Şehir Rehberi

Şehrin Künyesi

Ülke:Türkiye

Dil:Türkçe

Nüfus:298.339

Din:

Tel Kodu:+90

Para Birimi:TRY

Zaman Dilimi:GMT+03:00

Vize:

Konsolosluk:

Genel Bilgiler / Rehber

Anadolu’da yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği şehirlerden biri olan Nevşehir, 60 milyon yıl önce yaşanan 3. jeolojik dönemde Erciyes Dağı, Güllüdağ ve Hasan Dağı gibi aktif yanardağların patlamasıyla oluşan, milyonlarca yıl boyunca rüzgâr ve yağmur erozyonlarıyla şekillenen peribacaları ve kaya oluşumlarıyla dünya çapında bir üne sahip. Nevşehir’in Kapadokya bölgesi, şehrin en çok turist çeken bölümü. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde de yer alan Kapadokya’da ilk dönem Hristiyanlar yerleşimcilerin yumuşak kayalara oyduğu antik kiliseler, düşmanlardan korunmak için tasarladığı yeraltı şehirleri ve muhteşem manzaralarla çevrili vadiler Nevşehir’in güzelliklerinden sadece bazıları. 

Orta Anadolu’nun masal şehri olarak da bilinen Nevşehir; Kızılırmak Nehri, Hodul Dağı, Delice Vadisi ve Erdaş Dağı ile doğa sporları ve kamp sevenleri de kendine çekiyor. 282.000 nüfuslu şehrin Merkez, Acıgöl, Avanos, Derinkuyu, Gülşehir, Hacıbektaş, Kozaklı ve Ürgüp gibi her biri kaliteli butik oteller ve restoranlarla çevrili 6 tane turizm olanakları gelişmiş ilçesi bulunuyor.

İklim / Hava Durumu / Ne Zaman Gidilir

Ora Anadolu’nun karasal iklimi etkisi altında olan Nevşehir’de yazlar oldukça sıcak ve kurak, kışlar ise kar yağışlı geçiyor. Yılda ortalama 70 gün 0 derecenin altına düşen sıcaklıklar, sadece 1 ay boyunca 30 derecenin üstüne çıkıyor. Senelik yağış ortalama 353-388 mm olan Nevşehir, hem yaz hem de kış aylarında eşsiz manzaralar sunduğu için her mevsim keyifle gezilebilecek şehirlerden. Nevşehir, en çok yağışı sonbahar aylarında aldığından bu mevsimde bölgeyi geziyorsanız şemsiye ve yağmurluklarınızı yanınıza alabilirsiniz. İlkbahar ve yaz ayları ise hem güzel havada doğa yürüyüşleri ile vadileri gezmek hem de sıcak hava balon uçuşlarıyla Kapadokya’yı kuş bakışı görmek için en iyi zamanlar.

Nasıl Gidilir

Hem Türkiye’den hem de dünyanın dört bir yanından her yıl binlerce turisti ağırlayan Nevşehir’e en kolay şekilde hava yolu ile ulaşabilirsiniz. 1998 yılında hizmete giren Nevşehir Kapadokya Havalimanı veya Nevşehir merkezine 90 kilometre uzaklıkta yer alan Kayseri Havalimanı’na İstanbul gibi büyük şehirlerden direkt uçuşlarla gidebilir ve havalimanlarından servisler, minibüsler ve taksilerle şehirde istediğiniz noktaya ulaşabilirsiniz.

Gelişmiş bir kara yolu ağına da sahip olan Nevşehir’e Türkiye’nin her şehrinden otobüslerle ve arabayla ulaşma imkanınız var İstanbul’dan 742 kilometre uzaklıkta olan Nevşehir; Ankara’ya 306 kilometre, Konya’ya 225 kilometre ve Kayseri’ye ise sadece 80 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Nevşehir’de Ürgüp, Ortahisar ve Avanos gibi turistik ilçelere, bölgenin tabiat harikalarına ve otellere ulaşım için ise belediye otobüsleri ve ilçeler arası hizmet veren minibüslerden faydalanabilirsiniz.

