Şehir Rehberi

Şehrin Künyesi

Ülke:Fransa

Bilinen İsimleri:Marseille

Dil:Fransızca

Nüfus:851.420

Din:Hristiyanlık

Tel Kodu:+33

Para Birimi:Euro

Zaman Dilimi:CET (GMT +1)

Vize:Schengen

Konsolosluk:363, AVENUE DU PRADO 13008 MARSEILLE- FRANCE

Genel Bilgiler / Rehber

Fransa’nın güneydoğusunda konumlanmış Marsilya, ülkenin hem en büyük ikinci şehri hem de 2600 yıllık tarihiyle en eski yerlerinden biri. Avrupa’da en büyük kara alanına sahip şehir olmasıyla öne çıkan Marsilya, sanat ve tarih ile dolu dolu bir kent. Metropol; tarihi, müzeleri, kaleleri ve kültürel zenginliğiyle beğeni kazanıyor. 2013 yılında Avrupa Kültür Başkenti seçilen Marsilya, farklı kültürlerden kişileri sınırlarında bulundurduğu için oldukça kozmopolit bir yapıya sahip. Ülkede Kuzey Afrikalılar, İtalyanlar ve Ermeniler başta olmak üzere farklı etnik kökenlerden kişilere rastlamak mümkün. Ülkenin diğer şehirleri kadar turist ağırlamayan Marsilya, turizm değeri yüksek bazı bölgelere yakınlığıyla dikkat çekiyor. St. Tropez, Nice ve Cannes, Marsilya’nın yakınlarında konumlanmış büyük şehirlerden birkaçı. Eğer Fransa seyahatinizde kalmayı tercih ettiğiniz bölge Marsilya olacaksa şehirdeki hızlı tren sayesinde popüler şehirlere kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Örneğin kentten Paris’e yalnızca 3 saatte varabilirsiniz. Grekler tarafından bir liman şehri olarak kurulan ve geçmişte kurulduğu bölgenin adı “Massalia” ismiyle anılan şehir, limanı sayesinde önemli bir ticaret merkezi olmasıyla öne çıkıyor.

İklim / Hava Durumu / Ne Zaman Gidilir

Akdeniz kıyısında konumlanmış bir şehir olması, Marsilya’da Akdeniz ikliminin görülmesini sağlamış. Yani şehirde yazların sıcak kışların ise ılık olduğu tipik bir Akdeniz iklimi söz konusu. Hava sıcaklıklarının 3°C ve 30°C arasında değiştiği Marsilya’da kar çok nadir görülüyor. Yaz ve ilkbahar mevsimlerinde yağış çok az görülürken kış ve sonbahar mevsimleri şehirde yağışın görüldüğü zamanlar. Akdeniz ikliminin etkisinde olduğu için Marsilya her mevsim gezilebilecek şehirlerden biri.

Nasıl Gidilir

Marsilya’ya gitmek isteyen kişiler Türk Hava Yolları ve Pegasus Hava Yolları’nın direkt uçuşlarıyla şehre varabilir. Daha uygun fiyata şehre gitmek isteyen kişilerse aktarmalı uçuşları tercih edebilir. Bu uçuşlarla şehre Belgrad, Kiev, Atina, Londra, Porto ve Bükreş gibi Avrupa şehirleri üzerinden aktarma yapılarak varılabilir. Direkt uçuşlar yaklaşık 3 saat 30 dakika sürerken aktarmalı uçuşlar seçilen ülkeye göre 1 günden daha uzun sürebiliyor.

Marsilya Havalimanı’ndan şehre ulaşım içinse otobüsler tercih edilebilir. 15 dakikada bir kalkan ve 25 dakikada şehir merkezine varan otobüslere binebilirsiniz.

Fransa’nın başka bir şehrine gittiyseniz ve gitmişken Marsilya’yı da görmek isterseniz hızlı trene binebilirsiniz. Paris’ten hızlı trenle kente varmak 3 saat sürüyor.

