Bandırma Kuş Cenneti Milli Parkı ve Manyas Kuş Gölü

Aktivite Hakkında

Erdek’ten sadece 38 kilometre uzaklıkta özenle korunan ve ülkemizin en önemli milli parklarından biri olan Bandırma Kuş Cenneti Milli Parkı bulunuyor. Burası, 1959 yılından beri koruma altında ve yüzlerce kuşa ev sahipliği yapmasının yanı sıra az görülen endemik bitki türleriyle de tam bir doğa cenneti. Kızılçam, gürgen ve çınar ağaçlarıyla dolu milli park, doğa yürüyüşü ve kuş gözlemciliği için çok popüler bir yer.

Manyas Kuş Gölü’ne de ev sahipliği yapan ve 24.000 hektar alana yayılan milli park, Afrika’dan göç eden su kuşlarının yolu üstünde yer alıyor ve buradaki gezinizde karabatak, pelikan, balıkçık ve yaban kazı gibi onlarca su kuşunu yakından görebilir ve harika doğa fotoğrafları çekebilirsiniz. Her mevsim ayrı bir manzara sunan milli parkı yeşilin her tonunu görebileceğiniz ilkbahar ve sonbahar aylarında ziyaret etmenizi ve bölgeyi rehberli turlarla keşfetmenizi öneririz.

Otelleri

Mobil Uygulamamızı Ücretsiz İndirin

Enuygun farkıyla en uygun uçak biletini kolayca bulun!
Enuygun seyahat ve uçak bileti uygulaması, yüzlerce farklı havayolunun yurt içi ve yurt dışı uçuş seçeneklerini incelemenize, karşılaştırmanıza ve kredi kartınızla kolayca satın almanıza olanak sağlar.