Yemek / Restoran / Ne Yenir Ne İçilir

Çevresi kaliteli üzüm bağlarıyla çevrili Nevşehir’de yetiştirilen üzüm çeşitlerinden hazırlanan Kapadokya şarapları dünya çapında bir üne sahip. Turizm olanaklarının geliştiği Nevşehir ve ilçelerinde doğal mağaralar içinde hizmet veren şaraphaneler, kaliteli restoranlar ve muhteşem doğa manzaraları izleyebileceğiniz teras restoranları ziyaretçilere hizmet veriyor.

Zengin bir çeşitliliğe sahip Nevşehir mutfağında ise geleneksel Türk ve Osmanlı lezzetlerinden yöresel Anadolu yemeklerine kadar pek çok seçenek bulabilirsiniz. Kızılırmak’tan elde edilen killerle özenle hazırlanan çömleklerde pişirilen çömlek yemekleri de bölgede çok seviliyor. Testi kebabı, köftür, çömlek fasulyesi, kiremitte çoban kavurma, Nevşehir tava ve kuru kaymak, Nevşehir’de tadabileceğiniz lezzetlerden sadece bazıları. Şehrin merkezinde hizmet veren Seki Restoran, Uçhisar’da bulunan Saklı Konak, Ürgüp’te taş bir konakta hizmet veren Nostalji Restoran ve Göreme’de geleneksel lezzetler tadabileceğiniz Turkish Ravioli Restaurant, bölgenin ünlü restoranları arasında.

Önemli Yerler / Gezilecek Yerler

Ihlara Vadisi: Bölgenin en güzel ve ünlü vadilerinden olan 14 kilometre uzunluğundaki Ihlara Vadisi, iyi düzenlenmiş yürüyüş yollarıyla mutlaka görülmesi gereken yerler arasında. Uçurum kenarlarında kayalara oyulmuş manastır kompleksleriyle çevrili vadiye, her mevsim güzel manzaralar sunan Melendiz Nehri hayat veriyor. Devasa kanyonların arasında, 150 metre derinlik ve 200 metre genişliğe sahip kayalara oyulmuş binlerce yaşam alanına ev sahipliği yapan vadi, dünyada insanların içinde yaşadığı en büyük kanyonu olmasıyla da ünlü.

Kapadokya yeraltı şehirleri: Bölgedeki ilk dönem Hristiyanlar tarafından inşa edilen devasa yeraltı şehirleri, Nevşehir’de turistlerin en çok ilgisini çeken yerler arasında. Derinkuyu Yeraltı Şehri, Kapadokya'nın en derin yeraltı şehri olarak dikkat çekiyor. Labirent tünellerle sarılı yeraltı şehrinin içi ise kutsal şapeller, kiliseler ve yaşam alanlarıyla görülmeye değer güzellikte. Derinkuyu, etkileyici bir havalandırma sistemiyle de her zaman temiz bir havaya sahip. Kapadokya’nın en büyük yeraltı şehirlerinden olan ve 8 kat boyunca tüneller, keşiş odaları, şapeller ve yaşam alanlarıyla iyi düzenlemiş Kaymaklı Yeraltı Şehri de mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri. 4 katını gezebileceğiniz, 5000 kişilik bu etkileyici yeraltı şehrinde el işi taş süslemelere de özellikle dikkat etmelisiniz. Özkonak ve Mucur yeraltı şehirleri de rehberli turlarla keşfe çıkabileceğiniz bölgenin önemli antik şehirleri arasında yer alıyor.

