarihi doğal güzellikleriyle görenleri büyüleyen Ohri için başkent Üsküp’e uçman yeterli. Sonrasında Ohri, Manastır, Prizren şehirlerini içeren mini bir Balkan turu yapabilirsin.

* Ohri gölünde tekne turu yapmadan, Manastır'da Atatürk'ün okulunu görmeden, Prizren'in şirin sokaklarında dolaşmadan, lezzetli börek ve köftelerden yemeden dönme.

Sanat tutkunları Fethiyefethiyekayakoy

Çadır karavan kampları gibi son yıllarda sanatla tatili bir araya getirmek isteyenler için de tatil seçenekleri çoğaldı. Resim, heykel, yoga, çocuklar için zihin becerileri gibi seçenekler içeren tatil programları var. Kaz dağları, Fethiye, Kaş gibi bölgelerdeki özel kampları tercih edebilirsin. En ünlülerinin başında Fethiye’deki Kayaköy Kampı geliyor. Fethiye, Marmaris, Kazdağları çevrelerinde alternatif sanat kampları bulunuyor.

Bodrum aşıkları için Çökertme koyucokertmekoyubodrum

Benim gibi Bodrum aşıkları için yazın olmazsa olmazdır Bodrum tatili. Ama bu yıl Bodrum’un az bilindik yerlerini keşfetmeye biraz Bodrum’u tarihi dokusuyla da deneyimlemeye ne dersin? Yola Çökertme koyundan başlayalım. Çökertme, Mazıköy koylarını gezenler eski Bodrum’u daha iyi anlayabilir. Bodrum Kalesi Sualtı Müzesi’ni Zeki Müren evini gezmediysen Bodrum’u iyi bilirim deme sakın.


tugbahacibayramoglu
Tuğba Hacıbayramoğlu
1299 Yazı
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik mezunu. Yine Marmara Üniversitesi’nde Radyo Televizyon Sinema bölümünde yüksek lisans yaptı.
Yorum Yap
Yorumlar
Bu yazı için henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan sen ol.
Uzman Yazarlar

10 milyondan fazla kullanıcı, seyahatini Enuygun’la planlıyor!

Hemen İndir

App Store'dan

indirin

Google Play

'DEN ALIN

AppGallery

ile KEŞFEDİN