Anıtkabir

Aktivite Hakkında

Ankara denilince akla ilk olarak Kurtuluş Savaşı’nın önderi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün anıt mezarı olan Anıtkabir geliyor. Tüm Türkiye için önemli bir yere sahip olan Anıtkabir, Çankaya ilçesinde konumlanıyor. Anıtkabir inşa edilmeden önce bu bölgeye Rasattepe adı veriliyordu ve burada Frig Uygarlığı’ndan kalma anıt mezarlar bulunuyordu. Anıtkabir’in inşasına başlanmadan önce burada kazı çalışmaları yapılıp tüm önemli eserler Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ne taşındı. 9 Ekim 1944’te Anıtkabir’in inşaatı başladı ve 9 yıl boyunca 4 aşamada bu yapı tamamlandı. 10 Kasım 1953’te Atatürk’ün naaşı Anıtkabir’e taşındı.

Anıtkabir’in Tandoğan kapısından girdiğinizde 24 aslan heykelinden oluşan Aslanlı Yol’dan yürüyerek Anot Bloku adı verilen bölümü görmeye başlayabilirsiniz. Tören Meydanı ve Mozole, Anıt Bloku’nun diğer bölümleri. Anıtkabir’in en güzel yerlerinden biri olan Mozole’nin zemin katında Atatürk’ün naaşının gömülü olduğu toprak mezar, Mezar Odası’nda bulunuyor. Bu odada kıble yönünde bulunan kırmızı mermer sandukanın çevresi Türkiye’nin tüm illerinden ve Kıbrıs’tan gelen topraklarla sarılı. Oldukça etkileyici olan Mezar Odası’nı gördükten sonra Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi’ni gezebilirsiniz. Bu müze; Atatürk’ün kullandığı eşyalar ve hediyeleri içeren birinci bölüm, Kurtuluş Savaşı’nın önemli muharebelerinin anlattığı panoramik yağlı boya tablolarını içeren ikinci bölüm, Milli Mücadele ve devrimlerin anlatıldığı üçüncü bölüm, Atatürk’ün kütüphanesinin sergilendiği dördüncü bölüm olmak üzere dört bölümden oluşuyor.

Ankara Otelleri

Mobil Uygulamamızı Ücretsiz İndirin

Enuygun farkıyla en uygun uçak biletini kolayca bulun!
Enuygun seyahat ve uçak bileti uygulaması, yüzlerce farklı havayolunun yurt içi ve yurt dışı uçuş seçeneklerini incelemenize, karşılaştırmanıza ve kredi kartınızla kolayca satın almanıza olanak sağlar.