Kapadokya vadileri: Kilometreler boyunca uzanan muhteşem kaya oluşumları ve doğal güzelliklerle çevrili Kapadokya vadileri; doğa yürüyüşleri, at ve ATV safarileriyle gezebileceğiniz turistik yerler. 5,6 kilometre boyunca uzanan ve Kapadokya’nın güzelliklerini yakından görebileceğiniz Zemi Vadisi, bölgenin en çok ziyaret edilen vadileri arasında. Vadi, mağara kiliselerinden çarpıcı kaya oluşumlarına kadar pek çok güzellikle süslü. Romantik manzaraları, her boy ve renkten peribacası oluşumlarıyla ünlü 5 kilometre uzunluğundaki Aşk Vadisi, çevresi kaliteli üzüm bağlarıyla ve kayalara özenle oyulmuş kuş yuvalarıyla ünlü Güvercinlik Vadisi de mutlaka görmeniz gereken mistik vadilerden. Peribacalarının en iyi örneklerini görmek için gitmeniz gereken yerler ise 4 kilometre uzunluğundaki Güllüdere Vadisi ve pembe, sarı, turuncu renklerle süslü Kızıl Vadi. Gomeda Vadisi ise ürkütücü ve mistik atmosferiyle “Şeytan Deresi” olarak da biliniyor. Ürkütücü vadi: oyma labirent tüneller, köprüler ve mağaralarıyla unutulmaz bir gezi sunuyor. Binlerce yıl önce rahiplerin inziva alanı olan Paşabağ Rahipler Vadisi, Hayal Vadisi olarak da bilinen ve hayvan şekilli peribacalarıyla ünlü Devrent Vadisi, turistik Göreme beldesini kapsayan ve eşsiz peribacalarıyla çevrili Göreme Vadisi de bölgenin en çok ziyaret edilen vadileri arasında yer alıyor.

Açık hava müzeleri: Nevşehir gezilerinde mutlaka uğranması gereken yerlerden olan açık hava müzeleri, pek çok büyüleyici tarihi hazineye ev sahipliği yapıyor. Göreme Açık Hava Müzesi, Kapadokya gezilerinin ana merkezlerinden biri ve burada kayalara elle oyulmuş kiliseler, odalar ve kiliseler arasında keyifle gezebilirsiniz. Elmalı Kilise, Yılanlı Kilise ve Karanlık Kilise gibi birçok antik kiliseye de ev sahipliği yapan açık hava müzesindeki mağara resimleri de görülmeye değer güzellikte. Manastırlar Vadisi olarak bilinen Zelve Vadisi’nin tarihi ise 9. yüzyıla kadar uzanıyor. Sivri uçlu peribacası örneklerini yakından görebileceğiniz vadide kayalara oyulmuş kiliseler, camiler ve harika fotoğraflar çekebileceğiniz uçurum evleriyle güzel bir gezi yapabilirsiniz.

Temenni Tepesi: Ürgüp merkezinde yer alan Temenni Tepesi, panoramik Kapadokya manzaralarını en iyi görebileceğiniz yerlerden biri. 80 metre yüksekliğindeki tepeye kayaların içine oyulmuş labirent tünellerle çıkabilir ve hem Ürgüp’ün hem de peribacaları ve kaya oluşumlarının eşsiz manzaralarını izleyebilirsiniz.

Uçhisar: Kapadokya’nın ünlü şaraplarını tadabileceğiniz şaraphaneleriyle tanınan Uçhisar, yöresel ürünlerle dolu tarihi çarşıları ve Kapadokya’nın en yüksek noktası olan devasa bir kayaya oyulmuş Uçhisar Kalesi’yle yerli ve yabancı turistleri büyülüyor. Uçhisar, özellikle kış aylarında kar altında en güzel manzaralarını sunuyor ve Güvercinlik vadisi doğa yürüyüşleri için ideal bir konumda yer alıyor.

