Etkileyici kanyonlarda rafting ve doğa yürüyüşü yapın

Aktivite Hakkında

Mersin’in çevresi her biri doğa sporu merkezleri haline gelen, birbirinden ilginç ve etkileyici sarp kanyonlarla çevrili. Toros Dağları’ndan başlayan ve 110 kilometre boyunca uzanan Aksıfat Kanyonu, buz gibi suları ve yemyeşil doğa manzaralarıyla hem çok popüler bir doğa yürüyüş alanı hem de macera sevenler için rafting ve kaya tırmanma gibi sporlar yapmak için ideal. Güzel şelalesi ve huzurlu atmosferiyle Gezende Kanyonu da sarp kayalıklarından harika doğa fotoğrafları çekebileceğiniz bir diğer ünlü kanyon.

Rafting ve kano için ideal bir diğer popüler yer ise Göksu Kanyonu. Geyik Dağları’ndan beslenen ve Akdeniz’e kadar uzanan bu büyüleyici kanyon, yemyeşil vadiler ve sarp kaya yamaçları arasında uzanıyor. Göksu Kanyonu, yüzlerce metreyi bulan nehir derinlikleri ile profesyonel raftingcilerin tercih edebileceği bir parkura sahip. Dağ ve kaya tırmanışları yapabileceğiniz Lamos Kanyonu, Mersin’e sadece 1 saat uzaklıkta ve sakin sularıyla yaz sıcaklarında serinlemek veya kanoyla gezmek için de tercih edebileceğiniz popüler bir turistik nokta. Buz gibi sularda yüzmeyi seviyorsanız Mersin’in gizli cenneti olarak bilinen Kisecik Kanyonu’na da uğrayabilirsiniz. 15 metre su derinliğine sahip kanyon, el değmemiş sakin ortamının yanında soğuk sularıyla da çok ünlü.

Otelleri

Mobil Uygulamamızı Ücretsiz İndirin

Enuygun farkıyla en uygun uçak biletini kolayca bulun!
Enuygun seyahat ve uçak bileti uygulaması, yüzlerce farklı havayolunun yurt içi ve yurt dışı uçuş seçeneklerini incelemenize, karşılaştırmanıza ve kredi kartınızla kolayca satın almanıza olanak sağlar.