Yemek / Restoran / Ne Yenir Ne İçilir

Marsilya söz konusu yemek olduğunda farklı damak tatlarına sahip kişilerin bile kendilerine uygun bir seçenek bulabileceği kadar geniş bir mutfak kültürüne sahip. Şehrin Akdeniz kıyısında konumlanması özellikle deniz ürünlerinin burada daha lezzetli olmasını sağlıyor. Yani Marsilya sınırlarındayken birbirinden lezzetli balık çeşitleri, istiridyeler, deniz tarakları tadabilirsiniz. Buradaki mutfak çeşitliliği yalnızca taze ve lezzetli deniz ürünlerinden ibaret değil. Ülke mutfağından lezzetli yemekleri de farklı ülkelerin geleneksel tatlarını da Marsilya sınırları içerisinde bulabilirsiniz. Marsilya’nın en ünlü yemekleri:

Bouillabaisse: Balık çeşitleri ve sebzeyle hazırlanan, kerevit de içeren bir çorba türü olan Bouillabaisse, geçmişte fakir balıkçıların hazırladığı bir yemekken bugün şehre özgü eşsiz lezzetlerden biri. Bu çorba eskiden satılamayacak balıkları değerlendirmek için hazırlanırmış. Şimdi ise lüks restoranlarda servis ediliyor.

Navettes De Marseille: Marsilya’nın kayık şeklindeki ünlü bisküvisi Navette, içeriğindeki portakal çiçeği aromasıyla öne çıkan bir lezzet. Şehirde mutlaka tatmanız gereken bir diğer tat da bu lezzetli bisküviler.

Soupe Au Pistou: Kuru fasulye ve kök sebzelerin karışımından oluşan lezzetli çorba çeşidi Soupe Au Pistou sarımsaklı ve yoğun tadıyla öne çıkıyor. Bu çorbanın içine makarna eklendiği de olur.

Tapenade: Sarımsaklı bir zeytin ezmesi çeşidi olan Tapenade, krema kıvamıyla eşsiz ekmek üstü lezzetlerden biri olmasıyla beğeni kazanıyor. Kahvaltıda sıklıkla yenen bu sos, özellikle kızarmış ekmekle çok yakışan bir tat.

Chichi Fregi: İspanya’daki Churro’ya benzeyen bu yiyecek aslında bir tür hamur kızartması ve üzerine şeker serpilerek tüketiliyor. Marsilya’ya yolunuz düşerse bu tadı da denemelisiniz.

Aioli: Bir yemekten çok bir sos olan ve Marsilya’dan çok tüm Akdeniz kıyısına ait olan Aioli, şehirdeki yemeklerle sık sık tüketilen bir lezzet. Sarımsaklı mayoneze benzerliğiyle öne çıkan Aioli, Marsilya’daki restoranlarda denk gelebileceğiniz ve tarifini öğrenmek isteyeceğiniz kadar lezzetli. Bu sosu et yemekleriyle, salatayla ya da kızartmalarla tüketebilirsiniz.

Brousse: Şehrin ünlü peynir türlerinden Brousse, peynir altı suyuyla yapılan lezzetli bir ürün. Geçmişte keçi sütüyle hazırlanan Brousse artık inek ya da koyun sütü ile de hazırlanıyor ve Marsilya’nın en ünlü restoranlarında servis ediliyor.

Marsilya’nın en ünlü lezzetlerinden bahsettikten sonra sıra bu lezzetleri tadabileceğiniz restoran önerilerimize geldi. L’Epuisette, Le Miramar ve Les Trois Forts deniz ürünleri yemek için ideal restoranlar. Fakat bu restoranlar oldukça şık oldukları için biraz pahalılar. Eğer daha uygun fiyatlı bir yemek isterseniz Chez Fonfon isimli restorana gidebilirsiniz. İtalyan mutfağının en önemli ürünlerinden pizzanın Marsilya yorumunu tatmak isterseniz Pizzeria Etienne isimli restoranda aradığınız lezzeti bulabilirsiniz. Deniz ürünleri yemektense et yemek isterseniz Le Charles Livon’a gidebilirsiniz. Lüks restoranlara rezervasyon yaptırarak gitmelisiniz. Çünkü rezervasyonunuz olmazsa yer bulamama olasılığınız bir hayli yüksek.

Önemli Yerler / Gezilecek Yerler

  • Vieux Port (Eski Liman)

    Kökenleri kentin kuruluşuna kadar uzanan Vieux Port, şehrin doğum yeri oluşuyla dikkat çeken bir yer. Ticari faaliyetlerin şehirdeki başka bir limana kaydırılmasıyla Eski Liman, balıkçı tekneleri ve yatlara ev sahipliği yapmaya başlamış. Burası aynı zamanda şehrin turistik açıdan zengin bir alanı olarak ziyaretçilerin şehri keşfetmeye başlangıç noktası sayılıyor. Eski Liman’ın bir diğer öne çıkan özelliği de şehirdeki en taze balıkların yenebileceği birkaç restoranı bünyesinde bulundurması. Eğer şehri keşfetmeye başladığınız noktada lezzetli yemekler de yemek isterseniz Eski Liman’a mutlaka uğramalısınız.