Ortahisar: Kapadokya’nın en büyük peribacasını görmek için gitmeniz gereken yer ise Ortahisar. Aynı zamanda bir kale olarak da kullanılmış olan bu devasa peribacası, 86 metre ile bölgedeki en yüksek yerlerden ve panoramik manzaraların fotoğraflarını çekmek için ideal. Ortahisar’da Hallaç Dere Manastırı, Harim Kilisesi, Tavşanlı Kilise ve Sarıca Kilisesi gibi pek çok antik kiliseyi yakından görebilir ve Ortahisar Kalesi’nin büyüleyici oyma odaları ve tünellerinde gezebilirsiniz.

Avanos: Kızılırmak Nehri’nin böldüğü Avanos, nehirden elde edilen killerin kullanıldığı çömlek atölyeleri, kaliteli restoranları ve etkileyici nehir manzaralarıyla keyifle gezebileceğiniz bir yer. Kızılırmak Nehri’nde gondol gezilerine de çıkabileceğiniz Avanos’ta sanat atölyelerine de katılabilir ve el işi yöresel ürünler alarak güzel tatil alışverişi yapabilirsiniz.

Hacı Bektaş-ı Veli Müzesi: Nevşehir’in tarihi ilçelerinden biri olan Hacıbektaş’ta bulunan Hacı Bektaş-ı Veli Müzesi de Nevşehir’de ziyaret edebileceğiniz önemli yerlerden biri. 13. yüzyılda Türk mutasavvıfı Hacı Bektaş-ı Veli tarafından kurulan Hacı Bektaş-ı Veli Külliyesi’nin restore edilmesiyle hizmete başlayan Hacı Bektaş Veli Müzesi, ev sahipliği yaptığı Nadar Avlusu, Üçler Çeşmesi, Dergâh Avlusu, Üçler Kapısı, Aşevi Köşkü ve Hacı Bektaş-ı Veli Türbesi ile hem mimari güzelliklere hem de tarihi öneme sahip bir yer.

Ürgüp: Nevşehir’e 20 kilometre uzaklıktaki Ürgüp, onlarca döneme ait paha biçilmez eserlerin yanı sıra turizm olanaklarıyla Kapadokya’nın en popüler yerlerinden biri. En güzel peribacaları örneklerini görebileceğiniz Ürgüp’te Bizans, Selçuklu ve Osmanlı döneminden kalan etkileyici kaleler de ilgi çekiyor. Kaliteli mağara otelleri ve restoranlarıyla tanınan Ürgüp’te Pembe Vadi, Pancarlık Kilisesi, Taşkın Paşa Camii, Kadı Kalesi ve Temenni Tepesi, ziyaret edebileceğiniz önemli yerler arasında.

Göreme: Muhteşem peribacaları oluşumlarıyla iç içe tasarlanmış kaya ve mağara otelleriyle ilgi gören Göreme, aynı zamanda çok ziyaret edilen Göreme Açık Hava Müzesi ve Meryem Ana Kilisesi’ne de ev sahipliği yapıyor. Her mevsim farklı güzelliklere şahit olabileceğiniz bölge turlarının da başlangıç noktalarından olan Göreme’ye Nevşehir gezilerinizde mutlaka uğramalısınız.

Ne Yapılır

Sıcak hava balon gezileri: Nevşehir’de yapabileceğiniz en sevilen aktivitelerden biri, Kapadokya’nın doğal ve tarihi güzelliklerini kuş bakışı izleyebileceğiniz sıcak hava balon gezileri. Hava koşullarına göre gün doğarken başlayan balon turları ortalama 350-400 metre yükseklikte bölgeyi gezme imkan veriyor. Peribacaları üstünde, antik vadilerde, Hasan Dağı ve Erciyes Dağı eteklerinde gerçekleştirilen balon turları, Kapadokya’yı keşfetmek için en iyi seçeneklerden biri.

