Dünyaca ünlü mağaralarını keşfedin

Aktivite Hakkında

Rehberli doğa yürüyüşleri ve gezileri ile keşfe çıkabileceğiniz, dünyanın yer yerinden tarih, doğa ve macera sevenleri kendine çeken Cennet-Cehennem Mağaraları, Mersin’de mutlaka görülmesi gereken doğa harikaları arasında. Silifke yakınlarında bulunan bu derin mağaralar, binlerce yılda erozyon çöküklerinden dolayı oluşmuş. Cennet Mağarası 135 metre, Cehennem Mağarası ise 128 metre derinliğe kadar ulaşıyor, ayrıca mağara girişlerindeki antik kilise kalıntıları ve yazıtlar da görülmeye değer güzellikte. Mersin’in bir diğer ünlü mağarası ise Eshab-ı Kehf Mağarası. Kur'an-ı Kerim’de değinilen 33 tane yedi uyurlar mağarası arasında olan bu ilginç mağara, Müslümanlar ve Hristiyanlar tarafından kutsal kabul ediliyor.

Anamur ilçesinde bulunan Astım Mağarası ise binlerce yıllık tarihe sahip bir doğa harikası olarak ziyaret edebileceğiniz yerlerden. 3. jeolojik döneme kadar uzanan tarihi sahip ve 15 metre derinliğe ulaşan mağaranın havasının özellikle astım ve solunum yolu rahatsızlıklarına çok iyi geldiği söyleniyor. Gilindire Mağarası ise doğa yürüyüş rotalarında bulunuyor ve doğal güzelliklerinden dolayı tabiat parkı ilan edilerek koruma altına alınmış. Hem denizden hem de karadan girişleri olan mağarayı kano ile de gezebilir, binlerce yılda oluşmuş sarkıt ve dikitlerin harika fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Otelleri

Mobil Uygulamamızı Ücretsiz İndirin

Enuygun farkıyla en uygun uçak biletini kolayca bulun!
Enuygun seyahat ve uçak bileti uygulaması, yüzlerce farklı havayolunun yurt içi ve yurt dışı uçuş seçeneklerini incelemenize, karşılaştırmanıza ve kredi kartınızla kolayca satın almanıza olanak sağlar.