  • Aziz Victor Manastırı

    Bu manastır 5.yüzyılda bundan 200 yıl önce ölen geç Roma dönemi yerel askeri Aziz Victor’un anısına inşa edilmiş. Yıllar içerisinde defalarca tahrip olan bu eski manastır, 14. yüzyılda Papa Urban tarafından güçlendirilmiş. Şehrin en eski tarihi yapıtlarından biri olan bu manastırda düzenli olarak dini müzik konserleri de yapılıyor.

  • Notre Dame de la Garde Manastırı

    Şehrin en büyük tepesinde bulunan bu manastır, Marsilya’nın sembollerinden birisi. Konumundan dolayı eskiden gözlem kulesi olarak kullanılan bu yapı 1800’lü yıllarda yapılmış. Bu yapıtta yaldızlı mozaik kubbeler ve mermerler kullanılmış. Lüks tasarımı ile ilginizi çekecek bu görkemli yapıda iç mekanları gezdikten sonra terasta vakit geçirebilir ve nefes kesen manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

  • Chateau d’ıf

    1527 yılında denizin ortasındaki adaya Fransız kralı tarafından yaptırılan bu kale, 17. yüzyılda hapishane olarak kullanılmış. Marsilya Limanı’ndan kısa bir feribot turu ile bu tarihi yapıya ulaşılabiliyor. Manzarası da oldukça güzel olan Chateau d’if, Monte Kristo Kontu romanı için de esin kaynağı olmuş bir yapı. Romanın yazarının bir süre burada hapsedilmiş olması yapının kitapta etkili olmasını sağlamış.

  • La Panier (Eski Şehir

    Marsilya’nın en eski tarih ve kültür merkezi olan bu renkli mahalle, Eski Yunanlıların M.Ö 600 yılında buraya yerleşmesinden beri ayakta. Dik, dar ve dolambaçlı sokaklarındaki pastel renkli binaları ile oldukça şirin bir yerleşim olan La Panier’de otantik Cezayir mutfağından esintiler, yerel esnaf dükkanları, gurme gıda mağazaları ve sanat galerileri görmeniz mümkün. 2. Dünya Savaşı esnasında yerle bir olmuş ve sonrasında aslına uygun şekilde yeniden inşa edilmiş bu bölge Marsilya’da alışveriş yapmak için de ideal bir yer. Burada konumlanmış La Vieille Charite’de zaman zaman çağdaş sanat sergileri yapılıyor. Denk gelirseniz bu seçkilere de katılabilirsiniz.

  • Akdeniz Arkeoloji Müzesi

    Bu modern ve büyük müze binasında Akdeniz medeniyetinin tarihini keşfedebilirsiniz. Zaman zaman bu müzede sergiler yapılıyor. Gittiğiniz dönemde bir sergi organize edilmişse bu etkinliğe katılarak medeniyet hakkında daha çok bilgi sahibi olabilirsiniz.

  • The Vielle Charite

    Eski Şehrin en yüksek noktasında yer alan bu üç katlı bina, 1640 yılında şehir konseyinin kararıyla yoksullara kalabilecekleri bir yer sağlamak için yapılmış. Daha sonra da hastaneye çevrilmiş. Şu anda ise bilimsel ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapıyor. İçinde müzesi de var. Bu müzede hayvan mumyaları, çeşitli arkeolojik eserler görebilirsiniz. Yıl boyunca çağdaş sanat sergilerine de ev sahipliği yapıyor.

  • Longchamp Sarayı

    Önünde büyük bir çeşmesi olan bu muhteşem saray, Marsilya’ya Durance Nehri’nden su getirilmesini kutlamak için inşa edilmiş. İçinde hayvanat bahçesi ve doğal tarih müzesi de var. 19. yüzyıl kalıntılarını yansıtan saray, klasik Fransız mimarisindeki yapılardan biri.

  • Marsilya Katedrali

    Eski Şehir’in kuzeybatısında konumlanmış, beyaz ve yeşil kireçtaşı kullanılarak 1800’lü yıllarda deniz kenarında inşa edilmiş ve kubbeli kuleleri ile zamanının en büyük dini yapısı olan bu katedral, şehrin siluetinin de önemli parçalarından. Romanesk ve Bizans mimari üsluplarını harmanlayan yapının uzunluğu 141 metre. Bu da katedralin 19. yüzyılda inşa edilmiş en büyük yapı olmasını sağlamış bir özellik.