Vadi doğa yürüyüşleri: Nevşehir ilçeleri birbirinden ilginç kaya oluşumları, peri bacaları, kaya ve mağara kiliseleriyle çok zengin gezi alanları. Göreme, Ürgüp ve Avanos merkezli katılabileceğiniz rehberli doğa yürüyüşleriyle Güvercinlik Vadisi, Aşk Vadisi, Paşabağ Vadisi, Devrent Vadisi, Gomeda Vadisi, Kızıl Vadi ve Zelve Vadisi gibi her biri ayrı güzellikte pek çok vadiyi keyifle gezebilirsiniz.

Avanos çömlek atölyeleri: Kızılırmak Nehri kenarındaki tarihi Avanos ilçesi, aynı zamanda çömlek atölyeleriyle ünlü. Nehrin kızıl kil ve çamurlarından hazırlanan, yöresel bir gelenek olan ustalar tarafından özenle üretilen çömleklerin hem yapılışını izleyebilir hem de çeşitli eğitim ve workshoplara katılarak siz de kendi çömleklerinizi yapabilirsiniz.

Kızılırmak Nehri gondol ve tekne gezileri: Avanos’ta çok sevilen bir başka etkinlik de Kızılırmak Nehri’nde yapılan gondol ve tekne gezileri. Hem romantik zamanlar geçirmek hem de Avanos ve Kızılırmak’ın doğal güzelliklerini yakından görmek için ideal olan bu geziler için en iyi mevsimler de bahar ve yaz ayları.

Yeraltı şehri gezileri: Tarihleri binlerce yıl öncesine dayanan ve yerin altında metrelerce uzanan büyüleyici yeraltı şehirleri, Nevşehir gezilerinde mutlaka görülmesi gereken yerler arasında. Kapadokya’da keşfedilmiş toplam 36 tane yeraltı şehri bulunuyor ama bunların ve bunların en bilinenleri Derinkuyu Yeraltı Şehri ve Kaymaklı Yeraltı Şehri. Rehberli turlarla gezebileceğiniz yeraltı şehirlerinde labirent tünellerde dolaşabilir; gizli odalar, şapeller ve mağara kiliseler arasında ilginç bir deneyim yaşayabilirsiniz.

At safarileri ve ATV turları: Kapadokya’nın birbirine uzak mesafelerdeki vadilerini, antik kiliselerini, peribacalarını ve yeraltı şehirlerini gezmenin en iyi yollarından biri at ve ATV safarileri. Her yaş grubu için uygun olan ve bütün güvenlik önemleri alınarak düzenlenen bu turlarda hem binicilik eğitimi alabilir hem de bölgenin önemli noktalarını yakından görebilirsiniz.

Yamaç paraşütü: Son yıllarda Kapadokya’nın güzelliğini gökyüzünden izlemek isteyenler arasında popüler olan yamaç paraşütü etkinlikleri, balon uçuşlarına bir alternatif arayan ziyaretçiler için ideal. Profesyonel paraşütçülerle Çavuşin, Göreme ve Avanos zirvelerinde, 750 metre yükseklikte yapılan yamaç paraşütleri her mevsim düzenleniyor.

Gece Hayatı / Bar / Eğlence

Nevşehir merkezinde ve turistik ilçelerinde akşamları güzel zaman geçirebileceğiniz pek çok mekan ve etkinlik bulabilirsiniz. Şehirde mağaralar içindeki eğlence merkezleri ve restoranlarda yöresel lezzetler tadabilir; fasıl geceleri, semazen gösterileri, oryantal danslar ve canlı müzik eşliğinde keyifli anlar yaşayabilirsiniz. Nevşehir’de DJ performansları eşliğinde dans edebileceğiniz diskolar ve gece kulüpleri de hizmet veriyor. Şehrin en popüler yerleri ise antik mağaralar ve taş konaklarda hizmet veren, ünlü Kapadokya şaraplarını tadabileceğiniz kaliteli şaraphaneler.

Alışveriş / Ne Alınır

Tarihi İpek Yolu duraklarından biri olan Nevşehir ve ilçelerinde birçok hareketli çarşı ve pazar var.  Özellikle Avanos ilçesi, bölgenin alışveriş cenneti konumunda. Seramik ve çömlek atölyeleriyle dolu olan ilçede hem ustaları iş başında izleyebilir hem de el yapımı ürünler satın alabilirsiniz. El yapımı halılarıyla da tanınan Nevşehir’de hem halıları yapan kadınları izleyebilir hem de zevkinize göre pek çok halı çeşidi bulabilirsiniz. Kaliteli üzüm bağlarında dünya standartlarında şaraplar üretilen Nevşehir’de Kapadokya şarapları da en çok alınan hediyelik eşyalar arasında.

Festival / Fuar

Cappadox: 2015 yılından beri düzenlenen Cappadox, aynı zamanda Türkiye’nin ilk destinasyon festivali. Cappadox, geniş kapsamlı bir festival olarak sanat etkinlikleri, dans gösterileri, konserler ve gastronomi organizasyonlarıyla hem yerli hem de yabancı turistler arasında çok seviliyor. Yurtdışından da pek çok sanatçının katıldığı festival, haziran ayında gerçekleştiriliyor.

Üzümfest: Her yıl ağustos ayında gerçekleştirilen Üzümfest, hem bölgede üretilen kaliteli üzüm ve şarapları hem de bölgeyi tanıtmayı amaçlıyor. Festival; rehberli vadi yürüyüşleri, sıcak hava balon gezileri, seminerler, çömlek atölyeleri ve sanat etkinlikleri ile oldukça hareketli geçiyor.

Uluslararası Kapadokya Balon Festivali: Temmuz başında düzenlenen bu uluslararası festival, Nevşehir ve Kapadokya’nın doğal güzelliklerini yakından görmek ve bilgi almanın yanı sıra çeşitli sanat etkinlikleri ve konserlerle eğlenmek için de ideal.

Kapadokya Çadır Festivali: Bu festival, haziran ayı başında Orhahisar’ın tarihi atmosferinde düzenleniyor. Tüm dünyadan kampçıların katıldığı festivalde kamp ateşinde canlı müzik, at safarileri, ATV turları, yoga eğitimleri ve doğa yürüyüşleriyle harika zaman geçirebilirsiniz.

Uluslararası Avanos Turizm ve El Sanatları Festivali: Eylül başında düzenlenen bu güzel festivalde yörenin ünlü el emeği göz nuru halıları, çömlekleri ve çeşitli el sanatı ürünleri sergileniyor. Ustaları iş başında izleyebileceğiniz festival boyunca workshop ve eğitimlere de katılabilirsiniz. 

Kozaklı Termal Kaplıcaları Festivali: Nevşehir, doğal ve tarihi zenginliklerinin yanında kaplıcalarıyla da tanınan bir şehir. Şifalı sularıyla her yıl binlerce insanı kendine çeken Kozaklı beldesinde düzenlenen Kozaklı Termal Kaplıcaları Festivali, hem çeşitli etkinlikleriyle çok eğlenceli hem de termal tesislerin ve kaplıcaların şifalı sularıyla çok sağlıklı.

Kaymak Festivali: Ağustos ayında katılabileceğiniz bir diğer festival de Nevşehir’in dünyaca ünlü bir başka lezzetine adanmış Kaymak Festivali. Kaymak tadımlarının yanı sıra halk oyunu, semazen gösterileri ve fasıl etkinlikleriyle de ilgi gören festivalin amacı ise Nevşehir kaymaklarının tanıtımını yapmak.

Hacı Bektaş-ı Veli’yi Anma Törenleri Kültür ve Sanat Festivali: Ağustos ortasında başlayan bu sanat festivali, dünya çağında önemli bir isim olan Hacı Bektaş-ı Veli anısına düzenleniyor. Türk mutasavvıfı Hacı Bektaş-ı Veli’nin inziva yeri olan Çilehane’deki mağarayı ve efsanelere göre günahı olan insanların içinden geçemeyeceğine delikli taşı da yakından görebileceğiniz festivalde sanat etkinliklerinden söyleşilere kadar birçok etkinlik gerçekleştiriliyor.