  • La Corniche

    Uzun balkonu ve balkondan seyredilebilen eşsiz manzarasıyla oldukça romantik bir atmosfer sunan La Corniche, özellikle çiftlerin Marsilya’daki en sevdikleri yerlerden biri. Tabii bünyesindeki eşsiz plajlar sayesinde yüzmek isteyenler de La Corniche’i tercih ediyor. Chateau d’If ile Frioul Takımadaları manzarası, La Corniche’in balkonundan olanca ihtişamıyla seyredilebiliyor. Deniz kenarında eşsiz bir görüntü eşliğinde yürümek, yüzünüze vuran sakin Akdeniz meltemini hissetmek isterseniz mutlaka buraya uğramalısınız.

  • Pharo Sarayı

    Limanın sol tarafından kalan bu saray, harika manzaralı bir park içerisinde duruyor. Şehrin manzarasını izlemek için ideal noktalardan biri olan bu saray, 1858 yılında İmparator III.Napolyon tarafından İmparatoriçe Eugénie için yaptırılmış özel bir yapı.

Ne Yapılır

Marsilya’da yapılması gerekenlerden ilki tabii ki de bu tarih kokan şehri keşfetmek olmalı. Otobüs, tren ve taksi turlarıyla şehri gezebilirsiniz. Bu turlara katılmak için biletlerinizi turizm ofislerinden alabiliyorsunuz. Otobüs turunun tam 16 durağı var ve tur yaklaşık 1 saat 30 dakika sürüyor. Tur paketine dahil İngilizce çeviri yapan kulaklıklar sayesinde de çevrede gördüğünüz her şeyi doyasıya keşfetme şansınız doğuyor.

Marsilya’da yapılacak bir diğer aktivite de feribotlarla şehrin yakınlarındaki plajları gezerek buralarda bol bol yüzmek olmalı. Sahil kenarında manzaraya karşı bir yürüyüş ya da dalış da bu plajlara gittiğinizde yapabileceğiniz diğer aktivitelerden. “Cassis” ve “Calanques” ’e kalkan feribot turları özellikle ilgi çekici. Çünkü buradaki plajlar da deniz de müthiş.

Deniz gezisi için Prado Sahil Parkı da değerlendirebileceğiniz bir diğer alternatif. Vapurlarla buraya varabilirsiniz. Burada sörf dersleri alabilirsiniz ya da parktaki paten pistinde eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

Fransa keşfedilecek şehirlerle dolu bir ülke ve Marsilya’daki hızlı tren tüm bu şehirleri keşfetmek için ideal. Siz de Marsilya’ya gitmişken hızlı tren yardımıyla Cannes’a, Nice’ye ve Paris’e gidebilirsiniz.

Eğer Noel’den sonraki gün Marsilya’da olacaksanız o güne mahsus hazırlanmış ve şehrin her pastanesinde bulabileceğiniz Pompe À L’huile’i tatmalısınız.

Şehir deniz ürünleriyle çok ünlü. Bu yüzden Marsilya’da yapılabilecek en keyifli etkinliklerden biri de denize karşı restoranlardan birinde lezzetli balıklardan, istiridyelerden, deniz kestanelerinden, midyelerden ve deniz taraklarından oluşan görkemli bir yemek yemek…

Eğer sergilerin olduğu bir dönemde gittiyseniz şehirdeyken La Vieille Charite’de ya da Akdeniz Medeniyetler Müzesi’nde bir sergiye de katılın.

Gece Hayatı / Bar / Eğlence

Marsilya’nın gece hayatı ülkenin bir diğer büyük şehri Paris’teki kadar hareketli olmasa da yine de farklı eğlence anlayışlarına yönelik seçeneklere sahip. Burada gece hayatı dendiğinde akla ilk gelen yer Eski Liman Bölgesi ve çevresi. Şehirde gece eğlenmek Paris’teki kadar pahalı olmasa da içkilerin ya da mekanların uygun fiyatlı olduğunu söylemek mümkün değil. Marsilya’dayken eğlenebileceğiniz bazı mekanlar ise şöyle:

U.percut: İçki menüsünde bol seçenek içeren ve caz müzik severleri kalbinden vuran bu barda DJ performanslarıyla doyasıya eğlenebilirsiniz.

La Part des Anges: Marsilya gece hayatı dendiğinde akla gelen mekanlardan La Part des Anges, o kadar geniş bir şarap menüsüne sahip ki. Burada farklı aromalardaki şarapları tadabilirsiniz.

Bar de la Marine: Yalnızca bar olarak hizmet veren bir mekandansa lezzetli yemekleriyle de beğeni kazanan Bar de la Marine, keyifli bir akşam için tercih edilebilecek güzel yerlerden biri.

Le Refectorie: Hem deniz manzarası hem lezzetli kokteyller hem de DJ performansları. Keyifli bir akşam için aradığınız her şey Le Refectorie’de sizleri bekliyor.

Le Montmartre:: Marsilya’nın en ünlü lezzetleriyle dolu bir akşam yemeğinin ardından birkaç kadeh bir şey içmek isterseniz La Montmartre şehirdeki en iyi adreslerden biri.

Eğer Prado Sahili’ndeki bir mekanda eğlenmek isterseniz Cafe de La Plage isimli mekanı tercih edebilirsiniz. Daha hareketli bir gece kulübüne gitmek isterseniz “Mystik”, “Trolleybus” ve “The New Cancan” tercih edebileceğiniz yerler. Canlı müzik dinlemek isterseniz “Espace Julien”, “Dock des Suds” ve “La Caravella” ’nın programlarına göz atabilirsiniz.Eğer eğlence anlayışınız sanat ile iç içeyse şehirde opera, tiyatro ve klasik müzik konserleri gibi etkinlikler de var..

Alışveriş / Ne Alınır

Söz konusu alışveriş olduğunda Fransa’nın en büyük şehirlerinden Marsilya’da çok sayıda seçenek var. Şehrin en popüler alışveriş caddeleri Eski Liman’ın arkasında kalan “Rue Paradis”, “Rue Saint Ferreol” ve “Rue de Rome”. Paris’teki “Lafayatte” ve “Printemps” gibi Fransız markalarının büyük mağazalarını bu caddelerde bulabilirsiniz. Eğer bohem mağazalarla dolu bir caddeden alışveriş yapmak istiyorsanız “Cours Julien” ve “Cours Honore” caddeleri sizin için en ideal seçenekler.

Büyük bir alışveriş mağazasında gezmek ve bir sürü seçenek arasından dilediğiniz ürünleri satın almak isterseniz 60’tan fazla mağazası olan “Centre Bourse”a gidebilirsiniz. Bir diğer seçenek “Les Terrases du Port” alışveriş merkezi de içerisindeki restoranları ve fitness alanı ile ziyaretçilerine daha modern bir seçenek sunuyor. Pazarlar da Marsilya’nın çok sevilen alışveriş güzergahlarından. “Cours Julien”de çarşamba günleri kurulan semt pazarından organik meyve ve sebze satın alabilirsiniz. Cumartesi günleri ise bu alanda çiçek pazarı kuruluyor. Çiçek kokularıyla dolu bir alışveriş için rotanızı bu pazara çevirebilirsiniz. Eski Liman’daki balık pazarı da oldukça turistik. Alışveriş yapmasanız bile gezmenizi öneririz. Peki, Marsilya’dan ne almalısınız?

Marsilya sabunu:Şehrin en önemli hediyeliklerinden biri sabunları. Provence Bölgesi’nin lavantalarıyla üretilen farklı şehirlerdeki sabunların fiyatları oldukça değişken. Uygun fiyatlı ya da pahalı sabun çeşitleri görmeniz mümkün. Marketlerden, sokaklardaki tezgahlardan ya da büyük mağazalardan bu sabunlardan alabilirsiniz.

Lavantalı eşyalar: Lavanta Marsilya’nın sembollerinden biri. Yani lavanta figürlü her bir ürün Marsilya’yı ve Provence Bölgesi’ni temsil ediyor. Siz de lavanta figürlü eşyalardan satın alarak bir Marsilya anısına sahip olabilirsiniz.

Santons::Marsilya’da sıklıkla rastlayabileceğiniz hediyeliklerden bir diğeri de topraktan yapılan el emeği küçük figürler. Santon adı verilen bu figürler genelde maksimum 5 cm yüksekliğinde oluyor ve 100’den fazla çeşitte. Sevdiklerinize bir anı olması için bu figürlerden satın alabilirsiniz.