Salcano Erciyes Kapadokya Bisiklet Festivali: Eylül ayı ortasında tüm Türkiye’den bisikletçileri kendine çeken bu ilginç festival boyunca Kapadokya’nın büyüleyici vadileri ve kanyonları arasında pedal çevirebilir, yeni bisikletçilerle tanışabilir ve temiz havada spor yapabilirsiniz.

Ürgüp Bağ Bozumu Şenlikleri: Bağ bozumu zamanı Nevşehir için çok önemli bir tarih. Eylül ayının 2. haftası düzenlenen Ürgüp Bağ Bozumu Şenlikleri ise şarap ve üzüm tadım etkinlikleri, yılın en iyi üzümü yarışması, halk oyunları, ışık ve dans gösterileri ile çok eğlenceli.

Tatiller / Bayramlar / Önemli Günler

1 Ocak (Yılbaşı),
23 Nisan (Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı),
1 Mayıs (İşçi Bayramı),
19 Mayıs (Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı),
30 Ağustos (Zafer Bayramı),
29 Ekim (Cumhuriyet Bayramı),
Ramazan ve Kurban Bayramları

Dikkat Edilmesi Gerekenler / Önemli Bilgiler

- Müzekart alarak Nevşehir’in müzeleri, ören yerleri, antik kentleri ve açık hava müzelerini rahatça gezebilirsiniz.

- Nevşehir ve Kapadokya’yı bahar aylarında geziyorsanız yağmur ihtimaline karşı yanınızda yağmurluk veya şemsiye bulundurmalısınız. Yanınıza yaz sıcakları için su, kış aylarında engebeli bölgeyi gezmek için ise kaymayan bot ve ayakkabılar almayı da unutmayın.

- Sıcak hava balon turları çok erken saatlerde başlıyor, bunun nedeni de balonların uçmak için belirli bir hava sıcaklığına ihtiyaç duyması. Balon turları için rezervasyon yaptırıyorsanız uçuş saatlerini göz önünde bulundurmanızı öneririz.

Ulaşım

Kapadokya Havalimanı’na 30 kilometre, Kayseri Havalimanı’na ise 90 kilometre uzaklıkta bulunan Nevşehir’de belediye otobüsleri ve şehir içi hizmet veren minibüslerle her cadde, mahalle ve önemli noktaya kısa sürede gidebilirsiniz. Aksaray-Nevşehir yolu üzerinde bulunan Nevşehir Belediyesi Adnan Menderes Otobüs Terminali de ulaşım için yoğun olarak kullanılıyor. Otogardan her yarım saatte bir hareket eden minibüslerle 15 kilometre uzaklıktaki Göreme, 20 kilometre uzaklıktaki Ürgüp, 17 kilometre uzaklıktaki Ortahisar, 19 kilometre uzaklıktaki Çavuşin ve 18 kilometre uzaklıktaki Avanos’a kolayca ulaşabilirsiniz.

Yazar Hakkında

Nihan Bayram

Bilkent Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu. Bir süre bir marka ajansında içerik editörlüğü yaptı. Hürriyet Kitap bünyesinde "Ün, Aşk ve Diğerleri" adlı kitabı yayınlandı. Ajans deneyiminden sonra Enuygun ekibine katıldı.

Haritada Görüntüle

Mobil Uygulamamızı Ücretsiz İndirin

Enuygun farkıyla en uygun uçak biletini kolayca bulun!
Enuygun seyahat ve uçak bileti uygulaması, yüzlerce farklı havayolunun yurt içi ve yurt dışı uçuş seçeneklerini incelemenize, karşılaştırmanıza ve kredi kartınızla kolayca satın almanıza olanak sağlar.