Festival / Fuar

  • Şubat- Open 13 Marsilya Tenis Turnuvası

  • Mart- Marsilya Karnavalı

  • Mart- Fransız Şarap Üreticileri ve Çiftçileri Bahar Fuarı

  • Mart- Rus Festivali

  • Nisan- Uluslararası Akdeniz Denizcilik Festivali

  • Mayıs- 10 km Koşu Maratonu

  • Haziran- Marsilya Festivali

  • Haziran- Garden Blues Festivali

  • Temmuz- Uluslararası Film Festivali

  • Temmuz- 5 Kıta Caz Festivali

  • Eylül- Uçurtma Festivali

  • Ekim- Fransız Gastronomi Tadım Haftası

  • Ekim- “Fiesta des Suds” Müzik Festivali

  • Kasım- Fransız Şarap Üretici ve Çiftçileri Fuarı

  • Aralık- Christmas Pazarı

Tatiller / Bayramlar / Önemli Günler

  • 1 Ocak – Yeni yıl tatili

  • 20-21 Nisan- Paskalya

  • 1 Mayıs – İşçi Bayramı

  • 8 Mayıs- 1945 Zaferi

  • 29 Mayıs- Fransız Dini Bayramı

  • 9 Haziran- Fransız Dini Bayramı

  • 14 Temmuz- Fransız Milli Bayramı

  • 15 Ağustos- Hz Meryem Günü

  • 08 Ekim- Bağımsızlık Günü

  • 01 Kasım- Azizler Günü

  • 11 Kasım – 1. Dünya Savaşının bitiminin yıldönümü

  • 25-26 Aralık- Noel

  • 31 Aralık – Yeni yıl gecesi

Dikkat Edilmesi Gerekenler / Önemli Bilgiler

Marsilya’nın iklimi her dönem gezmeye uygun olsa da şehir çok turist ağırlamaz. Bunun nedeni şehrin güvensiz olarak nitelenmesidir.

Şehirde çok sayıda dilenciye denk gelmek mümkün. Bu da şehre giden turistlerin kendilerini güvende hissetmemesine neden oluyor.

Farklı etnik kökenlerden kişileri bünyesinde bulunduran Marsilya’da tıpkı Sicilya’daki gibi mafya kültürünün var olduğu biliniyor.

Özellikle trafik ışıklarının olduğu yerlerde kapkaççılar yoğunlukta.

Kısacası Marsilya’ya gittiğinizde yanınızda çok nakit para taşımamanız ve çok geç saatlerde tek başınıza sokakta gezmemeniz doğru tercih olacaktır.

Konaklanması Önerilen Bölgeler

Ulaşım

Marsilya şehir içi ulaşımı oluşturan etmenler 2 adet metro, 2 adet tramvay, 30 civarı otobüs hattı, bisiklet ve taksidir. Turistik bölgelerin hepsi merkeze yürüme mesafesinde olduğu için yürümek de Marsilya şehir içi ulaşımda sıklıkla tercih edilebilecek yöntemlerden. r

Şehir içinde trafik oldukça yoğun ve sürücüler oldukça sinirli. Park yeri de şehirdeki en büyük problemlerden biri. Bu nedenle Marsilya’yı gezerken araç kiralamaktansa toplu taşımadan yararlanmak daha mantıklı. Bisiklet kiralamak şehirde oldukça uygun fiyatlı. Yani sahil şeridinde bisiklet sürerek vakit geçirmek isterseniz bu sizin için oldukça ucuz olacak.

Feribotlar şehrin yakınındaki adaları ve turistik yerleri gezmek için idealken hızlı tren ise Fransa’daki diğer şehirlere gitmek için en keyifli yöntem.

Yazar Hakkında

Nihan Bayram

Bilkent Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu. Bir süre bir marka ajansında içerik editörlüğü yaptı. Hürriyet Kitap bünyesinde "Ün, Aşk ve Diğerleri" adlı kitabı yayınlandı. Ajans deneyiminden sonra Enuygun ekibine katıldı.

Haritada Görüntüle

Mobil Uygulamamızı Ücretsiz İndirin

Enuygun farkıyla en uygun uçak biletini kolayca bulun!
Enuygun seyahat ve uçak bileti uygulaması, yüzlerce farklı havayolunun yurt içi ve yurt dışı uçuş seçeneklerini incelemenize, karşılaştırmanıza ve kredi kartınızla kolayca satın almanıza olanak sağlar.